CCC Polkowice - AZS PWSZ Gorzów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 12 marca 2006, 20:40

No cóż, szkoda :( :( :(
Jaka relacja :!: :!: :!:
Czytając te posty-jakbym był na meczu.
Gratki dla Gorzowa za walkę :!: :!: :!:
W Pabianicach niestety porażka :oops: :oops: :oops:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 12 marca 2006, 20:43

Obrazek

Obrazek
Dzielni kibice AZSu z Gorzowa

Obrazek
Trener Nowakowski troche juz podlamany

Obrazek
kibicowi zaschlo w gardle:)

Obrazek
cieszylem sie wtedy
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 marca 2006, 22:24

dla chętnych, duzo obszerniejsza relacja, niż mój peirwszy post ;-)

Tutaj

trzystan nzl(Polkowice)

Postautor: trzystan nzl(Polkowice) » 12 marca 2006, 22:26

KARPIŃSKA ZAWALIŁA MECZ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation POD KONIEC NA 4 sekundy przed końcem nie trafiła dwóch osobistych Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Dla mnie to najlepsza zawodniczka meczu.Nie widziales,więc jak możesz oceniać?Chyba że widziałeś-to wtedy powiem,że nie znasz się na koszykówce.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 marca 2006, 22:28

Trzystan do kogo "pijesz" bo nie za bardzo rozumiem ...

nie widziałeś, wiec jak mozesz oceniac?

Awatar użytkownika
Wojtek pl
Nowy na forum

Postautor: Wojtek pl » 12 marca 2006, 22:39

może i szkoda ,że AZS PWSZ SOWOOD GORZÓW przegrał, ale widowiska jakie mogliśmy oglądać na hali w Polkjowicach godne były finału. Justyna Żurowska najlepszą zawodniczką meczu. SUPER i tylko szkoda,ze jej drużyna -ale gra zespół.
Ginda po raz kolejny proszę nie s.... we własne gniazdo skoro jesteś z Polkowic.Usiądź z kibicami i pokaż na co Cię stać,albo nie wypowiadaj się na ten temat.
nie osadzajcie Karpńskiej bo zagrała naprawdę dobre zawody.Ostatnie dwa rzuty- przy takim dopingu całej polkowickej hali - naprawdę trudno byłonie ulec emocją.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 marca 2006, 07:44

tak na spokojnie, po opadnięciu emocji ;-) :

Bardzo się cieszę, ze dziewczyny dwukrotnie wygrały z Gorzowem. jesszcze bardziej się cieszyłem, gdy widziałem tę minę trenera Maciejewskiego :twisted: . huczne zapowiedzi o srawieniu niespodzianki okazały sie nieosiągalne. na konferencji owy trener powiedział, ze zagrali najlepiej jak mogli. a to jeszcze bardziej przekonało mnie w tym, ze Gorzów jest bez szans. Bo jeśli nie potrafi wygrać z tak słabo funkcjonującą drużyną CCC, prowadząc przez cały mecz, to chyba coś jest nie tak, panie trenerze. zwłaszcza, jeśli (jak twierdzi trener) zespół wspiął się na wyżyny. cięzko określic jaki poziom miała nasza koszykówka. z taką grą trudno byłoby znaleźć się na miejscach 4-5 przed p-o.

i jeszcze taka mała sugestia, która nasunęła mi się przy en-tym przeglądaniu staatystyk ;-) Maciejewski dość dosadnie i głośno mówił, że Polkowice mają krótką ławkę i to będzie zgubne. co sie okazuje - we wczorajszym meczu Nowakowski gra ośmioma zawodniczkami (+kontuzjowana Edzia, czyli mamy 9), a Maciejewski siódemką (Zalesiak, Banaszkiewicz, Semerda wogóle nie powąchały parkietu, Toporowska weszła na niego na 4 minuty)

Wyrażam więc szczerą nadzieję, że trener Maciejewski nie będzie wiecej rozbudzał nadziei swoich kibiców na sprawienie niespodzianki, podczas gdy jest ona dla neigo nieosiągalna (mówie o naszej sali, bo w Gorzowie to inna sprawa). było blisko? ale co z tego. teraz mozna będzie gdybać, ze gdyby Karpik trafiła itd.

serdecznie pozdrawiam chłopaków z Gorzowa - miło było poznać!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 13 marca 2006, 09:16

Niestety porażka!...tak trzeba zacząc, mogły to wygrac, ale gdybanie teraz juz nic nie zmieni. Przepraszam kibiców z Polkowic bo czasem moze nas poniosło i niepotrzebnie krzyczelismy to czego nie powinnismy...sami wiecie- emocje. Po meczu stałem chyba z 5 minut i patrzałem na tablice wyników. Nie mogłem uwierzyć. Szkoda mi Oli, starała się i jeśli ktoś mówi ze zawaliła, to nie był na meczu. Przy jej ostatnich rzutach kibice z Polkowic stworzyli piekło, nie moglismy sie przebic. A swoja drogą ta muzyka na meczu była żałosna. Dzieki Kuba za pozdrowienia!!

Zapraszamy do Gorzowa!!!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 13 marca 2006, 09:19

ja nawet nie pamietam czy cos na nas spiewaliscie, ale dzieki za przeprosiny, w sumie troche mogliscie byc wkurzeni. POZDRO
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

lukasz
Amator

Postautor: lukasz » 13 marca 2006, 14:24

w sumie to dopiero 0:2 patrzac z naszej strony i nie ma sie co zalamywac byla ogromna szansa na wygranie chociaz raz ale mamy jeszcze szanse i byc moze uda sie bo szczerze moowiac nie wierzylem ze nasze dziewczyny powalcza i sadzilem ze bedzie gladko dla ccc 3:0 a tu jest nadzieja u siebie dwa razy wygrywamy i ostatni mecz to juz ogromna nerwowka i pytanie tylko czy nasze wytrzymaja nerwowke

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 marca 2006, 14:35

CCC Polkowice - AZS PWSZ Sowood Gorzów 65:61 i po dogrywce 64:63

A mogły być nawet dwa zwycięstwa naszych koszykarek. Niestety w obu meczach pierwszej rundy play-off zabrakło kropki nad "i".

Gorzowianki pojechały do Polkowic wyrywać rywalkom przynajmniej jedno zwycięstwo i już w sobotę były bardzo blisko. AZS PWSZ Sowood oddał inicjatywę CCC w ostatnich minutach i przegrał 61:65

Nie powinno przegrywać się meczu, w którym rywali robi aż 31 strat, a nasz zespół tylko 18. Gorzowianki długo były lepsze i wyraźnie prowadziły. - Przygotowane na pierwszy mecz play-off niespodzianki w obronie i ataku od początku bardzo dobrze nam zafunkcjonowały - mówił trener AZS PWSZ Sowood Dariusz Maciejewski. -Wysoko wygraliśmy pierwszą kwartę, a kibice, którzy nie byli na pojedynku nie wiedzą, że nasza przewaga mogła być jeszcze wyższa, bo niestety nie trafiliśmy kilku rzutów osobistych.

Nie doczekaliśmy się zwycięstwa, bo bardzo zawiodły nasze skrzydłowe, trzy panie K - Aleksandra Karpińska, Magdalena Kozdroń i Barbara Kaszewska. Przez całe spotkanie trafiły łącznie dwa z aż 19 rzutów z gry. - Nie mieliśmy naszej normalnej skuteczności - podsumował Maciejewski. - Rywalki w ważnym momencie trafiły dwa razy za 3 pkt. Wielka szkoda, bo wykonaliśmy kapitalną robotę w obronie, wyrwaliśmy masę piłek. Rywalki były kompletnie zaskoczone. Duży zawód sprawiły mi nasze skrzydłowe. Zdobyły łącznie 7 pkt. Na pozycjach dwa, trzy byliśmy zdecydowanie gorsi od zawodniczek. To była główna przyczyna naszej porażki.

CCC POLKOWICE - AZS PWSZ SOWOOD GORZÓW 65:61 (12:24, 16:8, 17:17, 20:12), stan rywalizacji 1-0

CCC: Trześniewska 14, Jasnowska 11 (1), Nowacka 9 (1), Marczewska 2, Pazur oraz Jeziorna 12, Żytomirska 10, Jaroszewicz 7 (1).

AZS PWSZ: Żyłczyńska 12, Żurowska 11, Czubak 9 (1), Karpińska 2, Kozdroń 2 oraz Czarnecka 15, Zalesiak 4, Kaszewska 3 (1), Toporowska 3, Banaszkiewicz.

Niestety w drugim spotkaniu gorzowianki też zrobiły wiele, aby nie dopisać do swojego dorobku cennego zwycięstwa. W pierwszej połowie wybroniły drużynę CCC na 20 pkt! Wydawało się, że tym razem wygrać musi AZS PWSZ Sowood. Niestety druga połowa w wykonaniu naszych dziewczyn była dużo gorsza. Doszło do dogrywki. Na 4 s przed końcem spotkania Aleksandra Karpińska nie trafiła dwóch rzutów osobistych i było po meczu.

CCC POLKOWICE - AZS PWSZ SOWOOD GORZÓW po dogrywce 64:63 (10:20, 10:13, 17:11, 22:15, 5:4), stan rywalizacji 2-0

CCC: Trześniewska 14, Nowacka 13 (3), Jasnowska 11 (3), Pazur 6, Marczewska 1 oraz Jaroszewicz 7, Jeziorna 6, Żytomirska 6.

AZS PWSZ: Żurowska 26 (1), Karpińska 16 (2), Żyłczyńska 6, Kozdroń 5 (1), Czubak 3 (1) oraz Kaszewska 5, Czarnecka 2, Toporowska.

POZOSTAŁE WYNIKI

o miejsca 1-8: Wisła Can Pack Kraków - Azoty Meblotap Chełm 101:72, 82:44 (stan rywalizacji 2-0), PZU Polfa Pabianice - AZS Poznań 86:51, 51:64 (1-1), Lotos Gdynia - Cukierki Odra Brzeg 97:64, 65:51 (2-0).

o utrzymanie: Kolegium Karkonoskie AZS Jelenia Góra - ŁKS Siemens AGD Łódź 67:74, po dogr. 67:73 (Kolegium spadło z ekstraklasy).

iki (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 marca 2006, 14:42

Obóz w kościach

Poniedziałek, 13 marca 2006r.

CCC Polkowice – AZS Gorzów 65:61 i 64:63

Obrazek
Agata Nowacka ratowała CCC celnymi rzutami za trzy punkty. FOT. Wojtek Wilczyński

Mamy w kościach ciężki obóz przygotowawczy, który ma procentować w dalszej fazie play-off i wyraźnie widać to po naszej dyspozycji – ocenia prezes CCC Krzysztof Korsak

CCC prowadzi po pierwszych meczach I rundy play-off z AZS Gorzów 2:0, ale naprawdę niewiele brakowało, by wynik był dokładnie odwrotny. W obu spotkaniach powtórzył się ten sam scenariusz – koszykarki z Gorzowa świetnie grały w pierwszej połowie i zbudowały sporą przewagę, którą polkowiczanki niwelowały w III i IV kwarcie. Wczoraj do zwycięstwa potrzebowały nawet dogrywki. – W obu ekipach brakuje liderek. W AZS-ie nie ma Agnieszki Szott – u nas Edyty Koryzny. To musi odbijać się na grze. Poza tym po naszym zespole widać, że jest po obozie. Dziewczynom brakuje świeżości i szybkości, ale to przyjdzie z czasem. Dlatego najważniejsze są zwycięstwa – styl to teraz sprawa drugorzędna – podsumował prezes CCC Krzysztof Korsak.
We wczorajszym pojedynku gospodynie były o krok, a tak naprawdę o dwa celne rzuty osobiste Karpińskiej, od porażki. Zawodniczka AZS-u wykonywała dwa rzuty przy jednopunktowym prowadzeniu CCC na niespełna 5 sekund przed końcem dogrywki. Dwukrotnie jednak spudłowała i wygrana podopiecznych trenera Andrzeja Nowakowskiego stała się faktem.
Akademiczki udowodniły, że mają pomysł na grę z CCC. W tym sezonie wszystkie mecze tych zespołów są szalenie zacięte i pewnie podobnie będzie za tydzień w Gorzowie. Tam jednak pod presją będą akademiczki – polkowiczanki potrzebują do awansu do czwórki tylko jednej wygranej, AZS – aż 3. I nie może sobie pozwolić na żadne potknięcia...

CCC Polkowice 65
AZS Gorzów 61
12:24, 16:8, 17:17, 20:12
CCC: Trześniewska 14, Jeziorna 12, Jasnowska 11 (1), Żytomirska 10, Nowacka 9 (1), Jaroszewicz 7 (1), Marczewska 2, Pazur 0.
AZS: Czarnecka 15, Żyłczyńska 12, Żurowska 11, Czubak 9 (1), Zalesiak 4, Toporowska 3, Kaszewska 3 (1), Karpińska 2, Kozdroń 2, Semerda 0, Banaszkiewicz 0.

CCC Polkowice 64
AZS Gorzów 63
10:20, 10:13, 17:11, 22:15, 5:4
CCC: Trześniewska 14, Nowacka 13 (3), Jasnowska 11 (3), Jaroszewicz 7, Żytomirska 6, Pazur 6, Jeziorna 6, Marczewska 1.
AZS: Żurowska 26 (1), Karpińska 16 (2), Żyłczyńska 6, Kaszewska 5, Kozdroń 5 (1), Czubak 3 (1), Czarnecka 2, Toporowska 0.

W pozostałych parach:
* Wisła Kraków – Meblotap Chełm 2:0
(101:72 i 82:44)
* Polfa Pabianice – AZS Poznań 1:1
(86:51 i 51:64)
* Lotos Gdynia – Cukierki Odra Brzeg 2:0 (97:64 i 65:51)

Michał Lizak - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 13 marca 2006, 15:54

NAJSZCZERSZE GRATAULACJE DLA POLKOWICZANEK, JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z WYNIKU I ŻYCZE SZCZESCIA W 3 (czyt. ostatnim) MECZU!

A chłopaki z gorzowa... jak to było: "Czas najwyzszy pokazac "babcią" ze ich era juz mineła" hahaha??? Dostaliscie po d... i w trzecim meczu tez dostaniecie i to wasza era minie! 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 13 marca 2006, 16:10

FAIR PLAY pisze:A chłopaki z gorzowa... jak to było: "Czas najwyzszy pokazac "babcią" ze ich era juz mineła" hahaha??? Dostaliscie po d... i w trzecim meczu tez dostaniecie i to wasza era minie! 8)

Widze ze co niektórzy zjedli tu wszystkie rozumy. Moze zaczniesz cytaować wszystkie wpisy które sa na firum i sie nie sprawdziły. To jest po prostu załosne. I nikt nie dostał po dupie, dziewczyny sie starały i walczyły z zespołem lepszym i bardziej doswiadczonym. Niewiele brakowało do sukcesu. Co może potwierdzic chyba każdy kto widział ten mecz na żywo. A co do Poznania, to choc lubie ten zespół, to tacy ludzie jak ty zmuszją mnie do przypomnienia, ze jakos w lidze dostał z nami dwa mecze...to chyba o czyms świadczy
Ostatnio zmieniony 13 marca 2006, 17:00 przez elen, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 marca 2006, 16:22

Brawo CCC gratulacje, pozdro dla Kuby za info przez telefon. Życzę szybkiego 3-0, powodzenia!
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”