1. Widzisz to IP było łatwe do sprawdzenia, kto z niego korzystał. Szczeg technicznych nie będę opisywał, ale powiem Ci tylko, że akurat z tego (dokładnie tego samego adresu, numeracji) korzystała wcześniej na kkforum tylko jedna osoba. Korzystała z tego numerku kilkanaście razy, nikt inny z tego numerku nie korzystał. Ix się napracował, ale w końcu pracuje w branży IT. Myślę, że ta osoba, która myślała, że dokona podobnego ataku bezkarnie, niezauważalnie i że bedzie nie do wykrycia, bardzo mocno się przeliczyła. Popełniła już na wstępie prosty błąd.
2. Jak tylko zostanie usunięta awaria
www.kkforum.prv.pl to przejrzyj sobie archiwum. Moja decyzja nie została podjęta z godziny na godzinę, z dnia na dzień. Jeżeli nie wykasowałeś też swojej forumowej poczty, to wśród niej znajdziesz naszą wspólną korespondencję.
Decyzja była przemyślana i to conajmniej miesiąc wstecz.
3.Zaproponowałem kilku osobom opiekę nad kkforum. Nie organizowałem konkursu na admina. Nikt się jasno nie określił. Dlaczego zrezygnowałem z udziału w kkforum? To być może jeden z tematów na rozmowę, kiedy być może kiedyś spotkamy się gdzieś w Polsce na piwku
Z tego co wiem, to przez bardzo długi czas forum świetnie funkcjonowało, nie trzeba było nikogo banować, niczego cenzurować. To, że póżniej stało się inaczej - to już po częsci wina nakręcania różnego rodzaju osobników, odpisywania im i reagowania na ich "ciekawe" wpisy. Jak przeglądałem pobieżnie wpisy, to często niektóre osoby same prowokowały pojawianie się na forum wszelkiej maści prowokatorów. A wysatrczyło ich lekceważyć, nie dyskutować. Takich ludzi nakręcają repliki, polemiki, dyskusje. Komu jak komu, ale starym forumowiczom nie trzeba tego tłumaczyć prawda?
Dzięki anonimowości na forum wpisywały się często osoby, które z pewnością nigdy by się specjalnie nie rejestrowały. Brak ingerencji Admina w sprawdzanie ich IP powodował też, że nie bali się pisać na kkforum niektórzy działacze klubowi, koszykarki, dziennikarze, ludzie ze środowiska, jeden były sponsor a nawet jeden sędzia.
4. Tak jak pisałem, moja przygoda z kkforum skończyła się 31.12.2003. Uaktywniłem się po długim czasie, bo obiecałem, że Ślęza wkrótce powróci. I powróciła. Moja obecność na obu kkforach sprowadzać się będzie do informowania o meczach i wynikach Ślęzy, tym bardziej, że na obu forach jest jeszcze kilka osób, które pamięta Ślęzę i m.in dla nich te wszystkie informacje.
Obiecałem też kiedyś kilku osobom reaktywację Basketball Links i tą obietnicę także zamierzam spełnić. Z braku czasu niestety nie spełnię już kilku innych obietnic odnośnie kkforum, zresztą inni cześciowo mnie już z tego wyręczyli.
Nie mam zamiaru także likwidować
www.kkforum.prv.pl , o czym po raz enty piszę. Szanuję pracę i czas innych. Jest sporo osób zaangażowanych w tamten projekt, doceniam to i dlatego
www.kkforum.prv.pl będzie istniało nadal.
Pozdrawiam.