paulo2907 pisze:Hit kolejki w TVP Sport
W najbliższą sobotę koszykarki Wisły Can-Pack Kraków zmierzą się na wyjeździe z KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Bezpośrednią transmisję hitu 15. kolejki Ford Germaz Ekstraklasy przeprowadzi TVP Sport.
Dla podopiecznych Wojciecha Downar-Zapolskiego, które po zwycięstwie nad ŁKS-em Siemens AGD Łódź wskoczyły na fotel lidera rozgrywek będzie to okazja do rewanżu za porażkę poniesioną 24 września. W Krakowie akademiczki wygrały wówczas 77:70.
Początek szlagierowo zapowiadającego się spotkania w Gorzowie Wielkopolskim wyznaczono na godzinę 19.15.
(Biuro Prasowe Wisły Can-Pack)
To dobra informacja, bo wcześniej ta transmisja nie była planowana. Tylko pewnie ze względu na godzinę nie będzie transmisji w ośrodkach TVP Info i trzeba będzie się zdać na oglądanie w itvp.pl.
Dobre chociaż to
Wy tu gadu gadu a jakby nie było wreszcie jesteśmy liderem
I jeżeli utrzymamy go w Gorzowie to nie oddamy już do końca ... ( o ile Catch nie przyjedzie na rewanż z nami ( nie wiem kiedy przyjeżdża ) )
Co do meczu z Pecsem to najważniejszą sprawą będzie gra Dupree. ( O ile w ogóle zagra),Jaką jakość w grze jest w stanie zaprezentować . , czy po tej przerwie będzie tą Dupree z finałów czy jednak tą z sezonu zasadniczego. ( przy czym biorę po uwagę zgranie z drużyną itd. Mimo wszystko da się zauważyć już od 1-ego meczu w jakiej dana zawodniczka jest formie , tak jak od pierwszego meczu Ewka potwierdza , że gra świetnie i tak jak Canty od początku potwierdza , że mało wnosi do zespołu niestety . )
Według mnie (z wszystkich możliwych przeciwników teraz) z każdym zespołem Wisła jest w stanie wygrać ale i też przegrać co pokazała nie raz dlatego te wszystkie kalkulacje nie mają większego sensu... nasz potencjał pozwala twierdzić , że to od nas w 70 % będzie zależeć kto wygra daną rywalizacje....
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman