Ilona Mądra w MUKS-ie Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 08 lipca 2005, 20:21

simon pisze:ale jaja... - myślałem że PLKK (zatem AZS) będzie dla Dzidki zupełnie naturalnym pracodawcą - nie dogadali się? czy wogóle nie było tematu?

Proszę nie zapominać ,że AZS P-ń jest winien Dzidce pieniądze. :oops:
Wszyscy działacze w AZS-ie i władze miasta nabrały wody w usta i myślą że tak "psim swędem" sprawa się rozmyje. :twisted:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 lipca 2005, 20:32

A czym to pan producent "kaczorów marki Jabol" moze wystraszyć zawodniczkę z doświadczenim Ilony? Przecież chyba on sam, zakładając że jest inteligentnym człowiekiem wie, że Dzidce nie podskoczy, i swoim "a hu hu" może strzszyć tylko dzieci :lol: :lol: :lol: :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 lipca 2005, 23:17

majoneez pisze:A czym to pan producent "kaczorów marki Jabol" moze wystraszyć zawodniczkę z doświadczenim Ilony? Przecież chyba on sam, zakładając że jest inteligentnym człowiekiem wie, że Dzidce nie podskoczy, i swoim "a hu hu" może strzszyć tylko dzieci :lol: :lol: :lol: :wink:

:lol: :lol: :lol: Dokładnie :) hihihi...

Myślę, że właśnie przede wszystkim o te dzieci (wyzywane od najgorszych, szarpane itp) chodzi! Dlatego w tym klubie obecność Dzidki może pomóc o wiele bardziej, niż w jakimkolwiek innym... bo te pozostałe są normalne (no w miarę ... hehe). Dlatego, choć oczywiście bardzo chciałem, żeby Dzidka grała i trenowała w Olimpii, od samego początku wyszedłem z założenia, że będzie co będzie - u nas tak trenerzy, jak i koszykarki radzą sobie bardzo dobrze, więc tak generalnie zadań i wyzwań mniej stałoby przed Dzidką... za miedzą wyzwanie większe - mam tylko nadzieję, że wszystko "tam" potoczy się dobrze i patologia się skończy. Choć zadanie wcale niełatwe i jeszcze raz z całego serca POWODZENIA Dzidka - trzymam mocno kciuki!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 lipca 2005, 23:25

Alexx pisze:
simon pisze:ale jaja... - myślałem że PLKK (zatem AZS) będzie dla Dzidki zupełnie naturalnym pracodawcą - nie dogadali się? czy wogóle nie było tematu?

Wszyscy działacze w AZS-ie i władze miasta nabrały wody w usta i myślą że tak "psim swędem" sprawa się rozmyje. :twisted:

A wiesz co Alexx w tym wszystkim jest najbardziej paradoksalne? W 2002 roku ten cały bajzel (czyt. quay AZS Poznań) miał zostać przejęty przez mającego nieco za bardzo mocarstwowe plany, awansującego właśnie do ekstraklasy wraz z Olimpią trenera Jabłońskiego. Wtedy miasto uratowało złodzei i bankrutów finansując z miejskich pieniędzy na walkę z uzależnieniami bodajże, a Olimpii i nie potrafiącemu się z nikimi dogadać "Jabolowi" zabrakło ok. 200 tysięcy by zagrać w ekstraklasie, czym NIKT w Poznaniu się nie przejął. Najśmieszniejsze jest to, że po tych kilku latach te same pieniądze finansują ten sam klub, a ściągane są dokładnie te same koszykarki - Poznanianki naogół, które w 2002 zostały debilną decyzją dbających o własne dochodowe interesiki władz miasta, wywalone z naszego miasta - Waligórska, Mrozina, Górczak, Kusz-Budnik, Siwczak... ehhhh... Dawno straciłem złudzenia, że w tym mieście można coś z sensem zbudować, tylko tych, co się ciągle dziwią, czemu tak mało osób chodzi na koszykówkę ekstraklasową i czemu w tak duuuużym mieście sport zespołowy lezy, coraz więcej... Ja bym się nie dziwił na ich miejscu:) Zamiast mieć za naprawdę małe pieniądze zespół w ekstraklasie, złożony z mieszkanek naszego miasta i regionu... zespół z kibicami i tradycją... częściowo sam się finansujący, szkolący od lat wspaniale młodzież... trzeba było wszystko rozwalić, wygnać z Poznania wszystkie koszykarki, żeby po trzech latach móc obiecać im trzy razy większe kontrakty, jakie dostawałyby w "swoim" zespole z którym tak bardzo kiedyś chciały wystąpić w tej lidze. WIELKIE GRATULACJE!!!

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 09 lipca 2005, 00:07

Seba pisze:
Alexx pisze:

A wiesz co Alexx w tym wszystkim jest najbardziej paradoksalne? W 2002 roku ten cały bajzel (czyt. quay AZS Poznań) miał zostać przejęty przez mającego nieco za bardzo mocarstwowe plany, awansującego właśnie do ekstraklasy wraz z Olimpią trenera Jabłońskiego. Wtedy miasto uratowało złodzei i bankrutów finansując z miejskich pieniędzy na walkę z uzależnieniami bodajże, a Olimpii i nie potrafiącemu się z nikimi dogadać "Jabolowi" zabrakło ok. 200 tysięcy by zagrać w ekstraklasie, czym NIKT w Poznaniu się nie przejął. Najśmieszniejsze jest to, że po tych kilku latach te same pieniądze finansują ten sam klub, a ściągane są dokładnie te same koszykarki - Poznanianki naogół, które w 2002 zostały debilną decyzją dbających o własne dochodowe interesiki władz miasta, wywalone z naszego miasta - Waligórska, Mrozina, Górczak, Kusz-Budnik, Siwczak... ehhhh... Dawno straciłem złudzenia, że w tym mieście można coś z sensem zbudować, tylko tych, co się ciągle dziwią, czemu tak mało osób chodzi na koszykówkę ekstraklasową i czemu w tak duuuużym mieście sport zespołowy lezy, coraz więcej... Ja bym się nie dziwił na ich miejscu:) Zamiast mieć za naprawdę małe pieniądze zespół w ekstraklasie, złożony z mieszkanek naszego miasta i regionu... zespół z kibicami i tradycją... częściowo sam się finansujący, szkolący od lat wspaniale młodzież... trzeba było wszystko rozwalić, wygnać z Poznania wszystkie koszykarki, żeby po trzech latach móc obiecać im trzy razy większe kontrakty, jakie dostawałyby w "swoim" zespole z którym tak bardzo kiedyś chciały wystąpić w tej lidze. WIELKIE GRATULACJE!!!

Święte słowa Seba. Nic dodać i nic ująć.
Dopóki nie będzie w Polsce systemu finansowania sportu i przejrzystości w finansowaniu klubów to decyzjami takich ludzi jak Frankiewicz, Dudziak i innych........ będą rozwalane kluby , zespoły ,drużyny aby później odbudowywać je już ze swoimi "interesikami".

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 09 lipca 2005, 10:06

ooo...Gratulacje Ilona w Poznaniu...Będe musiał zacząć chodzić na mecze Muksu....Pozdro
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 09 lipca 2005, 17:12

moment ktoś tu się posunął za daleko... ja jestem np kibicem AZS, podobnie jak np Olimpii czy MUKSu bo to poznańskie zespoły więc wyloozujcie troszkę...a nic na to nie poradzimy, że taka jest polityka, ale nie obrażajmy naprzemian swoich klubów bo to bez sensu!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 09 lipca 2005, 17:18

Łukasz-fan pisze:moment ktoś tu się posunął za daleko... ja jestem np kibicem AZS, podobnie jak np Olimpii czy MUKSu bo to poznańskie zespoły więc wyloozujcie troszkę...a nic na to nie poradzimy, że taka jest polityka, ale nie obrażajmy naprzemian swoich klubów bo to bez sensu!!

W którym miejscu ja albo ktoś inny tutaj napisał nieprawdę??? Tylko tyle...

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 09 lipca 2005, 19:27

a mi sie juz nie chce wnikac w te wszystkie Quay'e itp... nie mam ochoy dzis. fakt faktem ze najpierw dzialacze wyrzucili pewne zawodniczki z Poznania by teraz je znowu sprowadzac..... :?

no a wlasnie. Łukasz! dzieje sie cos jesli chodzi o transfery w AZSie czy nie? bo ostatnio to mega cisza nastala..... czyzby niektorzy zbyt zaangazowali sie w "polityke sercową"?

Tyqtus

Postautor: Tyqtus » 10 lipca 2005, 01:12

Seba pisze:
Alexx pisze:

Dlaczego się tak pienisz? Wiesz doskonale, że w mili, tfu-, policyjny klub miasto grosza nie włoży. To tak jak z bieżnią na stadionie Olimpii - nie można jej wyremontować, bo ten teren nie należy do miasta. I podobnie w każdej innej sprawie miasto nie będzie dogadywać się ze Strzykałą itp. Przecież to chyba akurat wszyscy wiedzą...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 lipca 2005, 10:10

:) Ja się nie pienię - obecna sytuacja, mój zespół mi się baaaardzo podoba i jestem wdzięczny, że tak się potoczyło ;)

Rozumiem po charakterze Twojego wpisu, że Tobie sposób "budowania" koszykówki w Poznaniu między innymi w 2002 roku podobał się także? Akceptujesz te decyzje w pełni i cieszy Cię sposób wydawania także Twoich pieniędzy? Co do tego, że "grosza nie włoży"... oznacza to, że myślisz, że zespół awansujący w 2002 roku do ekstraklasy utrzymywał się z datków kościoła?? ;) Napisałem ile zabrakło do tego, by wystartować w ekstraklasie... Nie lubię naszych mili-policyjnych działaczy - tu się zgadzamy... ale Twój wpis idzie po najmniejszej lini oporu - nie rozmawiać i problem z głowy - lepiej robić interesiki na lewo przy okazji quaya. Przecież nic nie stało na przeszkodzie, żeby w tym 2002 roku usiąść jednak do rozmów z osobami z sekcji koszykówki (poszczególne sekcje są od dawna wyodrębnione, a Strzykały i innych bossów na meczu koszykówki nie było od 15 lat!) i porozmawiać na temat zasad wspólnego finansowania, wydzielenia prawnego sekcji i stworzenia zdrowego (no w miarę - był trener Jabłoński;) ), poznańskiego zespołu za malutkie pieniądze. Uważasz, że skoro "wszyscy wiedzą", to oznacza to, że działają dla dobra koszykówki czy też kibiców w Poznaniu? Wiesz... sam fakt, że już drugi rok obowiązuje zawarta z inicjatywy osób związanych z sekcją koszykówki w Olimpii, umowa o współpracy z AZSem, pokazuje, że jednak można. Szkoda tylko, że trzeba było wygnać z Poznania wychowane tu koszykarki, by teraz musieć im oferować o wiele większe pieniądze, by ściągać je z powrotem...

Pozdrowionka.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 10 lipca 2005, 11:51

Teraz dzialacze musza placic za popelnione wczesniej bledy!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 10 lipca 2005, 12:46

MARAS pisze:Teraz dzialacze musza placic za popelnione wczesniej bledy!

To nie działacze płacą. To płacą koszykarki.
A przy okazji koszykówki cały czas zarabia paru cwaniaczków.

Gość

Postautor: Gość » 18 września 2005, 10:22

Seba pisze:Ponoć "Jabol" został dość zdecydowanie poproszony przez rodziców o pozbawienie przyjemności obcowania w przyszłym sezonie ze swoimi metodami wychowaczymi i kulturą osobistą przez ograniczenie się jedynie do spraw organizacyjnych... nie wiem szczerze mówiąc na ile to plotki, ale może teraz przynajmniej jeśli chodzi o same mecze i podejście do tych młodych dziewczyn będzie normalniej (mam też nadzieję, że już nikt śmiercią sędziemu po meczu juniorek grozić nie będzie... informować kibiców, że ten mecz kupił i mogą iść do domu również). Oby, bo od dawna dziwię się rodzicom, jak mogą się godzić na takie patologiczne (delikatnie mówiąc) podejście do swoich młodziutkich pociech :?

POPIERAM !!!.
Ten człowiek deprawuje młodzież i dziwić się należy, że jeszcze nie zajmuje się nim PROKURATOR.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”