Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
koszykarz
Re: Co słychać w Wiśle?
Ziemblicki mówił , że w przypadku gdy szansę gry dostaną 3 zespoły z POLSKI - to wtedy dziką kartę , powinien otrzymać brązowy medalista ligi... czyli Toruń , a jeśli Energa ,a potem CCC - nie będą w stanie wystąpić - wtedy zaproszenie powinna otrzymać Wisła... o to tylko mi chodziło...
Zasługi - zasługami . Zgadzam się , że Wisła jako finalista FINAL FOUR powinien być ,, z urzędu'' ale to nie MY decydujemy a FIFA . a tam za zasługi ,, z urzędu'' nie wstawiają...
Gdyby FIBA PRZYZNAŁA lub ZAPROSIŁA Wisłę to co innego ale FIBA powiedziała POLSCE że ma 3 miejsca do rozdysponowania - a więc naturalnie - że najpierw szansę muszą dostać medaliści...
Zasługi - zasługami . Zgadzam się , że Wisła jako finalista FINAL FOUR powinien być ,, z urzędu'' ale to nie MY decydujemy a FIFA . a tam za zasługi ,, z urzędu'' nie wstawiają...
Gdyby FIBA PRZYZNAŁA lub ZAPROSIŁA Wisłę to co innego ale FIBA powiedziała POLSCE że ma 3 miejsca do rozdysponowania - a więc naturalnie - że najpierw szansę muszą dostać medaliści...
na szczęście to nie Ziemblicki decyduje kto dostanie dziką kartę tylko Fiba:)
kiedy Fiba powiedziała Polsce, że ma 3 miejsca? niestety(albo raczej stety) był to wymysł panów z polskiego związku.
kiedy Fiba powiedziała Polsce, że ma 3 miejsca? niestety(albo raczej stety) był to wymysł panów z polskiego związku.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Nie jestem zwolennikiem "dzikich kart" w sporcie, ale jeśli już istnieją to ich istotą w europejskich pucharach jest dawanie szans tym zespołom które juz w nich coś osiągnęły a z różnych powodów nie wywalczyły sobie miejsca w kolejnej edycji. A pod coś takiego Wisła podchodzi jak nikt inny w tym sezonie.
Jesli będziemy grac w FIBA to dla nas na pewno świat się nie zawali, mam nadzieje ze w klubie postawią sobie za cel wygranie tego pucharu. Szkoda będzie tylko rozstawienia w podczas losowania oraz - punktu widzenia mojego jako kibica - potencjalnych wyjazdów. Jak basmy mieli nawet wygrać te rozgrywki, ale trafiając po drodze na takie zespoły jak obecny mistrz z Grecji to tylko se w łeb strzelić (mieli 7 rywali, z takich miast jak: Moskwa, Orenburg, Wołogda, Kursk, Erewań, Stambuł i Kijów)
A jeśli Toruń wystąpi w eurolidze, to mam nadzieję że jednak lepiej niż Ryga.. na tyle dobrze by Polska za rok miała 3 miejsca z "urzędu"
Jesli będziemy grac w FIBA to dla nas na pewno świat się nie zawali, mam nadzieje ze w klubie postawią sobie za cel wygranie tego pucharu. Szkoda będzie tylko rozstawienia w podczas losowania oraz - punktu widzenia mojego jako kibica - potencjalnych wyjazdów. Jak basmy mieli nawet wygrać te rozgrywki, ale trafiając po drodze na takie zespoły jak obecny mistrz z Grecji to tylko se w łeb strzelić (mieli 7 rywali, z takich miast jak: Moskwa, Orenburg, Wołogda, Kursk, Erewań, Stambuł i Kijów)
A jeśli Toruń wystąpi w eurolidze, to mam nadzieję że jednak lepiej niż Ryga.. na tyle dobrze by Polska za rok miała 3 miejsca z "urzędu"
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
W tej całej dyskusji o dzikiej karcie szczerze napiszę co myślę: kompletnie nie rozumiem rozważań w temacie co się komu należy. Jako kibic Wisły i koszykówki, chciałbym zobaczyć najlepsze drużyny w naszej hali. Dlatego w ogóle mam gdzieś komu się co należy - trzymam kciuki za to, żebyśmy my ją dostali i tyle.
I mam nadzieję, że tak się stanie.
Uogólniając - nie wiem czy zauważyliście jak wiele tu dyskusji pojawia się w temacie zasług. Macie pewnie podobne odczucia, że takie rozmowy są bez sensu - a ile w nich emocji:)
I mam nadzieję, że tak się stanie.
Uogólniając - nie wiem czy zauważyliście jak wiele tu dyskusji pojawia się w temacie zasług. Macie pewnie podobne odczucia, że takie rozmowy są bez sensu - a ile w nich emocji:)
Nicole Powell od stycznia w Wiśle:)
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2381
Nicole Powell została nową zawodniczką Wisły Can-Pack Kraków w sezonie 2010/2011.
W koszulce z Białą Gwiazdą po raz pierwszy wybiegnie na parkiet w styczniu 2011 r.
Urodzona dnia 22.06.1982 r. w Sierra Vista, Arizona, USA - 189 cm wzrostu, występuje na pozycji 3-4.
W WNBA grała kolejno w Charlotte Sting (2004) , Sacramento Monarchs ( 2005-2009), od 2010 w New York Liberty. W 2005 r. zdobyła Mistrzostwo WNBA.
W sezonie 2009/2010 uzyskała : 16,7 pkt/mecz i 5,9 zbiórek/mecz.
W Europie występowała w Halcon Avenida Salamanca, CSKA Moskwa i Fenerbahce Stambuł– osiągając w ostatnim sezonie: 15,8 pkt/mecz i 4,1 zbiórki/ mecz.
Kontrakt został podpisany na okres od stycznia do kwietnia, 2011.
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2381
To nic nie zmienia, bo do stycznia grać trzeba...
nadal nie mamy wartościowej zawodniczki na 3kę, nadal mamy tylko 3 zawodniczki na 4-5 więc w przypadku kontuzji, przeziębienia (czegokolwiek) którejś z nich nie mamy nic... ....tzn. pewnie te 2 problemy będzie miała za zadanie rozwiązać...pani Kapitan. I nadal obwód : Jelavić, Phillips, Basko to sztuczny twór, w którym 2 zawodniczki będą musiały grać nie na swoich pozycjach...
...no chyba że jakaś europejka jeszcze przyjdzie, a wtedy w styczniu Maja wyląduje na trybunach, ale chyba na to się nie zanosi...
nadal nie mamy wartościowej zawodniczki na 3kę, nadal mamy tylko 3 zawodniczki na 4-5 więc w przypadku kontuzji, przeziębienia (czegokolwiek) którejś z nich nie mamy nic... ....tzn. pewnie te 2 problemy będzie miała za zadanie rozwiązać...pani Kapitan. I nadal obwód : Jelavić, Phillips, Basko to sztuczny twór, w którym 2 zawodniczki będą musiały grać nie na swoich pozycjach...
...no chyba że jakaś europejka jeszcze przyjdzie, a wtedy w styczniu Maja wyląduje na trybunach, ale chyba na to się nie zanosi...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
pożyjemy, zobaczymy, nie byłbym aż takim pesymistą
Coz, kolejny transfer pokazujący ze chcemy grać głownie o MP (piątka; Pawlak - Erin - Powell - Kobryn - Burse + rezerwa: Jelavic, Basko, Krężel, Leciejewska to robi wrażenie), a puchary sobie odpuszczamy. Jeśli to koniec transferów to nie ma co się błaźnić i pchać do Euroligi, bo skończy sie w najlepszym razie na batach w 1 rundzie PO. W pucharze FIBA szanse większe, ale niewiele Do stycznia dramat na 3-ce i duże ryzyko problemów pod koszem, w razie - odpukać - jakiś kontuzji, potem albo ciąg dalszy tej zabawy, albo odesłanie na trybuny Erin co spowoduje problemy z rozegraniem.
Wiec IMO kolejny transfer z cyklu: fajna zawodniczka (bo Nicole umie sporo, i sama w sobie jest dużym wzmocnieniem) ale skład zrobiony bez sensu.
Wiec IMO kolejny transfer z cyklu: fajna zawodniczka (bo Nicole umie sporo, i sama w sobie jest dużym wzmocnieniem) ale skład zrobiony bez sensu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
KrK pisze:Szykuje się super transfer!' Tego się nikt nie spodziewał! ....
Powell miałeś namyśli? Bo jak tak to druga cześć zdania to kompletna bzdura...
dezali pisze:pożyjemy, zobaczymy, nie byłbym aż takim pesymistą
To nie jest kwestia pesymizmu, a dostrzegania braków.
Pesymistycznie to ja np. jestem nastawiona do Jelavić, ale sądzę że mam ku temu podstawy.
Ale to, że nie mamy mocnej 3ki, i mało zawodniczek pod koszem to po prostu fakt.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Nie wiem co Wy tak biadolicie nad tą 3-ką, w zeszłym sezonie mieliśmy jeszcze gorszą - Casto, która w ogóle się bić pod koszem nie chciało (bo taka chudzina ...) - a Basko i zastawić umie i się przepchać, nie ma co płakać skład jak na zmianę przepisów - gdzie najlepsiejsze europejki idą albo do Turcji albo do Ruskich to jest że tak powiem: BEDZIE!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

jimmy pisze:Nie wiem co Wy tak biadolicie nad tą 3-ką, w zeszłym sezonie mieliśmy jeszcze gorszą - Casto, która w ogóle się bić pod koszem nie chciało (bo taka chudzina ...) - a Basko i zastawić umie i się przepchać, nie ma co płakać skład jak na zmianę przepisów - gdzie najlepsiejsze europejki idą albo do Turcji albo do Ruskich to jest że tak powiem: BEDZIE!!
Bo tak jakby w pucharach grac nie bedzie.
Greebo pisze:jimmy pisze:Nie wiem co Wy tak biadolicie nad tą 3-ką, w zeszłym sezonie mieliśmy jeszcze gorszą - Casto, która w ogóle się bić pod koszem nie chciało (bo taka chudzina ...) - a Basko i zastawić umie i się przepchać, nie ma co płakać skład jak na zmianę przepisów - gdzie najlepsiejsze europejki idą albo do Turcji albo do Ruskich to jest że tak powiem: BEDZIE!!
Bo tak jakby w pucharach grac nie bedzie.
kto nie bedzie grał??
Cellar Door

Powell. Skoro przylatuje w styczniu (7 kolejki ewentualnej Euroligi w plecy) a na dodatek jest amerykanka (a jeśli wierzyć temu co podawano przy transferze Philips zajmie ona w tym sezonie miejsce dla zawodniczki spoza europy)
jimmy pisze:Nie wiem co Wy tak biadolicie nad tą 3-ką, w zeszłym sezonie mieliśmy jeszcze gorszą - Casto, która w ogóle się bić pod koszem nie chciało (bo taka chudzina ...) - a Basko i zastawić umie i się przepchać, nie ma co płakać skład jak na zmianę przepisów - gdzie najlepsiejsze europejki idą albo do Turcji albo do Ruskich to jest że tak powiem: BEDZIE!!
Dla mnie problem jest taki, że Basko się lepiej czuje na 2ce, a Erin na 1ce. Tutaj będą musiały pewnie przez większość czasu grać na nieswoich pozycjach przez co stracą.
Obwód : Jelavić, Erin, Basko mnie się najbardziej kojarzy z obwodem : Skera, Marta, Canty... czyli rzecz źle skrojona, ale może tutaj to jakoś zafunkcjonuje.
Tyle że brak wysokiej 3ki, która ew. mogłaby zagrać na 4ce pozostawia nam też problem zawodniczek podkoszowych, 3 to mało, a 3 + Doris to mało i niefajnie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”