XIII kolejka FGE: Włókniarz Pabianice-ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 23 listopada 2008, 18:50

BasketFan pisze:(...)Sędziowie gwizdnęli w końcówce jakieś techniczne Ali Perlińskiej i to dwa pod rząd, które wykorzystała Marzenka Jarzyna. Za co były te faule to nie wiem, nie widziałem, byłem zajęty dopingiem. (...)

Gwoli wyjaśnienia.
Sędzia gwizdnął faul na Jarzynce, a zaraz potem za dyskusje i pretensje Ali dał Jej "dacha", zatem Marzenka wykonywała 4 rzuty osobiste - dwa za faul i dwa za "dacha". No i piłka z boku dla nas.

Mecz rzeczywiście emocjonujący, w końcówce na styku. Opatrzność czuwała, bo Ala mogła doprowadzić do remisu - 18s przed końcem rzucała Kangur za trzy, nie trafiła, zebrała łodzianka, podała do Kangura i tym razem wpadło 68:65. Około 10s było do końca spotkania, ale tuż za połową piłkę Jarzynce wyrwała Żyto, podała do Ali, ale ta (na szczęście dla nas) nie trafiła zza linii 6.25m. Piłkę zebrała któraś z naszych i było po wszystkim. Czyli było zwycięstwo!! :]
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 23 listopada 2008, 21:04

Edzia pisze:Mecz rzeczywiście emocjonujący, w końcówce na styku. Opatrzność czuwała, bo Ala mogła doprowadzić do remisu - 18s przed końcem rzucała Kangur za trzy, nie trafiła, zebrała łodzianka, podała do Kangura i tym razem wpadło 68:65. Około 10s było do końca spotkania, ale tuż za połową piłkę Jarzynce wyrwała Żyto, podała do Ali, ale ta (na szczęście dla nas) nie trafiła zza linii 6.25m. Piłkę zebrała któraś z naszych i było po wszystkim. Czyli było zwycięstwo!! :]

Dzięki za wyjaśnienie.
Dobrze, że chociaż Ty zapisałaś te wydarzenia w pamięci , bo ja i kilku innych oprócz dopingowania zmagało się z objawami zawału serca w końcówce :wink:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 23 listopada 2008, 21:15

W końcówce - zwłaszcza w tych ostatnich 20s - to o mało zawału i ja nie dostałam :!:

A czy ktoś był na konferencji?
Ciekawi mnie, co mówili trenerzy.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 listopada 2008, 22:26

no mnie ciekawi co powiedział Mirek xD on ma zawsze ciekawe przypowieści :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/