Mecze o 5 miejsce: AZS Poznań-Energa Toruń 77-73i75-86

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

yanek
Żak

Postautor: yanek » 17 kwietnia 2009, 23:14

Nasz skrot to MMKS. Ani Katarzynki ani MMKS nie są prostymi nazwami do wykrzyczenia. Energa za to wszedzie pasuje i jest dobrze.

Sponsor na razie nie odchodzi, ale podejrzewam ze my juz bedziemy dalej krzyczec Energa.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 kwietnia 2009, 08:33

mnie dziwi pare rzeczy odnosnie tego meczu! PLKK w Toruniu szukało dziury w całym a to swiatła za słabe, a to NIE MA odzielnego wejscia dla kibiców i zawodniczek, a to NIE MA sektora wydzielonego dla przyjeznych. A ta sama sala jest przykładem jak mozna łatwo i fajnie obejsc przepisy!
A odnosnie meczu i wyjazdu.
Okresle go tak WYJAZD-PRZYGODA!!! Ladowanie w rowie, szaleństwo na ulicach Poznania! Browar przed sala. Ech duzo wrazen jak na jeden mecz.
A mecz no cóż jak ma sie amerykanki które sa myslami za Wielka Woda to wynik jest jaki był!
Na koniec moich wypocin napisze cytat z wypowiedzi p. Kasi Dydek (pozdrowienia)
"Mecz w Toruniu bedzie SUPER cieżki, bo przewaga która mamy TO NIE jest zadna przewaga!!!"
Na koniec pozdrowienia dla kibiców AZS! Do zobaczenia w Toruniu!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 kwietnia 2009, 09:51

To prawda przewaga przed rewanżem jest praktycznie żadna, ale trzeba też zwrócić uwage w jakim składzie ten mecz bądź co bądź wygraliśmy. Bez dwóch podstawowych wysokich czyli Redy od początku na ławie i Kulfona która zeszła już po 6 minutach, do tego dochodzi Siba która zagrała też po kontuzji. Czyli praktycznie tylko dwie zawodniczki z pierwszej piątki były sprawne w pełni do gry. Rezerwowe bardzo dużo wniosły i chwała im za to, właśnie w takich meczach powinny pokazac charakter gdy trzeba zastąpić koleżanki z podstawowej piątki.
Przewaga mogłaby być koło dziesięciu punktów ale Toruń obudził sie w 4 kwarcie, bo tak po 3 kwartach to mieliśmy przewagę coś w granicach nawet 13-15pkt. Amerykanki z Torunia widać bezbarwne pod koniec sezonu, trzeba było je odesłać do USA a grać polskim składem. Pozdro!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 kwietnia 2009, 09:56

Maras jeszcze mnie bardziej nie dobijaj!!! :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 18 kwietnia 2009, 10:48

jakies zdjecia ?:)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 kwietnia 2009, 11:02

mam ale PZ 09 w czasie dopingu

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 18 kwietnia 2009, 13:33

Trzy punktu przewagi to bardzo mało. W Toruniu będzie niezwykle trudno utrzymać korzystny wynik. Wszyscy dobrze pamietamy mecz w rundzie zasadniczej, gdzie AZS rozegrał swój najgorszy mecz sezonu. Mam jednak cichą nadzieje, że się uda :D
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 kwietnia 2009, 15:05

Liczyć do 4 nie umiesz :lol: :lol: To prawda tam zdarzył sie jeden z dwóch najgorszych meczy w sezonie drugi był w Gorzowie.

P.S.

Hermes rozwiń ten skrót PZ 09 :?

xLP
Nowy na forum

Postautor: xLP » 18 kwietnia 2009, 15:35

parę spraw...
to że w Poznaniu nie ma hali zastępczej dla Areny jest skandalem, nie dotyczy to zresztą jedynie stolicy Wlkp, ale także większości innych miast w Polsce
żenada, zwłaszcza w zestawieniu z głoszonym hasłem "Poznań stawia na sport"
niestety tak wygląda chora rzeczywistość w naszym kraju

a teraz odnośnie samego meczu:

zaskoczyli mnie kibice z Torunia, owszem ładnie liczbowo, dawali radę z dopingiem, ale napinki mogli sobie darować
przyjechaliście na mecz do miasta w którym działa najlepsza ekipa kibicowska w kraju i macie czelność bluzgać?
możecie cieszyć się, że skończyło się jedynie na słownym upomnieniu, bo gdyby komuś puściły nerwy poznalibyście inny wymiary kibicowania

widząc coś takiego, cieszy mnie, że AZSu nie ma w Poznaniu, bo jakby tak miało to wyglądać to lepiej, że wcale nie wygląda :)
napinanie się w 5 osób do dużo liczniejszej grupy gości bynajmniej śmieszne i nie na miejscu
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2009, 15:54 przez xLP, łącznie zmieniany 1 raz.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 kwietnia 2009, 15:41

Wszystko ładnie i pięknie tylko o co ci chodzi z tym napinaniem?? Jak już to napinali sie kibice z Torunia, widać ich pierwszy wiekszy wyjazd i nie znają realiów na koszykówce. My tylko ich zripostowaliśmy za śpiewanie zamiast nazwy klubu nazwe sponsora.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 kwietnia 2009, 17:03

Nie chciałem o tym pisac ale napinało sie dwóch lolków którzy cos gadali ze sciagna Lecha. :lol:
Jednemu dziadkowi przeszkadzało ze stoimy zaproponowałem mu fotel pod dachem a w drugiej połowie juz Go nie było. Moze kupił sobie fotel? :lol:
Z drugiej strony Maras moze mi kiedys pokarzesz gdzie jest na Chwiałka sektor dla kibiców przyjeznych! Bo jakos go nie zauwazyłem!!!
Chłopaki dajcie se luz, idziemy przed meczem na browar? :lol: Maras daj cynk na PW co z ta propozycja?
Maras na forum jest opis tego szukaj szukaj a znajdziesz!!!!! :lol: :lol:

yanek
Żak

Postautor: yanek » 18 kwietnia 2009, 18:59

Chłopaki nie chodzi nam o was tylko o tych gosci z Lecha. A przyznac tez trzeba ze was mało w tym Poznaniu krzyczało, a to my z Torunia uchodzimy za najcichszych

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 kwietnia 2009, 07:33

Akurat z tym wydarzeniem i ich reakcja Ci panowie mieli niestety racje. Dobrze ze tak zareagowali! Ciesze ze chociaz w jakis mały sposób cała sytuacje sobie wyjasnilismy.
Mam nadzieje ze to nie wpłynie negatywnie na nasze kontakty. Pozdrawiam kibiców AZS Poznań i propozycja z piwem jest nadal aktualna.
PS
Może ekipa liczbowo mocna ale napewno nie obyta w swiecie koszykarskim.
XLP faktycznie masz racje powinenem brac odpowiedzialnośc za całosć dlatego oficjalnie PRZEPRASZAM!!!
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2009, 10:13 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.

yanek
Żak

Postautor: yanek » 19 kwietnia 2009, 09:17

Nie ma już co gadać na chłopaków kilku przesadziło i nawet u nas w ekipie czesc tego nie krzyczała. Skonczmy ten watek.

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 19 kwietnia 2009, 12:54

Czyli beda te zdjecia czy nie ? wrr.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”