V kolejka FGE: Włókniarz Pabianice-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 października 2008, 14:05

Nie rozumiem jednego...
Na siłe próbujecie innym wpoic ze CCC to jest Orzeł a nie na odwrót itp.
To samo Włokniarz Pabianice, Tecza Leszno czy powiedzmy AZS GORZOW ktorego pierwszy czlon sie zaczyna KSSSE

Logiczne jest ze dla kibice wlasnego klubu, jezeli maja szacunek do tradycji nie powinni uzywac nazwy sponsora. Ale nie zmuszajcie innych zeby np. zamiast "CCC" pisali "Orzeł", bo nazwa druzyny ktora przystapila do rozgrywek ekstraklasowych nazywa sie CCC Polkowice... tak samo jak PTK Pabianice czy inne druzyny.
Dla mnie osobiscie jest to CCC na ktorym od 5 lat sie "wychowalem" i zapewne wiekszosc z was również, a teraz próbuje wpoić cos czego tak naprawde nie pamieta, nie zna tradycji.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 października 2008, 14:38

Endrju pisze:Nie rozumiem jednego...
Na siłe próbujecie innym wpoic ze CCC to jest Orzeł a nie na odwrót itp.
To samo Włokniarz Pabianice
u nas zawsze Był Będzie Jest Włókniarz MRKS...więc dlaczego piszesz To samo :/
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 października 2008, 14:46

Moze fakt troszeczke sie rozpedziłem. Ale dawalem tylko przyklad.
Z drugiej strony co innego jest jak np. w Lesznie.. od poczatku powstania Klubu Kibica nigdy nie było dopingu w strone Dudy... ale od zawsze była Tecza Leszno... tak samo pewnie bylo i w Pabianicach... (chociaz osobiscie historii nie znam tego klubu)...
A co innego niestety było w Polkowicach... gdzie jak zaczełem sie interesowac koszykówka to od zawsze czy to w Gorzowie czy w Polkowicach był słynny doping... "Ce Ce Ce", a po jakimś czasie stał sie nagle Orzeł.
Mi osobiscie blizej do tego pierwsze, dlatego z szacunku bede pisał Polkowice, gdyz nikt mi nie wpoi drugiego członu.

Pozdro
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 października 2008, 15:03

ja z racji wieku interesuję sie koszykówka gdzieś tak od 8-10 lat . wiec dla mnie drużyna z Polkowic kojarzy się głównie z CCC - . tak samo Pabianice kojarzą mi się z Polfą a Odra Brzeg - z nazwą potocznie - Cukierki .

Nie znaczy to chyba że nie szanuję żadnego z tych klubów - wręcz przeciwnie... Dlatego chyba nie powinno się mieć komuś za złe że ktos mówi CCC a nie Orzeł i odwrotnie . Dotyczy to tez innych nazw klubów...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 października 2008, 15:23

Endrju pisze:w Pabianicach... (chociaz osobiscie historii nie znam tego klubu)...
masz racje oficjalna nazwa klubu to jest Nas kibiców Wielka Zmora w P-ce.. ale dla Nas Zawsze był MRKS :wink:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 05 października 2008, 19:18

Kolejne pewne zwycięstwo - relacja z meczu PTK Aflofarm Vicard Pabianice - CCC Polkowice
autor: Kuba Patykowski

Nie było mowy o żadnej niespodziance i koszykarki CCC Polkowice pewnie wygrały w Pabianicach 80:55. Tym samym polkowiczanki kontynuują dobrą serię, a zawodniczki PTK wciąż muszą czekać na zwycięstwo przed własną publicznością.
Na początku spotkania dość nieoczekiwanie przewagę objęły gospodynie, które po minucie gry prowadziły 4:0. Sprawy w swoje ręce wzięła jednak Daria Mieloszyńska, dzięki której już po chwili to CCC prowadziło 10:4. Sławomir Depta widząc nieskuteczność swoich koszykarek, zwłaszcza przestrzelającej spod samego kosza Jankowskiej, poprosił o czas, ale nie przyniósł on porządanego efektu. W dalszym ciagu niemal bezbłędna była polkowicka defensywa, a atak prowadzony przez Agatę Gajdę skuteczny. Po siedmiu minutach gry przyjezdne uzyskały dziesięciopunktową przewagę (8:18) i Krzysztof Koziorowicz postanowił dać szansę swoim rezerwowym. Po punktach Pietrzak było jeszcze 20:8 dla CCC, ale dobrymi akcjami odpowiedziały Mircheva i niechciana przed paroma laty w Polkowicach Katarzyna Salska. Po stronie Polkowic dobre wejście zaliczyła Natalia Małaszewska, która w poprzednim meczu swojej drużyny zagrała ostatnie ... 12 sekund. Popularna "Mała" chwilę po wejściu popisała się rzutem z siedmiu metrów. Ostatecznie pierwszą kwartę gospodynie przegrały 14:23.

Przez pierwsze minuty w dalszym ciągu oglądaliśmy zmienniczki CCC w akcji, ale wynik nie uległ zmianie. Gdy tylko na parkiet powróciły podstawowe koszykarki "Pomarańczowych" gra znów nabrała tempa, a ich przewaga znów zaczęła rosnąć. Akcjami "2+1" popisywała się Carter i przez pięć minut, na 13 punktów zdobytych przez CCC, gospodynie odpowiedziały zaledwie dwoma celnymi rzutami. Podopieczne Sławomira Depty w dalszym ciągu nie potrafiły znaleźć skutecznej recepty na obronę polkowiczanek, które raz za razem zabierały piłki swoim rywalkom. Ostatnim celnym rzutem w tej kwarcie było trafienie kapitan CCC, Justyny Jeziornej zza linii 6,25m. Choć do końca pierwszej połowy pozostało jeszcze ponad pół minuty to żadnej z drużyn nie udało się już zmienić rezultatu i na przerwę przyjezdne schodziły prowadząc 41:24. - Wbrew pozorom to prowadzenie nie przyszło łatwo - komentował w przerwie szkoleniowiec CCC, Krzysztof Koziorowicz. - Trzeba być w dalszym ciągu skoncentrowanym i na drugą połowę wyjść, jakby mecz zaczynał się od początku. - dodał schodząc do szatni.

Druga część spotkania zaczęła się dość niemrawo. Dopiero dwie minuty po jej rozpoczęciu trafiła Szemraj. Po trzech minutach, głównie za sprawą dobrej postawy Salskiej, gospodyniom udało się zniwelować straty do wyniku 33:47 i niezadowolony Koziorowicz poprosił o czas i po raz kolejny dało to wyraźny efekt. Chwilę później kolejną "trójkę" rzuciła Jeziorna, a po przechwycie Robbins po raz koleny przy celnym rzucie faulowana była Carter i i przewaga CCC znów przybrała na rozmiarze. Dobijanie rywalek kontynuowały... pabianiczanka Gajda wraz z Robbins i Carter, a wynik po 30 minutach gry brzmiał 36:59. Znaczy to nie mniej, nie więcej niż to, że po czasie wziętym przez swojego trenera polkowiczanki wypunktowały PTK 12:3!

Ostatnią "ćwiartkę" od trzypunktowego rzutu rozpoczęły miejscowe, ale już po chwili przypomniała o sobie Daria Mieloszyńska, która w odstępie kilkunastu sekund zdobyła dla swojej drużyny 7 kolenych "oczek", po czym na tablicy widniał wynik 42:70. Pomimo wysokiej przewagi polkowiczanki ani myślały odpuszczać - w dalszym ciągu walka toczyła się o każdą piłkę. Po kolejnym rzucie najlepszej tego wieczora Carter przewaga CCC osiągnęła już 30 punktów (74:44). Kolejne dwie akcje należały do Natalii Małaszewskiej, która po dwóch przechwytach najpierw sama skończyła indywidualną akcję, a po chwili idealnie dograła do Pietrzak i na 4 minuty przed końcem meczu było 78:44. Po tym przyjezdne już całkowicie odpuściły i dały pole do popisu pabianiczankom. Wyraźne rozluźnienie w szeregach CCC wykorzystała Aleksandra Pawlak, która najpierw wykożystała efektowne podanie Hałęzy, a następnie dwukrotnie dziurawiła kosz przyjezdnych rzutami z dystansu. Nie pozwoliło to jednak w żadnym stopniu nawiązać walki z polkowiczankami, które pewnie i zgodnie z oczekiwaniami wygrały w Pabianicach 80:55. - Cieszę się, że udało nam się wygrać. Szczerze nie spodziewałyśmy się, że przyjdzie nam to z taką łatwością. - komentowała na gorąco rozgrywająca CCC Agata Gajda. - Mamy duży potencjał, ale potrzebujemy czasu. Widać z resztą, że z meczu na mecz gramy coraz lepiej. - dodała, odnosząc się tym samym do słabej postawy swojego zespołu z początku sezonu.

PTK Aflofarm Vicard Pabianice - CCC Polkowice 55:80 (14:23, 10:18, 12:18, 19:21)
PTK: Pawlak 15, Salska 11, Mircheva 8, Szymańska 7, Szemraj 4, Głaszcz 3, Piestrzyńska 2, Hałęza 1, Bogacka i Proszczenko 0.
CCC: Carter 21, Mieloszyńska 17, Robbins 13, Gajda 9, Pietrzak 7, Jeziorna 6, Małaszewska 4, Gajewska 2, Bednarczyk i Paździerska 0.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 05 października 2008, 19:39

Mam to na myśli,że jestem pewien że się utrzymają bo nie po to awansowaliśmy żeby spaść. 8)
NIE STRASZNY NAM BÓL I CIERPIENIE NIE STRASZNY PORAŻKI SMAK,ZA WŁÓKNIARZ PÓJDZIEMY W OGIEŃ BO PO TO PRZYSZLISMY NA ŚWIAT

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 05 października 2008, 20:35

Endrju jak zwyklę się wpierdala! 8)
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 05 października 2008, 20:41

Orange Boyyy pisze:Endrju jak zwyklę się wpierdala! 8)

Dziwisz mu sie bo ja nie , jest to forum wiec sowje zdanie moze miec a ty to uszanuj mały
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 05 października 2008, 20:48

Longerinho pisze:

Dziwisz mu sie bo ja nie , jest to forum wiec sowje zdanie moze miec a ty to uszanuj mały

To może jak mu to przeszkadza ze chcemy aby mowili/pisali Orzeł a nie CCC to niech zalozy teamt 'nazwy klubów' bo jego post raczej za duzo nie wnosi do dyskusji na teamt meczu Włókniarz - Orzeł
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 05 października 2008, 20:51

Longerinho pisze:

Mała to jest Twoja pała 8)
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

tomaszek

Postautor: tomaszek » 05 października 2008, 21:43

PrImACeR pisze:
To może jak mu to przeszkadza ze chcemy aby mowili/pisali Orzeł a nie CCC to niech zalozy teamt 'nazwy klubów' bo jego post raczej za duzo nie wnosi do dyskusji na teamt meczu Włókniarz - Orzeł

Twój post o "google" w temacie o Tęczy i Jeleniej Górze także nie wiele wnosi więc najpierw spójrz na siebie a pózniej pouczaj... :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 października 2008, 21:50

Napinacie sie zeby na CCC mowiono Orzeł... a nawet wasze podforum na ktorym tak duzo sie udzielacie nosi nazwe CCC POLKOWICE w przeciwienstwie np. do Teczy Leszno czy Włókniarza Pabianice:)
Zrobcie najpierw pozadek na wlasnym podworku a pozniej na innych.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 października 2008, 21:57

mogę powiedzieć tylko o sobie i niechciałbym aby o maim klubie ktoś mówił Siemens Łódź - słowem, nie jesteśmy "z xxx wyjęci", znamy swoje koszykarskie "podwórko" i możemy nawet nie ze względów formalnych, ale przez zwykły szacunek do samych siebie, kibiców - pisać nazwy klubów tak ,jak sami o to proszą - przynajmniej się starać - takie moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 05 października 2008, 22:03 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 października 2008, 22:00

simon pisze:(...)przez zwykły szacunek do samych siebie, kibiców - pisać nazwy klubów tak ,jak sami o to proszą - przynajmniej się starać - takie moje zdanie.

ale dla niektórych i to za dużo, i powód żeby się ponapinać.

Najlepiej zneutralizować i pisać po prostu Polkowice (tak jak zdaje się Endrju pisał), jeśli komuś "przez gardło" nie przechodzi Orzeł.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”