MTK wycofało się z rozgrywek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 października 2007, 14:14

powrót do ekstraklasy najbardziej wzmacnia zainteresowanie polityków przed wyborami...

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 08 października 2007, 23:35

Każdy klub ekstraklasy w PLKK ma wielki plus - a tym plusem jest miejsce w e-klasie. Niektóre mają minusy - a tymi minusami są długi! Jak ktoś się chce przekształcać z nad - do podrzędnej, z pod - do nadrzędnej, do równoległej, prostopadłej, skośnej, spółki akcyjnej, towarzystwa wyższej użyteczności czy czegoś tam innego to niech się przekształca - i nikomu nic do tego!!! Jest tylko jeden warunek - niech zabiera i plusy (miejsce) i minusy (długi). Natomiast jak ktos się przekształca zabierając miejsce w e-klasie , a z długami to ... tamci,... to likwidator, to ...krasnoludki i jeszcze jakieś wykręty i dziwnawe argumenty - to jasne jest o co biega. Nie pomogą nawet najmądrzejsze posty, najpiękniejsze porównania - bo i tak każdy wie o co chodzi :lol: :lol: A długi ... rosną!! Odsetki od niezapłaconych ZUS-ów, należności Urzędu Skarbowego zasuwają jak ruska rakieta. Nawet dziesięciu likwidatorów , czy jednostek , które te zadłużenia przejęło tego nie spłaci. Oczywiście zachodzi pytanie - po co się przekształca?? Tak po nic? Ot - taki kaprys! ? --- Brzeg niedawno się przekształcił - jakieś "Towarzystwo Wyższej Użyteczności" - żeby 1% podatku móc na klub przekazywać. No i co? Zabrało to "towarzycho "
"plusy" i "minusy" i ... nikt nic nie wie, nikt nic nie pisał - nawet pies z kulawą nogą się tym nie zainteresował. Szczerze polecam taki sposób.
P.S.
Nie ma w PLKK procedur czy formalności przekształcania się w taki sposób, by zabrać miejsce w e-klasie - a frajerom pozostawić długi , na spłacenie których nikt pewnie nie liczy. Nie ma , bo i nie powinno być.
A jeżeli dalej uważasz, że wszystko było w porządku - to nadmienię, że od Waszego przekształcenia minął rok - wobec tego może jesteś w stanie podać jaka ilość (czy może jaki procent) tych długów została już zapłacona?? Cosik lekko się obawiam, że wzrosly one pewnie , a nie zmalały. Żeby nie było ,że czepiam sie Łodzi (a biega mi ogólnie) - to po padaczce Quaja w Poznaniu jakoś nie słyszałem , by graczki dostały kasę - a lata minęły. A może jakby dobrze poszukać to i Brzeg bez skazy nie jest i komuś tam jakąś kasę wisi? Graczkom ? Niewykluczone.
:oops:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2007, 09:37

Wczoraj mialo sie odbyc zebranie sprawoadawcze w MTK.Czy ktos cos wie na ten temat no i co uradzono skoro nie da sie uciec od dlugow.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2007, 09:51

słuchaj - w zasadzie co bym nie napisał to i tak "wiesz swoje" - zatem napiszę tylko "masło maślane" a może za którymś razem zatrybisz... ŁKS się nie przekształcił - jest, był i będzie taki jak był - z długami. Nic nie uległo zmiane, nic! Nie jest także w stanie likwidacji! Długami ŁKS nie musi się zajmować likwidator - nie wiem, ile z nich spłacił w ciągu ostatniego roku, bowiem nie jest to przedmiotem moich dociekać - ale robi to sukcesywnie - w przypadkach orzeczeń sądowych zgodnie z określonym harmonogramem spłat, w przypadku porozumiń - zgodnie z nimi. Mnie np. spłacił dług, choć faktycznie... po paru latach.

Jesteś zainteresowany długami ŁKS? - księgowość udzieli Ci wszelkich informacji, o ile oczywiście uzasadnisz swoje uprawnienie do nich...

"Miejsce" w rozgrywkach - a raczej prawo występowania w nich nie jest wartością materialną, nie może służyć jakiejkolwiek sprzedaży czy odstąpieniu za korzyści majątkowe. Ba - nawet samemu trzeba opłacić owo "prawo" do gry. Wolno co najwyżej z niego zrezygnować bez prawa wskazania ani sugerowania następcy. PLKK ma prawo owo miejsce "odsprzedać" w postaci "dzikiej karty" dowolnie wybranemu przez siebie klubowi.

"Prawo do gry" nie jest i nie może być przedmiotem zainteresowania komornika.

Klub (Stowarzyszenie WU) ma prawo oddać prowadzenie zespołu innemu Stowarzyszeniu (Sportowej Spółce Akcyjnej), zwłaszcza pozostającemu w ścisłych związkach organizacyjnych.

ŁKS BW nie jest następcą prawnym ŁKS - nie musi przejmować jego aktywów ani pasywów - nic zresztą nie przejeło, oprócz kontraktów (zobowiązań) wobec zawodniczek - i to nie w formie żadnego "przejęcia" tylko rozwiązania za porozumieniem stron jedych i podpisanmiu drugich - co wolna zawsze i każdemu...

Nie porównuj sutuacji obejścia konieczności spłaty długów do migracji zespołu podczas ewidentnej deklaracji wzięcia na siebie długów przez ich prawnego posiadacza. Ba! nawet formalna możliwość "wzięcia wraz z drużyną jej długów" nie istnieje, bo musieliby także wziąć długi za utrzymanie kortów tenisowych, sprzęt lekkoatletów, remont masztów oświetleniowych itd. itp... ŁKS isnieje, ma się dobrze i nie może swoich długów, zwłaszcza objętych pieczą komorniczą w żadne (a może niepewne?) ręce przekazywać - komornik nad nimi czuwa doskonale...

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 09 października 2007, 09:58

Za zawiłe - nie zatrybię!
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2007, 10:00

Don Igłata pisze:Za zawiłe - nie zatrybię!

pozostaje narzekać... nie ważne czy świadomie :wink:

Ps. Jak najlepiej życzę Odrze - przykro mi, że akurat w tym przypadku "stara" Odra nie postanowiła trwać i spłacać swoje własne długi - oddając prowadzenie zespołu nowej - tylko postanowiła się zlikwiodować. W ten sposób, PLKK nie powinno się zgodzić - co jednak miało swój precedens w przypadku Quaya.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2007, 11:25

KOSZYKÓWKA Co dalej z koszykówką w Pabianicach?
dziś
- Jeśli szybko nie znajdziemy 200 tys. złotych, nasze koszykarki nie wystartują w ekstraklasie - mówi Jacek Stempniewski, prezes MTK Pabianice. - Mamy czas do soboty, do godz. 13.

Klub ma poważne problemy finansowe i aby zamknąć budżet na ten sezon musi szybko pozyskać 200 tys. zł.

Zgodnie z terminarzem ekstraklasy, koszykarki z Pabianic pierwszy mecz mają rozegrać 17 października w Gorzowie. Jednak na osiem dni przed inauguracją wciąż nie wiadomo, czy pabianiczanki w ogóle przystąpią do rozgrywek.

Problemy koszykarskiego klubu z Pabianic rozpoczyły się w kwietniu, kiedy to ze sponsorowania drużyny wycofała się Polfa Pabianice. Od tego czasu władze klubu szukają pieniędzy, które zagwarantują drużynie byt w lidze. - Mimo naszych usilnych starań wciąż brakuje kasy - załamuje ręce Jacek Stempniewski, prezes Miejskiego Towarzystwa Koszykówki. - Jeśli nie znajdziemy ich do soboty do godz. 13 nasze koszykarki nie zagrają w tym roku w ekstraklasie. Nadal walczymy, bo nasz ewentualny sponsor strategiczny obiecał podpisanie umowy jedynie w momencie zbilansowania budżetu.

Warto, aby obok sponsorów, temu zasłużonemu dla polskiej koszykówki klubowi pomogło miasto. 40 tys. złotych obiecane przez władzePabianic, to tylko kropla w morzu potrzeb. Na razie działacze musieli poinformować Polską Ligę Koszykówki Kobiet o wycofaniu zespołu z rozgrywek.

- To była dla mnie i dziewczyn tragiczna wiadomość - mówi Sławomir Depta, trener drużyny. - Mimo wszystko wciąż jesteśmy optymistami i wierzymy, że uda się znaleźć rozwiązanie tej niezwykle trudnej sytuacji. Jeśli tak się nie stanie, to będzie koniec koszykówki w Pabianicach, gdzie w tej chwili trenuje blisko 150 młodych zawodniczek i zawodników.

Nie chce się nam wierzyć, że w Pabianicach, które słyną z miłości do żeńskiego basketu, nie znajdą się ludzie pragnący pomóc klubowi.

(bap) - Express Ilustrowany

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 09 października 2007, 11:36

Miasto 40, dwa fordy od ligi po 50 i brakuje 60 tys.... ;-)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 09 października 2007, 11:47

Jeśli tak się nie stanie, to będzie koniec koszykówki w Pabianicach, gdzie w tej chwili trenuje blisko 150 młodych zawodniczek i zawodników.

Zawodnicy mają swój odrębny status prawny.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2007, 11:49

Washi pisze:Miasto 40, dwa fordy od ligi po 50 i brakuje 60 tys.... ;-)

Jakby tak podliczyć jeszcze to co wiszą zawodniczkom, trenerom i innym to jeszcze by trza troche dołożyć.

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2007, 12:24

proponuje zeby Ci ktorzy nei wiedza o czym mowia i jaki jest temat sie lepiej nie wypowiadali bo zanada czasami tu panuje!!!

moze w koncu zrozumiecie ze jak za 4dni nie stanie sie jakis cud to pabianicka koszykowka sie skonczy!!!

ja tam nadal wierze ze znajda sie ludzie na poziomie ktorzy uratuja pabianice!!3mam kciuki mocno zeby sie udalo!!!

ps.Edzia co Ty wiesz o jakis tam statusach!!niby gdzie te dziewczyny teraz znajda sobie kluby jak nie wystartuja tutaj??no zenada....

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 09 października 2007, 12:58

Moim zdaniem żenadą nie powinno nazywać się wypowiedzi innych, nie mając odwagi się choćby podpisać, jeśli nie zalogować na stronie ... Bo to jest obciach :)

P.S.

Gazeta Pomorska (pomorska.pl):
Polska Liga Koszykówki Kobiet informuje, że Miejskie Towarzystwo Koszykówki w Pabianicach wycofało zespół z rozgrywek FGE. Decyzję dotyczącą kształtu rozgrywek podejmie Rada Nadzorcza PLKK 13 października. Powstało co prawda Pabianickie Towarzystwo Koszykówki, które chce zagrać w lidze, ale to typowa ucieczka od długów.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 października 2007, 14:17

Mały OT dla rozładowania napięcia i emocji :lol: :lol: :lol: :wink: ..... choć znając życie to pewnie i tak się znajdą osoby zdegustowne tym, iż zamieściłem tego "arta"

Pozowały nago, by uratować klub
Każdy sposób na znalezienie sponsora jest dobry. Z takiego założenia wyszły szczypiornistki hiszpańskiego klubu Orsan Elda Prestigio i pozowały na golasa dla jednego z tamtejszych magazynów". Chcą zebrać 300 tysięcy euro, żeby uratować drużynę przed plajtą.
I udało się! Miłośnicy Elda Prestigio i kobiecych wdzięków wykupili cały nakład magazynu w kilka godzin.

źródła: onet.pl
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2007, 14:31

to jest dopiero "przywiązanie do barw klubowych"... :wink: - nie mówię, że nakłaniam do podobnych.. "aktów" - ale szacun i ogólny (nie dosłowny) wzorzec dla wielu "gwiazd"...

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 09 października 2007, 14:42

Ja mam bardzo dobry aparat fotograficzny - Zorka 5 i mogę zrobić kilka zdjęć :wink:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”