Małgorzata Dydek: Mam dylemat

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 23 sierpnia 2005, 23:06

rowniez prosze o nie generalizowanie !!!

Dla mnie nie licza sie jedynie pieniadze. Sa wazniejsze rzeczy, jak barwy narodowe, a takze barwy klubowe.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 23 sierpnia 2005, 23:09

pietroc pisze:rowniez prosze o nie generalizowanie !!!

Dla mnie nie licza sie jedynie pieniadze. Sa wazniejsze rzeczy, jak barwy narodowe, a takze barwy klubowe.

Zdaje mi się, że napisałem większość, a nie wszyscy.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 sierpnia 2005, 23:10

Hersi pisze:
pietroc pisze:rowniez prosze o nie generalizowanie !!!

Zdaje mi się, że napisałem większość, a nie wszyscy.
No ale gdzie ta większość skoro juz tak skrupulatnie analizujemy swoje posty?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 sierpnia 2005, 23:12

Hersi pisze:
Szymon pisze:
Hersi pisze:Gdybyście mieli wybór - zarobić pół miliona czy grać za friko w kadrze to mogę się założyć, że większość z was wybrała by kasę. Ja decyzję Gośki rozumiem i szanuję.

Otóż oznajmiam że nie każdy!
Nic nie przebije gry w Biało-Czerwonych barwach i wysłuchania Hymnu :!: :!: :!:

Ale jasne, "rozumiem" Ciebie i Dydek. Przecież kasa jest najważniejsza :twisted: :!: Olać Kadrę Narodową, Hymn, Barwy :!: Liczy się tylko kasa, kasa, kasa.... :twisted:

Nie zawsze kasa się liczy, ale zdziwyłbym się gdyby wybrała inaczej. W jej wieku trzeba już myśleć o przyszłości. Ile jeszcze pogra? 3-4 lata i koniec. Ale jeśli w tej chwili ma taką możliwość pograć na najwyższym światowym poziomie i przy okazji zarobić na przyszłą emeryturę to trzeba to zrozumieć. Zresztą kadra to nie tylko Dydek, przecież przyjdzie moment, gdy zakończy karierę i co? Będą wszyscy w pzkoszu płakać, że nie awansowali do jakieś tam imprezy, bo już nie ma Dydek?

No i o to właśnie chodzi - pewnie podobnie myślała Sylwia i elegancko zakończyła reprezentacyjną karierę. Jakoś do niej nie pasuje mi oświadczenie "zagram w kadrze, jak będę miała akurat w dniu meczu czas"...

Niech zrezygnuje to wszyscy ją zrozumiemy, docenimy, będziemy z łezką w oku wspominać i żałować przez długie lata, że jej już nie ma - a tak, to sieje lipę...

Hersi pisze:Nie zawsze kasa się liczy................... Ale jeśli w tej chwili ma taką możliwość pograć na najwyższym światowym poziomie i przy okazji zarobić na przyszłą emeryturę to trzeba to zrozumieć.

no właśnie - w zeszłym roku pamiętam podobny problem, z tym, że wtedy to nawet już nie grała wcale a i tak nie przyjechała - zatem nie zamydlajmy oczy poziomem i szansą gry - kasa, po prostu... i ja to rozumiem, ale nie uprawiajmy demagogii

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 sierpnia 2005, 23:22

Hersi pisze:
Nie zawsze kasa się liczy, ale zdziwyłbym się gdyby wybrała inaczej. W jej wieku trzeba już myśleć o przyszłości. Ile jeszcze pogra? 3-4 lata i koniec. Ale jeśli w tej chwili ma taką możliwość pograć na najwyższym światowym poziomie i przy okazji zarobić na przyszłą emeryturę to trzeba to zrozumieć. Zresztą kadra to nie tylko Dydek, przecież przyjdzie moment, gdy zakończy karierę i co? Będą wszyscy w pzkoszu płakać, że nie awansowali do jakieś tam imprezy, bo już nie ma Dydek?

Po pierwsze. To tak jak ktos już napisał, wydaje mi się że Dydek już troche kasy zarobiła i klepać biedy po zakończeniu kariery raczej nie będzie :?: :!:
Ale ok. Powiedzmy że kasy ma jeszcze za mało, looozzzz.... niech sobie dorobi. Ja rozumiem że wiecznie grać nie będzie i akurat w jej przypadku, koniec kariery jest bliżej niż dalej. Tylko w takim wypadku, niech uczciwie powie, że kończy z reprezentacją i koncentruje się na karierze klubowej (choćby jak Sylwia Wlaźlak). Jestem w stanie to zrozumieć i zaakceptować a także oficjalnie podziekować za dotychczasową grą w kadrze :!: :!: :!: Takie postawienie sprawy wszystkim ułatwi życie.
- Trenerowi i kadrowiczkom - bo będą mogli się skupić na grze bez niej,
- Dydek, bo nie będzie żadnych spekulacji i podchodów czy zagra,

Niestety, w obecnej sytuacji, gdy terminy kadry i wnba się pokrywają, a Dydek ma zamiar wybrać gre za oceanem kosztem kadry, to ...... hmmmm...... no własnie..... Orzełek przegrywa z $
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 24 sierpnia 2005, 17:43

No Panowie - ciekawy problem i ... ciekawa dyskusja.
Tylko dlaczego poniektórzy mają skłonność do skrajności ocen . Czarne, lub białe? Życie to nie western - jest jeszcze szarość.
Analizowanie "kasiory" Ptysia, ma dużo, czy mało? Panowie nie wypada.
Dla jednego dużo, dla drugiego ... mało. A poza tym to jest Jej kasa.
Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze PIT-y ze "skarbówki" wykradniecie.
Łatwo jest oceniać innych, no i się zarzekać -"że ja w tej sytuacji to "Honor i Ojczyzna"! ... no i w ogóle - kasa na bok.
-"Wiemy tyle o sobie, na ile nas sprawdzono"-!!!
Jak ktoś nie miał takich dylematów - to tak łatwo niech nie osądza.
Ja uszanuję każdy wybór Małgosi! A też chciałbym, by zdobyła mistrzostwo WNBA - to w sumie też sława dla naszego kraju!
A tym co piszą - ja to 'Hymn i Kadra i Ojczyzna", a nie kasa (taka kasa!),
to ... - napiszę szczerze - nie wierzę- :cry:
To znaczy wierzę w intencje i przekonanie, natomiast nie wierzę, w taki sam wybór , gdyby zaistniał praktycznie taki dylemat.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 24 sierpnia 2005, 18:15

Napisze jedno bez Ptysia będzie ciężko :!: ale nie mam do Małgosi pretensjii .
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 24 sierpnia 2005, 19:07

Ja napiszę, że prawdopodobnie, na pewno wręcz wybrał bym kasę. Jednak kasa ta w wieksym stopniu przelana zostałaby na konto Ostrovii...co do tego to na pewno jestem przekonany, ze tak by się własnie stało. ;)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 sierpnia 2005, 20:25

mati pisze:Ja napiszę, że prawdopodobnie, na pewno wręcz wybrał bym kasę. Jednak kasa ta w wieksym stopniu przelana zostałaby na konto Ostrovii...co do tego to na pewno jestem przekonany, ze tak by się własnie stało. ;)
Idealista :wink: ech młodość... :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 24 sierpnia 2005, 22:08

Mikey pisze:
mati pisze:Ja napiszę, że prawdopodobnie, na pewno wręcz wybrał bym kasę. Jednak kasa ta w wieksym stopniu przelana zostałaby na konto Ostrovii...co do tego to na pewno jestem przekonany, ze tak by się własnie stało. ;)

Heh...no nie wiem :) W sumie nie było jeszcze okazji dobrze pogadać...kiedy to sie widzielismy... raz u nas z Łodzią, raz u Was jak bylismy i widzisz...tylko raz była okazja spokojnie przy piwku pogadać :-) wiec jeszcze mnie nie znasz...hehe a co ja sobie zakładam zazwyczaj staram się robić. A i myśle, że kasą i z Ostrovią bym się podzielił ;)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 sierpnia 2005, 23:11

mati pisze:
Mikey pisze:

Heh...no nie wiem :) W sumie nie było jeszcze okazji dobrze pogadać...kiedy to sie widzielismy... raz u nas z Łodzią, raz u Was jak bylismy i widzisz...tylko raz była okazja spokojnie przy piwku pogadać :-) wiec jeszcze mnie nie znasz...hehe a co ja sobie zakładam zazwyczaj staram się robić. A i myśle, że kasą i z Ostrovią bym się podzielił ;)
Ale ja absolutnie nie wątpie w Twoje intencje mati, a odkąd Cię znam chocby przez net to widzę ze faktycznie oddalbyś za Ostrovię pół majątku. Mówiac idealista i miałem na myśli to ze w wieku już podeszłym w jakim jestem chociażby ja czy simon nie wszystko jest juz takie kolorowe i życie zmusza nas do innych wydatków (ja na szczeście jeszcze takich jak simon nie mam) :)))))
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 24 sierpnia 2005, 23:37

aaa w sumie zapomniałem, że Wy już stare pryki jesteście ;););););););)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 sierpnia 2005, 23:54

mati pisze:aaa w sumie zapomniałem, że Wy już stare pryki jesteście ;););););););)
ech ta brutalna dzisiejsza młodzież... :wink:
Obrazek

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 sierpnia 2005, 01:49

Mati - idealista.... buachachachacha... za te masaże i inne takie, to dawno powinieneś zostać tytularnym sponsorem Ovii ;) A póki co tylko korzystasz, korzystasz... hehe... ładnie to tak? :P
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 sierpnia 2005, 07:15

haa a wiecie co jest najlepsze?:D nie jestem już najmłodszy z całego zespołu :D:D:D \:D/ \:D/ \:D/ :cyk :cyk :cyk

Już nikt do mnie nie powie młody :dupablada

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”