1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice 67-73
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice 67-73
Jeśli uważasz że wszystkie kluby grały w tej kolejce osłabione brakiem zawodniczek pokroju Burse i Marques to naprawdę musiałeś boleśnie upaść.. nie po raz pierwszy zresztą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice
Osobiscie meczu nie widzialem, Polkowice zaskoczyly pozytywnie... i tutaj kilka "ripost?"
Czyli zdania wsrod uczonych sa podzielone... i nie wiem czemu kolejny raz ktos probuje umniejszyc zeszloroczny sukces AZS-u
Uwazam ze Wisla nie grala oslabiona brakiem Burse i Marques... tylko poprostu nie byla wzmocniona tymi zawodniczkami...
i pytanie... czy we wczorajszym spotkaniu sklad Wisly (na papierze) był gorszy od tego z Polkowic ? Czy naprawde trzeba miec sklad "jak pilkarska Chelsea" zeby takie mecze wygrywac

Greebo pisze:I jeszcze jedna rzecz.. w prownaniu do meczu z Gorozwem była dla mnie jedna spora różnica. Sporo wyzszy poziom spotkania. Mniej głupich strat, mniej pudeł z czystych pozycji..
CCC wygrywa pod Wawelem!
W meczu inaugurującym sezon 2009/2010 Wisła Can-Pack uległa we własnej hali drużynie CCC Polkowice 67:73 (23:13, 16:24, 11:14, 17:22).
Nie udała się inauguracja sezonu w Krakowie. Licznie przybyli fani koszykówki przeżyli zawód zarówno z powodu porażki jak i z powodu nienajwyższego poziomu meczu.
Czyli zdania wsrod uczonych sa podzielone... i nie wiem czemu kolejny raz ktos probuje umniejszyc zeszloroczny sukces AZS-u
Greebo pisze:Jeśli uważasz że wszystkie kluby grały w tej kolejce osłabione brakiem zawodniczek pokroju Burse i Marques to naprawdę musiałeś boleśnie upaść.. nie po raz pierwszy zresztą.
Uwazam ze Wisla nie grala oslabiona brakiem Burse i Marques... tylko poprostu nie byla wzmocniona tymi zawodniczkami...
i pytanie... czy we wczorajszym spotkaniu sklad Wisly (na papierze) był gorszy od tego z Polkowic ? Czy naprawde trzeba miec sklad "jak pilkarska Chelsea" zeby takie mecze wygrywac
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Re: 1 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice
Endrju pisze:
i pytanie... czy we wczorajszym spotkaniu sklad Wisly (na papierze) był gorszy od tego z Polkowic ? Czy naprawde trzeba miec sklad "jak pilkarska Chelsea" zeby takie mecze wygrywac![]()
Gorzów nie raz i nie dwa pokazał, że nie
Oczywiście że na papierze, porównując poszczególne zawodniczki Wisły na większości pozycji wygląda lepiej, choć też przepaści nie ma. Nie ma co deprecjonować Polkowic, bo to naprawdę fajna drużyna z niezłymi nazwiskami. Tym samym nasza porażka nie jest jakąś wielką sensacją, zresztą by się o tym przekonać wystarczy popatrzyć na nasz obecny skład (bez Burse i Marquez) a ten z kwietnia i to samo zrobić ze składem Polkowic.
Co nadal nie zmienia faktu, że lepiej byłoby gdybyśmy wczoraj wygrali
Mam wrażenie, że nikt z nas nie usprawiedliwia tej porażki, a jedynie wskazuje na jej przyczyny i nie przypominam sobie ktoś z Wiślaków uważał, że przegraliśmy głównie dlatego, że nie było Burse. Wszyscy pisaliśmy, że o porażce zadecydował brak pomysłu na strefę i dobra forma strzelecka tylko 3 zawodniczek.
A co do Burse i Marquez...sądzę, że brak szczególnie tej pierwszej to dla nas osłabienie, bo obecnie nasz zespół na pewno nie jest kompletny, pod koszem chwilowo nie mamy możliwości rotacji, a u Wielebnej mimo że już kilka meczu przedsezonowych zagrała (fajnie głównie w statystykach) bardzo widać niemal roczną przerwę w grze.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
upadłem troche bolało ale nie na głowe i chłodnym okiem Wisła nieprezentuje narazie podkreślam narazie nic co zwiastowało by jej finał w tym roku poczekam z końcową oceną na przylot brakujących zawodniczek i zobaczymy co pokaże Wisła
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Mecz można wygrać lub przegrać.
Moim zdaniem, to Polkowice wygrały ten mecz, a nie Wisełka przegrała (logicznie zdanie do bani, ale mam nadzieję, że zrozumiałe). Wynik mógł być odwrotny i tragedii by nie było. Dowód z tego meczu jest nie taki, że Wisła jest za słaba, tylko że Orzełek zrobił postęp i ma dłuższą ławkę i w ogóle może się bić z każdym.
Podejrzewam, że CCC zagra kapitalny sezon zasadniczy, ważne jednak, by nie potykał się play off. A Wisła? Jeszcze walnie Lotos, jeszcze wygra z AZS-em i cztery zespoły będą znów walczyć o najwyższe cele.
Bez urazy, bo zwady klubowe mnie nie interesują, ale najsłabiej po pierwszej kolejce (co podkreślam!!) zaprezentował się Gorzów. Widziałem mecz i muszę powiedzieć, że nowym gwiazdom do blasku jeszcze daleko. Plusem Orzełka będzie dziesięć dziewczyn, równa z równą, i tym mogą przeskoczyć nad któreś z czołowych zespołów w tym sezonie. Nawet Paździoch weszła i pierdzielnęła trójkę na dzień dobry, a w zeszłym roku prawie nie grała... Fajnie te klocki w Polkowicach się układają, ale daleka droga do medali. I - przede wszystkim - do dyskusji nad tym, czemu Wisła przegrała. Moim zdaniem to i tak jest zespół na złoto w tym roku, bardziej niż Lotos i Gorzów.
Moim zdaniem, to Polkowice wygrały ten mecz, a nie Wisełka przegrała (logicznie zdanie do bani, ale mam nadzieję, że zrozumiałe). Wynik mógł być odwrotny i tragedii by nie było. Dowód z tego meczu jest nie taki, że Wisła jest za słaba, tylko że Orzełek zrobił postęp i ma dłuższą ławkę i w ogóle może się bić z każdym.
Podejrzewam, że CCC zagra kapitalny sezon zasadniczy, ważne jednak, by nie potykał się play off. A Wisła? Jeszcze walnie Lotos, jeszcze wygra z AZS-em i cztery zespoły będą znów walczyć o najwyższe cele.
Bez urazy, bo zwady klubowe mnie nie interesują, ale najsłabiej po pierwszej kolejce (co podkreślam!!) zaprezentował się Gorzów. Widziałem mecz i muszę powiedzieć, że nowym gwiazdom do blasku jeszcze daleko. Plusem Orzełka będzie dziesięć dziewczyn, równa z równą, i tym mogą przeskoczyć nad któreś z czołowych zespołów w tym sezonie. Nawet Paździoch weszła i pierdzielnęła trójkę na dzień dobry, a w zeszłym roku prawie nie grała... Fajnie te klocki w Polkowicach się układają, ale daleka droga do medali. I - przede wszystkim - do dyskusji nad tym, czemu Wisła przegrała. Moim zdaniem to i tak jest zespół na złoto w tym roku, bardziej niż Lotos i Gorzów.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).
Saletra pisze:No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).
Biorąc pod uwagę to co pokazało w Trutnovie (nie widziałam, ale wierzę tym co widzieli, zresztą "klepała" w dogrywce z Dynamem, która przegraliśmy z kretesem) i tydzień temu w sparingu z Rużomberokiem to próba wprowadzenia jej w meczu z Polkowicami nie miałaby żadnego uzasadnienia. To nie jest kwestia zawalenia akcji, to jest kwestia przeprowadzenia piłki przez połowę i celnego podania do koleżanki stojącej 2 metry obok...i wreszcie to chyba kwestia psychiki. Tak czy inaczej ja życzę Agnieszce jak najlepiej, pewnie jakąś swoją szansę w tym sezonie dostanie i oby ją wykorzystała, ale na tym etapie na którym jest/jesteśmy obecnie brak dla niej minut wczoraj mnie zupełnie nie dziwi.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Endrju.. jakbyś nie zauważył to ja nigdzie nie napisałem że poziom wczorajszego był niebotyczny (choć dla mnie I połowa była naprawdę przyzwoitym widowiskiem, a w grze Wisły – w przeciwieństwie do dziennikarza – jednak i trochę pozytywów).. tylko porównywałem go do meczu z przed roku, który był tragiczny.- sam to zresztą przyznawałeś.. Ale tak, wiem, pisanie o wyczynach Gorzowa bez ich gloryfikowania jest grzechem ciężkim (mam nadzieję, że w tym roku nikt nie odważy się w typerku postawić AZS na niższym niż 4 miejsce w końcowej tabeli) i musi spotkać się z natychmiastową reakcją.. dam Ci na nią jeszcze jedna szanse: Polkowice wygrały pewniej z nami niż Wy rok temu!
A przy okazji wytłumacz mi jeszcze jak to się dzieje, że ogrywają nas Polkowice, ich kibice potrafią się normalnie cieszyć a potem pojawia się ten-który-upadł-ale-nie-na-głowę (uderz w stół..
), rozpoczyna napinke i płacze, że nikt nie chce zauważyć, że teraz to Gorzów jest Wielki.
A przy okazji wytłumacz mi jeszcze jak to się dzieje, że ogrywają nas Polkowice, ich kibice potrafią się normalnie cieszyć a potem pojawia się ten-który-upadł-ale-nie-na-głowę (uderz w stół..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Ałgaja pisze:Saletra pisze:No dobrze Moi drodzy, a nie można było dać Kuładze szansy na chociaż 5-10 minut, skoro zespołowi nie szło, zeby zobaczyć czy się sprawdzi?( jeśli by zawaliła akcje, zawsze można ją przecież było z powrotem osadzic na ławce).
Biorąc pod uwagę to co pokazało w Trutnovie (nie widziałam, ale wierzę tym co widzieli, zresztą "klepała" w dogrywce z Dynamem, która przegraliśmy z kretesem) i tydzień temu w sparingu z Rużomberokiem to próba wprowadzenia jej w meczu z Polkowicami nie miałaby żadnego uzasadnienia. To nie jest kwestia zawalenia akcji, to jest kwestia przeprowadzenia piłki przez połowę i celnego podania do koleżanki stojącej 2 metry obok...i wreszcie to chyba kwestia psychiki. Tak czy inaczej ja życzę Agnieszce jak najlepiej, pewnie jakąś swoją szansę w tym sezonie dostanie i oby ją wykorzystała, ale na tym etapie na którym jest/jesteśmy obecnie brak dla niej minut wczoraj mnie zupełnie nie dziwi.
No przecież miała być zbawieniem nie tylko krakowskiej ale nawet polskiej koszykówki
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:A przy okazji wytłumacz mi jeszcze jak to się dzieje, że ogrywają nas Polkowice, ich kibice potrafią się normalnie cieszyć a potem pojawia się ten-który-upadł-ale-nie-na-głowę (uderz w stół..), rozpoczyna napinke i płacze, że nikt nie chce zauważyć, że teraz to Gorzów jest Wielki.
A Ty nadal przejmujesz sie takimi osobami ? co pisza takie rzeczy
Proponuje na przyszlosc aby sie nie denerwowac zalaczyc opcje ignore
a wracajac do tematu... To na pewno Wisla z zakontraktowanym skladem jest glownym faworytem do MP, jednak wlasnie takie porazki moga ja bardzo drogo kosztowac... i oby nie bylo powtórki z rozrywki z poprzedniego sezonu ze w 1/2 zagra AZS z CCC a Wisla z Lotosem (ktory sie zmocni np. Catch.. i Beard...)...
Polkowice maja wymarzony start bo o ile zwyciestwo w Krakowie przyszlo im na pewno z wielkim trudem to o zwyciestwo z Lotosem ( w takim skladzie jak w 1 kolejce)... powinno im przyjsc z wielka latwoscia...(zreszta w obecnym skladzie to nie oszukujmy sie ale polowa ligi jest w stanie wygrac z zespolem z Gdyni).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
co do ostatniej myśli Endju smutne ale prawdziwe
Co do napinek to nie bardzo rozumiem po prostu wypowiedziałem swoje zdanie bez żadnych złośliwości
Co do napinek to nie bardzo rozumiem po prostu wypowiedziałem swoje zdanie bez żadnych złośliwości
Friel bardzo, bardzo dawno nie napisałeś nic mądre... weź może sobie na trochę odpuść pisanie na forum. Ponieważ przez takie osoby jak ty tylko wywiązują się konflikty między kibicami AZS-u a kibicami innych klubów.
nie bardzo rozumiem to znaczy że jeżeli uważam że Wisła przegrała mecz co jest faktem i jej sytuacja (pamiętając poprzedni sezon i liczbę zwycięstw gwarantujących dobre rozstawienie do play-off ) zaczyna robić się trudna to nie mogę tego napisać bo będzie to napinka bo pochodzą z Gorzowa ? to trochę trąci dyskryminacją
Gratulacje dla Koziorowicza i jego dziewczyn. Jednak Polak potrafi 
Polkowice zrobiły milowy krok w kierunku ułożenia sezonu zasadniczego po swojej myśli. Za chwilę Wisła będzie w komplecie, więc może stać się tak, że nie przegra już żadnego meczu. CCC dzięki temu zyskało spory handicap nad konkurencją (Toruń, Gorzów, itp.), a jeśli w niedzielę pokona Lotos (to będzie mimo wszystko trudniejsze...), to znajdzie się w niemal komfortowym położeniu.
Polkowice zrobiły milowy krok w kierunku ułożenia sezonu zasadniczego po swojej myśli. Za chwilę Wisła będzie w komplecie, więc może stać się tak, że nie przegra już żadnego meczu. CCC dzięki temu zyskało spory handicap nad konkurencją (Toruń, Gorzów, itp.), a jeśli w niedzielę pokona Lotos (to będzie mimo wszystko trudniejsze...), to znajdzie się w niemal komfortowym położeniu.
bball
A co z Justyną Jeziorną? Dlaczego nie grała?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”