Lotos-AZS PWSZ 79:73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 12 października 2005, 21:08

Trzydziestka Bibrzyckiej!
2005-10-12 20:46 | plkk | Wojciech Figurski

Kolejny znakomity mecz Agnieszki Bibrzyckiej dał zwycięstwo mistrzyniom Polski. "Biba" zdobyła 30 punktów (drugi mecz z rzędu ze zdobyczą min. 30 punktów) a Lotos Gdynia triumfował nad AZS Gorzów Wlkp. 79:73 (24:17, 14:20, 24:19, 17:17).

statystyki

Mecz wydawał się roztrzygnięty już w trzeciej kwarcie, kiedy to gdynianki wypracowały sobie ponad 10 punktowe prowadzenie. W końcówce walczące do końca gorzowianki zmiejszyły straty i zrobiło się gorąco. Na miejscu była jednak "Biba", która zdobywając 14 z 17 punktów zespołu w finałowej kwarcie postawiła kropkę nad "i".

Grą Bibrzyckiej zachwycał się nawet trener Maciejewski: "Agnieszka pokazała dzisiaj, że jest zawodniczką światowego formatu. W czwartej kwarcie zagapiliśmy się, a ona trzy razy wyprostowała rękę i było po meczu."

Pod koszem dobrze zaprezentowała się Ewelina Kobryn, która zebrała 13 piłek (z czego aż 8 w ataku) i zdobyła 18 punktów. Dużo zbierały również Bibrzycka (12) oraz Doneeka Hodges, która z 10 punktami i 11 zbiórkami była trzecią zawodniczką Lotosu z double-double na koncie. W efekcie gdynianki wygrały walkę na deskach aż 50:26.

W szeregach zespołu z Gorzowa Wielkopolskiego na wyróżnienie zasługują reprezentantki Polski Agnieszka Szott (20 punktów) oraz Aleksandra Karpińska (24 punkty).

+ fotki http://www.lotosgdynia.pl/index.php?act ... ext&ID=460
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Tutejszy

&#8220;Wszyscy na nią czekamy&#8221; &#8211; Pau

Postautor: Tutejszy » 13 października 2005, 06:34

http://www.lotosgdynia.pl

“Wszyscy na nią czekamy” – Paulina Pawlak

Tuż po wygranym spotkaniu z AZS Gorzów rozmawialiśmy z Pauliną Pawlak.

Drugi mecz, pierwsze zwycięstwo. Czy przed meczem czułyście wywieraną na Lotos presję lub konieczność wygrania meczu?

Może nie presję, ale wiedziałyśmy same, że ten mecz musimy po prostu wygrać. Pamiętamy niedzielną wpadkę i musiałyśmy udowodnić, że to była pomyłka. Ten sezon będzie zresztą ciężki dla nas, jesteśmy zupełnie nową drużyną. Dużo jest nowych dziewczyn i bardzo widać braki w zgraniu. Myślę, że jeszcze potrwa trochę czasu zanim poukładamy naszą grę. Musi ona być zdecydowanie spokojniejsza, dziewczyny muszą wierzyć w siebie i jeżeli każda coś dołoży, a na pewno dołoży bo nie ma tutaj słabych dziewczyn nie umiejących grać, to wtedy to zaowocuje i będzie wyglądało zdecydowanie lepiej.

W drugiej kwarcie straciłyście 13 punktów z rzędu. Rozkojarzenie, pech, przypadek?

Trudno powiedzieć – to jest właśnie nasz błąd, że wygrywamy trzynastoma punktami i bardzo szybko tą przewagę tracimy, nie potrafimy jej utrzymać. Bez wątpienia trzeba wyciągnąć z tego wnioski, żeby ten błąd nie powtórzył się po raz drugi.

Czy jest drużyna, która może Wam zagrozić w obronie mistrzostwa Polski lub narobić innych problemów?

Myślę, że każda drużyna jest w stanie nam zagrozić. Takimi zespołami są mimo wszystko bardzo silna Wisła Kraków oraz Polfa Pabianice. Póki jednak nie będziemy grały drużyną, póki nie zaczniemy lepiej grać, to z każdym zespołem będzie wyrównana walka i do każdego meczu będziemy podchodziły poważnie.

Czekacie z niecierpliwością na Małgorzatę Dydek?

Oczywiście, wszyscy czekamy na Gosię. Mamy nadzieję, że niedługo odpocznie i powróci do nas, a to będzie zdecydowane wsparcie. Z pewnością z nią w składzie będzie nam się grało łatwiej.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 13 października 2005, 14:28

Marco TS pisze:Duze brawa dla Gorzowa ktore w drugim meczu z pretendentem (sic!) to tytulu MP zagraly dobre spotkanie oczywiscie pocieszenie pkt nie da ale i tak brawa. Jendo co moze pocieszyc to jak tak dalej Gorzów bedzie grał to innych rywali rozlozy spokojnie :)

Dobry dowcip ,hyba ze kurtuazja.Wiadomo że wtym sezonie Wisła jest poza zasięgiem dla pozostałych klubów.I niech mi nie mówi ze to ze Wisłasie meczyła w 1 meczu coś znaczy...

Powoli wychodzi na moje czyli na to że tak odmłodzony Lotos jest zwykłym może utalentowanym ale umiejętnościami przeciętnym ligowym zespołem.
I ciekawi mnie tylko czy po 6-7 porażce Lotosy niektórzy będą twierdzić ze odmłodzonie Lotosu to tylko pretekst i wymówka bo Lotos jest nadal b.silnym europejskim klubem tylku u teraz pół ligi zrobiło NIEWYOBRAŻALNY I MAGICZNY POSTĘP.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 października 2005, 16:20

To ze nie jestem sympatykiem Gdyni to nikomu nie musze tłumaczyć :D ale mimo wszystko moim zdaniem opinie o spadku Lotosu z tronu są jednak przedwczesne (obym się mylił). Fakt ze Lotos zagrał dwa słabe mecze jeszce niczego nie dowodzi ma świetna paczkę i zdanie iż ma jedynie przeciętny ligowy zespół jest na wyrost :?
Obrazek
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 października 2005, 12:17

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 października 2005, 12:52

Skończyło się na strachu
2005-10-14 11:23 | klub | redakcja

Dwukrotnie w trakcie meczu Lotosu Gdynia z AZS Gorzów Wielkopolski Doneeka Hoghes lądowała na parkiecie trzymając się za łydki i zwijając z bólu. Jak poinformował nas Jarosław Popiołkiewicz, trener odnowy biologicznej Lotosu Gdynia, te groźnie wyglądające sytuacje były spowodowane bolesnymi skurczami łydek zawodniczki. Amerykanka, która końcówkę meczu ligowego obejrzała z ławki powróciła juz do treningów.

www.lotosgdynia.pl

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 14 października 2005, 12:53

kto jest na zdjeciu w zółtym kółku w prawym dolnym rogu>??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 14 października 2005, 13:00

osesek pisze:kto jest na zdjeciu w zółtym kółku w prawym dolnym rogu>??

Jak to kto - Szott. Przeciez jest nawet podpis pod zdjęciem :wink:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 października 2005, 13:04

Aga napisała , że wtedy się wygłupiała jak był fotograf i takie foto wyszło :P

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 października 2005, 16:34

KIBIC pisze:http://img406.imageshack.us/img406/3461/agax21rr.jpg

cytacik: "Skrzydłowa AZS Agnieszka Szott to była Miss Koszykarek. Agnieszka Bibrzycka miałaby spore szanse na zwycięstwo w takim konkursie, ale nigdy nie brała w nim udziału."

A czy ktoś w naszych wyborach sie pyta zaowdniczek, czy chcą w nim uczestniczyć? Z tego co wiem, to Biba brała w nich udział, ale zawsze okazywały się ładniejsze (Szott, Kędzior, Perlińska, Kozdroń, Kłosińska itd)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 października 2005, 16:45

Bez przesady :lol: to ze Biba jest wspaniałym graczem nie znaczy zaraz ze miałaby szanse ( a tym bardziej spore) w konkursie Miss Basket :lol: :lol: :lol: Trzeba znać swoje miejsce w szeregu w każdej konkurencji. Ile to Biba zebrała głosów jak robilismy wybory? O ile mnie pamięć nie myli dostała 1 (jeden!) punkt 8) podczas gdy zwycieżczyni cos koło 40...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 14 października 2005, 16:57

Mikey pisze:Bez przesady :lol: to ze Biba jest wspaniałym graczem nie znaczy zaraz ze miałaby szanse ( a tym bardziej spore) w konkursie Miss Basket :lol: :lol: :lol: Trzeba znać swoje miejsce w szeregu w każdej konkurencji. Ile to Biba zebrała głosów jak robilismy wybory? O ile mnie pamięć nie myli dostała 1 (jeden!) punkt 8) podczas gdy zwycieżczyni cos koło 40...

Mykey co to za niewiasta w twoim podpisie?? czyzby to twoja panna?? :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 października 2005, 17:52

Marco TS pisze:
Mikey pisze:Bez przesady :lol: to ze Biba jest wspaniałym graczem nie znaczy zaraz ze miałaby szanse ( a tym bardziej spore) w konkursie Miss Basket :lol: :lol: :lol: Trzeba znać swoje miejsce w szeregu w każdej konkurencji. Ile to Biba zebrała głosów jak robilismy wybory? O ile mnie pamięć nie myli dostała 1 (jeden!) punkt 8) podczas gdy zwycieżczyni cos koło 40...

Mykey co to za niewiasta w twoim podpisie?? czyzby to twoja panna?? :)

no w pewnym sensie i moja... sympatia :D :D - znaczy Mario - to jest miłościwie nam panująca aktualna MISS BASKET'2005 - i jedna z najlepszych koszykarek w Polsce zarazem :D :D :D :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 października 2005, 17:55

cha! ja byłem jej "promotorem" i punktatorem zarazem. Dziewczyna mi się osobiście podoba, ale fakt, że w jakichkolwiek wyborach (o ile ich organizatorami nie byłaby pewna powszechnie znana grupa kibiców) raczej szans by nie miała...

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 14 października 2005, 18:38

Marco TS pisze:Mykey co to za niewiasta w twoim podpisie?? czyzby to twoja panna?? :)

:lol: :lol: :lol: rozbawiło mnie to bardzo
sor Mikey :wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”