Co słychać w Cukierkach Odrze Brzeg?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 04 września 2006, 20:55

No ja tam się nie znam ale Cukierki stracą na tym :?

ps. Do Lotosu :mrgreen:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 04 września 2006, 21:11

KIBIC pisze:ps. Do Lotosu :mrgreen:

Kur..., Kibic, to już jest naprawdę nudne !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!

Weź się opanuj !! !! !! :evil: :evil: :evil:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 04 września 2006, 21:13

a co Edzia też do swojej druzyny szukasz zawodniczek ? :>

dobra wszystkich zainteresowanych przepraszam i koniec z mojej strony spamu :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 września 2006, 22:16

Edzia pisze:
KIBIC pisze:ps. Do Lotosu :mrgreen:

Kur..., Kibic, to już jest naprawdę nudne !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!

Weź się opanuj !! !! !! :evil: :evil: :evil:

Takie brzydkie słowa z ust kobiety :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 05 września 2006, 00:58

Co sie kłócicie w Brzegu :lol: A co do Mory to dla mnie była i wciąż jest tajemnicą! K.K. w meczach nie wpuszczał jej za często to i nie rzucała duzo! Sięgał po More w trudnych momentach gdy potrzebna była nam jakaś"3" i wiadomo jak to z takimi sytuacjami :? Ciężko sie wstrzelic po takich wejściach, lecz pare razy jej wejścia były bezcenne :wink: Więc życze jej duzo szczęścia :lol:
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 05 września 2006, 09:17

MIREq pisze:Co sie kłócicie w Brzegu :lol: A co do Mory to dla mnie była i wciąż jest tajemnicą! K.K. w meczach nie wpuszczał jej za często to i nie rzucała duzo! Sięgał po More w trudnych momentach gdy potrzebna była nam jakaś"3" i wiadomo jak to z takimi sytuacjami :? Ciężko sie wstrzelic po takich wejściach, lecz pare razy jej wejścia były bezcenne :wink: Więc życze jej duzo szczęścia :lol:

Nie przesadzajmy. Morka była wpuszczana różnie - zależnie od stawki i wyniku meczu - raz na krócej, raz na dłużej i wcale nie w trudnych momentach aby rzucać za 3. Po prostu nie sprawdziła się na swojej pozycji. Mnie nie przekonywała od początku i nie przekonała mnie w żadnej ze swoich szans na grę. Moim skromnym zdaniem pozbycie się jej to dobre posunięcie.
Tak czy owak życzę jej jak najlepiej, jeżeli nie dla brzeskiej to może dla polskiej koszykówki się kiedyś przysłuży.
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 05 września 2006, 09:38

Małgorzata M. kręci się koło Czech (Praga?). Zaś co do Jej oceny to na dłuuugo trzeba zapamiętać Jej występ z Lotosem w sezonie zasadniczym w meczu w Brzegu. W tym historycznym meczu zagrała ... brak skali (w pozytywnym znaczeniu). Ale cóż trener rządzi - i tak powinno być.! (Że rządzi) 8)

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 05 września 2006, 11:55

Don Igłata pisze:Zaś co do Jej oceny to na dłuuugo trzeba zapamiętać Jej występ z Lotosem w sezonie zasadniczym w meczu w Brzegu. W tym historycznym meczu zagrała ... brak skali (w pozytywnym znaczeniu).
Pokazała tylko że drzemią w niej duuuże możliwości, jednak niestety przedrzemały ten sezon. Jedna jaskółka (pobudka) wiosny nie czyni.
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 05 września 2006, 14:38

Piszcie co chcecie:P ja zdania nie zmienie! Dla mnie Mora była więlką niewiadomą jak pisałem!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 września 2006, 17:49

Justyna Daniel: Zdecydowałam, że zostanę w Brzegu

Obrazek

2006-09-05 16:25
Jedna z nielicznych wychowanek brzeskiego zespołu, która ma obecnie największe szanse, by występować w meczach ligowych w składzie Cukierków Odry Brzeg. Pochodzi z Prudnika w woj. opolskim, kilka lat temu trafiła do Brzegu pod oko trenera Mariusza Andruchowicza.

Była jedną z najlepszych kadetek, potem juniorek w Odrze. Dalszą karierę i naukę kontynuowała w Szkole Mistrzostwa Sportowego, początkowo w Warszawie, następnie w Łomiankach. Po maturze wróciła do macierzystego klubu – Cukierków Odry Brzeg. Justyna Daniel (20 lat, 178 cm), bo o niej mowa, wciąż rozwija się koszykarsko. Trafiła do młodzieżowej reprezentacji Polski i spędza coraz więcej minut na boiskach ekstraklasy. Poniżej przedstawiamy krótką rozmowę z popularną w Brzegu „Jupą”.

Jak oceniasz występ kadry młodzieżowej w Sopronie?

- Starałyśmy się ze wszystkich sił, jednak niestety nie dałyśmy rady sprostać większości drużyn. Zdarzały się mecze, w których wynik został przesądzany w ostatnich minutach i takich meczy żal. Zabrakło nam pewności siebie i chyba jednak doświadczenia.

Spadek do dywizji B musi jednak boleć?

- Wiadomo, że każda porażka boli, ale i uczy, dlatego też trzeba wyciągać wnioski na przyszłość.

Większość z Was zagrała poniżej oczekiwań, a najlepsza zawodniczką naszej drużyny była Magdalen Leciejewska.

- "Lecia" była liderką drużyny. Na pewno wpływ na to miał poprzedni sezon, w którym Magda występowała na parkietach ekstraklasy, ogrywając się i nabierając doświadczenia, co zaowocowało na Mistrzostwach w Sopronie.

Wbrew wcześniejszym informacjom o Twoim wyjeździe za granicę, pozostałaś jednak w Brzegu?

- Zdecydowałam, że zostanę w Brzegu. Cieszę się, że będę reprezentowała barwy Cukierków, jednak mam nadzieję, że otrzymam więcej szans na grę w meczach i będę pomocna drużynie.

Jesteście po obozie sportowym, przed Wami szereg gier kontrolnych. W jakiej formie jest drużyna?

- Rozegrałyśmy dwa sparingi z zespołem z Lipska i wydaje mi się, że zagrałyśmy dobrze. Nad błędami, które wciąż popełniamy będziemy pilnie pracować na treningach by ich unikać w kolejnych meczach.

Waszą siłą w sezonie powinno być zgranie, wiele dziewczyn pozostało w zespole. Wzmocnieniem będą na pewno Anna Marczewska i Izabela Bogdan?

- Uważam, że nowe zawodniczki w drużynie z pewnością pomogą w osiągnięciu jak najlepszego wyniku. Wydaje mi się, że swoim doświadczeniem boiskowym będą decydowały o wynikach meczów.

Tuż na początku okresu treningowego otrzymałaś od trenera kilkanaście dni wolnego po Mistrzostwach Europy. Jak wykorzystałaś ten wolny czas?

- Cieszę się, że otrzymałam ten wolny czas. Bardzo tego potrzebowałam. Starałam się go w pełni wykorzystać. Spędziłam dużo chwil w rodzinnym gronie, spotkałam się z najbliższymi, a przy okazji odpoczęłam i znalazłam czas na wytchnienie.

Jaki cel stawiasz sobie w nadchodzącym sezonie?

- Jak każda młoda zawodniczka chciałabym spędzać jak najwięcej minut na parkiecie i pokazać się z jak najlepszej strony.

Dziękuję za rozmowę życząc jednocześnie powodzenia.

Dziękuję.

Mariusz Kolekta

www.plkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 06 września 2006, 17:11

MIREq pisze:Co sie kłócicie w Brzegu :lol: A co do Mory to dla mnie była i wciąż jest tajemnicą! K.K. w meczach nie wpuszczał jej za często to i nie rzucała duzo! Sięgał po More w trudnych momentach gdy potrzebna była nam jakaś"3" i wiadomo jak to z takimi sytuacjami :? Ciężko sie wstrzelic po takich wejściach, lecz pare razy jej wejścia były bezcenne :wink: Więc życze jej duzo szczęścia :lol:

tajemnicza moze i byla ale jak juz kto wyzej napisal jak sie nie dostaje szans na gre to sie dobrze nie gra nie da sie rzucac trojek wcodzac na zimno wiadomo ze na treningu inaczej wpada moim zdanie brakowalo jej gry w tym sezonie a co do jej kariery to moze zagra w sparcie praga narazie jest po arytroskopii i wszystko zalezy jak sie bedzie czula informacja jest pewna bo od niej wiec moze nawet zagra przeciwko staremu klubowi na turnieju w lipsku :P pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 16 września 2006, 10:02

W sobotę koszykarki Cukierków Odry Brzeg rozpoczynają udział w kolejnym turnieju, tym razem zagrają w Berlinie, gdzie ich rywalkami będą zawodniczki czterech niemieckich klubów.

- Spośród zespołów, z którymi zagramy w Berlinie znamy tylko drużynę z Lipska - mówi trener Krzysztof Kubiak; pozostała trójka to dla nas niewiadoma, ale możemy się spodziewać dobrych zespołów, koszykówka niemiecka w ostatnim czasie pnie się w górę, o czym świadczą choćby wyniki reprezentacji, a także to że kluby zatrudniają wiele zawodniczek w całego świata.

Brzeski zespół wciąż nie będzie grał w najsilniejszym składzie, nieobecne będą wciąż kontuzjowane Martyna Koc i Magdalena Rzeźnik, a także Angela Dubojska. - Dubojska w czwartek podpisała kontrakt z klubem, ale musiała wyjechać na kilka dni do domu, stąd jej nieobecność - dodaje szkoleniowiec Odry. Niepewny jest też występ Oleny Proszczenko. Kapitan Cukierków podczas turnieju w Brzegu doznała bolesnej kontuzji stłuczenia żeber i choć w czwartek wróciła do treningów, to nie jest jeszcze w pełni gotowa do gry. - Jesteśmy w tej chwili w nienajlepszej sytuacji, mam do dyspozycji mało zawodniczek i to może być zbyt duże obciążenie dla tych, które będą grały, pocieszające jest jednak to, że mecze podczas tych zawodów będą trwały 4 razy po 7 minut.

Oprócz Cukierków i BBVL Lipsk zagrają: BC Marburg, New Basket Oberhausen i BG Zehlendorf.

Program turnieju

Sobota (16 września)
13.30 BG Zehlendorf - BBVL Lipsk
15.00 BC Marburg - Cukierki Odra Brzeg
16.30 New Basket Oberhausen - BG Zehlendorf
18.00 BBVL Lipsk - BC Marburg
19.30 Cukierki Odra Brzeg - New Basket Oberhausen

Niedziela (17 września)
9.30 New Basket Oberhausen - BBVL Lipsk
11.00 Cukierki Odra Brzeg - BG Zehlendorf
12.30 BC Marburg - New Basket Oberhausen
14.00 BBVL Lipsk - Cukierki Odra Brzeg
15.30 BG Zehlendorf - BC Marburg
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 17 września 2006, 16:45

Małgosia to była tajna broń Cukierków wchodziła w końcówkach meczu , żeby dobić przeciwnika :roll: :wink: 8) :mrgreen:

ps. nie krzyczeć na mnie :lol:

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 17 września 2006, 17:51

No dobra ale to mój teren [żart];)

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 19 września 2006, 17:28

Podobnie jak tydzień wcześniej w Brzegu, również podczas turnieju w Berlinie koszykarki Cukierków zajęły drugie miejsce.

Brzeskie koszykarki pojechały do Berlina w mocno osłabionym składzie. Oprócz kontuzjowanych Martyny Koc i Magdaleny Rzeźnik zabrakło Angeli Dubojskiej, która wyjechała na kilka dni do domu. Na domiar złego nie w pełni sił była Izabela Bogdan, a Olena Proszczenko grała tuż po wznowieniu treningów po urazie żeber. Pierwszy mecz jednak w wykonaniu Cukierków był bardzo dobry. Podopieczne Krzysztofa Kubiaka pewnie pokonały czwarty zespół ligi niemieckiej z Marburga. W drugim spotkaniu było już gorzej, głównie za przyczyną sędziów, którzy ewidentnie gwizdali "pod gospodarzy". Taki obrót sprawy był przyczyną tego, że pięć minut przed końcem trener wraz z zawodniczkami opuścił boisko i nie kontynuowano gry. Wynik został jednak zachowany. Drugiego dnia zawodów Odra pokonała zespół z Berlina i uległa koszykarkom z Lipska, co w oststecznym rozrachunku dało jej drugie miejsce.

Wyniki meczów Odry

Cukierki Odra Brzeg - BC Marburg 57:39
Odra: Olena Proszczenko 12, Agnieszka Makowska 12, Anna Marczewska 10, Joanna Chełczyńska 8, Justyna Daniel 7, Małgorzata Babicka 4, Agata Bachryj 4, Izabela Bogdan, Karolina Kozera

Cukierki Odra Brzeg - New Basket Oberhausen 42:45
Odra: Anna Marczewska 14, Joanna Chełczyńska 13, Olena Proszczenko 5, Justyna Daniel 4, Agnieszka Makowska 4, Małgorzata Babicka 2, Izabela Bogdan

Cukierki Odra Brzeg - BG Zehlendorf Berlin 34:31
Odra: Anna Marczewska 13, Olena Proszczenko 6, Justyna Daniel 6, Małgorzata Babicka 4, Izabela Bogdan 4, Agnieszka Makowska 1, Joanna Chełczyńska, Agata Bachryj

Cukierki Odra Brzeg - BBVL Lipsk 29:42
Odra: Olena Proszczenko 9, Agata Bachryj 5, Justyna Daniel 5, Anna Marszewska 4, Joanna Chełczyńska 2, Małgorzata Babicka 2, Agnieszka Makowska 1, Izabela Bogdan
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”