desix pisze:plk_ONeal pisze:Saletra pisze:Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?
Zdecydowanie Koziorowicz!!!! Przecież z szóstym budżetem w lidze, zanim ściągnęli Plenette, wygrał z Gorzowem, i gdyby nie dwie pierwsze porażki, to naprawdę robota doskonała. Zespół z charakterem, walczy, broni i przede wszystkim, co rzadko się w lidze widzi, przyjemność sprawia dziewczynom gra. Kapitalna robota, wielkie słowa uznania! Europejska czołówka...
Zmień dilera, bo Cię oszukuje. Na jakiej podstawie uważasz, ze Polkowice mają 6 budżet w lidze? Poza Lotosem i Wisłą, których budżety są poza zasięgiem pozostałych drużyn ciężko powiedzieć kto ma 3,4,5( a do grudnia nawet 6) budżet w lidze. Ale skoro Ty wiesz, to oświeć mnie. Chętnie dowiem się na ile szacowane są budżety niektórych drużyn( tylko poproszę z dokładnością co do grosza)
Mnienam, drogi desix, że prezes klubu wie, a wielokrotnie o tym mówił. Wg. mnie przynajmniej na początku sezonu wyglądało to tak:
1. Wisła
2. Lotos
3. Gorzów
4. Toruń
5. Rybnik
6. Orzełek
To kłopotliwe, co tu oceniać, ale tak przynajmniej wydaje mi się, że mogło być. Wiadomo, od kasy ważniejsza jest stabilność, możliwość "zastyrzku" w przypadku dobrego wyniku, otrzymywania kasy od sponsorów i wiele innych. Tu Polkowice to absolutna czołówka z pierwszą trójką na powyższej liście. Ale kasowo, po nieudanym zeszłym sezonie, szóste miejsce w tej kategorii (powtarzam - w październiku!) jest racjonalne i naprawdę możliwe
Gorzów z kasy zrobił kapitalny użytek w tym roku - transfery miodzio (choć ja dalej nie jestem przekonany do Richards...), organizacja miodzio i w ogóle wszystko w bardzo dobrym kierunku. Obyśmy za rok zagrali nie w pófinale, ale w finale! (a co!)
Powodzonka i pozdrowionka