IX kolejka FGE:AZS Poznań-Lotos PKO BP Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 26 października 2008, 20:32

Brawa dla AZU za walkę na tablicach - to na + . Natomiast zbyt chaotycznie w ataku...
Gratulacje dla Lotosu
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 26 października 2008, 20:34

Niby wygrana ale

Nie tylko Boba ma formę w d..pie ale Ivana też 5/13, całe 4 zbiórki i 6 strat łagodnie mówiąc nie ma się czym chwalić.

Nasza Fleischer poza drużyną a Maslowski to trzymają tylko polskie korzenie i nadzieja na bycie Polką.
Ale brawa dla
Marchanki i Leci.

I trener. Czy tylko ja mam wrażenie że jego zmiany są przypadkowe.
Cienko to widzę we Francji :cry: :cry: :cry: :x :cry: :(
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 października 2008, 20:41

No forma formą, ale 18 punktów chyba robi swoje... Po trzeciej kwarcie miałem już mieszane uczucia co do końcowego wyniku, na szczęście dziewczyny wytrzymały i miały kilka ważnych przechwytów w końcówce.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2008, 20:46

Ale z drugiej strony Francja jest kiepska i nie ma co się sugerować przeszlością tego zespołu. Fakt lotos fatalny - jak na razie dwie dobre zawodniczki - Marczanka, ktora naprawe ładnie wyszukuje kolezanki, plus Alana - pyszne, plastyczne rzuty w waznych momentach, ale z drugiej strony zbyt paswyna gra, trochę więcej ruchu. Co nie zmienia faktu, ze ogolnie zagrała ładnie.

Reszta kiepscizna, ale z drugiej ten Hainaut czy jaką tam inną ma durną nazwę ten zespol z Francji to tez cieniarstwo, więc czas zacisnąc zeby i dać im ostro w kość.

Dobrze, ze w koncu transmisję na zywca w tv przeprowadzili. Dalej - Skoblito chwilami fajnie, ale nie ma co machać ze zrezygnowania po nieudanych zagraniach łapami, tylko szybko brać d... w troki i powrot do obrony.
Reda- załamała mnie kiedy stojąc sama na sam z koszem rzuca piłkę gdzies na szczyt tablicy i fatalnie przestrzela, chociaz widać,ze wystarczy lekko podniesc pilkę zeby wpadla do kosza. Ale u niej mozna się do tego przyzwyczaić.

Podsumowując - Lotos- wyrzuccie Masło, Snytsę, Flejszer, ktora dzis nie grała i niestety na szybko probujcie wybrać jakies lepsze zagraniczne innemu klubowi.

Prodrug jakby była lepsza tez mozna by wymienic, no i Pawlaczkę tez. Kiepsko to wygląda.
Acha ale przede wszystkim won z trenerem- Francuz z tłumaczem proszę, to samo się tyczy Wisły.

Najlepiej zakombinujcie z Gorbunową zeby na szybko zerwała kontrakt.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 października 2008, 20:51

Ale trzeba przyznać, że AZS grał bardzo ładnie i składnie, szczególnie w końcówce trzeciej kwarty - 16:4 dla AZSu i trójka Howard na koniec.. i jeszcze Natalia Mrozińska pokazała się z dobrej strony.
Gratulacje za walkę! Powodzenia dalej.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 października 2008, 20:52

No forma formą, ale 18 punktów chyba robi swoje...

owszem punkty ważne, ale eval 8 przy 18 pkt wiele mówi. i średnio 4 zbiórki w dotyczas rozegranych meczach nie powalają na kolana.
przyznam, że się spodziewałam nieco więcej po niej. ale jakby się ktoś chciał zamieniać Boba za Ivane to biorę :wink:

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 26 października 2008, 20:55

Saletra pisze:
Podsumowując - Lotos- wyrzuccie Masło, Snytsę, Flejszer, ktora dzis nie grała i niestety na szybko probujcie wybrać jakies lepsze zagraniczne innemu klubowi.

Prodrug jakby była lepsza tez mozna by wymienic, no i Pawlaczkę tez. Kiepsko to wygląda.
Acha ale przede wszystkim won z trenerem- Francuz z tłumaczem proszę, to samo się tyczy Wisły.

Najlepiej zakombinujcie z Gorbunową zeby na szybko zerwała kontrakt.

:lol: najlepiej nowy zespol stworzyc z "czysta karta" , hehe, kolejny "wielki" znawca sie znalazl na forum, pzd :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 26 października 2008, 21:00

meczyk musial byc ciekawy z tego co widze..

Szkoda, że AZS przepiepszył 4 kwarte, bo mogła być niespodzianka.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 26 października 2008, 21:01

ann pisze:

owszem punkty ważne, ale eval 8 przy 18 pkt wiele mówi. i średnio 4 zbiórki w dotyczas rozegranych meczach nie powalają na kolana.
przyznam, że się spodziewałam nieco więcej po niej. ale jakby się ktoś chciał zamieniać Boba za Ivane to biorę :wink:

Akurat tej formy (braku) można było się spodziewać. W sporcie cudów nie siedzenie na ławeczce zrobiło swoje. Ale myślę że w połowie sezonu Euroligowego zobaczymy tę Ivane ze Sopronu.

Boba też się przebudzi, jestem tego pewien (o ile wcześniej ją nie wywalą :cry: )
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 października 2008, 21:03

ann pisze:

no fakt, fakt, ale wysoki eval chyba nie jest potrzebny do szczęścia... :wink:
a zbiórki - racja, mogłoby być lepiej.
Lubię Bobę, ale za taką wymianę dziękuję.. :(
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2008, 21:09

wlodi9 pisze:
:lol: najlepiej nowy zespol stworzyc z "czysta karta" , hehe, kolejny "wielki" znawca sie znalazl na forum, pzd :wink:

Jakbys nie zauwazyl, to na forum jestem od 2004 roku, więc stwierdzenie, ze okazuję się kolejnym "znawca" po ponad 1000 -nym poscie traktuję z duzym rozbawieniem:))Wracając do sprawy - po prostu wymienilbym trenera- tka by bylo najprosciej - tylko zadnego cholernego dziadostwa z Polski - mam nadzieję, ze po ostatnich latach działacze sie tego juz nauczyli.

pzdr

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 października 2008, 21:15

no fakt, fakt, ale wysoki eval chyba nie jest potrzebny do szczęścia...

do szczęścia nie jest potrzebny, zwłaszcza mnie :P , ale jest wynikiem słabej skuteczności i dużej liczby strat

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 26 października 2008, 21:15

Dobrze, ale wczesniej nie zauwazylem Twoich trenerskich iwarunkowan(zdolnosci) :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 26 października 2008, 21:18

Saletra pisze:
wlodi9 pisze:

Jakbys nie zauwazyl, to na forum jestem od 2004 roku, więc stwierdzenie, ze okazuję się kolejnym "znawca" po ponad 1000 -nym poscie traktuję z duzym rozbawieniem:))Wracając do sprawy - po prostu wymienilbym trenera- tka by bylo najprosciej - tylko zadnego cholernego dziadostwa z Polski - mam nadzieję, ze po ostatnich latach działacze sie tego juz nauczyli.

pzdr

Saletra z calym szacunkiem ale twoje posty sa dosyc kontrowersyjne i nie dziwie sie ze kolejny raz ktos pisze ze "znawca" sie znalazl :D :D
Masz swoj styl pisania i tyle, kazdy ma prawo go komentowac.
A to ze twierdzisz ze koszykarka "x" czy "y" jest słaba że ta byś wyrzucił a tą odesłał na zmywak do Anglii to juz u Ciebie standard ;)
Pozdro
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2008, 21:21

wlodi9 pisze:Dobrze, ale wczesniej nie zauwazylem Twoich trenerskich iwarunkowan(zdolnosci) :wink:

Faktycznie szkoda, ale obiecuję, ze jak się posypią oferty, to pierwszenstwo będzie miała oferta z Leszna :lol: :lol: i zapewniam, ze zrobię bardzo fajną rewolucję kadrową :wink:

A wracając do bylych i obecnych zawodniczek Lotosu - zapraszamy Bobę do Muksu, wierzcie mi miejsce się dla niej znajdzie :wink: , a w zamian jakbyscie się upierali mozecie dostać Biczem.

Flejszer tez wezmiemy ale juz bez pocalowania reki.

Endrju : z tym zmywakiem nie przesadzajmy, ze to taka zła perspektywa- gdyby płacili ładnie w funtach, to ewentualnie na rok jeszcze bym się zdecydował popracować :wink:

pozdro
Ostatnio zmieniony 26 października 2008, 21:25 przez Saletra, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”