Wzmocnienia PZU Polfy Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 10:03

Anonymous pisze:TO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO W PABIANICACH!!!!!!!!!W jednej drużynie Wlażlak i Krupska na JEDYNCE.Ciekawe która będzie siedzieć a która grać.Już widze Sylwie jako zmienniczke?????????Została Pantelejewa czyli Alicja głęboka rezerwa.Perlińska do tej pory miała wiele szczęścia /pomijam ostatnią niezbyt grożną kontuzje/i grała zawsze jako podstawowy gracz.Ciekawe jaka będzie z niej zmienniczka?A do tego HERKT.To może i dobry trener/duże sukcesy/ale nawet w Gdyni mając gwiazdy na ławce /między innymi Panti/grał jedną piątką.CIEKAWIE,CIEKAWIE!!!!!!!!

Troche się mylisz bo ta ostatnia niegroźna kontuzja kończy sie operacją dla Ali Perlińskiej i absencją w nowym sezonie (no conajmniej przez jego dłuższą część). Poza tym tak jak pisałem. Nie wiadomo jak po kontuzji będzie grać Sylwia. Tak więc zostaje Krupa na 1 i Panti na 2. Ja nie widzę kłopotów bogactwa. Poza tym poprzedni sezon pokazał, że trzeba mieć kilka zawodniczek na poszczególnych pozycjach bo inaczej przy kontuzji albo chorobie którejś zawodniczki jest duży problem.

Gość

Postautor: Gość » 24 maja 2005, 10:10

gosc pisze:
Anonymous pisze:TO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO W PABIANICACH!!!!!!!!!W jednej drużynie Wlażlak i Krupska na JEDYNCE.Ciekawe która będzie siedzieć a która grać.Już widze Sylwie jako zmienniczke?????????Została Pantelejewa czyli Alicja głęboka rezerwa.Perlińska do tej pory miała wiele szczęścia /pomijam ostatnią niezbyt grożną kontuzje/i grała zawsze jako podstawowy gracz.Ciekawe jaka będzie z niej zmienniczka?A do tego HERKT.To może i dobry trener/duże sukcesy/ale nawet w Gdyni mając gwiazdy na ławce /między innymi Panti/grał jedną piątką.CIEKAWIE,CIEKAWIE!!!!!!!!

Troche się mylisz bo ta ostatnia niegroźna kontuzja kończy sie operacją dla Ali Perlińskiej i absencją w nowym sezonie (no conajmniej przez jego dłuższą część). Poza tym tak jak pisałem. Nie wiadomo jak po kontuzji będzie grać Sylwia. Tak więc zostaje Krupa na 1 i Panti na 2. Ja nie widzę kłopotów bogactwa. Poza tym poprzedni sezon pokazał, że trzeba mieć kilka zawodniczek na poszczególnych pozycjach bo inaczej przy kontuzji albo chorobie którejś zawodniczki jest duży problem.

Przecież sama Ala mówiła,że kontuzja wyglądała grożniej niż w rzeczywistości.Ma tylko lekko naciągnięte więzadła i przerwa nie potrwa długo.Chyba,że to była jakaś ściema?

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 10:13

Anonymous pisze:
gosc pisze:

Przecież sama Ala mówiła,że kontuzja wyglądała grożniej niż w rzeczywistości.Ma tylko lekko naciągnięte więzadła i przerwa nie potrwa długo.Chyba,że to była jakaś ściema?

Z początku tak właśnie wyglądała jej kontuzja i jej diagnoza. Lekko naciągnięte wiązadła. Teraz jednak po konsultacjach wychodzi, że Ala będzie musiała poddać się operacji. Do końca nie wiadomo czy jej wiązadła sa tak powyciągane czy całkowicie zerwane faktem jednak jest, że czy tak czy tak trzeba je operować, żeby w następnych latach była w pełni sił.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 24 maja 2005, 12:00

Krupska-Tyszkiewicz zagra w PZU Polfie Pabianice

Rozgrywająca reprezentacji Polski koszykarek Beata Krupska-Tyszkiewicz będzie grała w przyszłym sezonie w drużynie PZU Polfy Pabianice. Prawdopodobnie nowym trenerem pabianickiej drużyny zostanie Tomasz Herkt.

Krupska-Tyszkiewicz podpisała kontrakt, który będzie obowiązywał przez rok. "Uważam, że to bardzo dobra zawodniczka, która będzie bardzo przydatna dla naszego zespołu" - powiedział PAP prezes PZU Polfy Jacek Stempniewski.

Drużynę z Pabianic definitywnie opuściły Elżbieta Trześniewska (CCC Polkowice) oraz Julia Korzeniewska i Julia Iwljewa, które szukają klubów. Nowe umowy podpisały za to Olga Pantelejewa i Gabriela Toma, które będą grały w Pabianicach jeszcze przynajmniej przez rok.

Być może w drużynie pozostanie również brazylijska rozgrywająca Karla Costa. "Chcemy, by pozostała w naszym klubie i będziemy z nią o tym rozmawiać" - dodał Stempniewski. We wtorek prezes PZU Polfy będzie rozmawiał o nowych kontraktach z Agnieszką Jaroszewicz, Renatą Piestrzyńską i Marzeną Głaszcz.

Na razie nie wiadomo, kto zastąpi Trześniewską. Wśród kandydatek wymienia się m.in. Agnieszkę Pałkę z CCC Polkowice.

1 czerwca działacze PZU Polfy ogłoszą nazwisko nowego szkoleniowca, który zastąpi Tadeusza Aleksandrowicza. Będzie nim prawdopodobnie były trener reprezentacji Polski Tomasz Herkt. "Nie mogę tego w tej chwili potwierdzić. Sprawa jest już sfinalizowana, ale umówiliśmy się ze szkoleniowcem, że podamy to do wiadomości 1 czerwca" - powiedział Stempniewski.

PZU Polfa zajęła w ostatnim sezonie czwarte miejsce w rozgrywkach ekstraklasy.

PAP

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 maja 2005, 12:17

A ja wciąż nie widzę przeszkody zeby po powrocie na parkiet gdzies w okolicach grudnia Ala nie miała grac na dwójce, a wtedy stawiałbym zdecydowanie na nia a nie na Pantalejewą. Tym samym w pierwszej piatce mogłaby grać równoczesnie Sylwia i Ala, a na zmianach Krupa z Panti, nhie wiem co tylko na to Jarzynka jako conajmniej trzecia jeśli nie czwarta jedynka :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:25

Ja też uważam, że lepiej byłoby gdyby to Pantri była zmienniczką Ali a nie odwrotnie :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 12:26

Mikey pisze:
A ja wciąż nie widzę przeszkody zeby po powrocie na parkiet gdzies w okolicach grudnia Ala nie miała grac na dwójce, a wtedy stawiałbym zdecydowanie na nia a nie na Pantalejewą. Tym samym w pierwszej piatce mogłaby grać równoczesnie Sylwia i Ala, a na zmianach Krupa z Panti, nhie wiem co tylko na to Jarzynka jako conajmniej trzecia jeśli nie czwarta jedynka :?

Jeśli w ogóle Jarzynka zostanie w Pabianickim zespole :( .

Gość

Postautor: Gość » 24 maja 2005, 12:27

Mikey pisze:

Ja rozumiem,że Ala to twoja ulubienica,ale jeśli twierdzisz,że to lepszy gracz od Panti to bujasz w obłokach,zwłaszcza,że będzie po kontuzji,która zostawia długo uraz psychiczny.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:30

Anonymous pisze:Ja rozumiem,że Ala to twoja ulubienica,ale jeśli twierdzisz,że to lepszy gracz od Panti to bujasz w obłokach,zwłaszcza,że będzie po kontuzji,która zostawia długo uraz psychiczny.

Na pewno Ala nie jest gorsza od Panti a już na bank jest ona perspektywistyczną zawodniczką czego nie można powiedzieć o Oldze.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2005, 12:32 przez Kowalik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:31

gosc pisze:Jeśli w ogóle Jarzynka zostanie w Pabianickim zespole :( .

Jeżeli Jarzynia nie zostanie w naszym klubie to będzie to oznaczało tylko i wyłącznie zakończenie kariery. Chociaż mam nadzieję, że to jeszcze nie w tym sezonie.

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 12:39

Kowalik pisze:
gosc pisze:Jeśli w ogóle Jarzynka zostanie w Pabianickim zespole :( .

Jeżeli Jarzynia nie zostanie w naszym klubie to będzie to oznaczało tylko i wyłącznie zakończenie kariery. Chociaż mam nadzieję, że to jeszcze nie w tym sezonie.

Wydaje mi się też, że raczej w klubie nie zostaną Renia i Gusia :cry:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:51

gosc pisze:Wydaje mi się też, że raczej w klubie nie zostaną Renia i Gusia :cry:

A według mnie akurat Renia i Guśka jeszcze zostaną. I oczywiście chciałbym żeby Jarzynka też została żeby była jasność :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 maja 2005, 13:21

Krupska-Tyszkiewicz to bardzo dobra i sympatyczna zawodniczka. Uważam że to dobry transfer, ale powinien on mieć miejsce 10 lat temu!!!
Nie ma co, "panowie działacze" odmładzają skład, średnia wieku będzie poniżej 40 lat, więc wszystko ok !!!
Zaczyna szlag mnie trafiać jak się temu przyglądam :twisted: :twisted: :twisted: Zero myslenia o przyszłości, najważniejszy jest tylko najbliższy sezon!!! A za rok, dwa będzie zdziwienie, że nie ma kto grać!!!!
Po piątym meczu z Wisłą, w pewnym lokalu, spotkaliśmy się z panem Grabarczykiem, który wychwalał Gdynię. Mówił że to profesjonalny klub i chwalił politykę kadrową tej drużyny.
Więc ja się słowo pytam. Panie dyrektorze, dlaczego nie idziemy ich śladem, nie ściągamy młodych, zdolnych zawodniczek!!!!???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 24 maja 2005, 13:33

Co do zdolności to Kurpa ma olbrzymie! Jedyny minus jest taki ze azs stracil najlepsza, najsympatyczniejsza i kochana przez kibicow zawodniczke!!! Mówila że pokochala Poznań i chce tu grac!! Ale działacze sie nie postarali a i pieniedzy brak!!!! :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 maja 2005, 14:19

To może wcale nie najgorszy pomysł z Krupcią - w końcu nie wiadomo za ile, może wcale nie za tak dużo? Pewnie, że nie jest to gracz "rokujący" ale tak jak powiedziałem wcześniej budowę zespołu trzeba zacząć od kadry kierowniczo-menadżersko-trenerskiej. Trzeba ustalić długofalowy program, założenia, kierunki działań. Ze "strzelenia palcami" w tydzień takie rzeczy nie wychodzą, także nie dziwi mnie koncepcja "doraźna" w Pabianicach na najbliższy sezon. Jeśli sytuacja kadrowa "na górze" się ustatkuje i w przyszłym okienku transferowym powstaną znów tego typu trendy zakupowe - to wtedy będzie źle, a nie teraz...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”