Euroliga - 4. kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 05 listopada 2008, 19:49

Ja bym se dziś pogratulował dziewczynom, fajnie, że wygrały tak łatwo...
Jako krytyk Boby muszę powiedzieć, że dziś niestety zagrała dobrze... mam jednak dalej nadzieję ;)
Gratuluje też ludziom którzy zorganizowali te kwiaty dla Anny - na prawdę duże brawo, aż mi się wypieki pojawiły tak mi się podobało :D
I brawa dla Anny za to, że się pojawiła mimo pewnei dość dużej awersji do klubu...
Chyba tyle mam do powiedzenia, dziś nie będę nikogo krytykował ;) - każdy ma dzień słabości
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

dezali
Amator

Postautor: dezali » 05 listopada 2008, 20:06

w przerwie po pierwszej kwarcie adf otrzymała kwiaty od przedstawicieli kibiców wisły, a praktycznie cała publiczność zebrana w hali nagrodziła ją owacją na stojąco. miły akcent miłego popołudnia na reymonta:)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 05 listopada 2008, 20:08

rzymi pisze:No i 75:45 dla Wisły. Ładny mecz. Boba rzuciła chyba 11 pkt..
Kotnis i Gajdosz na boisku.. szkoda, że tak późno. Ale lepiej późno niż wcale.
W Besiktasie najlepiej grały Harper i Hornbuckle (kilka podań miodzio jak dla mnie). Podsumowując, liczyłem, że turecki zespół postawi poprzeczkę Wiślę trochę wyżej.

Ładny mecz? Nie no, mój gust lekko ucierpiał bo momentami czułem się jak na Lotos-JG.
Besiktas jest cienki jak gazeta, Hornbuckle robi więcej wiatru niż korzyści i jedna Harper to se mogła. Dabović dno, Doron nie było i wszystko jasne. Ale, żebyśmy my jutro tak zagrali i tak wygrali to nie będę narzekać.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 listopada 2008, 20:33

Gratulacje dla Wisły... nie widzialem meczu ale wynik robi duze wrazenie... w Eurolidze nie ma slabych zespolow :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 05 listopada 2008, 20:38

Fajny gładko wygrany meczyk :D na trybunach ADF uśmiechnięta :) Co do Besiktasu to strasznie słabo dzisiaj...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 05 listopada 2008, 20:41

Moze ktos dysponuje fotkami z fety dla ADF, miloby bylo poogladac bo ze wzgledu na odleglosc, sezon sledze w internecie, z gory dzieki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 listopada 2008, 20:43

Mecz jakiego juz dawno nie było w eurolidze na Wisłę, wygrany spacerkiem.Ok 15 minut bardzo dobrej gry.. chciałbym wierzyć ze nie była ona zasługą jedynie fatalnej gry Besikdasu. Ten zespól nie istniał, samolubne zagrania dwóch pań H, to naprawdę bardzo mało jak na eurolige ;/

Co do Boby - to dzis zagrała mniej więcej tak jak liczyłem ze będzie grała, czyli średnio. Ale w porównaniu do dotychczasowych meczu to była rewelacja. Takie jej statsy sa nam bardzo potrzebne w eurolidze.

Potrzebna tez jest lepsza gra Canty (zwłaszcza skutecznosc) na razie gra dużo słabiej niz 2 lata temu..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 listopada 2008, 20:53

Valencia - Valenciennes 32:13 po I kwarcie.. znajomy wynik :roll:
Po II kwarcie 48:25 dla Valencii.. :roll:
A i Halcon wygrywa jak narazie z Bourges.

Praga - UMMC 64:94 (Jones 20pkt w 20min)

Po dogrywce Fenerbahce wygrało z Montpellier 90:83.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2008, 21:09 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 05 listopada 2008, 21:07

Dobry mecz "Boby", mam nadzieję że to droga ku jeszcze lepszej postawie.

Uwaga do trenera: Jak mamy +23 czy też +27 to nie ma co walczyć o piękny wynik na kartce papieru tylko wpuścić te młode (Kotnis Gajdosz) a nie czekać na 2-3 ostatnie minuty meczu (Gajdosz to chyba przy 50 sek weszła).

Wizyta na Reymonta ogólnie pozytywnie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 05 listopada 2008, 21:43

Zna ktos wynik meczu Lille - Venezia...?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 listopada 2008, 21:51

Lille - Venezia 63:81
dla Venezii 27pkt rzuciła Ballardini, która grała we włoskiej reprezentacji w eliminacjach ME :)

Valencia - UHB 99:51
Ferragut nie trafiła osobistego.. mogło być 100 :P

Halcon - Bourges 77:70 (25pkt Dumerc dla BOurges)
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2008, 22:08 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 05 listopada 2008, 22:07

Jak nie wyszła Doron oraz Longin to nawet pożartowaliśmy, że może od jutra w Gdyni? :)

Mecz słabiutki - emocje jedynie po dziwnych decyzjach sędziów. Ten Rosjanin sędziuje nam drugi mecz z rzędu - jak jeszcze raz tak wygwiżdże Bobę, to dziewczyna będzie chyba musiała się z nim umówić.

Harper ma ładne statystyki, ale jakoś dziwnie gra. Słabo technicznie, ale świetnie atletycznie. Nie bardzo mi się podoba to u wysokich. Natomiast Alexis jest fajna - taka streetballowa, ale spoko.

Uzytkownik82
Nowy na forum

Postautor: Uzytkownik82 » 05 listopada 2008, 22:09

Zeby bylo ciekawiej:
Halcon Avenida - Bourges Basket 77:70

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 listopada 2008, 22:09

Nie spodziewałem się, że wiślaczki wygrają tak gładko. Straszono trochę przed meczem Amerykankami i Doron. Ta ostatnia nie zagrała (pewnie jakiś uraz), ale jej występ pewnie niewiele by zmienił. Faktycznie masakra, żeby dwie babki rzuciły 80% punktów całej drużyny. Kilka zagrań miały dość fajnych, ale to nie streetball.:) Więcej spodziewałem się po Besiktasie, ale musiałyby zagrać naprawdę bardzo dobry mecz, żeby dzisiaj powalczyć o wygraną. Na plus w Wiśle: wrzutki Skery pod kosz do Kobryn, kilka innych dwójkowych i trójkowych akcji, no i oczywiście najlepszy jak dotąd mecz Boby.:) Widać było jej zaangażowanie i większą pewność siebie. Poza tym każda zawodniczka dołożyła swoją cegiełkę w tak łatwym zwycięstwie. W końcu też wpadło drużynie pięć "trójek" - w poprzednich sezonach to był taki przeciętny wynik, teraz sporo. Minusem jest zbyt późne wpuszczenie rezerwowych (przynajmniej Dorota mogła spokojnie wejść w drugiej kwarcie) i znowu bardzo słabo wykonywane rzuty wolne. Przydałby się jakiś trening w tym elemencie... Zgadzam się z jedną z poprzednich wypowiedzi, że Canty gra w tym sezonie poniżej oczekiwań. To chyba efekt zniżki formy, ale też jej gra jest łatwa do rozszyfrowania.

Oczywiście bardzo miły gest z kwiatami dla ADF. Jej obecność była zasoczeniem, ale jakże miłym.:)

PS. A to niespodzianka! Halcon wygrywa z Bourges. Po trzech kwartach wydawalo się, że kontrolują wynik, miały chyba 9 pkt przewagi. Francuzki musiały się gdzieś potknąć. Szkoda, że nie u nas. Tak czy inaczej Halcon jest silniejszy niż początkowo się zdawało i mecz za tydzień nabiera dużego znaczenia - trzeba wygrać, najlepiej w wyraźnych rozmiarach, bo w ostatniej kolejce jest rewanż w Hiszpanii.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2008, 22:18 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 listopada 2008, 22:11

I jeszcze taki mały okołomeczowy offtop - fajnie byłoby, aby więcej kobiet było komisarzami zawodów. Zwłaszcza takich jak ta pani, która była dzisiaj. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”