koszykarz pisze:mecz powinien byc przełożony...
To na pewno siedzi w głowach zawodniczek...
Masakra i WSPÓŁCZUJĘ zawodniczkom
XVII kolejka FGE:Włókniarz Pabianice-AZS KK Jelenia Góra
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Mimo zawirowań organizacyjnych, koszykarki Fine-pharmu jadą do Pabianic po zwycięstwo nad przedostatnim w ligowej tabeli PTK. Inny wynik byłby olbrzymią sensacją. W czwartek pabianiczanki awansem rozegrały ligowy pojedynek z Lotosem PKO BP Gdynia. Przegrały go aż 39:81.
W meczu przeciwko PTK po raz ostatni na ławce trenerskiej Finepharmu zasiądzie Krzysztof Szewczyk, który w czwartek został zwolniony przez głównego sponsora zespołu Jana Czarneckiego.
- Nie jestem szaleńcem, by dwa dni przed meczem pozbawiać drużynę szkoleniowca, dlatego jeszcze w Pabianicach trener Szewczyk będzie prowadził zespół. Później rozejrzymy się za jego następcą - mówi Czarnecki.
Niewykluczone, że w niedzielę po raz ostatni w barwach Finepharmu wystąpi rozgrywająca Katarina Ristić. Słowenka w tym sezonie prezentuje się grubo poniżej oczekiwań i podczas miesięcznej przerwy w rozgrywkach jeleniogórscy działacze będą szukać nowej jedynki.
http://jeleniagora.naszemiasto.pl/sport/938566.html
W meczu przeciwko PTK po raz ostatni na ławce trenerskiej Finepharmu zasiądzie Krzysztof Szewczyk, który w czwartek został zwolniony przez głównego sponsora zespołu Jana Czarneckiego.
- Nie jestem szaleńcem, by dwa dni przed meczem pozbawiać drużynę szkoleniowca, dlatego jeszcze w Pabianicach trener Szewczyk będzie prowadził zespół. Później rozejrzymy się za jego następcą - mówi Czarnecki.
Niewykluczone, że w niedzielę po raz ostatni w barwach Finepharmu wystąpi rozgrywająca Katarina Ristić. Słowenka w tym sezonie prezentuje się grubo poniżej oczekiwań i podczas miesięcznej przerwy w rozgrywkach jeleniogórscy działacze będą szukać nowej jedynki.
http://jeleniagora.naszemiasto.pl/sport/938566.html
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
xavery2 pisze: sprawa Włókniarza- nie będę owijał w bawełnę- wygląda coraz gorzej
Ja bym sie posunął o wiele dalej.
Ta sprawa wygląda dramatycznie źle
Koszmarna gra, mnóstwo strat, niecelnycgh rzutów
Taki sam marazm na ławce trenerskiej
Ale z drugiej strony czemu sie dziwić trenerowi, który widzi, że nikt i nic nie jest w stanie uratować tego zespołu od klęski.
Też mu "jaja" opadły i nie podrywał się do walki.
O ile w czwartkowym meczu z Lotosem nie oczekiwałem innego wyniku , to w meczu z Jelenią Górą liczyłem ,że dziewczyny podejmą walkę, ale...
DRAMAT
DRAMAT
P.S.
Po meczu trener Depta pożegnał się z kibicami, informując, że to był jego ostatni mecz na ławce trenerskiej w Pabianicach.
Poddał sie, ale bez amunicji nie ma czym walczyć
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Ryan Coleman i wszytsko jasne!
Sławek! Dziekuje za próbe walki
Sławek! Dziekuje za próbe walki
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Niekończąca się opowieść
Znowu wysoka porażka, tym razem z Jelenią Górą 54:88 . Kibice nie chą już oglądać kolejnych klęsk pabianickich koszykarek
Może czas na zmiany w klubie? Nie spisują się zawodniczki, które miały być filarami drużyny. Najlepiej punktująca koszykarka Aflofarmu - Anita Szemraj (10 punktów na mecz) jest dopiero na 34. miejscu najskuteczniejszych zawodniczek w lidze. Ale to nie Anita miała być główną egzekutorką. Co się dzieje z Joanną Bogacką (4,8 pkt na mecz), Renatą Piestrzyńską (3 pkt na mecz!)? Pozyskana w wakacyjnej przerwie Ukrainka Olena Proshchenko gra poniżej jakichkolwiek oczekiwań. Jej skuteczność w barwach Aflofarmu to zaledwie 22 % trafionych rzutów "za dwa" (2,8 pkt na mecz) a w poprzednich sezonach nie schodziła poniżej 40% skuteczności. Może nie sprzyja jej pabianicki klimat?
Jak na razie pabianiczanki wygrały dwa spotkania: z ŁKS-em oraz Cukierkami Odrą Brzeg. I nie zapowiada się, by kibice mieli radość z kolejnych zwycięstw.
Następne mecze gramy z CCC Polkowice i Wisłą Kraków i KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Kiedy więc nasze koszykarki mają wygrywać, jeśli nie w meczach z Jelenią Górą, zajmującą 12. miejsce w tabeli?
Życie Pabianic
-
koszykarz
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
ja nie jestem menageremkoszykarz pisze:Jelenia Gora zajmuje 12 miejsce w tabeli ?????
![]()
Chyba komuś się (jak zwykle ) cos pomyliło....
Jelenia Gora rezygnuje z Ristic a Gorzów z Crawford..
Weźcie je zamiast mizernych Proszczenko i Mirczewej...
-
koszykarz
szkoda
Bo jednak kilka zawodniczek ostatnio poodchodziło z klubów : Beachem ..
a co do Ristic - są z niej niezadowoleni - czytałem na jakimś portalu jeleniogórskim ...
Szkoda tych młodych z Pabianic - bo widac ze sie rozwijają - ale muszą miec wzmocnienie z zagranicy - a Proszczenko i Mirczewa - to (bez urazy) jak na zagranicę - zapchajdziury.....
Leona się jako tako stara - ale i ona miała słabe występy...
Myśle że zawodniczki pokroju Beachem , Ristic czy Crawford - nnie są jakieś super drogie a na pewno lepsze od teraźniejszych wzmocnien Włókniarza...
Życzę powodzenia
Bo jednak kilka zawodniczek ostatnio poodchodziło z klubów : Beachem ..
a co do Ristic - są z niej niezadowoleni - czytałem na jakimś portalu jeleniogórskim ...
Szkoda tych młodych z Pabianic - bo widac ze sie rozwijają - ale muszą miec wzmocnienie z zagranicy - a Proszczenko i Mirczewa - to (bez urazy) jak na zagranicę - zapchajdziury.....
Leona się jako tako stara - ale i ona miała słabe występy...
Myśle że zawodniczki pokroju Beachem , Ristic czy Crawford - nnie są jakieś super drogie a na pewno lepsze od teraźniejszych wzmocnien Włókniarza...
Życzę powodzenia
Beachem ta z MUKSU ? ludzei porazka jesli mysle o tej samej ktora widzialem, FGE za wysokie progi dla niej. Chcecie dobra zawodniczke i tanią ? Edniesha Curry grala w lesznie i moim zdaniem zbyt pochopnie ją zwolniono.
A co do plotek z jeleniej to pierwsze slysze o Ristic a do niedawna mowilo sie ze Merideth ma odejsc i co ? Nie wiem najlepiej jak koledzy z jeleniej sie wypowiedza, bo tam dochodzi jeszcze kryzys finansowy jak wiadomo moze poprostu oddaja zagranice a zostawiaja tylko Coleman gwarancje wysokiego poziomu
A co do plotek z jeleniej to pierwsze slysze o Ristic a do niedawna mowilo sie ze Merideth ma odejsc i co ? Nie wiem najlepiej jak koledzy z jeleniej sie wypowiedza, bo tam dochodzi jeszcze kryzys finansowy jak wiadomo moze poprostu oddaja zagranice a zostawiaja tylko Coleman gwarancje wysokiego poziomu
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”