22 kolejka:CCC Polkowice-Cukierki Odra Brzeg 89-64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bart

Postautor: bart » 04 marca 2007, 14:36

Ja osobiscie uważam ze to moze byc koniec kobiecej koszykówki w Brzegu bo na miejscu sponsora to straciłbym cierpliwosc do tego całego cyrku na kółkach,a co do Kubiaka to jest dupa a nie trener fakt ze chłopina moze chce cos dobrego zrobic i udawało mu sie to kilka razy az do czasu,nie potrafi trzymac dziewuch twardą ręką,zwłaszcza dziwie sie zarządowi ze on leciał juz kilka razy lub podawał sie do dyspozycji zarządu a ten przywracał go na stanowisko trenera z uporem maniaka,nie wraca sie pod ta samą jabłon 2 razy.

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 04 marca 2007, 14:50

bart pisze:Ja osobiscie uważam ze to moze byc koniec kobiecej koszykówki w Brzegu bo na miejscu sponsora to straciłbym cierpliwosc do tego całego cyrku na kółkach,a co do Kubiaka to jest dupa a nie trener fakt ze chłopina moze chce cos dobrego zrobic i udawało mu sie to kilka razy az do czasu,nie potrafi trzymac dziewuch twardą ręką,zwłaszcza dziwie sie zarządowi ze on leciał juz kilka razy lub podawał sie do dyspozycji zarządu a ten przywracał go na stanowisko trenera z uporem maniaka,nie wraca sie pod ta samą jabłon 2 razy.

Czemu go zatrudniają ponownie - odpowiedz jest prosta - bo jest tani!! w całym tym brzeskim burdelu widać wyraźnie konflikt interesów między sponsorem a klubem! sponsor (PWC "ODRA") chce jak najtaniej utrzymać zespół w ekstraklasie, aby mieć względnie tanią reklamę, a w przypadku klubu sportowego "ODRA" są to cele sportowe, które są ograniczane przez możliwości finansowe sponsora! co nie zmienia faktu, że w Brzegu są zdolni trenerzy, którzy za podobne pieniądze co kubiak podjęli by się pracy. Wszystko to, jakby powiedział Kaczyński "śmierdzi układem"

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 16:55

Fajnie i rozumnie - walcie teraz ostro w sponsora - dawać !!!!! :evil:
Widzę, że co poniektórzy w swojej zarozumiałości mają tendencję do zniszczenia tego co w zapyziałym i prowincjonalnym grajdołku jak Brzeg jest pewnie jedną z najlepszych rzeczy! Samobójcze tendencje :?
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 04 marca 2007, 17:50

No tu do konca sie nie zgodze albo w ogole sie nie zgodze, z racji tego ze nikt w sponsora nie uderza bo kazdy doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze dzieki ludziom ktorym zalezy na koszykowce w Brzegu wszystko jeszcze sie kreci i mam nadzieje krecic bedzie. Jasne jest ze sponsorowi zalezy na reklamie ale tutaj mozna bardzo latwo przekalkulowac ze trener Kubiak nie jest jedynym trenerem w naszym miescie, i mozna sprobowac zatrudnienia kogos innego, nazwisk jest co najmniej kilka. I nie sa to pieniadze nie do przeskoczenia, i tutaj nie ma zadnego argumentu przeciw. Jesli ktos chce przekrecac slowa mojej czy kogokolwiek innego wypowiedzi powinien przeczytac ja az ja pojmie, bo samobojstwem byloby teraz biadolic na sponsora ktory dal nam tyle szczescia.

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 04 marca 2007, 18:07

Don Igłata pisze:Fajnie i rozumnie - walcie teraz ostro w sponsora - dawać !!!!! :evil:
Widzę, że co poniektórzy w swojej zarozumiałości mają tendencję do zniszczenia tego co w zapyziałym i prowincjonalnym grajdołku jak Brzeg jest pewnie jedną z najlepszych rzeczy! Samobójcze tendencje :?

Oczywiście, każdy wyczytuje z tego co napisalem co chce! ale ja nie bede się przed nikim tłumaczył ze swoich poglądów! A jak mi ktoś zarzuca, że nie zależy mi na podtrzymaniu koszykówki w Brzegu i że zamierzam strzelać "samobója" to jestem gotów wyśmiać taką osobe w twarz! powodzenia!!

Gość

Postautor: Gość » 04 marca 2007, 18:44

MuFa pisze:bardzo latwo przekalkulowac ze trener Kubiak nie jest jedynym trenerem w naszym miescie, i mozna sprobowac zatrudnienia kogos innego, nazwisk jest co najmniej kilka. .

Żeby dyskutować na jakiś temat trzeba jednak posiadać przynajmniej podstawową wiedzę z tegoż tematu. Otóż w Brzegu nikt nie ma licencji na prowadzenie zespołu ekstraklasy oprócz trenera Krzysztofa Kubiaka :?
Trener Kubiak jest też jedynym posiadającym I klase trenerską , któraż to dopuszcza do kursów lub wykupienia przed sezonem przez klub licencji!
Nawet jeśli przyjąć, że nastąpi zmiana na stanowisku trenera (trenerów), co oczywiście jest możliwe - to będzie to trener ... z zewnątrz!!!! :wink:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 18:45

Zapomniałem sie zalogować - ale powyżej to ja.

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 04 marca 2007, 18:52

jesli propozycja do przyszlego szkoleniowca przyszlaby dosc szybko moglby on zdobyc taka licencje dostatecznie szybko, aby do rozgrywek przystapic z wymaganymi dokumentami juz jako trener I klasy trenerskiej. :lol:

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 04 marca 2007, 19:44

widze ze kibice nie dokonca wierni...

kogos za odpadniecie z play off trzeba obciazyc, szkoda ze Waszym łupem pada trener, ale tak najprosciej! zycze wytrwalosci i wiekszej wiary... Pomyślcie jak by ta rozmowa wygladala po waszym wejsciu do 8... Pozdro 3majcie sie
Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 20:53

MuFa pisze:jesli propozycja do przyszlego szkoleniowca przyszlaby dosc szybko moglby on zdobyc taka licencje dostatecznie szybko, aby do rozgrywek przystapic z wymaganymi dokumentami juz jako trener I klasy trenerskiej. :lol:

Nie rozumiem, czyli przed sezonem już wiedziałeś? Prorok jaki ... czy co?
Czy może myślisz o przyszłych rozgrywkach? najpierw muszą one być - a o zatrudnianiu przez Klub trenerów to na szczęście Zarząd decyduje - mając oczywiście na względzie m.in. budżet Klubu.
P.S.
Najpierw już trzeba być trenerem I klasy żeby móc zdobywać licencję.

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 04 marca 2007, 21:01

FAIR PLAY pisze:widze ze kibice nie dokonca wierni...

kogos za odpadniecie z play off trzeba obciazyc, szkoda ze Waszym łupem pada trener, ale tak najprosciej! zycze wytrwalosci i wiekszej wiary... Pomyślcie jak by ta rozmowa wygladala po waszym wejsciu do 8... Pozdro 3majcie sie

ja swoje zdanie na temat "umiejetnosci" trenerskich Krzysztofa Kubiaka wypowiadalem sie negatywnie juz w zeszlym sezonie, wiec nie jest to podyktowane obecnymi wynikami, dawno temu mowilem ze zdanie zmienie dopiero wtedy gdy wejdziemy do czworki, natomiast wiare w brzeskiego kosza mam ale niestety juz nie w obecnego trenera.

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 04 marca 2007, 21:06

Don Igłata pisze:
MuFa pisze:jesli propozycja do przyszlego szkoleniowca przyszlaby dosc szybko moglby on zdobyc taka licencje dostatecznie szybko, aby do rozgrywek przystapic z wymaganymi dokumentami juz jako trener I klasy trenerskiej. :lol:

Nie rozumiem, czyli przed sezonem już wiedziałeś? Prorok jaki ... czy co?
Czy może myślisz o przyszłych rozgrywkach? najpierw muszą one być - a o zatrudnianiu przez Klub trenerów to na szczęście Zarząd decyduje - mając oczywiście na względzie m.in. budżet Klubu.
P.S.
Najpierw już trzeba być trenerem I klasy żeby móc zdobywać licencję.

dokladnie! wiedzialem juz przed sezonem jak "dobrym" szkoleniowcem jest Pan Kubiak. Mam nadzieje ze jesli kosz w Brzegu bedzie dalej istnial to zostanie zatrudniony ktos inny i wtedy zobaczymy czy sie sprawdzi czy tez jednak tylko Pan Kubiak potrafi ogarnac brzeska druzyne, niezaleznie od tego kogo by nie mial w kadrze. O tym ze decyduje zarzad nie wiadomo od dzis, trudno zeby decydowal kazdy kibic kosza w Brzegu. Zreszta niektorzy tancza tak jak inni im zagraja, niestety.

przepraszam za pomylke przy postach i prosze o usuniecie pierwszego.
Ostatnio zmieniony 04 marca 2007, 21:07 przez MuFa, łącznie zmieniany 1 raz.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 21:06

Masz prawo, ale inni też mają prawo sądzić inaczej. A co będzie to zobaczymy.

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 04 marca 2007, 21:08

Don Igłata pisze:Masz prawo, ale inni też mają prawo sądzić inaczej. A co będzie to zobaczymy.

Nie neguje zdania inych Kibicow, po prostu wyrazam swoje, ktos moze sie z nim nie zgodzic, inny poprzec, szanuje kazda wypowiedz.

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 04 marca 2007, 22:29

Cukierki powalczą tylko o utrzymanie
gs, mikra - gazeta.pl / sport.pl
http://www.sport.pl/sport/1,78984,3961782.html

Cukierki Odra Brzeg siódmy sezon grają w ekstraklasie, ale pierwszy raz nie awansowały do play-off i będą broniły się przed spadkiem. Przypieczętowała to porażka w Polkowicach 22 punktami. (89:64 :lol: - przypis własny).

- Ten sezon to dla nas porażka. Nie wypełniliśmy założeń stawianych przed drużyną - stwierdził drugi trener Cukierków Dariusz Konstanciuk. By awansować do pierwszej ósemki, jego podopieczne musiały wygrać na wyjeździe z CCC Polkowice - do tej pory w ekstraklasie ta sztuka jeszcze im się nie udała. Nie udało im się i w sobotę, ale, co najgorsze, brzeżanki nie podjęły nawet walki. - Większość dziewczyn po prostu przeszła obok meczu. Nie było ambicji i woli walki. Pełne zaangażowanie zaprezentowały tylko dwie Amerykanki: Watts i Williams. To zdecydowanie za mało - podkreśla Konstanciuk.

Inna sprawa, że rywalki były w dobrej dyspozycji rzutowej. Zespół trenera Andrzeja Nowakowskiego był w tym dniu bardzo skuteczny, na 22 próby rzutu za trzy punkty polkowiczanki trafiły aż 14 razy. - Wszystko przez to, że im na to pozwoliliśmy. Nie wypełniliśmy zupełnie założeń taktycznych. Rywalki się po prostu po nas przejechały - zaznacza szkoleniowiec brzeżanek.

Teraz ekipa Cukierków musi martwić się o to, by nie spaść z ligi. - O naszym miejscu zadecydowała pierwsza runda i kilka kontuzji. Poza tym przeciwnicy bardzo się wzmocnili, poszli w kierunku ściągania dużej ilości Amerykanek i to dało efekt. Kluczowy był przegrany u siebie mecz z Jelenią Górą. Teraz musimy dograć sezon do końca, nie wyobrażam sobie byśmy mogli spaść - dodaje Konstanciuk.

Cukierki są w najlepszej sytuacji spośród czterech ekip walczących o utrzymanie. Do rywalizacji wlicza się bowiem punkty z sezonu zasadniczego, a one mają ich najwięcej. Teraz czekają je po dwa mecze z: Dudą PWSZ Leszno, Novą Tranding Toruń i SMS-em Łomianki. Z Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet spadają dwa zespoły.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”