XI kolejka FGE:AZS KK Jelenia Góra-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 09 listopada 2008, 13:56

Maksimović dramat i jeden mecz nie zmieni tego!
Skoro Lotos potrafił pogonić 2 zawodniczki my też to powinniśmy zrobić!
O klasę lepsze na tej pozycji były inne zawodniczki typu Vilipić, Perovanovic a wcześniej np.Jarcewa!
Chodze od 1985 roku na mecze Wisełki ale Maksimović to najgorszy zakup od wielu lat!
Jest mega nieporadna nieskoordynowana naprawde spieszmy sie zmienic sklad bo z Lotosem może byc bardzo ciężko...
a i wczoraj Wielebnowska i Skerović też 4pkt a grały razem z 50 minut...3 zawodniczki wczoraj grały na AZS to wystarczyło na Salamancę może byc za mało!
Liczę że Skera zacznie po 15 pkt rzucać czyli "swoje" plus Wielebna z Fernandez po 10, wtedy o każdy wynik bede spokojny!
Najwiekszy plus ostatnich dni to Ewelina która zaczyna rzucać i zbierać na wysokim procencie!
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2008, 13:58 przez JaroTS, łącznie zmieniany 1 raz.
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 09 listopada 2008, 13:57

TERAZ JUŻ CZEKAMY NA PRAWDZIWY HIT W GDYNII...oj będzie super widowisko!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 listopada 2008, 15:07

JaroTS pisze:TERAZ JUŻ CZEKAMY NA PRAWDZIWY HIT W GDYNII...oj będzie super widowisko!!!

myślę, że równie ciekawe może być spotkanie z Polkowicami przy R 22.

Najwiekszy plus ostatnich dni to Ewelina która zaczyna rzucać i zbierać na wysokim procencie!

w sumie to jest jak dotychczas największy plus tego sezonu:)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 listopada 2008, 15:46

ann pisze:
JaroTS pisze:TERAZ JUŻ CZEKAMY NA PRAWDZIWY HIT W GDYNII...oj będzie super widowisko!!!

myślę, że równie ciekawe może być spotkanie z Polkowicami przy R 22.

Jak również w Polkowicach za 2 tygodnie :P :D :D

Tak apropos na ogolnopolskiej bedzie ten mecz pokazywany ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 09 listopada 2008, 17:17

wogóle skład Wisly - jak na mistrza przystało : skromny. Skromna ławka , być może działacze skąpią pieniędzy na wartościowe zawodniczki albo nie mają rozeznania...

Sciagneli Holdsclaw : OK - ale ta zawsze zabiera ze soba Canty - a teraz wzięto jeszcze Maksimovic.....

Jedyny plus to gra Kobryn ktora wreszcie coś zaczeła sama kreować pod koszem a nie czeka na podania Skery - zresztą Skera też cos już chyba sie wypaliła...

Nie wiem czy tak skromnym składem da radę sie coś ugrać...

Mowa jest o co najmniej 1/8 w Euro... - Zobaczymy...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 listopada 2008, 17:37

Wisła gra tak jak przystało na klasową drużynę.W lidze gra na tyle aby wygrać. A w Eurolidze ma bilans 3-1 a za chwilę będzie 5-1.

Co do Boby. Jej wkład nie był potrzebny to nie grała, jak będzie trzeba dołożyć cegiełkę do zwycięstwo nad Hiszpankami to dołoży. :lol: :wink:
Obrazek

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 09 listopada 2008, 18:12

Helli czytając Twoje posty od wielu miesięcy myslałem długo że Ty jesteś fanem Maksimović, ale jednak teraz już jestem pewien...drwisz sobie z niej a z nami tylko się przekomażasz...
Jej gry nie da się obronić...
Z tym 5-1 w Eurolidze będzie realne pod warunkiem że Skerovic i Wielebna dorzuca po 10 pkt, Canty potwierdzi że jest i dobrą rozgrywająca i dobrym strzelcem a gra Maksimović ograniczy sie do epizodu bycia na parkiecie...
Teraz już FORZA CCC...lubię ten pomarańczowy kolor i ich trenera!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 listopada 2008, 18:40

JaroTS pisze:Helli czytając Twoje posty od wielu miesięcy myslałem długo że Ty jesteś fanem Maksimović, ale jednak teraz już jestem pewien...drwisz sobie z niej a z nami tylko się przekomażasz...
Jej gry nie da się obronić...
Z tym 5-1 w Eurolidze będzie realne pod warunkiem że Skerovic i Wielebna dorzuca po 10 pkt, Canty potwierdzi że jest i dobrą rozgrywająca i dobrym strzelcem a gra Maksimović ograniczy sie do epizodu bycia na parkiecie...
Teraz już FORZA CCC...lubię ten pomarańczowy kolor i ich trenera!

Ja już ją lubiłem jak grała w Lotosie.

Ten mecz zagrała fatalnie ale ten mecz jest bez znaczenia, o opinii o niej zadecydują mecze z Lotosem, Gorzowem +Euroliga.
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 listopada 2008, 20:16

Michu23 pisze:wogóle skład Wisly - jak na mistrza przystało : skromny. Skromna ławka , być może działacze skąpią pieniędzy na wartościowe zawodniczki albo nie mają rozeznania...

Sciagneli Holdsclaw : OK - ale ta zawsze zabiera ze soba Canty - a teraz wzięto jeszcze Maksimovic.....

Jedyny plus to gra Kobryn ktora wreszcie coś zaczeła sama kreować pod koszem a nie czeka na podania Skery - zresztą Skera też cos już chyba sie wypaliła...
Nie wiem czy tak skromnym składem da radę sie coś ugrać...

Mowa jest o co najmniej 1/8 w Euro... - Zobaczymy...

Nie wiem skąd Twoja opinia, że Skera juz się wypaliła... Owszem, w statystykach prezentuje się gorzej niz w poprzednich sezonach, ale nie schodzi poniżej przyzwoitego poziomu. Wczoraj zagrała kiepsko (2 pkt, 1 aysta, słaba skuteczność), ale z Besiktasem bardzo dobrze. Trafiła dwie "trójki" w momencie, gdy zespół nieco uśpił się wysokim prowadzeniem, no i kilka razy rewelacyjnie dograła piłki do Kobryn, rozsądnie prowadziła grę. 11 pkt, 6 asyst, 50% z gry to chyba niezłe osiągnięcia, prawda? Również uważam, że gra w tym sezonie trochę nierówno (podobnie Canty i Fernandez), ale ogólnie nie da się powiedzieć, że jej czas już minął.
Trochę zaskoczyłeś mnie sugestią, że Wisła tym "słabym" składem może nawet nie wejść nawet do play off Euroligi. Cokolwiek ryzykowny pogląd...

JaroTS pisze:Z tym 5-1 w Eurolidze będzie realne pod warunkiem że Skerovic i Wielebna dorzuca po 10 pkt, Canty potwierdzi że jest i dobrą rozgrywająca i dobrym strzelcem a gra Maksimović ograniczy sie do epizodu bycia na parkiecie...

Jak dla mnie to Skera może rzucić mniej punktów, ale mieć 7-8 asyst i dobrze prowadzić grę. To jest jej główne zadanie. Chociaż nie da sie ukryć, że w trudnych momentach przydałoby się, aby odpaliła jakąś "trójkę". W odróżnieniu od Ciebie nie przykładam wielkiej wagi do tego, kto ile zdobywa punktów - ważne, aby zespół dobrze funkcjonował. Wówczas strzelcy na pewno się znajdą.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 09 listopada 2008, 21:40

Mi chodzi o to że takie klasowe zawodniczki i już bardzo doświadczone jak Canty czy Skerovic muszą ciagnąć zespół i dorzucać co najmniej po 10 pkt...taka Skera musi trafic z 3 trójeczki! taka Canty musi z 5 razy wejsc dynamicznie pod kosz!!!
Od nich sie właśnie wymaga więcej...
Taka Holdsclaw praktycznie zawsze robi swoje na to licze też ze strony Skery i Canty a bedzie dobrze!
Z Salamanca szykuje sie fajny mecz licze na jakieś 77-68...i dobra gre Fernandez i Wielebnowskiej!a potem Gdynia i popis Chamique...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 listopada 2008, 21:55

JaroTS pisze:Mi chodzi o to że takie klasowe zawodniczki i już bardzo doświadczone jak Canty czy Skerovic muszą ciagnąć zespół i dorzucać co najmniej po 10 pkt...taka Skera musi trafic z 3 trójeczki! taka Canty musi z 5

Ciągnąć musi Holdsclaw, te dwie powinny dorzucić swoje, ale bez ich poważnego wkładu punktowego można też wygrać mecz o czym najlepiej świadczy Pecs czy Orenburg.

Oczywiście zagraniczny obwód (Skera, Marta, Canty) powinien grać lepiej i równiej i w sumie dobrze, że w sytuacji gdy tylko jedna z nich ma w eurolidze dobra średnią punktową udało nam się wygrać te 3 spotkania. W obwodzie nasza jedyna szansa, bo Boba jak Boba, nie ma co na nią w gruncie rzecz liczyć, a Snow czeka :?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 listopada 2008, 21:57

JaroTS pisze:Mi chodzi o to że takie klasowe zawodniczki i już bardzo doświadczone jak Canty czy Skerovic muszą ciagnąć zespół i dorzucać co najmniej po 10 pkt...taka Skera musi trafic z 3 trójeczki! taka Canty musi z 5 razy wejsc dynamicznie pod kosz!!!
Taka Holdsclaw praktycznie zawsze robi swoje na to licze też ze strony Skery i Canty a bedzie dobrze!
Z Salamanca szykuje sie fajny mecz licze na jakieś 77-68...i dobra gre Fernandez i Wielebnowskiej!a potem Gdynia i popis Chamique...

Jeśli będzie 75-71 albo 81-65 to też będzie dobrze. :lol: :lol: :lol: Jeden z forumowiczów z Gdyni tez próbował "obstawić" dokładny co do punktu wynik naszego meczu z Besiktasem, ale nie docenił Wisły.:) Uważam więc, że to czyste wróżenie z fusów.
Powtarzam - nie ma co oczekiwać, że ktoś zagra świetnie, bo gra i wygrywa (a czasem przegrywa) zespół, a nie pojedyncze zawodniczki. Lidera najczęściej kreuje konkretna sytuacja na boisku, chociaż wiadomo, kim najczęściej jest on w Wiśle.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 listopada 2008, 12:25

Ałgaja pisze:
JaroTS pisze:Mi chodzi o to że takie klasowe zawodniczki i już bardzo doświadczone jak Canty czy Skerovic muszą ciagnąć zespół i dorzucać co najmniej po 10 pkt...taka Skera musi trafic z 3 trójeczki! taka Canty musi z 5

Ciągnąć musi Holdsclaw, te dwie powinny dorzucić swoje, ale bez ich poważnego wkładu punktowego można też wygrać mecz o czym najlepiej świadczy Pecs czy Orenburg.

Oczywiście zagraniczny obwód (Skera, Marta, Canty) powinien grać lepiej i równiej i w sumie dobrze, że w sytuacji gdy tylko jedna z nich ma w eurolidze dobra średnią punktową udało nam się wygrać te 3 spotkania. W obwodzie nasza jedyna szansa, bo Boba jak Boba, nie ma co na nią w gruncie rzecz liczyć, a Snow czeka :?

tutaj nie trzeba Snow, wystarczy Stampalija :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 listopada 2008, 14:58

paulo2907 pisze:
JaroTS pisze:Mi chodzi o to że takie klasowe zawodniczki i już bardzo doświadczone jak Canty czy Skerovic muszą ciagnąć zespół i dorzucać co najmniej po 10 pkt...taka Skera musi trafic z 3 trójeczki! taka Canty musi z 5 razy wejsc dynamicznie pod kosz!!!

Jeśli będzie 75-71 albo 81-65 to też będzie dobrze. :lol: :lol: :lol: Jeden z forumowiczów z Gdyni tez próbował "obstawić" dokładny co do punktu wynik naszego meczu z Besiktasem, ale nie docenił Wisły.:) Uważam więc, że to czyste wróżenie z fusów.
Powtarzam - nie ma co oczekiwać, że ktoś zagra świetnie, bo gra i wygrywa (a czasem przegrywa) zespół, a nie pojedyncze zawodniczki. Lidera najczęściej kreuje konkretna sytuacja na boisku, chociaż wiadomo, kim najczęściej jest on w Wiśle.

Ja a propo typowania proponuję np 82:62, albo 76: 56.
Od lat nasze zespoly mają kiepski bilans koszy, co jest denerwujące, patrząc na bilansy innych firm europejskich. Za duzo tez tracimy w obronie, wiec miłoby było gdyby Salamanca nie wyszła z 60 :D .
Nie ma co doceniac klasy rywala, malezy go potraktowac jako kolejna przeszkodę do ostrego zbacenia wieloma pkt i tyle. Czego tez Wisełce zycze.

Licze zwłaszca na dobra postawę Kobyn i kwadrans gry dal Kotnis ( jezeli oczywiscie chcemy aby mlode wnosiły cos do gry jak np w Peczu - jesl ichcemy miec spaloną ziemie posrod mlodych koszykarek po sezonie, to oczywiscie je olejmy )

i jeszcze jedno - albo mi sie cos popier... z samego rana, ale wydawało mi się ,ze Snow ma na imię Mischelle.. Skąd wiec kretynizmy z imieniem w Ojropie Donette? :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”