Przed meczami: CCC Polkowice - PZU Polfa Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gostekk nzlg

Postautor: gostekk nzlg » 28 kwietnia 2005, 09:09

Viallos pisze:
gostekk nzlg pisze:Nie komentuj takich wpisów bo szkoda czasu. Jeśli ktoś ma troche pojęcia o sporcie to dokładnie wie o co chodzi a jeśli ktoś chce mieszać to niech miesza. Tyle jego.
Napisz lepiej czy jedziesz do Polkowic

W sobote planuje zobaczyć jak laski odbierają medale :wink:

To razem popatrzymy bo ja w sobotę też się tam wybieram. Razem się wybieramy.

Gość

Postautor: Gość » 28 kwietnia 2005, 09:16

Viallos pisze:
Anonymous pisze:Czyli uraz Karli to jednak drobnostka i zawodniczka powinna grać od początku spotkania w Pabianicach.Zamiast zachwycać sie jej ofiarnościa należałoby się zastanowić czy nie wyciągnać w stosunku do niej jakiś konsekwencji.W niedzielnym meczu wyszła po przerwie i nie bylo widać śladu jakiejkolwiek kontuzji.Jeśli ktoś grał w koszykówke wie doskonale,że przy takiej kontuzji niemozliwe jest nie tylko wukonywanie ruchow ręka ale nawet ruch ciała jest nie do wytrzymania.Może sie okazać,że jej pieszczenie sie zabrało medal Pabianicom.

Ale p... gościu aż mi słabo :twisted: - tak się składa że uraz Karli jest bardzo bolesny, jednak dziewczyna ma taki charakter że nie może spokojnie wysiedzieć na ławce patrząc co dziewczyny wyprawiają na boisku i chce im pomóc. Obawiam się że większość polskich zawodniczek nie podjęłaby się takiego ryzyka i gry z blokadą.
Jednak to są zupełnie 2 różne mentalności.

Jak w zeszłym sezonie Biba dostała w przerwie finałowego meczu blokade to zaczęła działać 2 godz po meczu.A w Pabianicach prosze jaki profesjonalizm.Zdecydowano w przerwie,że Karla gra,dostała blokade,która zadziałała natychmiast.LOTOSIE UCZ SIE MEDYCYNY W PABIANICACH.Chociaż w tym jesteśmy lepsi.To ty p... głupoty.Żadna blokada nie działa natychmiast,chyba że taka,która uśpi zawodniczke a na zaspaną to ona wogole nie wyglądała.

Gość

Postautor: Gość » 28 kwietnia 2005, 09:18

Mowa o meczu finałowym w eurolidze.

gosc

Postautor: gosc » 28 kwietnia 2005, 09:22

Nie na darmo w Pabianicach mamy taki zakład który się zwie POLFA

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 28 kwietnia 2005, 10:03

Ja póki co nie widzę powodu dla którego Karla miałaby udawać kontuzje.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 kwietnia 2005, 10:40

A ja mam pytanie w kwestii wyjazdu do Polkowic.
Ma ktoś może przetestowane dogodne połączenie z Polkowicami :?: :?: :?: Jak wiadomo pociąg tam nie dociera i mam problem!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 28 kwietnia 2005, 11:16

Szymon pisze:A ja mam pytanie w kwestii wyjazdu do Polkowic.
Ma ktoś może przetestowane dogodne połączenie z Polkowicami :?: :?: :?: Jak wiadomo pociąg tam nie dociera i mam problem!!!

Ja mam przetestowane - samochód osobowy ;-)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 kwietnia 2005, 11:31

Hahahaha...... bardzo śmieszne :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 28 kwietnia 2005, 12:40

Anonymous pisze:Jak w zeszłym sezonie Biba dostała w przerwie finałowego meczu blokade to zaczęła działać 2 godz po meczu.A w Pabianicach prosze jaki profesjonalizm.Zdecydowano w przerwie,że Karla gra,dostała blokade,która zadziałała natychmiast.LOTOSIE UCZ SIE MEDYCYNY W PABIANICACH.Chociaż w tym jesteśmy lepsi.To ty p... głupoty.Żadna blokada nie działa natychmiast,chyba że taka,która uśpi zawodniczke a na zaspaną to ona wogole nie wyglądała.

A jak myślisz? Dlaczego grała tylko 1 kwartę? Może dlatego, że blokada właśnie jeszcze nie działała (w pełni) i nie mogła grać dłużej????
Po meczu od razu zjawiła się u rehabilitanta - dla Twej wiadomości.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
galadriel
Nowy na forum

Postautor: galadriel » 28 kwietnia 2005, 13:12

Anonymous pisze:Jak w zeszłym sezonie Biba dostała w przerwie finałowego meczu blokade to zaczęła działać 2 godz po meczu.A w Pabianicach prosze jaki profesjonalizm.Zdecydowano w przerwie,że Karla gra,dostała blokade,która zadziałała natychmiast.LOTOSIE UCZ SIE MEDYCYNY W PABIANICACH.Chociaż w tym jesteśmy lepsi.To ty p... głupoty.Żadna blokada nie działa natychmiast,chyba że taka,która uśpi zawodniczke a na zaspaną to ona wogole nie wyglądała.

nie ma blokad, ktore dzialaja natychmiast! optymalny czas to 15 do 30 minut. znam to z doswiadczenia. :)
PIĘKNE MIASTO GDAŃSK...!!

Awatar użytkownika
galadriel
Nowy na forum

Postautor: galadriel » 28 kwietnia 2005, 13:15

a tak jeszcze na marginesie to Karli nalezy sie wielka pochwala, bo blokada to nie jest dobry sposob na radzenie sobie z kontuzja. najlepiej by bylo jakby siedziala na lawce i spokojnie wyleczyla. ale za chce gry slowa uznania!
PIĘKNE MIASTO GDAŃSK...!!

Gość

Postautor: Gość » 28 kwietnia 2005, 13:23

Edzia pisze:

A jak myślisz? Dlaczego grała tylko 1 kwartę? Może dlatego, że blokada właśnie jeszcze nie działała (w pełni) i nie mogła grać dłużej????
Po meczu od razu zjawiła się u rehabilitanta - dla Twej wiadomości.

Grała 1 kwarte bo i tak nie miala wplywu na wynik-myśle o zwyciestwie tego dnia.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 28 kwietnia 2005, 14:48

Widzę, że ktoś chce za wszelką cenę zdyskredytować Karlę w naszych oczach. Na szczęście "opozycja" mocno się trzyma :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 06:46

W piątek i sobotę koszykarki PZU Polfy Pabianice rozegrają mecze w Polkowicach. Potrzeba im dwóch wygranych

Dwa pierwsze mecze odbyły się w Pabianicach. Pierwszy wygrała PZU Polfa 69:68, ale drugi - CCC Polkowice 68:82. Brązowy medal wywalczy drużyna, która wygra trzy spotkania. Oba zespoły przeniosły się teraz do Polkowic, gdzie dziś i jutro stoczą kolejne pojedynki.

W Pabianicach wszyscy wierzą, że powtórzy się historia sprzed roku. Tym razem jednak o sukces może być trudniej, bo pabianiczankom w ostatnim meczu z CCC po prostu zabrakło sił. Podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza do rywalizacji o brązowy medal przystąpiły bezpośrednio po rozegraniu pięciu trudnych spotkań z Wisłą Kraków. Tymczasem polkowiczanki przyjechały do Pabianic wypoczęte, bo już po trzech meczach zakończyły półfinałową rywalizację z Lotosem Gdynia.

Według Marzeny Głaszcz, kapitana PZU Polfy, zawodniczki odzyskały już świeżość i będą walczyć o medal. Koleżankom chce pomóc Karla da Costa. Brazylijka od meczu z Wisłą ma kłopoty z barkiem, ale mimo bólu zdecydowała się zagrać w niedzielnym spotkaniu, w którym zdobyła osiem punktów. Zdaniem da Costy o wygranej mogą przesądzić rzuty z dystansu oraz postawa Elżbiety Trześniewskiej i Leony Krystofovej. Pabianickie środkowe czeka trudne zadanie wyłącznie z gry Olgi Żytomirskiej, która dobrze zagrała w drugim meczu.

W CCC występują też trzy byłe zawodniczki PZU Polfy: Agnieszka Pałka, Agata Nowacka i Edyta Koryzna. Ta ostatnia mocno dała się we znaki swojej byłej drużynie, bo w dwóch meczach zdobyła w sumie 43 punkty.

Mimo, że sezon jeszcze się nie skończył, pabianiccy działacze myślą już o nowych rozgrywkach. Według nich zespół wzmocnią trzy, cztery nowe zawodniczki. Tyle samo pabianiczanek ponoć nie ma szans na przedłużenie kontraktu. Listę życzeń otwiera 21-letnia Natalia Mrozińska (190 cm wzrostu) z AZS Poznań.

Jerzy Walczyk Gazeta Wyborcza

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 kwietnia 2005, 06:54

Polfa musi wygrać choć raz w Polkowicach

Piątek, 29 kwietnia 2005r.

Już dziś o godz. 18 rozegrany zostanie w Polkowicach trzeci mecz o brązowy medal pomiędzy tamtejszym CCC i PZU Polfą Pabianice. Rewanż jutro również o 18

Po pabianickich meczach stan rywalizacji jest remisowy 1-1. Plan minimum zespołu trenera Tadeusza Aleksandrowicza to jedno zwycięstwo, które sprawi, że dojdzie do rozstrzygającego spotkania znów w Pabianicach (wtorek, 18).

Liczymy na odmianę w grze Polfy, która w meczach u siebie wypadła poniżej oczekiwań i możliwości (69:68 i 68:82). Nie wiadomo, czy będzie zdolna do gry Brazylijka Karla da Costa, która ze względu na kontuzję barku wystąpiła tylko przez kilka minut w drugim meczu. Przypomnijmy, że w rundzie zasadniczej zespół CCC pokonał w Polkowicach PZU Polfę 60:57.

(mk) - Dziennik Łódzki

Obrazek

Pabianiczanka Gabriela Toma nie boi się twardej walki Fot. Paweł Nowak

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”