XXI kolejka FGE: AZS Jelenia Góra - AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 14 lutego 2009, 23:20

Alexx pisze:
ajaja pisze:
Alexx pisze:Niestety teraz na zwycięstwo AZS -u Poznań trzeba będzie czekać do ostatniej kolejki. Ale na ósemkę to chyba starczy.
A takie piękne wywiady były na początku sezonu o "kompletnym zespole" o "pierwszej trójce" itp. Raczej pasowało by określenie " Towarzystwo Wzajemnej Adoracji"

Bardzo wnikliwa analiza, przyjacielu. Walnij jeszcze coś mocniejszego, na pewno potrafisz. A później daj baranka w ścianę.

Jak to się szybko odzywają osoby z tego "Towarzystwa" :) Agresja najlepsza jest na parkiecie.
A który z meczy chcecie wygrać : z Polkowicami ?? ??- wątpie , a może z Wisłą ??? Napewno się szykujecie na Lotos :D a może w Gorzowie???
No taaaak , takim "kompletnym " składem to można się pokusić o niespodzianki :D :D :D

Nawaliłeś się człowieku czy w zielsko uderzyłeś? Uczepiłeś się tego klubu i cholera wie o co ci chodzi.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 lutego 2009, 00:50

Alexx pisze:
Longerinho pisze:Powiem tak AZS Poznań niezmiernie się meczył Z AZS Jelenia góa , czyzby brak formy , dziewczyny się zastopowały , Walich dzisiaj nie swieciła , ciekawe co był przyczyna tak słabego meczu ale cóż ważne ze zwyciestwo

Niestety teraz na zwycięstwo AZS -u Poznań trzeba będzie czekać do ostatniej kolejki. Ale na ósemkę to chyba starczy.
A takie piękne wywiady były na początku sezonu o "kompletnym zespole" o "pierwszej trójce" itp. Raczej pasowało by określenie " Towarzystwo Wzajemnej Adoracji"

I co w zwiazku z tym?? Potniesz sie zyletka ze nie zobaczysz tak dlugo zwyciestwa to przejdz sie na kadetki AZSu tam cos pewnie szybciej wygraja 8)
Jakie towarzystwo adoracji do jasnej cholery?? Sklad zostal odmlodzony, sztab szkoleniowy tez. Jak byl Haber, Slaby, Cudak to bylo zle. Teraz sa zmiany i tez jest zle. To co najlepiej dla ciebie i twojej psychiki bedzie jak zlikwiduja klub i zaoraja pole???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 15 lutego 2009, 07:49

Niektórzy po prostu nam zazdroszczą i mają kompleksy :) nie ma co sobie głowy kimś takim zaprzątać 8)
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 15 lutego 2009, 09:59

MARAS pisze:
Alexx pisze:
Longerinho pisze:Powiem tak AZS Poznań niezmiernie się meczył Z AZS Jelenia góa , czyzby brak formy , dziewczyny się zastopowały , Walich dzisiaj nie swieciła , ciekawe co był przyczyna tak słabego meczu ale cóż ważne ze zwyciestwo

Niestety teraz na zwycięstwo AZS -u Poznań trzeba będzie czekać do ostatniej kolejki. Ale na ósemkę to chyba starczy.

I co w zwiazku z tym?? Potniesz sie zyletka ze nie zobaczysz tak dlugo zwyciestwa to przejdz sie na kadetki AZSu tam cos pewnie szybciej wygraja 8)
Jakie towarzystwo adoracji do jasnej cholery?? Sklad zostal odmlodzony, sztab szkoleniowy tez. Jak byl Haber, Slaby, Cudak to bylo zle. Teraz sa zmiany i tez jest zle. To co najlepiej dla ciebie i twojej psychiki bedzie jak zlikwiduja klub i zaoraja pole???

Dla mojej psychiki ?? :D Najlepsze byłoby gdyby AZS walczył o medale a nie o 6,7, czy ósme miejsce ( a na kadetkach byłem i oglądałem zwycięstwa ) Na meczu z Polkowicami też będę i mimo potencjalnej przegranej nie będę się ciął żyletkami.
A tak najlepiej dla psychiki :D :D :D być pięknym , młodym i bogatym.
I nie czytać bzdur o "kompletnym" zespole.
Dla mnie kompletny zespół oznacza że mamy na każdej pozycji równorzędną dublerkę i walczymy o najwyższe cele. A bronić przeciętniactwo też można ale po co.

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 15 lutego 2009, 10:15

Łukasz-fan pisze:Niektórzy po prostu nam zazdroszczą i mają kompleksy :) nie ma co sobie głowy kimś takim zaprzątać 8)

Ale błysnąłeś elokwencją :D :D :D
Jak przystało na dziennikarza. :)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 15 lutego 2009, 10:41

poza Oki nie macie w składzie amerykanek. A gdyby były ... walka o 3-4 miejsce byłoby pewne. Dla mnie AZS to solidna i totalnie trudny przeciwnik do przejscia!Przed liga widziałem Wasz klub na turnieju w Toruniu i ambicje z jaka walczyły dziewczyny na lidze nawet w momencie kiedy juz mecz wygrany z Energa Wasze zawodniczki nie czekały na gwizdek konczacy mecz tylko ambitnie walczyły dalej aby przegrac jak najnizej!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 15 lutego 2009, 12:31

osoba SIBKI powoduje że gdzieś tam na drugim miejscu kibicuję też AZS-owi..
Juz nie raz mówiłem że gdybyście mieli lepszego centra - choćby taką Lindsay Taylor - to byście się co roku bili o medale...

Ale obecnie - macie za słaby team po prostu... -bez urazy ale przecież personalnie to widać - więcej niż na miejsca 6-8 to nie da rady...

(Mam nadzieję że nikt z Pozka nie poczuł się urażony)

Pozdro

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 15 lutego 2009, 13:24

a Monia Sibora hm to jest osbny watek.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 lutego 2009, 14:02

no ludzie bez przesady heh ...zeby bic sie o medal to by trzeba bylo przeskoczyc polkowice gorzow krakow i gdynie...

a w Poznaniu nie jest zle potencjalnei 6 miejsce jest dla AZS a mozna ciut wiecej jak sie wygra do konca reszte...

Kuba: używanie "shifta", albo "caps locka", nioe jest chyba zbyt skomplikowane? jeszcze jeden wpis z małymi nazwami miast i dostaniesz 5, decydujący o swim być albo nie być, "plusik" w rubryce ostrzeżenia.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 lutego 2009, 14:04

Nikt tu nie broni przeciętniarstwa! Prawda od iluś już sezonów jak słysze że mamy walczyć o trójke to przyjmuje to z przymrużeniem oka, bo znam lige i wiem że przy obecnym składzie to nierealne. Ale nie znaczy to że z góry trzeba zakładać pięć porażek z rzędu. Najlepszym przykładem mecz Leszna z Wisłą. Nam do pokonania Lotosu albo Wisły też naprawdę niewiele brakowało w pierwszej rundzie. Dlatego nie ma co sie pienić i spokojnie podejść do meczu i liczyć na dobre widowisko.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 15 lutego 2009, 15:59

u nas tak jest hokietsami, którzy maja co rok lepszy i mocniejszy skład tylko miejsce w tabeli jest coraz niższe. A zawsze przed sezonem działacze mówia "no ten sezon bedzie sezonem medalowym"
U was pokutuje brak wiekszej liczby koszykarek zagranicznych, które by pociagneły cały ten interes!
A dlaczego uwazasz ze nie macie szans z top4? Czasami rozwalaja mnie wypowiedzi ze ktos w jakims meczu meczył sie ze słabszym zespołem.
KAŻDY MOZE MIEC SŁABSZY DZIEŃ, ZMECZENIE PODRÓŻA itp.
Pamietajmy ze te najlepsze zawodniczki ze słabszych zespołow mysla czesto o zmianie barw klubowych po tym sezonie a tylko dobra postawa w meczach to gwarantuje!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 15 lutego 2009, 16:18

MARAS pisze:Nikt tu nie broni przeciętniarstwa! Prawda od iluś już sezonów jak słysze że mamy walczyć o trójke to przyjmuje to z przymrużeniem oka, bo znam lige i wiem że przy obecnym składzie to nierealne. Ale nie znaczy to że z góry trzeba zakładać pięć porażek z rzędu. Najlepszym przykładem mecz Leszna z Wisłą. Nam do pokonania Lotosu albo Wisły też naprawdę niewiele brakowało w pierwszej rundzie. Dlatego nie ma co sie pienić i spokojnie podejść do meczu i liczyć na dobre widowisko.

u nas przecież było podobnie : tez na początku frajersko nawet przegraliśmy w Gdyni , potem CLAW nas załatwiła w Toruniu (mecz z Wisła)...

Pod tym wzgledem na pewno troche sie wyrównało - bo kilka dobrych lat temu wyniki kończyły się +20,30,40 a nawet więcej...

Tak samo w play off z Polkowicami - też nie mamy co w Toruniu zakładać że nie mamy szans bo to byłby bezsens... Szanse są

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 lutego 2009, 16:20

A skąd wiesz że z nimi już na bank zagracie?? 8) To jest sport to co wygraliście możecie tez przegrać!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 lutego 2009, 16:51

MARAS pisze:A skąd wiesz że z nimi już na bank zagracie?? 8) To jest sport to co wygraliście możecie tez przegrać!

Jezeli Polkowice zajma 4 miejsce to z nimi zagraja 8) ...

... no chyba ze przebojem wskocza na 3 miejsce :D :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 15 lutego 2009, 17:46

Endrju pisze:
MARAS pisze:A skąd wiesz że z nimi już na bank zagracie?? 8) To jest sport to co wygraliście możecie tez przegrać!

Jezeli Polkowice zajma 4 miejsce to z nimi zagraja 8) ...

... no chyba ze przebojem wskocza na 3 miejsce :D :D :D :D

MARAS miał raczej na myśli to, że AZS Poznań wciąż ma szanse teoretyczne na 5 miejsce, co sprawiłoby że wyprzedzilibyśmy klub z Torunia :D
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”