XXI kolejka FGE: Wisła Kraków - Włókniarz Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 06 lutego 2009, 23:07

Bezdyskusyjne zwycięstwo wiślaczek, przewaga w każdym elemencie gry. Nie wiem czy 12 punktów Włókniarza w drugiej połowie nie jest jakimś antyrekordem ligi - na pewno w tym sezonie, jeśli chodzi o całokształt chyba jednak nie. Może ktoś zna odpowiedź? Fajnie, że mogły sobie pograć rezerwowe, no i wróciła Chamique. Mam nadzieję, że wystawienie jej na SG to raczej eksperyment, a nie stała tendencja. Ciekawe, że kryła ją Page, czyli środkowa pilnowała rzucającego obrońcę. Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się tak zdecydowanego zwycięstwa. Jednak było zaledwie 48 godzin po grze w Sopronie - to na pewno gdzieś tkwiło w podświadomości, co pokazała pierwsza kwarta. Wydawało się, że Włókniarz w kolejnych kwartach bardziej się postawi, ale widać było, że zupełnie się pogubiły, a wiślaczki grając na luzie powiększały przewagę. Tak czy inaczej, Page może być dużym wzmocnieniem pod koszem.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 06 lutego 2009, 23:22

P.OLD pisze:
krysti10 pisze:które pokazały że są w stanie zastąpić Skerović czy Canty .

Rozumiem ze cieszysz się ze zwycięstwa ale bez przesady ... nie obrażając Włókniarza to .... przeciwnik dziś był wyjątkowo słaby wiec czemu nie miały grać ?? niech sie cieszą, że wogóle są w kadrze meczowej...
a że mamy genialnego trenera, który ich nie ogrywa a potem narzeka to inna sprawa.

Na meczu mnie nie było, ale śledząc relację na plkk zastanawiałem sie od 2 kwarty czemu Kotnis czy Gajdos nie sa na parkiecie, tylko grzeją ławe...

Ot taka ciekawostka ze Gajdosz grala juz w 2 kwarcie. ...

Moge jeszcze dodac ze od 15.30 - 17.30 obie zawodniczki graly mecz I ligi centralnej z Katowicami, praktycznie cale spotkanie - mecz zakonczyl sie dogrywka... wiec miej to rowniez na uwadze, ze mogly byc nieco podmeczone!

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 07 lutego 2009, 00:22

P.OLD pisze:
krysti10 pisze:które pokazały że są w stanie zastąpić Skerović czy Canty .

Rozumiem ze cieszysz się ze zwycięstwa ale bez przesady ... nie obrażając Włókniarza to .... przeciwnik dziś był wyjątkowo słaby wiec czemu nie miały grać ?? niech sie cieszą, że wogóle są w kadrze meczowej...

:D Ja sobie tak myślę, że ze wspomnianej przez naszego forumowego felietonisty Kristiego, trójki koszykarek to zwłaszcza Aneta pokazała, że właśnie w tym kierunku się rozwija, zdecydowanie widać było, że teraz grać zamierza na pozycjach 1-2 zastępując Skere i Niki :), a czasem nawet jednocześnie obie:).

Myślę też, że Kristi powoli zaczyna zastępować mi Bobę, na którą (ku, jak sądze, uciesze Hella) nie mogę powiedzieć zbyt dużo złych rzeczy - dziś waliła z dystansu niemal bezbłędnie - jeszcze jakby pod koszem sobie powalczyła czasem to byłoby bardzo pozytywnie;).

Candice - fajnie, że już nie jest tą Candice z 2 i pół meczu z Sopronem :D - po prostu miód:P!!!!!
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 00:30

:cry: :cry: :cry: Wisła nas pojechała jak walec :cry: szkoda ze nie pograły więcej rezerwy :cry:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 07 lutego 2009, 01:01

Rezerwy to pograly sobie caly zeszly tydzien i we wtorek w sparingu.
3 punkty w kwarcie to chyba bedzie jednak rekord, sezonu na 99%.
spoko, loko, luz i spontan... :-)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 02:24

malkontent pisze:Rezerwy to pograly sobie caly zeszly tydzien i we wtorek w sparingu.
3 punkty w kwarcie to chyba bedzie jednak rekord, sezonu na 99%.
chyba juz coś takiego było :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 lutego 2009, 08:36

kwassek pisze:
Moge jeszcze dodac ze od 15.30 - 17.30 obie zawodniczki graly mecz I ligi centralnej z Katowicami, praktycznie cale spotkanie - mecz zakonczyl sie dogrywka... wiec miej to rowniez na uwadze, ze mogly byc nieco podmeczone!

Dokładnie. I to zmęczenie zwłaszcza u Anety było bardzo widoczne. Wczoraj akurat jej występ w meczu seniorek był zupełnie bez sensu. W rezerwach grała ponad 40 minut i odwaliła kawał dobrej roboty (tak luźno liczac miała pewnie ze 20 pkt, 20 zbiorek 5 przechwytów..) potem jak weszła przeciwko Pabianicom to widać było ze sił już na grę nie ma.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 lutego 2009, 08:56

tylko pamietajcie jakie cele przyswiecaja Wisle a jakie Włokniarzowi.
Wisła dalej walczy o prowadzenie w lidze, a Włokniarz o pozostanie w niej!
Oceniac gre muscie pod tym wzgledem a nie ze Włokniarz w II połowie zdobył 12 punktów!

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 07 lutego 2009, 11:03

Dla Włókniarek na chwilę obecną najważniejsze są PLAY OFF i ostatnie spotkanie z ŁKS na wyjeździe ;)

Pytanie do kibiców Wisły:
Co się działo z Leoną Jankowską :?:
Na parkiecie spędziła niespełna 26 min zdobywając przy tym tylko 2 pkt :?
Była tak pilnowana, że nie mogła sobie pograć :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 07 lutego 2009, 16:20

krysti10 pisze:mi choddziło o Gajdosz (głównie) i Zając że mogłyby zastępować juz Skerović czy Canty ale powiedziałem ogólnie żeby się nie rozdrabniać na każdą z nich osobno ale skoro jesteś taki drobiazgowy to przepraszam bardzo :lol: ....

Ależ ja się nie gniewam :) jeśli już jestem drobiazgowy to zapewne nie zdziwisz się, że się dalej nie odczepię ;). Widzisz jest pewna różnica między zagraniem kilku minut w zamian za Skerę w meczu przeciwko Włókniarzowi a "zastąpieniu" Skery - do tego wszystkim trzem zawodniczkom baaaaaaaaardzo daleko ;).
Co do Karoliny to taki z niej play maker jak dla przykładu ze mnie;) więc bardzo ładnie zaznaczyłeś, że chodziło ci głównie o Gajdosz ;) (uczysz się uczysz :D). I widzisz w ten sposób z trzech zawodniczek doszliśmy do jednej, przed którą baaardzo długa droga, choć ambicji i chęci do gry jej nie odmawiam i to mi się u niej najbardziej podoba :).

Pozdrawiam i dziękuję za zajmującą wymianę zdań ;)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."

Rick Barry

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”