Polskie koszykarki wygrały z Czeszkami

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 11 czerwca 2005, 08:18

Napiszcie coś o tym meczu.Kto sie podobał,bo same pkt to mało.

kibicc

Postautor: kibicc » 11 czerwca 2005, 11:05

osesek pisze:czeszki jak my z 2 młodymi rozgrywającymi, Uhrowa i Borecka obie z Loko Trutnov mają za sobą sezon w Eurolidze z tym że one grały dużo a nie jak Paulina której Kozioł nie dał za dużo pograć.... ja i tak uważam że powinno się stawiać właśnie na Pawlak, później Nowacka a na samym końcu po Krupe ...

Co do stawiania na rozgrywające, to nie zapominajmy o cały czas rozwijającej się, młodej przecież Madzi Radwan.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 czerwca 2005, 11:16

Waldi pisze:
Hersi pisze:Polska - Czechy 63:61 (17:13, 9:17, 19:11, 8:12; 4:4, 6:4)

Polska: Ewelina Kobryn 20, Aleksandra Karpińska 18, Agnieszka Makowska 5, Agnieszka Pałka 5, Agata Nowacka 4, Magdalena Radwan 3, Dominika Mieszkowska 3, Anna Kędzior 3, Paulina Pawlak 2;
(...)

Dominika Mieszkowska? :shock:
Koniecki odnalazł ją w Stanach? Jeśli się nie mylę przed wyjazdem grała w Starcie Gdańsk.

Dla mnie też lekki szok! Nie miałem pojecia, że już została włączona do kadry. Szkoda, że podobnej szansy nie dano zawodniczce grającej w o niebo lepszym zespole - Darii Mieloszyńskiej. Może jeszcze przyjdzie czas...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 11 czerwca 2005, 12:03

Polki lepsze od Czeszek

W pierwszym towarzyskim meczu kadra Polski kobiet prowadzona przez trenera Arkadiusza Konieckiego pokonała w Gorzowie Wielkopolskim po dwóch dogrywkach Czechy 63:61 (17:13, 9:17, 19:11, 8:12, dogrywki 4:4, 6:4).

- Było dla nas dużym zaskoczeniem, że Czeszki przyjechały w tak silnym składzie, właściwie tylko bez dwóch podstawowych zawodniczek. Jednak to nie zdeprymowało naszych dziewczyn, które pokazały ogromną wolę walki i determinację. Mecz był niezwykle emocjonujący i choć nie walczyliśmy o wynik, cieszy mnie, że te młode dziewczyny zaprezentowały dobry poziom gry, a dwie dogrywki świadczą, że wytrzymały presję psychiczną - podsumował spotkanie trener Koniecki.

Najwięcej punktów dla Polski zdobyły: Ewelina Kobryń 20, Aleksandra Karpińska 18, Agnieszka Makowska i Agnieszka Pałka po 5.

Rewanżowe spotkanie obie ekipy rozegrają jutro.

pzkosz

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 11 czerwca 2005, 13:44

Mecz byl tragiczny, nudy, nudy i jeszcze bardziej nudy - wielki podziw dla chlopakow z Brzegu za doping, bo ja juz spalem cala druga (+dogrywki) polowe meczu. W sumie to wygladalo tak, ze albo wrzucamy do Kobryn i modlimy sie, aby trafila, albo oddajemy Karpinskiej (bardzo dobry mecz - widac, ze chciala sie pokazac przed "publicznoscia" w Gorzowie i bardzo sie starala) i niech sobie znajdzie pozycje i trafi. Nie wiem w sumie, czy przez caly mecz byla jakas ciekawa akcja, czy cokolwiek - nie no moze jak Karpinska zrobila fake'a i Ceszka sie przewrocila :D . Jezeli chodzi o rozgrywajaca to Pawlak - zero rewelacji, duzo lepiej wygladala Nowacka - lepiej, wcale nei znaczy, ze dobrze.
Ogolnie jak ktos sie pierwszy raz wybral na mecz to juz dluuuuuuuuuuuuuuugo nie wroci na zenska koszykowke.
ps o sobocie nic nie wiem, bo nie bylem w stanie (nie mialem ochoty) wstac
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 11 czerwca 2005, 18:56

Gratulacje za wczorajsze zwycięstwo, szkoda, że dzisiaj zaznaliśmy porażki, ale miło było. :)

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 13 czerwca 2005, 17:25

Myśle że gratulacje dla zawodniczek ,jak również podziękowania dla kibiców z:Gorzowa,Brzegu,Poznania za wspaniały piątkowy i sobotni doping... :D Pozdro... :D
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”