PO Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 lutego 2009, 21:18

Jeśli CSKA przegra to tak. Jeśli Rosjanki wygrają z Salamancą to wtedy gramy z Pecsem.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 lutego 2009, 22:00

rzymi pisze:
bigbird pisze:Rzeczywiście, jak chodzi o jutrzejsze mecze sęk polega na tym, że idealny dla polskich kibiców przebieg wydarzeń zakłada porażki gospodarzy wszystkich czterech spotkań...

zaryzykowałem i tak postawiłem :roll:

u buków? Życzę Ci bys trafił, ale forsy bym Ci nie powierzył :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

czuken88
Nowy na forum

Postautor: czuken88 » 03 lutego 2009, 22:11

Greebo pisze:
rzymi pisze:
bigbird pisze:Rzeczywiście, jak chodzi o jutrzejsze mecze sęk polega na tym, że idealny dla polskich kibiców przebieg wydarzeń zakłada porażki gospodarzy wszystkich czterech spotkań...

zaryzykowałem i tak postawiłem :roll:

Za ile obstawiles?Jakas konkretna kasa czy 4fun za male pieniadze?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 lutego 2009, 22:20

Greebo pisze:
rzymi pisze:zaryzykowałem i tak postawiłem :roll:

tylko dzisiaj tak postawiłem, normalnie aż tak nie ryzykuję. :wink:

czuken88 pisze:Za ile obstawiles?Jakas konkretna kasa czy 4fun za male pieniadze?

za 50zł więc to chyba żadna konkretna kasa.. przewidywana wygrana to 1500zł.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 lutego 2009, 23:09

rzymi pisze:
Greebo pisze:
rzymi pisze:zaryzykowałem i tak postawiłem :roll:

tylko dzisiaj tak postawiłem, normalnie aż tak nie ryzykuję. :wink:

czuken88 pisze:Za ile obstawiles?Jakas konkretna kasa czy 4fun za male pieniadze?

za 50zł więc to chyba żadna konkretna kasa.. przewidywana wygrana to 1500zł.

No to lekką ręką pozbawiłeś się 50 zł. :lol: Ja może jutro coś postawię, ale cokolwiek symbolicznie. Buki to fajna zabawa, ale trzeba znać umiar.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 03 lutego 2009, 23:09

Wiesz ile bronkow ci poszlo na wieczny spacer ? hehe ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 lutego 2009, 23:14

paulo2907 pisze:no to lekką ręką pozbawiłeś się 50 zł.

obyś się mylił.. ale nawet jeśli to trudno.. ostatnio miałem serię trafionych kuponów i ten obstawiłem za wygraną z wczoraj :) więc w najgorszym wypadku wyjdę na zero :P

Mozarthio pisze:Wiesz ile bronkow ci poszlo na wieczny spacer ? hehe Wink

pewnie dużo :P ale jak ktoś nie pije to nie myśli o tym w takich kategoriach :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2009, 10:20

Ja sobie pozwolę nieśmiało wrócić do zasadniczego wątku dyskusji ;) i napisac w czym upatruje szans Wisły: w Wojciechu Downar-Zapolskim.

Nie, nie odbiło mi. Nie zmieniałem tez radykalnie poglądów na jego temat. Dla mnie nie jest żadnym trenerem. Ma jednak jedna ogromna zaletę: realizuje cele które się przed nim stawia. Tak było i w czasach gdy prowadzi męską drużynę i obecnie, z paniami. Miał utrzymać zespół - utrzymał, miał być w ósemce - był, miał dojść do finału - doszedł, miał obronić złoto - obronił. Zawsze działo się to w ogromnych męczarniach a styl gry drużyn pod jego wodzą był beznadziejny. W każdym przypadku były momenty że wydawało się że tylko cud nas może uratować. I ten cud następował. A to wyniki ostatniej kolejki ułożyły sie idealnie (bodajże 4 mecze..), a to zawodniczki nadrobiły w ostatniej kwarcie kilkanaście punktów straty w Pabianicach, a to ADF wzbiła się ponad poziomy..

Chyba głównym przedsezonowym celem był awans do 8-ki Euroligi. Mam nadzieję że i tym razem szczęście zostanie przy nim. Styl nie jest ważny.

A szanse na awans są spore. Mamy zespól który potrafi wygrywać na wyjazdach, i wątpię by się spalił psychicznie. Jeśli uda się nam zamknąć strefę podkoszową, to wygrana powinna być nasza. Tylko koncentracja w Wiśle musi być od 1 do 40 (a może 45..) minuty.

Co do Lotosu: w Grudniu uważałem ze sa faworytkami rozgrywki z Fenerbahce. Obecnie sytuacja nieco się zmieniła: dojście Smith nieco wyrównało szanse, a kontuzja Podrug w mojej opinii lekko przeważa je na stronę Turczynek. Praktycznie 7 zawodniczek w rotacji to może być mało, ciężko będzie Lotosowi ustać pod koszem, a jak faule znów posypią się jak tydzień temu to będzie po zabawie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 11:29

mecz Lotosu dziś i na TVP Sport i na Eurosport 2. Choć szkoda, że te stacje nie podzieliły się i nie ma transmisji obu spotkań z udziałem polskich drużyn.

Co do Lotosu, to kluczem do wygranej będzie powstrzymanie Yilmaz i Smith. Tyle że Lotosowi brakuje podkoszowych zawodniczek, wobec kontuzji Podrug. Bo nawet jeśli Matović zajmie się Yilmaz, to trzeba pilnować też groźną Sutton-Brown. Smith pewnie będzie kryła Alana, więc może Catchings przejdzie w obronie na pozycję 4, jeśli Lecia dziś nie będzie miała dnia.

Co do Wisły, to muszą powstrzymać Milovanovic. Do tego dobra gra w obronie i normalna dyspozycja większości koszykarek Wisły powinna wystarczyć do awansu.

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 04 lutego 2009, 12:31

Chciałbym być optymistą, ale niestety w dniu dzisiejszym Fenerbache wygrywa. Bez Emilji, 3 dziewczyny się rozchorowały, także będzie baaaaaaaardzo ciężko i wątpię, aby dziewczyny dały rade. Ponoć wiara czyni cuda...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 lutego 2009, 17:49

Wisła powinna wygrać i Wojtek nie ma tu nic do rzeczy. Najprościej pisząc :jest lepsza.Od zawodniczek po zespół.
Jeżeli by odpadła-trudno trzeba znów powalczyć w przyszłym sezonie. Wstydu nie ma.Ale o Wisłę jestem dziwnie spokojny.

Lotos nie będzie faworytem ale niespodzianki się w sporcie zdarzają.Najważniejsze dla Lotosu nawet gdyby przegrali zatrzymać Natalia-Catch i Matovic.

Ciekawi nie czy jakby np. weszła Wisła + Lotos odpadł to nadal mamy szanse na 3 miejsca w Eurolidze.
Mimo wszystko jestem optymistą i liczę na oba polskie zespoły w następnej rundzie.

:twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 04 lutego 2009, 18:16

Marcino pisze:3 dziewczyny się rozchorowały

O nie, tylko tego jeszcze bylo trzeba :evil: Kto sie rozchorowal? :cry:

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 04 lutego 2009, 18:18

3 do przodu:)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 04 lutego 2009, 18:28

POMOCY!!! Czy ktos moze mi podac linka do transmisji internetowej meczu Fenerbahce-Lotos na TVP Sport?

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 04 lutego 2009, 18:32

Przyłaczam się do porśby.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”