Cukierki Odra Brzeg : PZU Polfa Pabianice 40:69

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 15 października 2005, 19:03

Odra - Włókniarz 40 - 69 KONIEC

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 15 października 2005, 19:06

No to gratulacje dla dziewczyn reprezentujących klub z Pabianic :lol: .

Pozdro dla ziomali z Brzegu.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 15 października 2005, 19:54

są już statsy na plkk
http://www.plkk.pl/mecz.asp?r=EK5&m=15

dobry mecz szopena 11 pkt, 58% za 2, 4 zbiórki
No, ale w końcu trwa konkurs Chopinowski, więc wypadało trafić z formą :wink:
P.S
dziwi mnie tylko że ten szatan tylko raz rzucał osobowe. tak mało pchała się pod dziurę, czy jej nie faulowali :wink:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 15 października 2005, 20:20

Majo...Ty pozytywnie o Szopenie..Normalnie szok Obrazek

Ale dziwne,ze miala tylko..1 faul..Normalnie nie w jej stylu
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 15 października 2005, 21:05

Tak słabo grającej w ataku Polfy jak przez pierwsze 3 kwarty dzisiejszego meczu to nie widziałem. Mimo tego jednak cały czas prowadzenie dzięki świetnej obronie.

Patrząc na statsy aż nie chce mi się wierzyć, że mieliśmy więcej zbiórek :!: :?: Może ja na innym meczu byłem :?: Pabianice nie trafiały przez długi czas, ale zbierały piłki i grały dalej. Wyraźna przewaga wzrostu, "trzy wieże" (Toma, Pałka, Krystofova) pod tablicami gwarantowały brak dostępu pod kosz.

Nasze dziewczyny nie miały pomysłu na grę. Włókniarz postawił wysoką obronę, co utrudniało rozgrywanie akcji i rzuty za trzy. Cukierki próbowały wejść pod kosz, ale to też nie dawało efektu. Do tego niecelne podania. 24 straty - to chyba rekord ligi.

Słabo zagrały Martyna Koc i Olena Proszczenko, które ostatnio miały kłopoty zdrowotne, a jeśli nasze dwa filary nie spisują się dobrze to nie ma mowy o korzystnym wyniku.

Z taką obroną Pabianic może mieć poważne kłopoty cała liga. Jeśli do tego dojdzie skuteczność w ataku, Włókniarz będzie walczył o złoto.

Pozdro dla Pabianic.

PS. Skuteczność wszystkich rzutów prawie taka sama (41% Odra i 43% Pabianice) - a mimo tego 29 pkt. różnicy :!:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 15 października 2005, 21:21

qBK - a'propo naszego ataku: weź pod uwagę, że wczoraj przyleciały z Moskwy. Pewnie to jakoś wpłynęło na Ich dzisiejszą grę - zmęczenie, niechcenie... czy coś.

Ale ważne że wygrały!! :D
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 15 października 2005, 22:24

Edzia pisze:qBK - a'propo naszego ataku: weź pod uwagę, że wczoraj przyleciały z Moskwy. Pewnie to jakoś wpłynęło na Ich dzisiejszą grę - zmęczenie, niechcenie... czy coś.

Ale ważne że wygrały!! :D

Oczywiście. O tym też mówił trener Herkt na konferencji. Podkreśliłem to dlatego, że wg mnie grając na normalnym poziomie po trzech kwartach powinniśmy prowadzić dziesięcioma, nawet mimo szczelnej obrony :? Ale ten mecz nam kompletnie nie wyszedł.

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 15 października 2005, 22:25

Poza tym: skuteczność 43% na przestrzeni całego meczu... gdy 4. kwarta była nieporównywalnie lepsza - wyobraź sobie jaka była po trzech... Nigdy jeszcze nie widziałem podobnego meczu 8)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 15 października 2005, 22:34

Graficzna ilustracja, jak rosła przewaga Pabianic: www.odra.polskikosz.pl

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 października 2005, 17:46

Kłopoty tylko na początku

Koszykarki PZU Polfy Pabianice pewnie Odrę Brzeg. Pierwsze minuty nie zapowiadały jednak efektownego zwycięstwa pabianiczanek. W 4 min był remis 6:6, w trzy minuty później po trafieniu Gabrieli Tomy PZU Polfa prowadziła tylko 12:10. Po chwili był znów remis, bo do kosza trafiła Olena Proszczenko.

Druga kwarta miała podobny przebieg. Zmęczone długą podróż z Moskwy pabianiczanki wprawdzie słabej spisywały się w ataku, ale na szczęście w obronie grały znakomicie.

Po zmianie stron podopieczne trenera Tomasza Herkta poprawiły się już w ofensywie. Mogła się podobać gra Karli da Costy, która kilka razy finalizowała akcje swojego zespołu. Brazylijka trafiła trzy razy z dystansu. Zawodniczki z Brzegu nie mogły też znaleźć sposobu na zatrzymanie Leony Krystofovej, która została najskuteczniejszą zawodniczką meczu.

ODRA BRZEG - PZU POLFA PABIANICE 40:69 (12:17, 10:13, 4:15, 14:24)

Odra: Chełczyńska 14, Makowska 11, Pietraszek 8, Koc 4, Proszczenko 2, Kasprzak 1.

PZU Polfa: Krystofova 18, da Costa 14, Krupska-Tyszkiewicz 8, Lamparska, Toma po 7, Pantelejewa 6, Ruzic 5, Wlaźlak 4.

Jerzy Walczyk (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 17 października 2005, 05:54

BRAWA dla Włokniarza :!:
Niestety naocznie przekonałem się, że te drużyny dzieli przepaść. Ale czemu się dziwić skoro budżet Pabianic kilkukrotnie przewyższa nasz. Pozostaje tylko uczyć się od lepszych i wykorzystać to w meczach, w których będziemy mogli powalczyć o zwycięstwo.
Dawno nie widziałem takiej obrony jak w sobotę u Włókniarza. Dziewczyny z Pabianic podwajały krycie i nie widać było, która nasza koszykarka w tym momencie jest wolna. Do tego dochodzi doskonałe przekazywanie krycia i tempo w jakim to wszystko się działo...nic dodać nic ująć. Porażający jest fakt że nasze podkoszowe koszykarki nie miały czego szukać pod koszem - 4 próby rzutów za trzy punkty Pietraszek i jedna Martyny nie świadczą bynajmniej o ich umiejętnościach snajperskich.
Trudno, trzeba wyciągnąć wnioski i powalczyć w następnych meczach.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 17 października 2005, 06:56

Wygrana koszykarek PZU Polfy w Brzegu

W Brzegu efektowne zwycięstwo odniosła drużyna PZU Polfy, która od początku spotkania przeważała. Pabianiczanki systematycznie zwiększały swoją przewagę. W 5 minucie prowadziły 10:16, a w 25 już 38:24. W końcowych minutach zespół PZU Polfy dominował już zdecydowanie. Podopieczne trenera Tomasza Herkta zademonstrowały dobrą grę obronną. Pozwoliły gospodyniom rzucić tylko 40 punktów.

Obrazek
Karla da Costa (z prawej) rzuciła trzy "trójki"

Najwięcej punktów dla zawodniczek z Pabianic rzuciła Leo Krystofova - 18, a trzema celnymi rzutami za 3 punkty popisała się Karla Da Costa, która łącznie zapisała na swoim koncie 14 oczek.

Cukierki Odra Brzeg - PZU Polfa Pabianice 40:69 (12:17, 10:13, 4:15, 14:24) Cukierki Odra: Chełczyńska 14 (1x3), Makowska 11, Pietraszek 8, Koc 4, Proszczenko 2, Kasprzak 1.

PZU Polfa: Krystofova 18, da Costa 14 (3x3), Krupska- Tyszkiewicz 8, Toma 7, Lamparska 7 (1x3), Pantelejewa 6 (1x3), Ruzic 5, Wlaźlak 4.

Inne wyniki: AZS Gorzów Wlkp. - CCC Polkowice 74:70, AZS Jelenia Góra - Meblotap 64:67, AZS Poznań - Wisła Kraków 59:73.

(mm) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 17 października 2005, 16:11

Anonymous pisze:a smiem twierdzić, że jeszcze będziesz przepraszać brzeskich kibiców :)

CZY KTOS COS PISAŁ ŻE BEDE MUSIAŁ KOGOS PRZEPRASZAĆ :?:
Ostatnio zmieniony 17 października 2005, 16:19 przez Gwynbleidd, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 października 2005, 16:17

Gwynbleidd pisze:CZY KTOS COS PISAŁ ŻE BEDE MÓSIAŁ KOGOS PRZEPRASZAĆ :?:

Ty to MUSISZ popracować nad poprawną pisownią :!: :!: :!: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

misiek_pabianice
Młodzik
Kontaktowanie: