XII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 listopada 2008, 18:04

byla pewnie szansa wywieźć z Krakowa 2 pkt, ale nie jeśli Amerykanki grają taki dramat!

co z tego, że Robbins zbiera co drugą piłkę, jak nie potrafi jej wrzucić z powrotem. Walker i Carter 0 dziś nie wiadomo, która była słabsza... a obie grały sporo. Dlaczego nie Gajewska?

Mieloszyńska cały mecz (zejscie w ostatniej minucie, by dać się wpisac do protokołu Bednarczyk i Rozwadowskiej), Siwa podobnie. Nie może być tak, że my cały mecz gramy 6, czy nawet 7 zawodniczek. kolejny raz już jest za krotka ławka i mam nadzieję, że jakieś wzmocnienie zimowe nas spotka...

Poziom, jak słyszałem, był żenujący... ale są plusy takiego meczu - nie często zdarza się, że w obu zespołach pierwsze skrzypce grają Polki. To się chwali.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 15 listopada 2008, 18:15

Kotnis po raz kolejny zaliczyła bezproduktywne rozgrzewanie w 4 kwarcie, o tyle jest to po raz kolejny frustrujące, że jeśli kontuzja której dostała Wielebna jest tak poważna na jaką wyglądała to na kilka najbliższych meczy mamy 2 zdrowe Polki do gry: Ewkę i Doris...dość farsowo się robi.

Poza tym zaliczyliśmy drastyczny progres w skuteczności z rzutów wolnych...oby jak najdłużej.

Co jeszcze?
Może tyle, że Mique już powinno powoli to kolano przestać boleć, a jak nie to niech się pakuje i weźmie ze sobą Canty :wink: Bo w obecnej sytuacji kadrowej czasu i miejsca na takie zabawy już nie ma.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matishe
Żak

Postautor: matishe » 15 listopada 2008, 18:36

aszzz... czemu Wisełka nie wygrała 11pkt. ? wtedy wleciałyby mi 2pkt w Lidze Typerów :)

Gratulacje zwycięstwa

Pozdrawiam
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 listopada 2008, 18:58

Ałgaja pisze:na kilka najbliższych meczy mamy 2 zdrowe Polki do gry: Ewkę i Doris...dość farsowo się robi.

Poza tym zaliczyliśmy drastyczny progres w skuteczności z rzutów wolnych...oby jak najdłużej.

Polki jak Polki. Z dwoma ogranymi + żółtociobem można grać. My tak gramy Pawlak,Lecia+ Tomiałowicz.

Bardziej niepokojące że mielibyście (bo jeszcze kontuzja Pałki) tylko 2 zawodniczki podkoszoszowe Bobe- Kobryn.

Mam nadzieje że w meczu z nami Matovic przynajmniej jedną wyrzuci za 5 fauli przed końcem meczu.
Oczwiście nie mam wątpliwośći ze C.H na nas cudownie wyzdrowieje. :wink:

Najważniejsze dla Wisły to paradoksalnie nie mecz z Gdynią (mam nadzieję że przegracie :roll: :wink: ) ale z Ruskimi w Eurolidze i z AZS w Gorzowie. TO MUSICIE WYGRAĆ :twisted: :twisted: (dla dobra waszego i naszego :wink: )
Obrazek

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 15 listopada 2008, 19:02

matishe pisze:aszzz... czemu Wisełka nie wygrała 11pkt. ? wtedy wleciałyby mi 2pkt w Lidze Typerów :)

Gratulacje zwycięstwa

Pozdrawiam

no właśnie :wink:
mecz nie mół zachwycic- świadczą o tym staty :? niemniej gratulecje dla Wisły :)

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 15 listopada 2008, 19:10

Ałgaja pisze:Kotnis po raz kolejny zaliczyła bezproduktywne rozgrzewanie w 4 kwarcie, o tyle jest to po raz kolejny frustrujące, że jeśli kontuzja której dostała Wielebna jest tak poważna na jaką wyglądała to na kilka najbliższych meczy mamy 2 zdrowe Polki do gry: Ewkę i Doris...dość farsowo się robi.

Realnie i pesymistycznie, to raczej nie zagra do końca sezonu. No, ale poczekajmy na diagnoze.
Ałgaja pisze:Poza tym zaliczyliśmy drastyczny progres w skuteczności z rzutów wolnych...oby jak najdłużej.

A za trzy 2/10 :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 listopada 2008, 19:43

Co się stało Ani Wielebnowskiej? Napiszcie coś o tym..
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 listopada 2008, 20:02

Druga połowa lepsza od pierwszej, a końcówka pod kontrolą. W wolnych duża poprawa w stosunku do meczu z Halconem. Wyobraźmy sobie, że nic by nie drgnęło w tej kwestii - wówczas wiślaczki zdobyłyby jakieś 5 pkt mniej, co przy lepiej wykonywanych wolnych przez CCC spowodowałoby, że wynik mógłby być sporą niewiadomą. Znowu świetnie Ewelina, Boba walczyła na deskach (tutaj była twarda walka, bo zawodniczki z Polkowic grają bardzo agresywnie na atakowanej tablicy), Dorota również wniosła swoją cegiełkę do zwycięstwa. Pozostałe nie zachwyciły, ale trzeba podkreślić dobrą obronę. Najładniejsza akcja meczu to oczywiście aley-up Eweliny po podaniu Skery w trzeciej kwarcie. Świetne to było! Jeśli chodzi o CCC, to rozczarowały Amerykanki (chociaż Robbins walczyła mocno na deskach, ale 0/6 z wolnych to masakra), które szybko złapały po trzy faule. Więcej spodziewałem się też po Mieloszyńskiej. Całkiem fajnie zagrała natomiast Agata. Celny rzut z ok. 10 metrów zdarza się bardzo rzadko. Trochę szkoda, że nie ma jej już w Wiśle i nie tylko chodzi o walory koszykarskie. :wink: Mam nadzieję, że nic poważnego jej się nie stało, bo ta kontuzja wyglądała dość nieprzyjemnie.
Co do Ani - po tym co widziałem, również nie jestem dobrej myśli. Paskudnie to wyglądało - pewnie podobna kontuzja, jakiej doznała Pawlak w ubiegłym sezonie. Przypuszczam, że czeka ją co najmniej kilka tygodni przerwy. Nie wygląda to wesoło, bo mamy teraz dwie zdrowe Polki, które sa ograne w lidze. Nawet jeśli więc wróci Chamique, problem pozostanie. Aga wróci dopiero w styczniu, Edyta nie wiadomo kiedy (chociaż i tak nie była i nie będzie kluczową zawodniczką). Prawdziwy szpital w drużynie...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 15 listopada 2008, 20:12

no to niezbyt ciekawie wyglada sytuacja z polskimi zawodniczkami w krakowie.

A co z Mique - wiadomo kiedy wróci??

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 15 listopada 2008, 20:24

krysti10 pisze:
rzymi pisze:Co się stało Ani Wielebnowskiej? Napiszcie coś o tym..

Z tego co się dowiedziałem na konferencji prasowej to Anna Wielebnowska ma kontuzje kolana( być może coś złamanego lub skręcenie jakieś) .Lekarze z pogotowia znieśli ją na noszach i zabrali do szpitala na badania lekarskie, pojechał z nią doktor Wisły Jerzy Zając.Kontuzja Ani może jednak okazać się na tyle poważna że niezagra w kilku meczach( m.in. z Nadieżdą i Lotosem)

Natomiast Agata Gajda doznała mało poważnej kontuzji która zostanie wyleczona do następnego meczu CCC. - tak powiedział Krzysztof Koziorowicz.

Czekamy na diagnoze, gorzej jak więzadła poszły. Wtedy to niestety nie będzie kilka tygodni. A co do pana Zająca, to widzimy do dziś jak przebadał kolana Dawidowskiego. Ja bym swoich kolan mu nie powierzył :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 15 listopada 2008, 21:33

Zwycięstwo cieszy gdyż wiadomo że bez Holdsclaw mega ciężko o zwycięstwo...
W sumie od początku pełna kontrola!
Słaby mecz Maksimović i bardzo słaby Skerović 0/6!!!!!, dlatego zwycięstwo cieszy!
Jak się nie ma snajperek trzeba mecz wygrać obroną i tak właśnie się stało!
Zgadzam się z Hellim że najważniejszy dla nas mecz to nie ten w Gdyni /pomóżmy sobie nawzajem!/tylko w Gorzowie...Porażka tam oznacza koniec marzeń o 1 miejscu przed play-off!
Niestety Wielebna wypada na dłużej ale niedługo wraca Pałka!
Co do CCC to raczej bez szans na brąz w tym sezonie chyba że jeszcze coś poprawią kogoś dokupią?
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 21:46

JaroTS pisze:Zwycięstwo cieszy gdyż wiadomo że bez Holdsclaw mega ciężko o zwycięstwo...
Słaby mecz Maksimović i bardzo słaby Skerović 0/6!!!!!, dlatego zwycięstwo cieszy!
Zgadzam się z Hellim że najważniejszy dla nas mecz to nie ten w Gdyni /pomóżmy sobie nawzajem!/tylko w Gorzowie...Porażka tam oznacza koniec marzeń o 1 miejscu przed play-off!
Co do CCC to raczej bez szans na brąz w tym sezonie chyba że jeszcze coś poprawią kogoś dokupią?

Moze i tak sie stac.. ze beda mieli teoretycznie wieksze szanse na srebro niz braz :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 listopada 2008, 21:52

:) :( :) :(
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 13:07 przez hellraiser, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 listopada 2008, 22:08

JaroTS pisze:Zwycięstwo cieszy gdyż wiadomo że bez Holdsclaw mega ciężko o zwycięstwo...

A właśnie, że dzisiaj nieobecność Chamique nie miała takiego znaczenia, chociaż faktycznie dorzuciłaby coś w ataku. Tylko że dzisiaj grał zespół, a nie indywidualności. Przypuszczam, że z nią w składzie wygrana byłaby w podobnych rozmiarach.
Co do niby słabego meczu Boby i bardzo słabego Skery, radzę Ci spojrzeć bardziej wnikliwie na statystyki. Tak, w ataku Skera nie zagrała kompletnie nic, ale 6 asyst, 5 zbiórek i 3 przechwyty miały swoje znaczenie. W trzeciej kwarcie najpierw kapitalnie podała do Eweliny, a w kolejnej akcji zanotowała przechwyt, dzięki któremu po zbudowaniu akcji Dorota trafiła "trójkę" i z 4 pkt przewagi w ciągu około 30 sekund zrobiło się 9 pkt. To był jeden z decydujących momentów meczu - dzięki tej przewadze wiślaczkom grało się spokojniej. Jak słusznie zauważył Hell, Bobie zabrakło bardzo niewiele do double-double. Walczyła dzisiaj na deskach, dorzuciła trochę punktów i - co godne zauważenia - wykonywała dużo lepiej wolne niż w środę.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 22:34

hellraiser pisze:
Endrju pisze:

Moze i tak sie stac.. ze beda mieli teoretycznie wieksze szanse na srebro niz braz :D :D

Nie większe tylko takie same na srebro jak i brąz czyli spotkają się 1/2 z AZS lub w walce o 3 miejsce.

AZS nie ma szans w walce do 3 zwycięstw ani z Wisłą ani z Lotosem. Jedyna ich szansa to zajęcie 1 miejsca po sezonie a 2-3 Wisła i Lotos.
Czyli porażka w Gdyni i same zwycięstwa da im to.

No ale ja przewiduje od następnej kolejki odliczanie wsteczne
1,2,3 ,4 porażka małoooooooo. :wink: :wink: :wink: :roll
:

1. Zgadzam sie z toba ;) Wreszcie dobrze myslisz...2. ... niestety szybko wrociles do swojego "poziomu" ;) i chyba sam nie wierzysz w tak dluga serie :lol: :lol: :lol: No ale coz...zawisc musi byc :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”