Najsłabszy trener...

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Najsłabszy trener..

Czas głosowania minął 11 kwietnia 2009, 18:05

Sławomir Depta
17
19%
Wojciech Downar Zapolski
30
34%
Miodrag Gajić
14
16%
Jarosław Zyskowski
3
3%
Mirosław Orczyk
6
7%
Elmedin Omanić
6
7%
Jacek Winnicki
6
7%
inny
6
7%

Liczba głosów: 88

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 22 marca 2009, 23:52

desix pisze:
plk_ONeal pisze:
Saletra pisze:Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?

Zdecydowanie Koziorowicz!!!! Przecież z szóstym budżetem w lidze, zanim ściągnęli Plenette, wygrał z Gorzowem, i gdyby nie dwie pierwsze porażki, to naprawdę robota doskonała. Zespół z charakterem, walczy, broni i przede wszystkim, co rzadko się w lidze widzi, przyjemność sprawia dziewczynom gra. Kapitalna robota, wielkie słowa uznania! Europejska czołówka...

Zmień dilera, bo Cię oszukuje. Na jakiej podstawie uważasz, ze Polkowice mają 6 budżet w lidze? Poza Lotosem i Wisłą, których budżety są poza zasięgiem pozostałych drużyn ciężko powiedzieć kto ma 3,4,5( a do grudnia nawet 6) budżet w lidze. Ale skoro Ty wiesz, to oświeć mnie. Chętnie dowiem się na ile szacowane są budżety niektórych drużyn( tylko poproszę z dokładnością co do grosza) :)

Mnienam, drogi desix, że prezes klubu wie, a wielokrotnie o tym mówił. Wg. mnie przynajmniej na początku sezonu wyglądało to tak:

1. Wisła
2. Lotos
3. Gorzów
4. Toruń
5. Rybnik
6. Orzełek

To kłopotliwe, co tu oceniać, ale tak przynajmniej wydaje mi się, że mogło być. Wiadomo, od kasy ważniejsza jest stabilność, możliwość "zastyrzku" w przypadku dobrego wyniku, otrzymywania kasy od sponsorów i wiele innych. Tu Polkowice to absolutna czołówka z pierwszą trójką na powyższej liście. Ale kasowo, po nieudanym zeszłym sezonie, szóste miejsce w tej kategorii (powtarzam - w październiku!) jest racjonalne i naprawdę możliwe :)

Gorzów z kasy zrobił kapitalny użytek w tym roku - transfery miodzio (choć ja dalej nie jestem przekonany do Richards...), organizacja miodzio i w ogóle wszystko w bardzo dobrym kierunku. Obyśmy za rok zagrali nie w pófinale, ale w finale! (a co!)

Powodzonka i pozdrowionka
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 marca 2009, 08:58

Jeszcze raz powtórze... zespół z Gorzowa moze i ma 3-budżet... ale jakby odjąc od tego budżetu pieniadze na gre w Pucharze FIBA to budżety Polkowic i Gorzowa sa na zblizonym poziomie...
... a "Wirtualny" budżet Rybnika z niczym sie ma do tych porównań.

Co do trenera stawiam na Gajica... wszystko w Jeleniej zaczelo się psuc od zmiany trenera...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 23 marca 2009, 09:36

Kuba pisze:nie jest żadną tajemnicą, że Toruń, Rybnik i Gorzów przed sezonem byli stawiani dużo wyżej od Orzełka. nawet nasi działacze mówili, że nie mamy szans rywalizować jeśli chodzi o budżet, który w naszym wypadku wyniosi mniej niż rok wcześniej! a wszystkie inne drużyny się wzmocniły.

to, że kasa w Toruniu została zmarnowana, podobnie jak w Rybniku to już nie jest zależne w zadnym stopniu od nas.

heh skoro tam zostala kasa zmarnowana toszukajcie tma przyczyny w trenerze...a jeszcze w zasadzie taka prawda ze trzeba szukac w pierwszej 5 no i w rybniku najgorszego trenerabo w dole tabeli przyklad odra czy tez pabianice to dla mnie nie sa zli trenerzy tutaj gralo sie tak na ile kasa pozwalala...wiec nie ma co porownywac np trenera Gorzowa czy tez Polkowic do trenera Odry łodzi czy tez pabianic...z g**na zlota nei wyczarujemy...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 23 marca 2009, 11:55

Endrju pisze:Jeszcze raz powtórze... zespół z Gorzowa moze i ma 3-budżet... ale jakby odjąc od tego budżetu pieniadze na gre w Pucharze FIBA to budżety Polkowic i Gorzowa sa na zblizonym poziomie...
... a "Wirtualny" budżet Rybnika z niczym sie ma do tych porównań.

Co do trenera stawiam na Gajica... wszystko w Jeleniej zaczelo się psuc od zmiany trenera...

Święta prawda, Endrju. Do wyborów na najlepszego trenera dodałbym p. Krzysztofa Szewczyka. Zwycięstwo z Lotosem, dobra i poukładana gra i głupi konflikt, z którego raczej zadufany sponsor wyszedł zdecydowanie na minus. A Szewczyk, młody trener, robił kapitalną robotę.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Gorzowski_Kibic
Nowy na forum

...kh

Postautor: Gorzowski_Kibic » 23 marca 2009, 14:37

dla mnie najsłabszym trenerem jest pan Koziorowicz ponieważ jest słaby !

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Re: ...kh

Postautor: jimmy » 23 marca 2009, 15:02

Gorzowski_Kibic pisze:dla mnie najsłabszym trenerem jest pan Koziorowicz ponieważ jest słaby !

i tą argumentacją mnie zabiłeś!! :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 marca 2009, 17:12

jimmy pisze:
Gorzowski_Kibic pisze:dla mnie najsłabszym trenerem jest pan Koziorowicz ponieważ jest słaby !

Hehe czemu nie daja Oskary na tym forum za takie złote wypowiedzi ? :D

... mysle ze to bylo bardziej zlosliwe niz co kolwiek miało wnieść do tematu... :evil:

Gorzowski_Kibic
Nowy na forum

Postautor: Gorzowski_Kibic » 23 marca 2009, 18:08

Endrju pisze:
jimmy pisze:

... mysle ze to bylo bardziej zlosliwe niz co kolwiek miało wnieść do tematu... :evil:

No wybaczcie mi... miało to być złośliwe bardziej niż obiektywna ocena..Według mnie w tym momencie jest trójka dobrych szkoleniowców , a są nimi : Panowie Maciejewski, Koziorowicz i Pan Szewczyk.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 marca 2009, 18:49

nie robimy syfu co? tylko niech ktoś zrobi temat o trenerski besciakach i już :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 marca 2009, 18:51

po Sławku juz jechalismy a co myslicie o Trześniewskim :?: :lol:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 23 marca 2009, 19:35

ja pie.... czytam i oczom nie wierzę... znacie się... to fakt.... Byli sędziowie, jest ranking na najsłabszego trenera, może wybierzemy najgorszego kibica?

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 23 marca 2009, 19:47

stawiam tu na zyskowskiego depte i gajica

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 marca 2009, 20:24

fmaster pisze:ja pie.... czytam i oczom nie wierzę... znacie się... to fakt.... Byli sędziowie, jest ranking na najsłabszego trenera, może wybierzemy najgorszego kibica?

i jeszcze byl ranking na druzyne, ktora nie powinna dostac medalu :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 marca 2009, 20:31

feri pisze:
fmaster pisze:ja pie.... czytam i oczom nie wierzę... znacie się... to fakt.... Byli sędziowie, jest ranking na najsłabszego trenera, może wybierzemy najgorszego kibica?

i jeszcze byl ranking na druzyne, ktora nie powinna dostac medalu :D

To był ranking na druzyne "która nie moze zdobyc MP" ---- > ale ann zinterpretowała to jako druzyne ktora nie moze zdobyc medallu :lol: :lol:

Po twoim poscie widac ze łyknełes to :D :D :D

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 23 marca 2009, 21:01

Gorzowski_Kibic pisze:
Endrju pisze:
jimmy pisze:

No wybaczcie mi... miało to być złośliwe bardziej niż obiektywna ocena..Według mnie w tym momencie jest trójka dobrych szkoleniowców , a są nimi : Panowie Maciejewski, Koziorowicz i Pan Szewczyk.

Jak dobrze rozumiem, najsłabszym trenerem jest pan Koziorowicz, ponieważ jest słaby, ale jednocześnie jest w trójce najlepszych trenerów? Zgłupiałem chyba... :shock:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”