Euroliga - 9 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- hellraiser
- Junior
Ałgaja pisze: ktoś inny zdobył 15 punktów...
Who ?:lol:
Jaro jak Salamanca trafi Bourges to nie ma szans na 1 miejsce.
Bourges musi wygrać z Hiszpankami a potem przegrać mecz u siebie z Pecsem.
Raczej nastawiamy się w Hiszpanii o walkę o 2 miejsce
Co do Lotosu. Tak wygrana da nam pewność siebie.Mamy problem z obwodem (poz. 2/3) -nasza norma to jedna gra/2 patrzą, dobrze że Alana się przebudziła w tym meczu.
Najważniejsze że oba zespoły są w playoffach i mam nadzieje że to zdecyduję że utrzymamy miejsca w Eurolidze

Brawa dla zwycięskiej piątki W tym momencie jeszcze jednak dalej nie wiadomo które miejsce zajmiemy, możemy być i pierwsi, i 4-ci (jeśli dziś wygra Salamanka lub Orenburg to ta ostatnia możliwość zniknie - możłiwosci rozpisze po wieczornych meczach)
W grupie B wiadomo, że pierwsza będzie Wenecja.. i tyle. W PO wystąpią tez CSKA, Brno i Sopron, i tak:
a) Brno przegrywa u siebie z Sopronem (wynik CSKA wtedy nie ważny) 2-Sopron, 3-CSKA, 4-Brno
b) Brno wygrywa z Sopronem mniej niż 14-toma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Sopron, 4 Brno
c) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 14-toma ale mniej niż 29-cioma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Brno, 4 Sopron
d) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 29-cioma, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 Brno, 3 CSKA, 4 Sopron
e) Brno wygrywa z Sopronem wiecej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Brno, 3 Sopron, 4 CSKA
f) Brno wygrywa z Sopronem mniej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Sorpon, 3 Brno, 4 CSKA
W grupie B wiadomo, że pierwsza będzie Wenecja.. i tyle. W PO wystąpią tez CSKA, Brno i Sopron, i tak:
a) Brno przegrywa u siebie z Sopronem (wynik CSKA wtedy nie ważny) 2-Sopron, 3-CSKA, 4-Brno
b) Brno wygrywa z Sopronem mniej niż 14-toma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Sopron, 4 Brno
c) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 14-toma ale mniej niż 29-cioma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Brno, 4 Sopron
d) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 29-cioma, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 Brno, 3 CSKA, 4 Sopron
e) Brno wygrywa z Sopronem wiecej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Brno, 3 Sopron, 4 CSKA
f) Brno wygrywa z Sopronem mniej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Sorpon, 3 Brno, 4 CSKA
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
hellraiser pisze:Najważniejsze że oba zespoły są w playoffach i mam nadzieje że to zdecyduję że utrzymamy miejsca w Eurolidze![]()
![]()
Myślę, ze kosztem chociazby Francji : Hainaut, Montpellier odpadają, nie da rady raczej na 100% Lille, tak wiec trzy kluba z Francji nie wejdą nawet do 16!!
Wejdzie Bourges, ale watpliwe aby jego postawa zapobiegła skasowaniu jednego miejsca dla Francji - mają ich stanowczo za duzo
hellraiser pisze:
Sa szanse. Co więcej - tylko wtedy w ostatniej kolejce wszystko będzie zależeć od nas. Trzeba będzie wygrać w Hiszpanii więcej niż sie przegrało u siebie - trudne, ale nie niemożliwe o ile do gry wróci Ewka.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Z takim składem jak teraz to nie ma szans w Hiszpanii. Jeżeli Ewka dojdzie to mamy szanse powalczyć o zwycięstwo tam , ale na bank nie kilkunastoma punktami... :/ ( a tyle na potrzeba ) Nie chodzi mi , że mamy słabe zawodniczki czy coś , tylko po prostu za wąski skład , żeby walczyć z lepszymi. Dobrze , że dzisiaj Turczynki nic nie zagrały ( 2 /16 za 3 -ptk nam pomogło
)
Gratulacje dla dziewczyn zarówno z Krakowa jak i Gdyni. No i te zbiórki Dupree...
Gratulacje dla dziewczyn zarówno z Krakowa jak i Gdyni. No i te zbiórki Dupree...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Greebo pisze:hellraiser pisze:
Sa szanse. Co więcej - tylko wtedy w ostatniej kolejce wszystko będzie zależeć od nas. Trzeba będzie wygrać w Hiszpanii więcej niż sie przegrało u siebie - trudne, ale nie niemożliwe o ile do gry wróci Ewka.
Własnie o tym pisałem...jak Salamanca dzis wygra z Bourges a my za tydzień w Hiszpanii większą ilościa pkt niż hiszpanki u nas to wtedy mamy 1 miejsce!!!
Jak zagra Ewelina szanse sa bardzo realne aby odrobic straty z Krakowa tylko że ciężko bedzie Salamance wygrac we Francji!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!
- hellraiser
- Junior
Greebo pisze:b) Brno wygrywa z Sopronem mniej niż 14-toma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Sopron, 4 Brno
Jak dla mnie te są najbardziej realne.
Masz racje jak Francuzki przegrają z Hiszpankami to wtedy jest szansa na 1 miejsce. Coś mi się pokręciło

We Francji 30 - 13 po 13 minutach gry... One tam w tej hali z rok już nie przegrały chyba
Wniosek : W Hiszpanii będziemy walczyć , ale o 2 miejsce w grupie...
P.S Wracając do Lotosu to Ivana pograła dzisiaj oj pograła...

Wniosek : W Hiszpanii będziemy walczyć , ale o 2 miejsce w grupie...
P.S Wracając do Lotosu to Ivana pograła dzisiaj oj pograła...
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2008, 20:27 przez Wiślak PB, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
- hellraiser
- Junior
Saletra pisze:hellraiser pisze:Najważniejsze że oba zespoły są w playoffach i mam nadzieje że to zdecyduję że utrzymamy miejsca w Eurolidze![]()
![]()
Myślę, ze kosztem chociazby Francji : Hainaut, Montpellier odpadają, nie da rady raczej na 100% Lille, tak wiec trzy kluba z Francji nie wejdą nawet do 16!!
Słabość francuskiej myśli szkoleniowej jest zatrważająca.

Saletra pisze:Jak na razie Burz niestety mówiąc wulgarnie i kolokwialnie " daje ostro po du.pie " Salamance26 : 11
Więc pewnie za tydzień w Hiszpanii mecz o 2 miejsce.
I mimo wąskiego skladu bez szans nie jesteśmy, Dupree robi różnicę, a Slamanka nie jest w takiej formie jak miesiąc temu.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Marta zaliczyła 9 asyst - dopiero teraz to sobie uświadomiłem.
Świetny wynik. Teraz na FIBIE podają, że Candice miała 18 zbiórek. No ale faktycznie cała piątka zagrała dzisiaj dość równo i to był klucz do wygranej. Bourges chyba gładko wygra.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”