60-70 procent - rozmowa z Agnieszką Pazur

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 16:00

Rafał Szeremeta pisze:(...) Z wielkim niesmakiem czytam też posty obrażające www.kkforum.prv.pl
Tyle mam do napisania w tej sprawie.

Możesz podać jakiś przykład? I wytłumaczyć dlaczego akurat wybrałeś to miejsce, ten wątek i ten czas, żeby napisać swój wpis? Masz rację... niesmak, ale tym razem z innego względu. Od dawna oba Fora funcjonują obok siebie bez żadnych konfliktów, Forumowicze na tym od wielu, wielu miesięcy nie napisali nic, co mogłoby w jakikolwiek sposób dotyczyć tamtego... ale widzę, że jednak wzajemne współistnienie i uzupełnianie nie jest tak bardzo wszystkim na rękę. Szkoda...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 grudnia 2004, 16:02

Rafał Szeremeta pisze: Z wielkim niesmakiem czytam też posty obrażające www.kkforum.prv.pl
.

No sorry bardzo, ale przecież nikt tutaj nie obraża kkforum. Chyba że coś przeoczyłem, ale nie wydaje mi się .
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 01 grudnia 2004, 16:15

Mikey
Młodzik

Wysłany: Wto Lis 30, 2004 6:47 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

gość napisał:
Mikey napisał:
widze ze nawyki ze starego forum wracają... anonim za anonimem... ciekawe ze akurat w wątku poswięconym Meblotapowi...

ale forum jest póki co nasze i nikt tu nie ma ochoty by wkrótce zamieniło się w taki kołchoz jak poprzednie

http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtop ... 87&start=0

Kilkanaście dni temu poświęciłem trochę czasu i poczytałem sobie wpisy na obu forach z kilku ostatnich miesięcy. Poczytałem sobie o dwóch atakach na www.kkforum.prv.pl (jak to zostało określone "spamerskich"), poczytałem sobie jeszcze kilka innych ciekawych wątków.
Poczytałem sobie jak jedno forum jest ok, drugie beee.
Podkreślam, przyrzekłem sobie, że tematu podziału kkforum nie będę komentował. Nie będę też polemizował z pewnymi wpisami dotyczącymi np mojej osoby.
Dlaczego wybrałem to miejsce, ten wątek i ten czas? A dlaczego nie? Akurat był najwyżej i dotyczył w pewnym sensie tej sprawy, którą poruszyłem.
Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 16:27

Reasumując, bo myślę, że to nie czas i miejsce na takie dyskusje - a po za tym zupełnie mnie taki temat nie interesuje:

- uważasz, że Mikey pisząc o "anonimie za anonimem" mija się z prawdą i wywołuje to niesmak, tak? Cóż mam inne zdanie, zresztą wystarczy tylko zobaczyć jakikolwiek temat i porównać procent ludzi zalogowanych na tle wszystkich gości.

- co do obu Forów - podałeś jeden przykład na prawie 9 tysiecy wpisów, że ktoś wyraził swoje zdanie, że pewne rzeczy mu się nie podobają. faktycznie - naczytaleś się baaaardzo jakie tamte Forum jest BLEEEE... no i to jakie SUPER! Oczywiscie z tamtego Forum nie raczyłeś zacytować żadnego wpisu o tym, co się komu tu nie podoba...

- kończąc - dawno ustaliliśmy, że co kto lubi. Osoby, które dobrze czuły się na tamtym - zostały, te, które wolą coś innego wybrały dalszą drogę. Nie Tobie, ani mnie, ani nikomu oceniać co lepsze... tym bardziej starać się podburzać do siebie dobrych znajomych, jakich wielu na obu Forach. Taki zaś charakter ma Twoje wspomnienie o spamie - nie było ŻADNEGO dowodu, że zrobił to ktos z tego Forum. Na tamtym wyraznie zostalo to potepione przeze mnie i Viallosa, na tym zaś osoba, która starała się niszczyć również w dużej części dzieło, które i ja tworzyłem swoimi wpisami i swoim poświęconym czasem, została bardzo ostro napiętnowana.

- wszystkie sprawy dzielące zostały już dawno zamknięte i szczerze mówiąc nie rozumiem Twojego "dlaczego nie" ...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2004, 16:33 przez Seba, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 grudnia 2004, 16:28

Hmmmmmm.... Rafał, podane przez Ciebie przykłady według mnie nie są żadnym dowodem. Określenie typu 'kołchoz" faktycznie nie jest może zbyt fortunne ale też chyba nie jest jakoś bardzo obraźliwe.
Piszesz że poczytałeś oba fora. Zauważyłeś więc chyba co się dzieje - działo na kkforum. Same anonimy, wulgaryzmy, jednym słowem sajgon. Co do ataków spamerskich? To ile pamietam nie było żadnych konkretnych dowodów że to ktoś z tego forum. A jeśli chodzi o "pewne wpisy dotyczące Twojej osoby" to już nic nie wiem.
Pozdrawiam.

Obrazek

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 01 grudnia 2004, 16:49

1. Zgodnodnie z zasadą: "że co kto lubi", każdy ma prawo do wypowiedzi. Niezalogowani i anonimowi także. Zresztą Ty Seba, jako jeden z najlepiej poinformowanych w temacie, dobrze wiesz, że przed Sylwestrem 2003 postanowiłem zakończyć mój czynny udział na kkforum i proponowałem kilku osobom przejęcie tego forum.

2. temat: "SPAM". Widzisz Seba, w przypadku tych ataków akurat w obu przypadkach były to osoby z tego forum. Ix miał IP tych osób, póżniej porównał sobie je z wpisami innych osób, jeszcze z czasów początków drugiego forum. Właśnie dlatego, żeby nie doprowadzać do "wojny" i nie zaostrzać całej sytuacji nie podał, kto to dokładnie zrobił. Tylko dlatego. Akurat IP było charakterystyczne, bynajmniej nie należące do osoby całkowicie anonimowej. Ten atak, to nie był przypadek, chociaż wolałbym wierzyć, że to był przypadek.

3. Dlaczego nie? Wyjaśniłem Ci, dlaczego akurat ten wątek, to miejsce i ten czas. A jeżeli chcesz dokładniej: to wynikło to po częsci ze słów, jakie napisałes do Hersiego.

4. Wiesz może kiedyś się spotkamy Seba przy okazji, to powiem Ci o kilku sprawach, które raczej nie są do pisania na forum, a zwłaszcza na forum koszykarskim. Może wtedy, jak poznasz pewne okoliczności, zrozumiesz pewne sprawy i zobaczysz, że nie wszyscy i nie do końca zachowali się fair (bynajmniej nie chodzi o Twoją osobę Seba, akurat do Ciebie nigdy nie miałem i nie mam żadnych pretensji).

5. Na tym kończę ten temat, bo wątek dotyczy Agnieszki Pazur :)

Pozdrawiam Ciebie i kibiców Olimpii.

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 01 grudnia 2004, 17:00

Jeszcze tylko odp do Szymona. Widzisz Szymon, przecież podobno ten "kołchoz" trwał dość długo, to zastanawiam się dlaczego osoby, którym ten stan rzeczy nie odpowiadał, tak aktywnie działały na tamtym forum? Przecież każdy ma wolną wolę, nie jest niczyim i niczego niewolnikiem. Możliwość załozenia nowego forum/forów były już dawno, np po 31.12.2003 r (data końca mojej pracy jako Admina www.kkforum.prv.pl). Tłoku chętnych na przejęcie administracji całym tym forum też nie widziałem. A to, że ktoś dzwoni do mnie w lutym/marcu, kiedy jestem sobie w Szczecinie....a zresztą.............
Kończę ten temat, bo nie mam ochoty rozgrzebywać pewnych spraw.

Pozdrawiam Szymon Ciebie i Kowalika i pozostałych fanów Włókniarza.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 17:09

To charakterystyczne IP (żeby trochę uzupełnić) jest jak mniemam zbieżne z adresem pewnej szkoły, tak? O tym już była dyskusja - dowód z tego niestety żaden. Chyba, że komuś zależy na tym, by znowu wywoływać polowanie na czarownice.

Co do punktu pierwszego - wiem, że cenisz swój czas, podobnie jest z kilkoma inymi osobami. Ja na przykład nie będę go tracił na ewentualne starcia ze stadem "gości" w sytuacji, gdy nawet nie można sprawdzić, czy to nie jedna i ta sama osoba. Taka zaś sytuacja powstała, gdy Forum zostało pozbawione kogokolwiek, kto byłby w stanie chocby sprawdzić tak podstawową sprawę, jak IP. Znasz moje poglądy - często nie są na rękę wielu osobom, ich wygłaszanie w atmosferze opisywaniej powyżej nie miało ŻADNEGO sensu. Dlatego też, co kto lubi w przypadku gości nie pokrywa się raczej z tym, jak ja sobie wyobrazam poważną dyskusję na ważne tematy.

Co do Twojego zakończenia działalności - wspominałeś jak pamiętam, że sie nosisz z podobnym zamiarem, jednak myślę, że ostateczna decyzja, nie ogłoszona na Forum, zaskoczyła wszystkich :( Podjąłeś też tym samym decyzję zostawienia Forum bez choćby minimalnej opieki kogokolwiek. Nie mnie oceniać, czy zabieg się udał, czy też nie. Tak samo, jak nie mogę oceniać samej decyzji opuszczenia Forum - szczerze mówiąc daleko mi do jej zrozumienia, głównie pewnie przez to, że zdecydowanie nie mam pełnego obrazu sytuacji. Jednak wystarczy jedynie przeczytać niektóre teksty dotyczace np Majoneeza na tamtym Forum, by zrozumieć też moją decyzję i jeszcze kilku osób.

Co do zachowań nie fair - zdarzają się zawsze, zawsze też jednak znajdują się rozwiazania, które łagodzą konflikty i pozwalają rozwiązać pewne sprawy. Myślę, że również te o których mówisz. Póki co na tym Forum panuje w miarę duży porządek, a o obiektywizm dbają kibice większości klubów ekstraklasy i nie tylko... Mam nadzieję, że o ten obiektywizm nadal będziesz walczył wspólnie z nami również i Ty, i pozostali kibice Ślęzy Wrocław.

Również pozdrawiam!

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 01 grudnia 2004, 17:48

1. Widzisz to IP było łatwe do sprawdzenia, kto z niego korzystał. Szczeg technicznych nie będę opisywał, ale powiem Ci tylko, że akurat z tego (dokładnie tego samego adresu, numeracji) korzystała wcześniej na kkforum tylko jedna osoba. Korzystała z tego numerku kilkanaście razy, nikt inny z tego numerku nie korzystał. Ix się napracował, ale w końcu pracuje w branży IT. Myślę, że ta osoba, która myślała, że dokona podobnego ataku bezkarnie, niezauważalnie i że bedzie nie do wykrycia, bardzo mocno się przeliczyła. Popełniła już na wstępie prosty błąd.

2. Jak tylko zostanie usunięta awaria www.kkforum.prv.pl to przejrzyj sobie archiwum. Moja decyzja nie została podjęta z godziny na godzinę, z dnia na dzień. Jeżeli nie wykasowałeś też swojej forumowej poczty, to wśród niej znajdziesz naszą wspólną korespondencję.
Decyzja była przemyślana i to conajmniej miesiąc wstecz.

3.Zaproponowałem kilku osobom opiekę nad kkforum. Nie organizowałem konkursu na admina. Nikt się jasno nie określił. Dlaczego zrezygnowałem z udziału w kkforum? To być może jeden z tematów na rozmowę, kiedy być może kiedyś spotkamy się gdzieś w Polsce na piwku :)

Z tego co wiem, to przez bardzo długi czas forum świetnie funkcjonowało, nie trzeba było nikogo banować, niczego cenzurować. To, że póżniej stało się inaczej - to już po częsci wina nakręcania różnego rodzaju osobników, odpisywania im i reagowania na ich "ciekawe" wpisy. Jak przeglądałem pobieżnie wpisy, to często niektóre osoby same prowokowały pojawianie się na forum wszelkiej maści prowokatorów. A wysatrczyło ich lekceważyć, nie dyskutować. Takich ludzi nakręcają repliki, polemiki, dyskusje. Komu jak komu, ale starym forumowiczom nie trzeba tego tłumaczyć prawda?

Dzięki anonimowości na forum wpisywały się często osoby, które z pewnością nigdy by się specjalnie nie rejestrowały. Brak ingerencji Admina w sprawdzanie ich IP powodował też, że nie bali się pisać na kkforum niektórzy działacze klubowi, koszykarki, dziennikarze, ludzie ze środowiska, jeden były sponsor a nawet jeden sędzia.

4. Tak jak pisałem, moja przygoda z kkforum skończyła się 31.12.2003. Uaktywniłem się po długim czasie, bo obiecałem, że Ślęza wkrótce powróci. I powróciła. Moja obecność na obu kkforach sprowadzać się będzie do informowania o meczach i wynikach Ślęzy, tym bardziej, że na obu forach jest jeszcze kilka osób, które pamięta Ślęzę i m.in dla nich te wszystkie informacje.
Obiecałem też kiedyś kilku osobom reaktywację Basketball Links i tą obietnicę także zamierzam spełnić. Z braku czasu niestety nie spełnię już kilku innych obietnic odnośnie kkforum, zresztą inni cześciowo mnie już z tego wyręczyli.
Nie mam zamiaru także likwidować www.kkforum.prv.pl , o czym po raz enty piszę. Szanuję pracę i czas innych. Jest sporo osób zaangażowanych w tamten projekt, doceniam to i dlatego www.kkforum.prv.pl będzie istniało nadal.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 grudnia 2004, 18:05

Hersi pisze:
Mikey pisze:Ok Matii jak chcesz mozemy nie komentować, tyle ze temat został zalożony przez ... Hersiego czyli Waszego człowieka. Komentujemy to co wyczytamy a Waszym zadaniem jest wtajemniczyć nas w prawdziwą sytuację ( co wlasnie robiecie). Takze nie miej żalu bo ja z Chelma nie jestem, a mam prawo w dobrej wierze oprzeć swoje komentarze na tym to co zostaje umieszcone na forum, tym barzdiej ze Hersi umieścil artykuł i nawet go nie skomentował. To co ja mam w takiej sytuacji sobie pomyśleć?A im wiecej komentarzy i dyskusji tym szybciej wszyscy poznają prawdę

Skoro nie podoba ci się, że umieszczam artykuły na forum to trudno, przeżyję i bez tego.

To był mój ostatni post na kk.
Dobrze sie czujesz? Przeczytałeś wogóle co miałem do powiedzenia? Gdzie ja napisałem ze mi się nie podoba ze cos zamieściłeś? Przepraszam ale najpierw zamieszczasz artykuł z którego treścia się nie zgadzacie jak napisał Matii, potem macie zal że komentujemy sytuację mając do dyspozycji tylko wypowiedź Agnieszki Pazur, a teraz szurasz coś ze mi się nie podoba jak zamieszczcasz artykuły na stronie. Jeśli to twój ostatni post tutaj to tak jak mówi Seba dziekujemy, dowidzenia. Jeśłi szukales pretekstu do pozegnania to cóż bywały chyba lepsze...
Obrazek
Obrazek

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 01 grudnia 2004, 18:07

Hersi pisze:
Mikey pisze:Ok Matii jak chcesz mozemy nie komentować, tyle ze temat został zalożony przez ... Hersiego czyli Waszego człowieka. Komentujemy to co wyczytamy a Waszym zadaniem jest wtajemniczyć nas w prawdziwą sytuację ( co wlasnie robiecie). Takze nie miej żalu bo ja z Chelma nie jestem, a mam prawo w dobrej wierze oprzeć swoje komentarze na tym to co zostaje umieszcone na forum, tym barzdiej ze Hersi umieścil artykuł i nawet go nie skomentował. To co ja mam w takiej sytuacji sobie pomyśleć?A im wiecej komentarzy i dyskusji tym szybciej wszyscy poznają prawdę

Skoro nie podoba ci się, że umieszczam artykuły na forum to trudno, przeżyję i bez tego.

To był mój ostatni post na kk.

Coś mi się wydaje Hersi, że źle zrozumiałeś Mikey'a. Jeżeli Mikey nie bywa na starszym forum, to może nie wiedzieć o pewnych sprawach o których ja przeczytałem na tamtym forum. Więcej luzu i mam nadzieję, że przemyślisz swoją decyzję :)

Pozdrowienia :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 grudnia 2004, 18:16

Przykro mi Rafał, że tak myślisz bo bardzo długi okres czasu byles właśnie tą osoba którą wszyscy stawialismy za wzór wytrwałego forumowicza i zawsze ceniłem to co stworzyłeś. Nie wycofam się jednak z tego co napisałem. Odkąd opuściłeś poprzednie forum nikt nad nim nie panował i nie jest to Twoja wina. Przepraszam ale ilośc awantur, wulgaryzmów, szydzenia i wzajemnego sie obrażania przekroczył pewne granice. Kiedy ok 3, 4 miesiecy temu zajrzałem z ciekawości na tamto forum i pozwoliłem sobie w wątku dotyczącym ŁKS zaznaczyc zeby nie wyśmiewano tam majoneeza zostałem obrzucony przez dziesięciu anonimów takimi tekstami ze od tamtej pory szcześliwie darowałem tam sobie wizyty. A Ty tutaj teraz wyciągasz moją wypowiedź i jesteś nią szczerze zniesmaczony...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 grudnia 2004, 18:29

Dobra Panowie! Proponuję jednak zakończyć dyskusję na temat tamtego i tego forum. Dalsze jej rozwijanie będzie tylko pożywką dla wszystkich którzy marzą aby "nasza forumowa rodzina" się skłóciła między sobą.
Uważam natomiast że kontynuacja tej rozmowy jest konieczna ale w wąskim gronie, przy piwku. Może jakiś zlocik, spotkanie???

Słowo tylko o postanowieniu Hersiego.
Nie powiem nic o powodach i stylu w jaki się z nami żegna. To wyłącznie jego sprawa i należy uszanować jego decyzję.
Dzięki za współprace i dowidzenia Hersi.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 18:33

Szymon pisze:(...)
Dzięki za współprace i do widzenia Hersi.

A ja myślę, że Hersi nie da oponentom takiej satysfakcji i jeszcze "powalczy" trochę na argumenty na tym Forum ;) Decyzja podjęta w przypływie emocji często nie jest tą najrozsądniejszą, a prawdziwy charakter można poznać po umiejętności jej naprawienia.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 grudnia 2004, 19:10

Seba pisze:
Szymon pisze:(...)
Dzięki za współprace i do widzenia Hersi.

A ja myślę, że Hersi nie da oponentom takiej satysfakcji i jeszcze "powalczy" trochę na argumenty na tym Forum ;) Decyzja podjęta w przypływie emocji często nie jest tą najrozsądniejszą, a prawdziwy charakter można poznać po umiejętności jej naprawienia.

Ja również mam taka nadzieję - zawsze ceniłem Hersiego i namawiałem go żeby zagościł u nas na stałe.

Co do wpisów na tamtym forum - w odpowiednim wątku już o tym pisałem. Ale przypomnę tylko iż wiedza informatyczna nie jest mi obca i istnieje wiele narzędzi które pozwalają na zmianę adresu ip. Jest to bardzo prosty zabieg i z pewnością gdyby przyszło mi do głowy podobne działanie z korzystał bym z takiej opcji, ewentualnie z powodu częstych podróży po Polsce i nie tylko mógłbym to zrobić z każdego innego miejsca niż ze swojej szkoły z której wielokrotnie pisałem na forum i nadal piszę. Obawiam się że była to próba sabotażu - skłócenia forumowiczów z obu miejsc - jednak nie chce już do tego wracać.

Ponadto istnienie dwóch for jest jak najbardziej mi na rękę (pisałem nawet o tym ostatnio Hersiemu) - widząc aktualne problemy prv.pl jak niedawne basketmani oraz problemy również z tym forum (co jakiś czas problem z bazą danych) - dobrze wiedzieć że jest miejsce gdzie będzie można napisać i poczytać o KK - a nie w przypadku poważniejszej awarii obudzimy się znowu z ręką w nocniku.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”