1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice 67-73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice 67-73

Postautor: Greebo » 02 października 2009, 07:40

Jeśli uważasz że wszystkie kluby grały w tej kolejce osłabione brakiem zawodniczek pokroju Burse i Marques to naprawdę musiałeś boleśnie upaść.. nie po raz pierwszy zresztą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Postautor: Endrju » 02 października 2009, 08:34

Osobiscie meczu nie widzialem, Polkowice zaskoczyly pozytywnie... i tutaj kilka "ripost?"
Greebo pisze:I jeszcze jedna rzecz.. w prownaniu do meczu z Gorozwem była dla mnie jedna spora różnica. Sporo wyzszy poziom spotkania. Mniej głupich strat, mniej pudeł z czystych pozycji..

CCC wygrywa pod Wawelem!

W meczu inaugurującym sezon 2009/2010 Wisła Can-Pack uległa we własnej hali drużynie CCC Polkowice 67:73 (23:13, 16:24, 11:14, 17:22).

Nie udała się inauguracja sezonu w Krakowie. Licznie przybyli fani koszykówki przeżyli zawód zarówno z powodu porażki jak i z powodu nienajwyższego poziomu meczu.

Czyli zdania wsrod uczonych sa podzielone... i nie wiem czemu kolejny raz ktos probuje umniejszyc zeszloroczny sukces AZS-u ;)

Greebo pisze:Jeśli uważasz że wszystkie kluby grały w tej kolejce osłabione brakiem zawodniczek pokroju Burse i Marques to naprawdę musiałeś boleśnie upaść.. nie po raz pierwszy zresztą.

Uwazam ze Wisla nie grala oslabiona brakiem Burse i Marques... tylko poprostu nie byla wzmocniona tymi zawodniczkami... :)

i pytanie... czy we wczorajszym spotkaniu sklad Wisly (na papierze) był gorszy od tego z Polkowic ? Czy naprawde trzeba miec sklad "jak pilkarska Chelsea" zeby takie mecze wygrywac :roll: :?:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Postautor: Ałgaja » 02 października 2009, 09:10

Endrju pisze:
i pytanie... czy we wczorajszym spotkaniu sklad Wisly (na papierze) był gorszy od tego z Polkowic ? Czy naprawde trzeba miec sklad "jak pilkarska Chelsea" zeby takie mecze wygrywac :roll: :?:

Gorzów nie raz i nie dwa pokazał, że nie :wink:

Oczywiście że na papierze, porównując poszczególne zawodniczki Wisły na większości pozycji wygląda lepiej, choć też przepaści nie ma. Nie ma co deprecjonować Polkowic, bo to naprawdę fajna drużyna z niezłymi nazwiskami. Tym samym nasza porażka nie jest jakąś wielką sensacją, zresztą by się o tym przekonać wystarczy popatrzyć na nasz obecny skład (bez Burse i Marquez) a ten z kwietnia i to samo zrobić ze składem Polkowic.

Co nadal nie zmienia faktu, że lepiej byłoby gdybyśmy wczoraj wygrali :wink: nie udało się i mimo tego (może to niepoprawny, niczym nieuzasadniony optymizm z mojej strony) nie mam zamiaru przepowiadać, że jednak ta drużyna nic nie osiągnie, zmiana trenera nie zmieniła jakości, a Wisła powinna raz na zawsze pożegnać się z przymiotnikiem "wielka", bo nadal moja wiara w ten skład personalny jest duża. A na końcowe oceny przyjdzie jeszcze czas i zobaczymy kto wtedy będzie spadał ze stołka.

Mam wrażenie, że nikt z nas nie usprawiedliwia tej porażki, a jedynie wskazuje na jej przyczyny i nie przypominam sobie ktoś z Wiślaków uważał, że przegraliśmy głównie dlatego, że nie było Burse. Wszyscy pisaliśmy, że o porażce zadecydował brak pomysłu na strefę i dobra forma strzelecka tylko 3 zawodniczek.

A co do Burse i Marquez...sądzę, że brak szczególnie tej pierwszej to dla nas osłabienie, bo obecnie nasz zespół na pewno nie jest kompletny, pod koszem chwilowo nie mamy możliwości rotacji, a u Wielebnej mimo że już kilka meczu przedsezonowych zagrała (fajnie głównie w statystykach) bardzo widać niemal roczną przerwę w grze.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 października 2009, 09:17

upadłem troche bolało ale nie na głowe i chłodnym okiem Wisła nieprezentuje narazie podkreślam narazie nic co zwiastowało by jej finał w tym roku poczekam z końcową oceną na przylot brakujących zawodniczek i zobaczymy co pokaże Wisła
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 02 października 2009, 09:42

Mecz można wygrać lub przegrać.

Moim zdaniem, to Polkowice wygrały ten mecz, a nie Wisełka przegrała (logicznie zdanie do bani, ale mam nadzieję, że zrozumiałe). Wynik mógł być odwrotny i tragedii by nie było. Dowód z tego meczu jest nie taki, że Wisła jest za słaba, tylko że Orzełek zrobił postęp i ma dłuższą ławkę i w ogóle może się bić z każdym.

Podejrzewam, że CCC zagra kapitalny sezon zasadniczy, ważne jednak, by nie potykał się play off. A Wisła? Jeszcze walnie Lotos, jeszcze wygra z AZS-em i cztery zespoły będą znów walczyć o najwyższe cele.

Bez urazy, bo zwady klubowe mnie nie interesują, ale najsłabiej po pierwszej kolejce (co podkreślam!!) zaprezentował się Gorzów. Widziałem mecz i muszę powiedzieć, że nowym gwiazdom do blasku jeszcze daleko. Plusem Orzełka będzie dziesięć dziewczyn, równa z równą, i tym mogą przeskoczyć nad któreś z czołowych zespołów w tym sezonie. Nawet Paździoch weszła i pierdzielnęła trójkę na dzień dobry, a w zeszłym roku prawie nie grała... Fajnie te klocki w Polkowicach się układają, ale daleka droga do medali. I - przede wszystkim - do dyskusji nad tym, czemu Wisła przegrała. Moim zdaniem to i tak jest zespół na złoto w tym roku, bardziej niż Lotos i Gorzów.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 02 października 2009, 09:56

No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 02 października 2009, 10:10

Saletra pisze:No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).

Biorąc pod uwagę to co pokazało w Trutnovie (nie widziałam, ale wierzę tym co widzieli, zresztą "klepała" w dogrywce z Dynamem, która przegraliśmy z kretesem) i tydzień temu w sparingu z Rużomberokiem to próba wprowadzenia jej w meczu z Polkowicami nie miałaby żadnego uzasadnienia. To nie jest kwestia zawalenia akcji, to jest kwestia przeprowadzenia piłki przez połowę i celnego podania do koleżanki stojącej 2 metry obok...i wreszcie to chyba kwestia psychiki. Tak czy inaczej ja życzę Agnieszce jak najlepiej, pewnie jakąś swoją szansę w tym sezonie dostanie i oby ją wykorzystała, ale na tym etapie na którym jest/jesteśmy obecnie brak dla niej minut wczoraj mnie zupełnie nie dziwi.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 października 2009, 10:11

Endrju.. jakbyś nie zauważył to ja nigdzie nie napisałem że poziom wczorajszego był niebotyczny (choć dla mnie I połowa była naprawdę przyzwoitym widowiskiem, a w grze Wisły – w przeciwieństwie do dziennikarza – jednak i trochę pozytywów).. tylko porównywałem go do meczu z przed roku, który był tragiczny.- sam to zresztą przyznawałeś.. Ale tak, wiem, pisanie o wyczynach Gorzowa bez ich gloryfikowania jest grzechem ciężkim (mam nadzieję, że w tym roku nikt nie odważy się w typerku postawić AZS na niższym niż 4 miejsce w końcowej tabeli) i musi spotkać się z natychmiastową reakcją.. dam Ci na nią jeszcze jedna szanse: Polkowice wygrały pewniej z nami niż Wy rok temu!

A przy okazji wytłumacz mi jeszcze jak to się dzieje, że ogrywają nas Polkowice, ich kibice potrafią się normalnie cieszyć a potem pojawia się ten-który-upadł-ale-nie-na-głowę (uderz w stół.. :D), rozpoczyna napinke i płacze, że nikt nie chce zauważyć, że teraz to Gorzów jest Wielki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 02 października 2009, 10:45

Ałgaja pisze:
Saletra pisze:No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).

Biorąc pod uwagę to co pokazało w Trutnovie (nie widziałam, ale wierzę tym co widzieli, zresztą "klepała" w dogrywce z Dynamem, która przegraliśmy z kretesem) i tydzień temu w sparingu z Rużomberokiem to próba wprowadzenia jej w meczu z Polkowicami nie miałaby żadnego uzasadnienia. To nie jest kwestia zawalenia akcji, to jest kwestia przeprowadzenia piłki przez połowę i celnego podania do koleżanki stojącej 2 metry obok...i wreszcie to chyba kwestia psychiki. Tak czy inaczej ja życzę Agnieszce jak najlepiej, pewnie jakąś swoją szansę w tym sezonie dostanie i oby ją wykorzystała, ale na tym etapie na którym jest/jesteśmy obecnie brak dla niej minut wczoraj mnie zupełnie nie dziwi.

No przecież miała być zbawieniem nie tylko krakowskiej ale nawet polskiej koszykówki :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 października 2009, 10:58

Greebo pisze:A przy okazji wytłumacz mi jeszcze jak to się dzieje, że ogrywają nas Polkowice, ich kibice potrafią się normalnie cieszyć a potem pojawia się ten-który-upadł-ale-nie-na-głowę (uderz w stół.. :D), rozpoczyna napinke i płacze, że nikt nie chce zauważyć, że teraz to Gorzów jest Wielki.

A Ty nadal przejmujesz sie takimi osobami ? co pisza takie rzeczy :D ? czy to pierwszy raz :?:

Proponuje na przyszlosc aby sie nie denerwowac zalaczyc opcje ignore :wink:

a wracajac do tematu... To na pewno Wisla z zakontraktowanym skladem jest glownym faworytem do MP, jednak wlasnie takie porazki moga ja bardzo drogo kosztowac... i oby nie bylo powtórki z rozrywki z poprzedniego sezonu ze w 1/2 zagra AZS z CCC a Wisla z Lotosem (ktory sie zmocni np. Catch.. i Beard...)...

Polkowice maja wymarzony start bo o ile zwyciestwo w Krakowie przyszlo im na pewno z wielkim trudem to o zwyciestwo z Lotosem ( w takim skladzie jak w 1 kolejce)... powinno im przyjsc z wielka latwoscia...(zreszta w obecnym skladzie to nie oszukujmy sie ale polowa ligi jest w stanie wygrac z zespolem z Gdyni).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 października 2009, 11:39

co do ostatniej myśli Endju smutne ale prawdziwe
Co do napinek to nie bardzo rozumiem po prostu wypowiedziałem swoje zdanie bez żadnych złośliwości

p..
Amator

Postautor: p.. » 02 października 2009, 11:54

Friel bardzo, bardzo dawno nie napisałeś nic mądre... weź może sobie na trochę odpuść pisanie na forum. Ponieważ przez takie osoby jak ty tylko wywiązują się konflikty między kibicami AZS-u a kibicami innych klubów.

friel
Kadet

Postautor: friel » 02 października 2009, 12:11

nie bardzo rozumiem to znaczy że jeżeli uważam że Wisła przegrała mecz co jest faktem i jej sytuacja (pamiętając poprzedni sezon i liczbę zwycięstw gwarantujących dobre rozstawienie do play-off ) zaczyna robić się trudna to nie mogę tego napisać bo będzie to napinka bo pochodzą z Gorzowa ? to trochę trąci dyskryminacją

flash
Młodzik

Postautor: flash » 02 października 2009, 19:59

Gratulacje dla Koziorowicza i jego dziewczyn. Jednak Polak potrafi ;)

Polkowice zrobiły milowy krok w kierunku ułożenia sezonu zasadniczego po swojej myśli. Za chwilę Wisła będzie w komplecie, więc może stać się tak, że nie przegra już żadnego meczu. CCC dzięki temu zyskało spory handicap nad konkurencją (Toruń, Gorzów, itp.), a jeśli w niedzielę pokona Lotos (to będzie mimo wszystko trudniejsze...), to znajdzie się w niemal komfortowym położeniu.
bball

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 października 2009, 07:34

A co z Justyną Jeziorną? Dlaczego nie grała?
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”