XXIV kolejka FGE: PWSZ Gorzów Wielkopolski - AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 08 marca 2009, 23:53

Twierdza Gorzów nadal nie zdobyta - relacja z meczu KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - INEA AZS Poznań

Wspaniały prezent na Dzień Kobiet jak i urodziny sprawiły sobie koszykarki z Gorzowa Wlkp. W niedzielę swoje święto obchodził trener Dariusz Maciejewski oraz kapitan gorzowskiego zespołu Justyna Żurowska. Tylko przez pierwsze kilka minuty rywalki z Poznania były w stanie nawiązać równorzędną walkę.

Gorzowianki niedzielne spotkanie rozpoczęły podobnie jak w poprzednich meczach, bardzo nerwowo i nieskutecznie. Nie mające nic do stracenia koszykarki z Poznania wykorzystały chwilę słabości KSSSE i po trzech minutach gry prowadziły 2:6. Podopieczne trenera Dariusza Maciejewskiego w kolejnych minutach odrobiły starty, lecz dzięki "trójce" Weroniki Idczak poznanianki ponownie wyszły na prowadzenie. Przez kolejne minuty to gra kosz za kosz, a wynik oscylował w okolicach remisu. Na trzy minuty przed końcem punkty Nkoliki Anosike spod kosza dały prowadzenie drużynie z Gorzowa. Akademiczki nie oddały już prowadzenia do końca spotkania. Wynik pierwszej kwarty akcją 2+1 ustaliła Anna Breitreiner, a KSSSE prowadziło już 20:15.

Przez 3,5 minuty drugiej kwarty na boisku dominowała tylko drużyna KSSSE. Koszykarki z Gorzowa rzuciły aż 19 punktów, tracąc tylko dwa 2. Popis swojej gry dała przede wszystkim Breitreiner, której piłki wpadały do kosza z każdej pozycji. Poznanianki kompletnie nie radziły sobie w obronie, a w ataku prezentowały mizerną skuteczność. Dopiero po czasie wziętym przez Katarzynę Dydek za sprawą punktów Agnieszki Skobel i Okeishy Howardudało im się odrobić cześć start. Jednak w końcowej części drugiej kwarty wszystko wróciło do normy. Za trzy punkty trafiła Justyna Żurowska, a punkty z kontry dołożyła Koryzna. Ekipa KSSSE wygrała tą cześć spotkania aż 32:13.

Drugą część spotkania otworzyła obchodząca w niedzielę 24 urodziny, Justyna Żurowska. Gorzowianki po uzyskaniu wysokiej przewagi już w drugiej kwarcie, kontrolowały przebieg spotkania. Mimo usilnych prób duetu Agnieszka Skobel-Joanna Walich, koszykarki z Poznania nie były w stanie nawiązać równorzędnej walki. Gorzowianki ponownie przycisnęły w końcówce kwarty, zdobywając kilka punktów z rzędu. Wynik trzeciej kwarty praktycznie przesądził o końcowym wyniku całego spotkania.

Jedynie w ostatniej części gry podopieczne Katarzyny Dydek zdołały odrobić część start. Już na początku akcją 2+1 popisała się Skobel, a zza linii 6,25 m. trafiła Monika Sibora. Należy jednak wspomnieć, że w czwartej kwarcie trener Maciejewski dał szansę swoim młodszym zawodniczkom. Na parkiecie pojawiły się m.in. Agata Chaliburda i Claudia Trębicka. W szeregi KSSSE wdało się znaczne rozluźnienie, a ostatnia kwarta zakończyła się wynikiem 9:16 dla INEI. Ostatecznie całe spotkanie wygrały gorzowianki 84:65.

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - INEA AZS Poznań 84:65 (20:15, 32:13, 26:18, 6:19)

KSSSE: Anna Breitreiner 24, Edyta Koryzna 20, Nkolika Anosike 12, Justyna Żurowska 11, Samantha Richards 7, Agnieszka Kaczmarczyk 7, Katarzyna Czubak 3, Agata Chaliburda 0, Justyna Maruszczak 0, Claudia Trębicka 0.

INEA: Agnieszka Skobel 20, Joanna Walich 15, Monika Sibora 10, Anna Pamuła 5, Natalia Mrozińska 4, Reda Aleliunaite-Jankowska 4, Weronika Idczak 3, Patrycja Mazurczak 2, Okeisha Howard 2, Olga Pacyńska 0.

Sędziowie: Marek Maliszewski (Warszawa) i Robert Mordal (Gliwice).

Widzów: 800.

źródło:www.sportowefakty.pl
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 marca 2009, 01:02

bart_81 pisze:
ann pisze:ojj wszystkich nie oglądam, nie da rady tak często zarywać nocy :)
ale ze względu na to, że Anosike gra w Lynx sporo meczy tej drużyny widziałam :D
i uważam że skuteczność na poziomie 44% z gry jak na zawodniczkę podkoszową jest taka sobie. nie mówię, że bardzo zła, ale jeśli kolega liczy że się bardzo poprawi to może się przeliczyć.
a najbardziej denerwujące są te grzyby spod samego kosza, dziś też kilka takich miała, ale trochę zebrała i genaralnie źle nie było :)

Poza tym skutecznosc Anosike to na razie 47% z gry i 80% z osobistych, a to nie jest zle biorac pod uwage mala liczbe rozegranych spotkan.

no właśnie 8)

Nie martw sie ann o Anosike:) Maksimovic ma skutecznosc 42% a Matovic 45. To tez sa srodkowe i jakos sobie radza

Co do Anosike, to co przemawia za jej osobą w porównaniu do Taylor, to dziś zauwazyłem (i nie tylko dziś), że przeciwniczki przy wejściach pod kosz wolały oddać piłkę na obwód, niż wejść w starcie z Anosike. Taylor ma może lepszą skuteczność punktową, ale czasem mam wrażenie, że stoi jak tyczka pod koszem. Nie chcę tutaj deprecjonować Taylor, bo ma ona swoje niekwestionowane walory, przede wszystkim skuteczność. Bardzo chciałbym aby obie zostały w zespole na nowy sezon, ale to chyba niemożliwe. Pewnie każda chce byc nr 1...

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 09 marca 2009, 09:09

To ja wiem którzy z was tylko pytam się czy któryś z forum:D Bo tak przed sklepem gadali z koleżanką a ja w sklepie w tym czasie byłem:D

Tak, to którys z forum :lol:
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 09 marca 2009, 11:08

Hamplik pisze:
To ja wiem którzy z was tylko pytam się czy któryś z forum:D Bo tak przed sklepem gadali z koleżanką a ja w sklepie w tym czasie byłem:D

To był któryś z młodych :lol: :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 09 marca 2009, 11:27

MARAS pisze:
Hamplik pisze:

To był któryś z młodych :lol: :lol: :lol:
no 2 ich było...jeden mlody wiekiem a drugi wygladem;)hehehe
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 09 marca 2009, 14:21

Wiem że jednym z nich był typek co uderzał w bęben a drugi bodajże w okularach?:D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 09 marca 2009, 14:33

Pytanie do Gorzowa- gdzie mozna obejrzec jakies foty z wczorajszego meczu robione przez fotoreporterów z waszego miasta??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 09 marca 2009, 15:11

Pewnie na gorzow24.pl za moment sprawdzę i wkleję linka ;)

http://gorzow24.pl/fotoreportaz/680/1/a ... -8465.html

proszę

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 marca 2009, 15:14

MARAS pisze:Pytanie do Gorzowa- gdzie mozna obejrzec jakies foty z wczorajszego meczu robione przez fotoreporterów z waszego miasta??

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=GL&Date=20090308&Category=GALERIA&Artno=235694418&Ref=PH

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 09 marca 2009, 16:34

Marek. pisze:Wiem że jednym z nich był typek co uderzał w bęben a drugi bodajże w okularach?:D

No dobra, tym jednym w okularach byłem ja :lol:
Po tym co nasze pokazały w drugiej kwarcie trzeba było sobie zapodać dawkę uspakajającą :D
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 09 marca 2009, 18:21

Nie przesadzaj :D... Szkoda że 100 nie padło:D Ale tak to jest jak Maciejewski wpuszcza drugi skład + Kasia Czubak :]

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 marca 2009, 20:45

Marek. pisze:Nie przesadzaj :D... Szkoda że 100 nie padło:D Ale tak to jest jak Maciejewski wpuszcza drugi skład + Kasia Czubak :]

No i bardzo slusznie uczynil trener Maciejewski 8)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 09 marca 2009, 21:11

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 09 marca 2009, 21:13

bart_81 pisze:
Marek. pisze:Nie przesadzaj :D... Szkoda że 100 nie padło:D Ale tak to jest jak Maciejewski wpuszcza drugi skład + Kasia Czubak :]

Ale sam widziałeś jak ta gra wyglądała gdy takie zestawienie widzieliśmy :D

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 09 marca 2009, 21:15

Marek. pisze:
bart_81 pisze:

Ale sam widziałeś jak ta gra wyglądała gdy takie zestawienie widzieliśmy :D

Ty już Maro tyle nie narzekaj... młode też muszą się wdrażać powoli...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”