9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ROW Rybnik

Postautor: friel » 07 listopada 2009, 23:20

To nie optymizm tylko wyciągnięcie wniosków z wywiadów udzielanych przez prezesa i trenera
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 listopada 2009, 23:28

A no tak, zapomniałem o wierze w nieomylność Darka :lol:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 listopada 2009, 23:40

Moj komentarz do całej sytuacji bedzie taki: tak jak jeden z przedmówców napisał : bierzcie Frohlich!!!Koniecznie i bez gadania, a jesli niemacie kasy wywalcie Vidacic i jeszcze jedną a i tak wyjdziecie na plus.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 listopada 2009, 23:46

Jela moim zdaniem zdecydowanie jest na wylocie zaryzykuję stwierdzenie że od 3 lat nie mieliśmy tak słabej dwójki centrów jak w tym roku

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 07 listopada 2009, 23:49

Ja to czasami się zastanawiam czy Jela aby na pewno jest tym centrem ;)

Ale takie gadanie zobaczymy jak będzie... no ale niestety zgodzę się z faktem Jeli na wylocie.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 listopada 2009, 00:00

Oby tylko nie stać się taką piłkarską Wisłą Kraków. Czyli w Europie porażka i wstyd (choć tutaj nic chyba nie przebije odpadnięcia z Levadiją Tallin), a na własnym podwórku lider, bo wygrywa z wszystkimi słabszymi jak leci, natomiast nadeszły dwa mecze z potentatami (Lech, Legia) i dwie wtopy...

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 08 listopada 2009, 00:23

Czy Vidacic rzeczywiscie jest takim niewypalem? Patrzac na statystyki dzisiejszego meczu to 6pkt w 8min to zupelnie przyzwoicie zwazywszy na krotki okres grania... No ale niby nie nalezy osadzac na podstawie statystyk... :?

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 listopada 2009, 08:36

ehh statystyki jak widać nie oddają wszystkiego w założeniu Piekarska i Jela miały grać po 20 min a jest przepaśc bo jela jest centrem tragicznym słabym i niskim .....
w zeszłym sezonie Kosiliśmy wszystkich pod koszem żaden zespół Ekstraligi nie miał dwóch tak dobrych centrów (chodzi mi o duet )
Anosike nie do przepchnięcia pod koszem ,a Taylor grała na zupełnie innej wysokości co reszta ligi
Dziś to jest śmiech na sali i zgrzytanie zębami

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 08 listopada 2009, 10:59

Anosike się sprawdziła w Gorzowie, i Waszym błędem było nie zatrzymanie jej, tylko puszczenie do jakiegoś rumuńskiego Targoviste. Trzeba byłoby owszem dać podwyżkę, ale wydane pieniądze nie byłyby wyrzucone w błoto. Nicky w Eurolidze spokojnie dałaby radę i była solidniejszym wsparciem dla zespołu niż Spencer z Richards razem wzięte.

A tak macie jedną z najsłabszych par zawodniczek spoza Europy w Eurolidze. Czekam na mecz z Pragą, która ma bardzo dobre zawodniczki podkoszowe i pewnie wgniotą was w parkiet

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 08 listopada 2009, 11:12

kristofer pisze:Anosike się sprawdziła w Gorzowie, i Waszym błędem było nie zatrzymanie jej, tylko puszczenie do jakiegoś rumuńskiego Targoviste. Trzeba byłoby owszem dać podwyżkę, ale wydane pieniądze nie byłyby wyrzucone w błoto. Nicky w Eurolidze spokojnie dałaby radę i była solidniejszym wsparciem dla zespołu niż Spencer z Richards razem wzięte.

A tak macie jedną z najsłabszych par zawodniczek spoza Europy w Eurolidze. Czekam na mecz z Pragą, która ma bardzo dobre zawodniczki podkoszowe i pewnie wgniotą was w parkiet

Ha ha ha, Richards to jest jedna z najlepszych 1 w FGE, a już na pewno jest najlepsza jedynka w historii AZS ;] Zresztą jeżeli nie wiesz jaka sprawa była z Nicki to się nie wypowiadaj na ten temat!
Poza tym, mówisz o wymienieniu rozgrywajki i skrzydłowej za centra?? :) Pogratulowac pomysłowości ;D
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 08 listopada 2009, 11:15

Jestem z Gorzow pisze:
kristofer pisze:Anosike się sprawdziła w Gorzowie, i Waszym błędem było nie zatrzymanie jej, tylko puszczenie do jakiegoś rumuńskiego Targoviste. Trzeba byłoby owszem dać podwyżkę, ale wydane pieniądze nie byłyby wyrzucone w błoto. Nicky w Eurolidze spokojnie dałaby radę i była solidniejszym wsparciem dla zespołu niż Spencer z Richards razem wzięte.

Ha ha ha, Richards to jest jedna z najlepszych 1 w FGE, a już na pewno jest najlepsza jedynka w historii AZS ;]
Poza tym, mówisz o wymienieniu rozgrywajki i skrzydłowej za centra?? :) Pogratulowac pomysłowości ;D

nie, wolałbym jedną zawodniczkę spoza Europy (Anosike) niż dwie bardzo przeciętne (Richards i Spencer). I poszukać jakiejś europejskiej rozgrywającej (Marchanka, Skerovic i pewnie inne też znalazłyby się)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Postautor: ann » 08 listopada 2009, 11:29

po tych dwóch kolejkach jeszcze nie widzisz róznicy między PLKK a Euroligą?
AZS przechodzi teraz szkołę życia i granie systemem sroda, sobota+ zmęczenie spowodowane wyjazdami. do tego dochodzą nietrafione (moim zdaniem) transfery( Vidacic, Durejka, Spencer też bez szału póki co). Słabo na rozegraniu, słabo pod koszem, jedynie na obwodzie jako tako dzięki Sapovej i Zurowskiej. no nic ale grunt że trenerowi Maciejewskiemu zawodniczki pasowały charakterologicznie, to nic że są słabe.
sama jestem ciekawa jak to będzie dalej, czy AZS zdecyduje się na rotacje w składzie czy dalej będzie zbierał doświadczenia w tym zestawieniu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 08 listopada 2009, 11:31

kristofer pisze:
Jestem z Gorzow pisze:

Ha ha ha, Richards to jest jedna z najlepszych 1 w FGE, a już na pewno jest najlepsza jedynka w historii AZS ;]

nie, wolałbym jedną zawodniczkę spoza Europy (Anosike) niż dwie bardzo przeciętne (Richards i Spencer). I poszukać jakiejś europejskiej rozgrywającej (Marchanka, Skerovic i pewnie inne też znalazłyby się)

Marchanka--> Richards Anosike--->Spencer, po 1 proporcjonalnie rzecz biorąc wychodzimy w tym momencie na minus, po 2 mylisz pozycje kolego. Rozumiem o co Ci chodzi, ale budżet klubu nie pozwala na sprowadzenie Dobrego centra(Anosike) i kupna lepszej rozgrywającej z europy od Richards, mówiąc lepszej od Richards mam na myśli prawdziwe potęgi wśród jedynek w europie, a to te są już bardzo kosztowne...
-AZS?
-Co?!

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 08 listopada 2009, 11:32

ann pisze:po tych dwóch kolejkach jeszcze nie widzisz róznicy między PLKK a Euroligą?
AZS przechodzi teraz szkołę życia i granie systemem sroda, sobota+ zmęczenie spowodowane wyjazdami. do tego dochodzą nietrafione (moim zdaniem) transfery( Vidacic, Durejka, Spencer też bez szału póki co). Słabo na rozegraniu, słabo pod koszem, jedynie na obwodzie jako tako dzięki Sapovej i Zurowskiej. no nic ale grunt że trenerowi Maciejewskiemu zawodniczki pasowały charakterologicznie, to nic że są słabe.
sama jestem ciekawa jak to będzie dalej, czy AZS zdecyduje się na rotacje w składzie czy dalej będzie zbierał doświadczenia w tym zestawieniu.

Sama jesteś słaba na rozegraniu, Sam to najlepsza 1 w historii AZS!
-AZS?
-Co?!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 listopada 2009, 11:37

Jestem z Gorzow pisze:
ann pisze:po tych dwóch kolejkach jeszcze nie widzisz róznicy między PLKK a Euroligą?

Sama jesteś słaba na rozegraniu, Sam to najlepsza 1 w historii AZS!

no fakt, typową jedynką nigdy nie byłam, więc na rozegraniu raczej jestem słaba 8)
nie wątpię, że najlepsza 1 w histori AZS, ale mierna to rozgrywająca na poziomie Euroligi i koniec.
zresztą przed rozpoczęciem sezonu wiele osób to przewidywało na tym forum, że duet Richards+Dźwigalska szału nie zrobi na parkietach europejskich.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”