XXII kolejka FGE:Energa Toruń-Włókniarz Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Damian94
Nowy na forum

Postautor: Damian94 » 22 lutego 2009, 19:51

rodgers-kibic z torunia pisze:po 3 kwartach jest 55:46 dla gospodyń.
nie jest żle Wlczyć Włókniarz!! Plkk to sobie jaja robi! dzieki za info czekam na wiecej 8)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 22 lutego 2009, 19:54

czy wiecej bedzie to nie wiem ale koleżanka obiecała wysłać jeszcze jednego SMS'a, wiec trzymam ja za słowo. :D :D :D

Edit: 64:55 w połowie 4 kwarty, czyli cały mecz na styku...

68:65 juz :roll: :roll: :roll: :roll: ale nie wiem ktora minuta
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2009, 20:13 przez rodgers-kibic z torunia, łącznie zmieniany 1 raz.

gucio
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gucio » 22 lutego 2009, 20:12

No już raczej po meczu, ciekawe jak sie skonczyło?
Włókniarz potęga jak za czasów Langierowicza.
Czy ktoś pamięta piątkę (Kozera,Piotrkiewicz,Sidoruk,Seroka,Stodulska)?

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 22 lutego 2009, 20:32

pewnie 68:65 to był wynik koncowy...

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 22 lutego 2009, 20:52

rodgers-kibic z torunia pisze:pewnie 68:65 to był wynik koncowy...

potwierdzony ten wynik juz na PLKK a szkoda bo sensacja byla blisko :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian94
Nowy na forum

Postautor: Damian94 » 22 lutego 2009, 21:07

i kto mówił ze bedzie nudno :?: barwo dziewczyny w sobote Poznań!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 lutego 2009, 21:28

był taki moment 60-46 dla Torunia. No mówie bedzie spacerek a tu nagle trzy akcje i 60-55!!!!
W sumie to Włokniarz przegrał na własne zyczenie! Przy tej formie możecie spokojnie czekac na nastepne mecze wygrane oczywiście!!!!
O grze Torunianek napisze tyle dobrze ze wygrały! Nasz nabytek fanastycznie rzuca opsobiste na 4 próby ...nie trafił ani razu. Poprostu Amy Denson czyli powtórka z rozrywki!!!!!Rogders bedzie wiedział o co chodzi!!!! :evil: :evil: :evil:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Damian94
Nowy na forum

Postautor: Damian94 » 22 lutego 2009, 21:59

hermes46 pisze:był taki moment 60-46 dla Torunia. No mówie bedzie spacerek a tu nagle trzy akcje i 60-55!!!!
W sumie to Włokniarz przegrał na własne zyczenie! Przy tej formie możecie spokojnie czekac na nastepne mecze wygrane oczywiście!!!!
O grze Torunianek napisze tyle dobrze ze wygrały! Nasz nabytek fanastycznie rzuca opsobiste na 4 próby ...nie trafił ani razu. Poprostu Amy Denson czyli powtórka z rozrywki!!!!!Rogders bedzie wiedział o co chodzi!!!! :evil: :evil: :evil:
a kto zgarał wypas z P-ce?

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 lutego 2009, 07:53

torunianki nie potrafiły przez 30 minut upilnowac Page!W ostatnich chwilach próbowała rzucac Proschenko przy 66-65 ale została zablokowana przez torunianke a ta nastepnie ja z faulowała i było po meczu! Na szczescie dla nas!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 23 lutego 2009, 10:27

hermes46 pisze:torunianki nie potrafiły przez 30 minut upilnowac Page!W ostatnich chwilach próbowała rzucac Proschenko przy 66-65 ale została zablokowana przez torunianke a ta nastepnie ja z faulowała i było po meczu! Na szczescie dla nas!

Widzisz "hermes46" mówiłem, że przyjadę i przyjechałem nawet pogoda nas bardzo ładnie przywitała :lol:
Zgadzam się Torunianki nie potrafiły upilnować "Di" i Marzeny Jarzyny, ale niestety przegraliśmy na własne życzenie.
Jeżeli zawodniczka, która gra już w kosza kilkanaście lat i nie potrafi rzucić spod kosza sam na sam to woła o pomstę do nieba :evil:
W ten sposób meczów się nie wygrywa.
Mecz był do wygrania, nie ma co rozpamiętywać tylko trzeba zebrać się w garść i szykować na sobotę na MUKS w Pabianicach:)

P.S
Zamieszczone będą fotki z wyjazdu przy najbliższej okazji
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 23 lutego 2009, 12:11

Energa Toruń musiała się sporo natudzić, aby pokonać ostatni w tabeli PTK Aflofarm Vicard Pabianice. Podopieczne Elemedina Omanicia pokonały beniaminka Ford Germaz Ekstraklasy jedynie trzema punktami - 68:65.

Już od samego początku dało się zauważyć statyczną grę Katarzynek. Akcje były nieskładne i kończone niecelnymi rzutami. Po dwóch celnych osobistych Leony Jankowskiej przyjezdne prowadziły 5:1. Wtedy jednak sygnał do ataku dały podkoszowe zawodniczki Energi, Jacqueline Moore oraz wprowadzona na boisko, debiutująca Dominikanka, Suqeiry Monsac Sierra. Po jej punktach podopieczne Elmedina Omancia wyszły na prowadzenie 9:5. Przez kolejne minuty żaden z zespołów nie potrafił wypracować sobie większej przewagi. Świetną partię w barwach PTK grała Danielle Page. W 14 minucie, po sześciu punktach z rzędu Ilony Jasnowskiej, Energa prowadziła 30:22. Do końca pierwszej połowy utrzymała się przewaga gospodyń, a wynik 43:33 przypieczętowała rzutem zza linii 6,25 m. Monika Krawiec.

Po zmianie stron, pabianiczanki widząc słabszą dyspozycję gospodyń rzuciły się do ataku. Po punktach Page było już tylko 47:41, a na dodatek za pięć fauli zeszła z parkietu J. Moore. Niemoc Katarzynek trwała jednak dalej. Mnożyły się niewymuszone błędy w ataku, słaba skuteczność i liczne straty. Anna Szyćko zbliżyła swój zespół na zaledwie trzy punkty straty, ale końcowe fragmenty trzeciej kwarty to bardzo dobra gra Sheeny Moore i prowadzenie torunianek 55:46. Po trafieniu Jasnowskiej z dystansu przewaga wzrosła już do dwunastu punktów i wydawało się, że nic nie może odwrócić losów meczu. Podopieczne Sławomira Depty systematycznie odrabiały straty, głównie za sprawą Page oraz Marzeny Głaszcz. Na 23 sekundy przed końcem meczu, przy jednopunktowym prowadzeniu Energi, faul ofensywny popełniła ta druga. Faulowana później S. Moore trafiła oba rzuty osobiste i na dodatek przechwyciła w następnej akcji piłkę. Dzięki temu faworytki z Torunia odniosły zwycięstwo, które daje im pewny awans do fazy play-off.

Styl, w jaki to uczyniły koszykarki prowadzone przez Omanicia pozostawia jednak wiele do życzenia. Szkoleniowiec Energi zachował po meczu spokój: - Nie ma co krzyczeć na zawodniczki. Zagrały słabszy mecz, ale trzeba też przyznać, że Pabianice to zupełnie inna drużyna niż dwa miesiące temu. Po wzmocnieniach grają dużo lepiej, a nam we znaki dała się głównie Danielle Page. My teraz musimy się jak najlepiej przygotować do play-off.

Marcin Gładysz

www.plkk.pl

Galeria zdjęć z plkk

www.plkk.pl/index.php?p=galleries&id=2179
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 lutego 2009, 13:47

wie ktoś, co ze statystykami? jakaś awaria sprzętu w spożywczaku?

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 23 lutego 2009, 15:15

Kuba pisze:wie ktoś, co ze statystykami? jakaś awaria sprzętu w spożywczaku?

siedzieliśmy obok statystyków i normalnie wszystko funkcjonowało.
Też się zdziwiłem, że nie ma relacji na żywo, gdy zaczęli do mnie dzwonić kibice z Pabianic :x
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian94
Nowy na forum

Postautor: Damian94 » 23 lutego 2009, 15:27

Kuba pisze:wie ktoś, co ze statystykami? jakaś awaria sprzętu w spożywczaku?

ŻP pisze tylko:
Rewelacyjnie zagrała Amerykanka Danielle Page, która zdobyła 27 punktów.
Ponadto punkty dla naszego zespołu zdobywały: Sadiq 12, Jankowska 10, Głaszcz 6, Piestrzyńska 5, Proszczenko 3, Szemraj 1, Szyćko 1, Błaszczyk.

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 23 lutego 2009, 15:49

Chwile grozy jakie przeżyliśmy w Spożywczaku :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”