TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
koszykarz
Greebo pisze:Saletra pisze:Zawodząca Hollie Meredith - jak miała pokaząć pełnię swoich mozliwosci jak ten Baran trzymał ją prawie czas na ławce?
litosci
Grała 36 minut w sumie, w 3 meczach. Do tego jakis sparing. Jak dla mnie to wystarczjaco zeby cos pokazać, a statsy ma zenujace. Moze w JG pojdzie jej lepiej.
a widzieliście Jej grę na własne oczy?,bo JA TAK!!!! KATASTROFA...
Greebo pisze:Mozarthio pisze:dawno nie bylo takiego zamieszania w lidze .
Bardzo dawno. Az cały sezon..
Olga Masilione (Białoruś) G/F – CCC Polkowice
Kara Brown-Braxton (USA) C – Wisła Kraków
Amy Denson (USA) F – Energa Toruń
Shyra Ely (USA) F – AZS Jelenia Góra
Shanita Owens (USA) C – Cukierki Brzeg
Alvine Mendeng (CAM) F – AZS Jelenia Góra
Alana Beard (USA) G/F – Lotos Gdynia
Marijana Ivovic (Bułgaria) C – MUKS Poznań
Brittany Jackson (USA) G/F – AZS Jelenia Góra
Amy Sanders (USA) G/F – AZS Poznań
Ryan Coleman (USA) G - Tecza Leszno
Ndeye Ndiaye F/C (Turcja) – CCC Polkowice
Latoya Bond G (USA) – Energa Toruń
Minja Siljegović F/C (Serbia) - ROW Rybnik
Dickens, Marquetta G/F (USA)
Hugstad - Vaa, Lindsey F/C (USA)
Rodrigues, Joice Cristina G (Brazylia)
Zakula, Dragoslava G (Chorwacja)
Natalia Aparecida Mares Burian G (Brazylia)
Julia Sazhko G (Rosja)
Lyudmyla Lyubarska G (Ukraina)
Aya Traore F (Senegal)
to lista zawodniczek zagranicznych, ktore dołączyły do zespolow PLKK w trakcie trwania poprzedniego sezonu.
misiu probujesz byc zabawny i wykazac sie ...ale wymieniasz mi zawodniczki ktore przychodzily w roznych etapach zeszlego sezonu i nawet nie bierzesz pod uwage ze czesc z nich miala kontrakty podpisane tylko z roznych powodow musialy przyjechac pozniej ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
matrix pisze:Greebo pisze:Saletra pisze:Zawodząca Hollie Meredith - jak miała pokaząć pełnię swoich mozliwosci jak ten Baran trzymał ją prawie czas na ławce?
litosci
Grała 36 minut w sumie, w 3 meczach. Do tego jakis sparing. Jak dla mnie to wystarczjaco zeby cos pokazać, a statsy ma zenujace. Moze w JG pojdzie jej lepiej.
a widzieliście Jej grę na własne oczy?,bo JA TAK!!!! KATASTROFA...![]()
![]()
JA bym tam takiemu Omanicowi nie dowierzał, jesli stwierdził, że Hollie jest za słaba na granie- Krawcowa, takze byłą za słaba na granie w Wisełce.
Chociaz tez fakt, ze zawodniczka mogłaby sie lepiej zaprezentować, uwazam, jednak ze za 2-3 mecze grajac po 20 minut w kazdym dojdzie do siebie.
Mozarthio pisze:
misiu probujesz byc zabawny i wykazac sie ...ale wymieniasz mi zawodniczki ktore przychodzily w roznych etapach zeszlego sezonu i nawet nie bierzesz pod uwage ze czesc z nich miala kontrakty podpisane tylko z roznych powodow musialy przyjechac pozniej ...
Tzn które musiały przyjechać później,a na początku sezonu miały podpisany kontrakt?
Teraz mamy juz 6-ta kolejka a na razie przybyła zagraniczna koszykarka w stosunku do pierwszej kolejki - wasza Curry, powalające. Doleciała "na testy" tez ta z Torunia. Reszta to zapowiedzi, zobaczymy co z tego wyniknie.
Rok temu po 4 ligowych kolejkach były już 4 nowe.
A co do misia.. nie pozwalaj sobie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Saletra pisze:
JA bym tam takiemu Omanicowi nie dowierzał, jesli stwierdził, że Hollie jest za słaba na granie- Krawcowa, takze byłą za słaba na granie w Wisełce.
Chociaz tez fakt, ze zawodniczka mogłaby sie lepiej zaprezentować, uwazam, jednak ze za 2-3 mecze grajac po 20 minut w kazdym dojdzie do siebie.
Ok. Osobiście nic nie mam do tej pani, uważam ze to solidną środkowa jak na PLKK. Tylko dziwi mnie jej obrona akurat w Twoim wykonaniu, bo do tej pory byleś zdecydowanym przeciwnikiem trzymania średnich zawodniczek zagranicznych ktore zajmowałyby miejsca Polkom. A skoro Omanic woli wstawiać Gulak (a w Toruniu akurat ma duża możliwość rotacji Polkami) to chyba rzeczywiście powinna odejść.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:
Teraz mamy juz 6-ta kolejka a na razie przybyła zagraniczna koszykarka w stosunku do pierwszej kolejki - wasza Curry, powalające. Doleciała "na testy" tez ta z Torunia. Reszta to zapowiedzi, zobaczymy co z tego wyniknie.
Rok temu po 4 ligowych kolejkach były już 4 nowe.
A co do misia.. nie pozwalaj sobie..
a no dziwne Curry tylko ? no bo jak na to patrzec to Holie tez nei grala w pierwszym meczu...no i do Lotosu dolciala niedawno Beard... tez chyba Perkins doleciala niedawno chociaz nie jestem tej akurat pewien . No ale to sa zawodniczki ktore mialy juz podpisane umowy z teog co pamietam czyz nie? ale ide twoim tokiem rozumowania jesli chodzi o poprzedni sezon
Więc misiu drogi dlugo juz tu siedzisz na tym forum a nawet nie umiesz edytowac wlasnego posta ...primo nie pisz posta pod postem
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Najpierw mi zarzucasz ze wymieniam zawodniczki które podpisały kontrakt przed sezonem a dopiero potem doleciały, potem nie jesteś w stanie wymienić żadnej z nich, a teraz właśnie taki dodajesz po stronie tych które niby teraz powodują "zamieszanie"?
Do tego dodajesz Hollie ktora grała w saringu przedsezonowym a nie wystąpiła w 1 kolejce tylko dlatego że nie doleciały jej papiery? Dla mnie to kończy "dyskusje" 
no dla mnei tez misiu bo odpoczatku pisalem o potencjalnych transferach ktore sa ZAPOWIADANE !! i mowilem ze fajnie ze sie duzo dzieje
ale no ty musiales pokazac ze w zeszlym sezonie tez sie duzo dzialo tylko ja nie pisalem o tym kto mial na ten czas podpisany kontrakt proponuje powtorzyc temat : czytanie ze zrozumieniem ...ps. odp ci w moim poprzednim poscie jakim tokiem myslenia poszedlem bo ty zaczeles wymieniac zawodniczki z sezonu 2007/08 ktore tez mialy juz podpisane wczesniej kontrakty i jak juz po raz kolejny muszę ci powtarzac z roznych względów nie graly od poczatku w naszej lidze
tyle ..to nawet nei jest dyskusja tylko monolog i ciagle probowanie ci cos przetlumaczyc ...
-
koszykarz
trudno uznać za potecjalne transfery panie Beard czy Perkins skoro było już dawno wiadomo gdzie będą grać. ..
Podobnie HOLIE - grała w sparingach ale nie było listu czystości i dlatego nie grała...
Greebo ma rację - bo wymienia koszykarki które rok temu przyleciały w TRAKCIE sezonu lub z powodu słabszej gry jakiegos niewypału a ty Mozarthio podajesz Perkins czy Beard że dolecialy w trakcie jakby były jakimiś niespodziewanymi transferami
Takimi to można nazwać panią streetballowa - Curry - która chyba zahaczyła o Leszno wracając z jakiegoś turnieju streetballa
Podobnie HOLIE - grała w sparingach ale nie było listu czystości i dlatego nie grała...
Greebo ma rację - bo wymienia koszykarki które rok temu przyleciały w TRAKCIE sezonu lub z powodu słabszej gry jakiegos niewypału a ty Mozarthio podajesz Perkins czy Beard że dolecialy w trakcie jakby były jakimiś niespodziewanymi transferami
Takimi to można nazwać panią streetballowa - Curry - która chyba zahaczyła o Leszno wracając z jakiegoś turnieju streetballa
Tylko dziwi mnie jej obrona akurat w Twoim wykonaniu, bo do tej pory byleś zdecydowanym przeciwnikiem trzymania średnich zawodniczek zagranicznych ktore zajmowałyby miejsca Polkom.
I w tej kwestii się nic nie zmieniło - tym razem chodzi mi po prostu o zbyt chyba wczesnie podjętą decyzję - patrząc jednak moim okiem w naszej lidze jesli mialaby grac Amerykanki to tylko Holdsclawy i Perkinsy.
Ja jestem O. wdzieczny za to, ze rypie Krawcowa po 35 minut w meczu, oby tak dalej (no moze po 30, bo trzeba rotować składem) , natomiast pomimo zrywu Gulakowje nie wróżę jes reprezentacyjnej kariery, a ja kieruję się tylko i wyłacznie KPR - czyi kryterium przydatnosci reprezentacyjnej
Nie przekonują mnie zapchajdziury na sezon reprezentacyjny, o małej mozliwosci usprawnienia swojego poziomu na arenei międzynarodowej jak Gulak czy Zurowska.
Tak więc co do zasady lepiej zeby tak czy siak Gulakowa grała miast zagranicznych, w koncu to Polka, natomiast większych ludzi z niej nie będzie, a w połaczeniu z kontekstem trochę pochopnego wyrzucania Meredith, daje to taką moją opinię a nie inną
koszykarz nie wypowiadaj sie w tej sprawie skoro nie widziales ani minuty gry Edi ... zainteresuj sie czy w twoim klubie nie ma zawodniczek streetballowych ...
jest jedna zasada jak nie znasz kogos to go nie obrazaj ...
- hellraiser
- Junior
-
koszykarz
Mozarthio pisze:koszykarz nie wypowiadaj sie w tej sprawie skoro nie widziales ani minuty gry Edi ... zainteresuj sie czy w twoim klubie nie ma zawodniczek streetballowych ...
widzialem mecz Leszna z Jelonką i grę pani Curry a raczej jej frustrację jaka miala gdy siedziala na ławce...
Koledzy z Leszna tez niech sie tak nie napinają bo tez np: nie widzieli jak gra Merideth czy Gala a krytykowali bez powodu...
czy nie mam racji ?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”