X kolejka FGE:MUKS Poznań-Włókniarz Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 03 listopada 2008, 14:05

MUKS lepszy od beniaminka
2008-11-02 18:50

Nie było spodziewanych emocji w niezwykle ważnym meczu dla dolnych rejonów tabeli Ford Germaz Ekstraklasy. MUKS bez większych problemów poradził sobie z PTK Aflofarm Vicard Pabianice 63:47. Dzięki tej wygranej ekipa z Poznania awansowała na 9. miejsce w tabeli.

Spotkanie stało na przeciętnym poziomie, w którym niewiele lepsze były koszykarki MUKS. Dominacja poznanianek uwidoczniła się szczególnie w obronie i zbiórkach. W tych ostatnich królowała niesamowita Djenebou Sissoko. Malijka była nie do zatrzyamnia przez koszykarki Pabianic. Aż 14 zbiórek, w tym 9 w obronie, no i na dodatek 24 zdobyte punkty. Tak gra prawdziwa gwiazda Ford Germaz Ekstraklasy! - Nie tylko moja zasługa w naszym zwycięstwie. Graliśmy lepiej zespołowo. To byl klucz do wygranej - skromnie oceniła sympatyczna Malijka.

Na jej tle inne zawodniczki MUKS prezentowały się przeciętnie. Trener Sławomir Depta przez cały niemal mecz kręcił głową patrząc na grę pod tablicami swojego zespołu. Kiedy Leona Jankowska za 5 fauli opuściła parkiet, to poznanianki zaczęły robić pod koszem dosłownie wszystko. O dziwo PTK najlepiej zagrało w ostatniej kwarcie, z tym że w pewnym momencie MUKS prowadził już nawet 51:27 i trener Iwona Jabłońska desygnowała do gry młodziutkie debiutantki Magdalenę Zientarę i Magdalenę Idziorek. MUKS zatem ma dość szerokie, ale jeszcze niedoświadczone zaplecze. Tymczasem trener Sławomir Depta mógł liczyć co najwyżej na przebłyski w grze Anity Szemraj i niezłą postawę pod koszem Viktorii Mirchevej.

- Byliśmy gorsi w każdym elemencie gry. MUKS wygrał zasłużenie - skomentował Depta. Niewiele lepszy humor miała Iwona Jabłońska. - Zadowolona jestem tylko z wyniku i gry Djenebou Sissoko. Zespół zagrał inaczej niż przez cały tydzień trenowaliśmy. Skuteczność w rzutach za 2 punkty była fatalna - podsumowała Jabłońska.

Waldemar Zawołowicz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 03 listopada 2008, 15:42

az szkoda gadac, co nie :?: :x

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 03 listopada 2008, 16:43

No jeśli chodzi o naszą gre to tak :x
NIE STRASZNY NAM BÓL I CIERPIENIE NIE STRASZNY PORAŻKI SMAK,ZA WŁÓKNIARZ PÓJDZIEMY W OGIEŃ BO PO TO PRZYSZLISMY NA ŚWIAT

romek
Amator

Postautor: romek » 03 listopada 2008, 18:53

Belfer pisze:Byłem, widziałem i najgłośniej wyrażałem się o poziomie sędziowania - TRAGEDIA!!! To co robiła ta niewiasta z gwizdkiem powinno być nagrane i pokazywane na szkoleniach sędziowskich!!! Dwa razy nasze zostały brutalnie uderzone w twarz na jej oczach i nic, walka w parkiecie dziewczyna z Poznania prawie ściąga z naszej koszulkę i co i NIC!! Sześć ofensywnych, jeden techniczny, w pewnym momencie nawet Renia nie wytrzymała i coś powiedziała sędziom. Zastanawiam się czy był jakiś misiek z pzkosz, który to widział i ciekawe czy coś zanotował. Jesli dalej tak będzie w damskiej koszykówce to nie ma sensu chodzić na mecze! Nasze grały słabo ale jeśli 4-5 akcji po rząd są odgwizdywane to może to załamać nawet człowieka z marmuru!
Do Fair Play czy usłyszałeś jakieś niecenzuralne słowo skierowane do sędziów? Więc pouczać to sobie możesz dzieci w piaskownicy, stan kibiców był taki jaki powinien być zawsze na wyjazdach (starzy kibice wiedzą o co chodzi). Jeżdżę na mecze już prawie 15 rok i powiem Ci, że mogło być być bardziej niekulturalnie z naszej strony.

Ja też byłem, więc może Ci przypomnę, bo mam nadzieję,że nie jesteś tym gościem w niebieskim podkoszulku, który nie bardzo wiedział, gdzie jest( dziw, że go ochrona wpuściła). Do kręgu jakiej kultury zaliczasz skandowanie " k...a mać, wku.......sz nas" po decyzji sędziów niekorzystnej dla Pabianic, czy to nie było skierowane do sędziów. Masz rację sędzina była słaba, bo kiedyjeden z was( może Ty) rzucił się do niej przy końcowej linii powinna od razu być przy stoliku.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 03 listopada 2008, 19:12

Nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek skandowali "k... mać, wku...sz nas", może coś z uszami masz, "Włókniarz grać, k... mac" to i owszem tylko co to ma wspólnego z sędziami? Szkoda, że nie widziałeś jak na oczach sędziny nasza zawodniczka została prawie znokautowana a ona spokojnie nie odgwizdała faulu. Nie wiem jak Ty ale w takiej sytuacji nie można siedzieć spokojnie, dziewczyna zwija się z bólu na parkiecie nawet dziewczyny z Poznania podeszły a pani "sędzina" stanęła sobie na linii środkowej z tym drugim klaunem z gwizdkiem i zero reakcji, ale przecież to na pewno, brak tolerancji z naszej strony, bo byliśmy pod wpływem alkoholu. I spokojnie nie byłem w niebieskim podkoszulku :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 03 listopada 2008, 19:16

I jeszcze jedno, zejście z trybuny i "zwrócenie uwagi" sędzinie BEZ NIECENZURALNYCH WYRAZÓW to dla Ciebie atak? Stolik powinien zareagować na takie sędziowanie bo po prostu nie chce się chodzić na mecze, kiedy widzi się coś takiego.

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 03 listopada 2008, 19:26

Belfer pisze:I jeszcze jedno, zejście z trybuny i "zwrócenie uwagi" sędzinie BEZ NIECENZURALNYCH WYRAZÓW to dla Ciebie atak? Stolik powinien zareagować na takie sędziowanie bo po prostu nie chce się chodzić na mecze, kiedy widzi się coś takiego.

Kolezanka mi opowiadała, ze były dwie sytuacje z tym uderzeniem w twarz. Jedną z nich była sytuacja kiedy Renulka Piestrzyńska wraz z drugą koszykarką z Pabów rzuciły się na młodą Jabolową zeby odebrac piłke - Renulka zrobiła to dosyć gwałtownie i agresywnie a młoda Jabolowa wyswobadzając się i odpychając Renulkę zdzieliła jej chyba z łokcia w twarz z tymze w ferworze szarpaniny. To Renulka rzuciła sie na Jabolową.
A ,ze Jabolowa nigdy nie lubiła przepraszać nawet za przypadkowe akcje, Renulka coś tam zaczęla bluzgać pod nosem.
Sytuacja miała miejsce pod koszem MUKSu- na poczatku czwartej kwarty - gdy Paby odrobiły kilka pkt.

romek
Amator

Postautor: romek » 03 listopada 2008, 22:23

Belfer pisze:Nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek skandowali "k... mać, wku...sz nas", może coś z uszami masz, "Włókniarz grać, k... mac" to i owszem tylko co to ma wspólnego z sędziami? Szkoda, że nie widziałeś jak na oczach sędziny nasza zawodniczka została prawie znokautowana a ona spokojnie nie odgwizdała faulu. Nie wiem jak Ty ale w takiej sytuacji nie można siedzieć spokojnie, dziewczyna zwija się z bólu na parkiecie nawet dziewczyny z Poznania podeszły a pani "sędzina" stanęła sobie na linii środkowej z tym drugim klaunem z gwizdkiem i zero reakcji, ale przecież to na pewno, brak tolerancji z naszej strony, bo byliśmy pod wpływem alkoholu. I spokojnie nie byłem w niebieskim podkoszulku :lol:

Siedziałem od Was 3 metry, więc dokładnie słyszałem co krzyczeliście, więc nie rób ze mnie i innych idioty.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 03 listopada 2008, 22:30

Nie muszę robić z ciebie idioty, nigdy w naszym repertuarze nie było czegoś takiego (ku...wa mac, wku...sz nas), ale skoro słyszałeś lepiej ...

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

romek
Amator

Postautor: romek » 03 listopada 2008, 22:44

Belfer pisze:Nie muszę robić z ciebie idioty, nigdy w naszym repertuarze nie było czegoś takiego (ku...wa mac, wku...sz nas), ale skoro słyszałeś lepiej ...

Ciekawe, że krzycieliście to tylko wtedy, gdy sędziowie podejmowali wątpliwe decyzje. Paru ludzi nagrywało ten mecz, poszukam.

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 03 listopada 2008, 22:56

oczywiscie, zamieszaj wszystkim swoimi tasmami prawdy :lol:

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 listopada 2008, 23:15

romek pisze:
Belfer pisze:Nie muszę robić z ciebie idioty, nigdy w naszym repertuarze nie było czegoś takiego (ku...wa mac, wku...sz nas), ale skoro słyszałeś lepiej ...

Ciekawe, że krzycieliście to tylko wtedy, gdy sędziowie podejmowali wątpliwe decyzje. Paru ludzi nagrywało ten mecz, poszukam.

Hehe tak jak Jelonka miala wrzucic pare filmikow z Leszna :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 03 listopada 2008, 23:30

Była taka sytuacja, że w twarz dostała w drugiej połowie Salska i zeszła z boiska - czysty przypadek. Ogólnie mecz bardzo słaby w wykonaniu MUKS i katastrofalny w wykonaniu Pabianic. Sędziowanie - słabe, i w wykonaniu tej pani i pana. Ale i tak lepsze od gry obu drużyn. Sędziowanie na pewno nie tendencyjne, ale z lekkim nastawieniem na MUKS. Zresztą ogólnie mówiąc przywilej gospodarza. Tu ci dadzą, za tydzień zabiorą.

Co do kibicowania - nic tak nie dopinguje do gry, jak krzyknięcie do KOBIET w trudnym momencie "Włókniarz, grać, k... mać". Po prostu szczyt elokwencji krzyczących.

A z tymi sędziami to było bodaj "żółte koszule to ciule" lub coś takiego.

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 04 listopada 2008, 08:04

A z tymi sędziami to było bodaj "żółte koszule to ciule" lub coś takiego.[/quote]

Chłopie ile ty masz lat :?:
Widać, że na meczach koszykówki jesteś gościem :lol:
Za takie sędziowanie mam pokłony im składać :?: :?: :?:
Żenua :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 04 listopada 2008, 08:19

Do kręgu jakiej kultury zaliczasz skandowanie " k...a mać, wku.......sz nas" po decyzji sędziów niekorzystnej dla Pabianic, czy to nie było skierowane do sędziów. Masz rację sędzina była słaba, bo kiedyjeden z was( może Ty) rzucił się do niej przy końcowej linii powinna od razu być przy stoliku.

Ja się rzuciłem i co z tego :?: :?: :?:
Zrobiłem niewieście z gwizdkiem krzywdę :?:
Powiedziałem w jej stronę coś nie przyjemnego :?:
NIE :!: :!: :!:
Nie moja już wina, że trybuny dla kibiców przyjezdnych są tak małe i usytuowane za koszem :x

P.S
Przy następnej twojej wypowiedzi proponuje się zastanowić co piszesz :)
Pewnie już się spotkałeś z powiedzeniem :!: :!: :!:
Czego głuchy nie usłyszy to sobie dopowie :!: :?:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”