Silnie obsadzony turniej w Jeleniej Górze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 17 września 2005, 14:34

Seba Ty coś piłeś ... :lol: :lol: :lol: 8)
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 17 września 2005, 14:44

Seba pisze:... a Pabianice w tym roku coś mi się wydaje, że zaskoczą pesymistów i powalczą w finale... może nawet pokuszą się o mistrzostwo :)

tez mam takie wrazenie... choc z mistrzostwem moze byc klopot;) ekipe maja bardzo silna i kompletna, a i limit pecha chyba wyczerpany.

Gość

Postautor: Gość » 17 września 2005, 15:03

... a Pabianice w tym roku coś mi się wydaje, że zaskoczą pesymistów i powalczą w finale... może nawet pokuszą się o mistrzostwo :)[/quote]

Człowieku obyś był prorokiem :P :P :D :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 września 2005, 16:48

Seba pisze:

... a Pabianice w tym roku coś mi się wydaje, że zaskoczą pesymistów i powalczą w finale... może nawet pokuszą się o mistrzostwo :)

Dobry żart :lol: :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 września 2005, 17:04

Belfer pisze:Seba Ty coś piłeś ... :lol: :lol: :lol: 8)

Hmmm... trochę wiary - może nie jest to zespół budowany najbardziej przyszłościowo, ale sukces w przyszłym sezonie zaczyna moim zdaniem wygladać coraz bardziej realnie...

Podstawy takiego spojrzenia...

1. Pabianice jako jedyne przygotowują się do sezonu w pełnym składzie (no nie licząc Ali P. oczywiście... ale to wcześniejsze problemy)... zespół (odpukać!) omijają kontuzje, a co ważniejsze wróciła Sylwia i "pod ręką" przed sezonem są także koszykarki zagraniczne... Mecze sparingowe pozwolą się zgrać i pewnie mocno od poczatku wejść w sezon - to powinno dać przewagę nad konkurencją, która albo będzie kompletować skład (Lotos i Wisła), albo dochodzić do siebie po pladze kontuzji (Polkowice). Dobry start w lidze powinien wzmocnić psychicznie zespół, a wysokie miejsce przed play-off (może nawet pierwsze, gdy wezmie się pod uwagę brak Gosi Dydek w poczatkowej fazie ligi i obowiązki euroligowe najgrozniejszych przeciwników) powinno ułatwić znacznie drogę do finału...

2. Osoba trenera... różnie można oceniać Tomka H. ale udowodnił już w naszej lidze nie raz, że gdy dostanie zespół "samograjów" to sukces praktycznie murowany - a skład obecny Pabianic jest przecież sporo mocniejszy niż AZSu przed dwoma laty... Czemu więc choćby nie powtórzyć osiągnięcia tego klubu?

Cieszę się, że niektórych tak bardzo rozbawiłem - grunt to wiara we własny zespół i kibicowanie mu do końca z całych sił!

Pozdrowionka i powodzenia w Lidze Typerów ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 września 2005, 17:18

Seba pisze:
1. Pabianice jako jedyne przygotowują się do sezonu w pełnym składzie (no nie licząc Ali P. oczywiście... ale to wcześniejsze problemy

Taaaa...... jasne...... Zapomniałeś o tym że na kadrze była Szpila, Krupska i Toma. Jakby nie patrzeć, troche czasu przez to uciekło.
Dodatkowo kontuzja na pewien czas wyeliminowała Pałke, więc nie jest wcale tak różowo.

Seba pisze:Cieszę się, że niektórych tak bardzo rozbawiłem - grunt to wiara we własny zespół i kibicowanie mu do końca z całych sił!

Hmmm.... wnoszę że do mnie pijesz :?
Otóż wyobraź sobie że wierzę bardzo w moją drużynę i jestem pewien że utrzymamy się bez problemów w 4 lidze :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 września 2005, 17:23

Od czasu kadry minęło spooooro czasu - miesiąc wspólnych treningów na pełnym obciążeniu i występy w pełnym składzie na tylu turniejach to jednak bardziej optymalne przygotowanie od pozostałych kontrkandydatów do medali. Do tego równy, mocny skład z solidną ławką rezerwowych...

Do nikogo nie piję... nie wiem o co chodzi z 4 ligą, ale to chyba nie ma związku z zespołem Pabianic w ekstraklasie koszykarek.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 17 września 2005, 17:28

Zapewne w tym co powiedział Seba jest wiele prawdy... jednak poczekajmy. To tylko sparingi, które moim zdaniem niewiele mają wspólnego z ligą. Wiadomo, że wiele drużyn eksperymentuje z taktyką i składem. Nasi przeciwnicy też nie byli najsilniejsi.
Przygotowania ominęły trzy koszykarki będące na zgrupowaniu reprezentacji. To też moim zdanim bedzie na minus w tym sezonie. Może teraz prezentuja sie dobrze, ale kto wie czy brak przygotowania w klubie nie odbike sie ujemnie na ich formie.
Bardzo chciałbym wierzyć w to co napisał Seba... o walce o mistrzostwo. Ale ja widze trochę inne miejsce w lidze dla naszej drużyny.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 września 2005, 17:39

Wojteg - przecież na kadrze Pabianiczanki nie były same ;) Zobacz ile zawodniczek Lotosu na przykład "zaliczyło" poszczególne nasze reprezentacje w ostatnim czasie (młodzieżową, juniorską i seniorską). Jak wyglądają w porównaniu z Waszymi przygotowania zespołu w sytuacji, gdy Dydek w lidze pojawi się pewnie w okolicach grudnia, Pawlak kontuzjowana, Biba wyjechała się bardzo poteżnie na ME i potrzebuje moim zdaniem od dawna trochę przerwy... a to tylko wierzchołek góry lodowej. Sytuacja w Polkowicach zmusiła trenerów do wystawienia podczas własnego turnieju w składzie kadetki... o Wiśle i jej przygotowaniach chyba nawet Wiślacy nic blizej nie porafią powiedzieć - wszysko się może zdarzyć, ale najprawdopodobniej tak jak rok temu kilka miesięcy potrwa zanim wejdą odpowiednio w sezon. Wiadomo, że sparingi o niczym nie świadczą.. ale dadzą tę przewagę, że rywale te eksperymenty, które Herkt może przeprowadzać juz teraz, będą musieli próbować w kilku pierwszych spotkaniach ligi. A czy naprawdę ich składy same w sobie dadzą aż taką przewagę? Szczerze póki co wątpię...

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 17 września 2005, 17:51

Wiara przenosi góry, ale jeszcze lepszy jest ... dynamit :lol: :wink:
Do zobaczenia w piątek 8)

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 września 2005, 18:40

w meczu AZS KK Jelenia Góra - CCC Polkowice nasze wygrały dość wysoko. tylko tyle wiem. szkoda, ze dzis nie ma juz takiej obsługi tego turnieju jak wczoraj :roll:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 17 września 2005, 19:41

Seba pisze:1. Pabianice jako jedyne przygotowują się do sezonu w pełnym składzie

w tym momencie muszę się upomnieć o ŁKS!!! :D :wink:
A tam poważnie, to, myślę ze choć bardzo cięzko będzie sie przebić do czwórki, to jeśli ominą nas kontuzje powinniśmy nieco napsuć krwi potenatom ligi :wink:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 18 września 2005, 08:44

Turniej w Jeleniej Górze - dzień II

W sobotę mimo zwyciestw faworytów Polfy i CCC kibice przybyli na hale sportową przy ulicy Sudeckiej mogli zobaczyć kilka wyrównanych spotkań. Stało się tak za sprawą bardzo dobrze grającej w drugim dniu imprezy drużyny Dudy Tęczy Leszno.

Przemeblowany zespół leszczynski najpierw dzielnie stawiał czoła drużynie z Polkowic przegrywając nieznacznie 65:76, a w ostatnim dzisiejszym spotkaniu uległ nieznacznie w koncówce silnej ekipie Cukierków Odra Brzeg 56:59 prowadząć przez większą część spotkania.

W pozostałych sobotnich meczach zgodnie z przewidywaniami Polfa pokonała Cukierki 83:53, a CCC pokonało pewnie osłabioną drużynę gospodyn turnieju AZS KK 76:43. Stało się więc faktem że zgodnie z przewidywaniami niedzielne spotkanie Polfy Pabianice i CCC Polkowice, które zostanie rozegrane o godzinie 12, bedzie meczem finałowym o pierwsze miejsce w turnieju. Sądząc po zaangażowaniu obu drużyn i wielu emocjach jakie w ubiegłym sezonie towarzyszyły własnie spotkaniom tych zespołów podczas walki o brązowy medal jutro można sie spodziewać oprócz celów szkoleniowych rózwnież walki o zwycięstwo w całej imprezie. Z kolei sprawa kolejnosci miejsc 3-5 na jeleniogórskim turnieju jest ciągle otwarta i o wszytskim zadecydują w dniu jutrzejszym mecze gospodyń turnieju z Dudą o godz.10 oraz z Cukierkami o godz. 14. Mimo dużego zainteresowania kibiców wyścigiem Tour de Pologne zapraszamy także na halę przy ulicę Sudeckiej, gdzie w przerwie miedzy meczami bedzie można zobaczyć przy ulicy kierującej do Karpacza także kolarzy na trasie ostatnich dwóch etapów.

Wyniki i punkty:

CCC - Duda 76:65 (18:16, 28:8, 15:15, 15:26)

CCC: Jaroszewicz 19, Jasnowska 17, Marczewska 14, Żytomirska 9, Majewska 8, Koryzna 4, Iwon 3, Tomczak 2.

Duda: Krauze 23, Grześczyk 17, Rezler 10, Sobczynska 8, Lubak 4, Krzywicka - Bąba 2, Anioła 1, Król 0, Koszcielny 0, Soroczynska 0, Siwczak- Dajksler 0.

Polfa - Cukierki 83:53 (27:20, 25:11, 17:12, 14:10)

Polfa: Pantalejewa 18, Pałka 14, Kristofova 14, Toma 14, Martins da Costa 6, Ruzic 6, Lamparska 5, Wlaźlak 4, Krupska-Tyszkiewicz 2, Kudłak 0.

Cukierki: Makowska 16 Babicka 14 Proshchenko 10 Pietraszek 9 Chełczynska 2 Kasprzak 2 Morka 0 Rzeznik 0 Daniel 0

CCC - AZS KK 76:43 (26:2, 17:16, 20:12, 13:13)

CCC: Marczewska 21, Jaroszewicz 13, Jasnowska 11, Pazur 10, Koryzna 8, Majewska 7, Żytomirska 6, Tomczak 0, Iwon 0.

AZS KK: Myćka 19, Gawronska 9, Arodz 7, Kaszuwara 5, Szczuraszek 2, Torchała 1, Wójcik 0, Moryc 0, Misztal 0, Szymczyk 0.

Cukierki - Duda 59:56 (18:20, 10:17, 21:6, 10:16)

Cukierki: Babicka 22, Proshchenko 11, Daniel 7, Chełczynska 7, Pietraszek 6, Makowska 6, Morka 0, Rzeżnik 0.

Duda: Krauze 13, Siwczak-Dajksler 11, Rezler 8, Grześczyk 6, Anioła 6, Lubak 5, Król 4, Koszcielny 2, Krzywicka-Bąba 1, Soroczynska 0, Sobczynska 0.

www.e-basket.pl

gosc

Postautor: gosc » 18 września 2005, 08:55

Mam pytanie: dlaczego w druzynie Polfy nie gra mloda, obiecujaca brazowa medalistka ME U-16 Anita Szemraj ?? ktora byla pierwszopiatkowa zawodniczka reprezentacji a gra jakas mloda Kudlak ,o ktorej nie wiadomo nic ??? Czy ktos wie cos na ten temat /moze ma kontuzje ??/

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 18 września 2005, 11:11

To pytanie jest bardzo dziwne, dlaczego nie grała Anita Szemraj?
Po pierwsze: Jest z Pabianic
Po drugie: Jest młoda
Po trzecie: Jest utalentowana
Po czwarte: Kto jest jej menadżerem
Po piąte: Nie zadawaj głupich pytań :wink: :lol:

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”