1 runda PO: TS Wisła Kraków - Włókniarz Pabianice 3-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 marca 2007, 23:36

Bardzo krótko - wczoraj zenada, czesc zawodniczek Wsły najwyrazniej nie miała ochoty na wygrana.. dzis lepiej, momentami całkiem przyzwoicie, choc w nastepnych rundach trzeba grac coraz lepiej by myslec o MP.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 marca 2007, 05:42

home sweet home :wink:

na razie tylko powtorzę za Algają
Wielki Szacunek dla Agi Palki.Swietna koszykarka, uczciwy czlowiek.(Aga do Wisly :wink: )
a jak wrócę z pracy i nie padnę to może coś o meczach napisze :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 26 marca 2007, 07:32

Dziś utrudniony wypad na mecz, ale się udało :D :D nie żałuje było bardzo dobrze i dziękuję dziewczyną za WALKE mam lekki nie dosyt by liczyłem na wygraną. kolejny raz gonie prace sędziów eh... :roll: :roll: :roll: :? to się w głowie nie mieści co oni robią!! szkoda gadać!! Łysy i ten ulizany robili, co chcieli, a techniczny to strzałki nie przestawiał no chyba że ktoś mu nawrzucał to zaczął coś robić!! Wracając do tematu gry to bardzo dobra gra Szpili, Krupy, Reni, Agi Pałki no i chyba najlepszy mecz w sezonie Ali 14pkt:) Kolejny raz jak już mówiłem dobra gra Gosi Kudłak, która może za rok może za 2 lata będzie podporą drużyny. Co do kibiców to około 30-40 osób dobry doping, a na koniec kto nie skacze.. i walczyk ja się dobrze bawiłem :wink: :wink: Teraz pozostaje nam czekać na rywala miedzy AZS Poznań, a AZS Gorzów Wielkopolski lepiej chyba jak by to był Poznań :wink:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 26 marca 2007, 09:23

Kolejne zdjęcia z meczy w Pabianicach znajdują się pod poniższym linkiem:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 574#126574
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 26 marca 2007, 09:53

Kuba pisze:Gratulacje dla Pabianic :!:

ps - czy naprawdę nikomu nie udało się uchwycić na jakimś zdjeciu Eli w nowej fryzurze 8) Myślę, że nie tylko ja chetnie bym ja zobaczył ;)

Kuba-udało się :lol: :!:
Na zdjeciach umieszczonych pod powyższym linkiem znajdziesz odpowiedź .
A tak swoją drogą, to nic rewelacyjnego na głowie Ela nie ma. :wink:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 marca 2007, 10:08

Brawa należą się koszykarkom Polfy Pabianice, które napędziły trochę strachu faworytkom do zdobycia złotego medalu - Wiśle Kraków, i wygrały z nimi sobotni mecz. W kolejnym spotkaniu nie miały już wiele do powiedzenia i o medale walczyć będą krakowianki.

Polfa Pabianice - Wisła Can Pack Kraków 68:64 (17:26, 20:11, 16:12, 15:15) 59:76 (10:23, 20:23, 18:12, 11:18)

Polfa Pabianice: Lamparska 19 i 10, Krupska-Tyszkiewicz 18 i 13, Pałka 16 i 7, Perlińska 6 i 13, Piestrzyńska 5 i 0, Traore 4 i 11, Kudłak 0 i 4.

Po sobotnim pojedynku trener Polfy Tomasz Herkt powiedział: - To sukces dziewczyn i chylę przed nimi czoło; pokazały charakter i wytrzymały tempo Wisły mającej szeroki skład. Graliśmy spotkanie sześcioma zawodniczkami, bo po wyjeździe Serbki i Bułgarki kilka dni temu mam w zespole 6 seniorek i 4 juniorki.

(p) - Express Ilustrowany
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 marca 2007, 10:11

Z honorem zakończyły rywalizację w ćwierćfinale play off koszykarki Polfy. W sobotę pokonały bowiem mistrza Polski i głównego faworyta Wisłę, zatrzymując krakowianki na jeden dzień w Pabianicach. W tym sezonie jeszcze tylko drużynie CCC udało się pokonać wiślaczki (w Polkowicach 91:90). Polfa zagra teraz o miejsca 5-8 dwumecz z pokonanym z pary AZS Poznań - AZS Gorzów.

Polfa Pabianice - Wisła Can Pack Kraków 68:64 (17:26, 20:11, 16:12, 15:15) i 59:76 (10:23, 20:23, 18:12, 11:18). Wynik rywalizacji 1-3 (poprzednie mecze 67:76, 56:70)

Polfa: Lamparska 19 i 10, Krupska-Tyszkiewicz 18 i 13, Pałka 16 i 7, Perlińska 6 i 14, Piestrzyńska 5 i 0, Traore 4 i 11, Kudłak - i 4, Gala, Szemraj, Hałęza - i 0. Trener: Tomasz Herkt.

Wisła: Canty 16 i 20, Vilipić 14 i 10, De Forge 12 i 17, Skerović 10 i 9, Wielebnowska 7 i 5, Krawiec 4 i 5, Gburczyk 1 i 5, Trześniewska 0 i 3, Radwan - i 2, Gajda 0 i -, Fikiel - i 0. Trener: Elmedin Omanić.

W 8 minucie Polfa przegrywała 12:19 i wydawało się, że faworyt nie będzie miał problemów z przypieczętowaniem awansu. Trener Tomasz Herkt korzystał tylko z sześciu zawodniczek. Ciężar gry wzięły jednak na siebie znakomicie dysponowane Beata Krupska-Tyszkiewicz, Emilia Lamparska i Agnieszka Pałka.

Już jednak w 14 minucie był remis 26:26, a krakowianki przez prawie 4 min nie trafiły do kosza. Pierwsza połowa zakończyła się remisowo 37:37. Wkrótce Polfa po raz pierwszy objęła prowadzenie 42:41 (Pałka). W 28 min przewaga pabianiczanek wzrosła do 9 punktów po "trójce" Renaty Piestrzyńskiej, a w 33 min do 12 (64:52). W ostatnich 30 sekundach było 66:64. Krakowianki przerywały akcje faulem, ale nie zdołały odrobić straty.

Rewanż był popisem Anny De Forge i Dominique Canty i nie miał historii. Polfie należą się jednak brawa za występ w ćwierćfinale
.
(mk) - Dziennik Łódzki
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 marca 2007, 10:16

Polfa Pabianice pokonując w sobotę Wisłę Kraków odniosła jedno z najbardziej spektakularnych zwycięstw w tym sezonie.

Jak potoczyło się to spotkanie? - Tylko na początku zagraliśmy mniej skoncentrowani - przyznaje Tomasz Herkt. Później Beata Krupska-Tyszkiewicz była lepszą rozgrywającą od Jeleny Skerović, a Agnieszka Pałka wygrywała rywalizację pod tablicami z Daliborką Vilipic, Anną Wielebnowską i Elżbietą Trześniewską.

Na początku drugiej kwarty Polfa remisowała 26:26. Bohaterką ostatniej cześć meczu była Krupska-Tyszkiewicz, która najpierw trafiła z dystansu, później zdobyła cztery punkty z rzędu i w 35 min gospodynie wygrywały 64:52. Krakowianki zmniejszyły straty (64:66), ale po chwili sfaulowały Lamparską, która wykorzystała jeden rzut wolny. Trener Herkt nie krył radości: - To dla mnie żadna niespodzianka. Przecież przed meczem mówiłem, że stać na pokonanie mistrzyń Polski.

Herkt i Pałka prawdopodobnie w nowym sezonie przeniosą się do Krakowa, a odwrotny kierunek może obrać Trześniewska.

W drugim meczu pabianiczanki nie były w stanie już przeciwstawić się mistrzyniom Polski, bo nie wytrzymały kondycyjnie dwumeczu na tak wysokim poziomie.

Mimo to gospodynie nawet w czwartej kwarcie dały nadzieje na doprowadzenie do remisu w play-off. Po trafieniach Krupskiej-Tyszkiewicz zmniejszyły przewagę Wisły do ośmiu punktów. Jednak po błędzie kroków i stracie piłki przez Lamparską krakowianki znów podskoczyły na bezpieczną dla siebie przewagę i nie oddały jej do końca. Pabianiczanki w pierwszych meczach o piąte miejsce spotkają się z przegranym rywalizacji AZS Poznań - AZS Gorzów.

Polfa - Wisła 68:64 i 59:76

Kwarty: 17:26, 20:11, 16:12, 15:15 oraz 10:23, 20:23, 18:12, 11:18

Polfa: Lamparska 19 i 10, Krupska-Tyszkiewicz 18 i 13, Pałka 16 i 7, Perlińska 6 i 14, Piestrzyńska 5 i 0, Traore 4 i 11, Kudłacz 0 i 4.

jw/gazeta.pl
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 26 marca 2007, 15:12

Pamela pisze:Herkt i Pałka prawdopodobnie w nowym sezonie przeniosą się do Krakowa, a odwrotny kierunek może obrać Trześniewska.

Jeżeli Herkt zastąpi Omanicia do j... ze śmiechu : :lol: :lol: :lol:

Z mojego punktu widzenia:bosko (Herkt to jedyny trener który może zastąpić Omanicia abym się nie zmartwił, a wręcz ucieszył)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 marca 2007, 16:00

Hell... uważaj zeby Ci się nic zlego nie stalo.
wiesz takie zbytnie podniecanie się zdrowe nie jest :lol:

aHerkt to się już pewnie wprowadza do mieszkania Edo :lol: :lol: :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 marca 2007, 16:56

to może teraz coś o sobotnio-niedzielnych potyczkach;)
powtórzę za ADF, w sobotę tylko pierwsza kwarta niezla, o reszcie szkoda pisać...tragiczna skuteczność, w obronie katastrofa."świetne" wyczucie Edo w rotacji skladem :lol: wejście Doris 0-9, drugie wejście Doris też jakoś tak. :? sporo się ostatnio nachwalilam tej zawodniczki, że duże postępy w obronie zrobila itp. ale to co wyczyniala w sobotę to byl koszmar. oczywiście nie ma co zwalać na jedną zawodniczkę tylko, ale ja jakoś nie widzialam u naszych dziewczyn woli walki. Jedynie nasze Anki(DeForge i Wielebna) staraly sie, bylo widać ze chcą i wierzą w wygraną. o reszcie zawodniczek tego powiedzieć nie można...
no cóż...
natomiast mecz niedzielny to już zupelnie odmienione Wiślaczki. pelna koncentracja od pierwszych minut i ladna pierwsza polowa, pozniej zdarzyly się przestoje niestety, ale ogolnie mecz pod kontrolą i nawet Doris zaszalala :wink: , wprawdzie nie tak jak prorokowalam przed meczem( 3 razy za 3 :P ), ale ladne wejście zaliczyla. slowo o trenerze...rozsądnie ten mecz prowadzil, każdy przestój Wiślaczek i natychmiastowa reakcja Edo. widać jak się chce to można.

po spotkaniu wszystkie zawodniczki dziękują nam za obecność na obu meczach :D . ADF pyta czy mamy czym wrócić i użala się nade mną, gdy mówię jej że w domu będę dopiero rano i lecę prosto do pracy :wink: (trzeba bylo grać w sobotę :twisted: :wink: )

Brawo dla Pabianiczanek za walkę i za to, ze napędzily naszym stracha, przyda im się przed kolejną fazą PO 8)
i to chyba wszystko :)
Ostatnio zmieniony 26 marca 2007, 17:46 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 26 marca 2007, 17:23

ann pisze:po spotkaniu wszystkie zawodniczki dziękują nam za obecność na obu meczach :D

widać nauka nie poszła w las :wink: :wink:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 26 marca 2007, 17:35

sienot pisze:Na mecz wybrałem się już 2h wczesniej :) na taki mecz czekać się nie da :!: chyba tylko ja z Szymonem typowaliśmy wygraną Włókniarza:) Gra bardzo dobra całej drużyny :!: :!: Szpila przez cały mecz grała REWELACYJNIE :!: :!: Widać, że przez ostanie dni Emilka gra bardzo dobrze :wink: :wink: troche szkoda :( Traore które chyba się juz wypaliła choć przez kilka mecz była podporą. Dobra gra Agi Pałki i Krupy, mile zaskoczyła mnie Renia która zagrała chyba najlepszy mecz i widać było poniej, że jest jak wino :):):) :wink: a co do dopingu to było nas mało, ale było bardzo głosno no i rakieta z prawie całą salą :) :D :D to był mecz na który bardzo dobrze się bawiłem postaram się i byc dziś 8) 8) 8) 8) WALCZYĆ WŁÓKNIARZ WALCZYĆ :!: :!: :!: :P

Co do Szpili to no fakt jest dobra zawodniczka, ale czy tak rewelacyjnie hmmm...zastanawiam sie :? Traore no coz fakt ze chyba jest prawda co usłyshelismy pozniej :? Renia jesteś Wielka :!: :!: :!: :!: :D Krupa sobotni mecz rozegrała no całkiem fajnie, w niedziele bylo troche gorzej. Akcja z kolanem gdy krew leje sie z kolana,a ona zakrywa spodenkami i wyciera w nie krew<SZACUNEK> Nie zapominam oczywiscie o Ali :wink: porwała moje serce przechwytem :D

Doping w sobote i w niedziele naprawde dobry.Echo waliło po hali:)

Dla takich chwil jak sobota i chocby niedziela :wink:

PzDr dla ekipy z hotelu :)
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 26 marca 2007, 18:47

A ja zauważyłem pewną ciekawą zależność...

Wisła 2005-06
Wisła 2006-07

W poprzednim sezonie Wisła w lidze przegrała tylko
1) z Pabianicami w rundzie zasadniczej
2) z Polkowicami w play-off # 1
Finał: 4:3 z Lotosem.

W obecnym sezonie:
1) z Polkowicami w rundzie zasadniczej
2) z Pabianicami w play-off # 1
Zmiana kolejności :?: :wink:

Awatar użytkownika
MadMad