4 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Energa Toruń 76-73
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 4 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Energa Toruń 76-73
no to sensacja Shreck wyjechał poza Motoarene i az do Polkowic pojechał? Ciekawe czy Jego idol Ojciec Tadeusz mu pozwolił na takie wojaze w Dniu Prezydenta Watykanu?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
SEP-CE pisze:plk_ONeal pisze:za to Nadia Parker to może być (cały czas braki kondycyjne) gwiazda nie tylko FGE, ale i całkiem spora gwiazda europejska. Bez narcyzmu i serio.
Zgodzę się z tym że moze zostac gwiazdą FGE, bo jak dobrze przypominam sobie to 2 widowiskowe bloki i z 3 piękne akcje pokazały, żę ta pani ma potencjał, ale jeszcze nie mówił bym o tym, że może zostac uropejską gwiazdą. Chociaż kto wie. Ale fakt, z jej kondycją nie jest najlepiej, chociaż z meczu na mecz na parkiecie przebywa coraz dłużej.
Co do samego meczu, jak już ktoś powiedział - zacięty się zrobił w końcówce IV kwarty.
A jeden z tych dwóch bloków był (uwaga! w kobiecym baskecie niespotykane)... z asysty!!!!
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
- pafelek
- Żak
- Kontaktowanie:
11.10.2009 CCC Polkowice [76] – [73] Energa Toruń

bonusik bo nowe dziewczyny dziś były

wiecej fot: http://www.pawelpazdzior.com/polkowice/ccc/11.10.2009/

bonusik bo nowe dziewczyny dziś były

wiecej fot: http://www.pawelpazdzior.com/polkowice/ccc/11.10.2009/
myślę,że Agata i Jańcia mimo wszystko mają swoją małą satysfakcję. Urządziły sobie w końcówce małe show po którym co niektórzy kibice Orzełka mieli arytmię serca(tylko prosze się nie obrażać zaraz,ale strach o wynik na pewno był) o której jakoś nikt nie pisze.... 
matrix pisze:myślę,że Agata i Jańcia mimo wszystko mają swoją małą satysfakcję. Urządziły sobie w końcówce małe show po którym co niektórzy kibice Orzełka mieli arytmię serca(tylko prosze się nie obrażać zaraz,ale strach o wynik na pewno był) o której jakoś nikt nie pisze....
Tzn. był był
SEP-CE pisze:Tzn. był byłi tu nie ma mowy, że nie
ale wiara, że byłe nie wydrą nam tego zwycięstwa była większa
NO CHOCIAŻ szczerze i obiektywnie....to mi się podoba. Ja również szczerze gratuluję Polkowicom zwycięstwa....
a ja powiem inaczej - mecz ten powinien byc rozstrzygnięty w III kwarcie. nasze szkolne błędy dały niepotrzebną nadzieję Katarzynkom na możliwość wywiezienia korzystnego rezultatu. dwukrotnie z ponad dziesięciopunktowej przewagi przez nasze błędy w ataku dochodzily na dwa "oczka". zamiast spokojnie grać swoje, to co do przerwy, były niepotrzebne nerwy. czwarta kwarta w dużej części również pod kontrolą - ostatnie sekundy to istne szaleństwo w wykonaniu Agaty i Jańci, które zaaplikowały nam sześć "trójek" z rzędu
całe szczęście skończyło się pozytywnie, bo gdybyśmy to przegrali to pretensje możnaby mieć jedynie do siebie. momentami naprawdę fajna gra, która przyjemnie się oglądało. W końcu (i od razu z przytupem) przełamała się Toffi - mam nadzieję, że to zwiastun lepszych czasów
nie do końca rozumiem jednak sens występu Justyny w 2 kw.
nie było żadnych nerwów ani potrzeby wprowadzania jej na parkiet, a ryzyko odnowienie kontuzji pewnie niemałe, bo jak gdzieś czytałem wypowiedź naszego trenera - tego rodzaju kontuzje odnawiają się niezwykle łatwo. efekt był taki, że później oglądaliśmy Siwą jedynie na ławce z opatrunkiem na nodze... 
-
koszykarz
Mam nadzieję że działacze ENERGi poszukają jakiejś Amerykanki pod kosz - bo szkoda by było by potencjał medalowy zespołu ponownie został zmarnowany.
Trafiła nam się świetna (jak na Polskę) amerykanka , Agata również gra tak jak oczekujemy. Reszta zespołu też coś dorzuca . Choć od Gulak i Chomać powinno się oczekiwać więcej...
Cieszą pozytywne opinie z Gorzowa czy Polkowic o naszych dziewczynach. No ale cóż - pod koszem jednak odstajemy...
PS. Obawiałem się co do Alicii Gladden że w meczach przeciwko AZS Gorzów i Orzełkowi - nie pogra sobie. A zagrała w nich bardzo dobrze. A więc transfer się udał...
Teraz trzeba zjeśc CUkierki
Trafiła nam się świetna (jak na Polskę) amerykanka , Agata również gra tak jak oczekujemy. Reszta zespołu też coś dorzuca . Choć od Gulak i Chomać powinno się oczekiwać więcej...
Cieszą pozytywne opinie z Gorzowa czy Polkowic o naszych dziewczynach. No ale cóż - pod koszem jednak odstajemy...
PS. Obawiałem się co do Alicii Gladden że w meczach przeciwko AZS Gorzów i Orzełkowi - nie pogra sobie. A zagrała w nich bardzo dobrze. A więc transfer się udał...
Teraz trzeba zjeśc CUkierki
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Mam nadzieję że działacze ENERGi poszukają jakiejś Amerykanki pod kosz - bo szkoda by było by potencjał medalowy zespołu ponownie został zmarnowany.
Całe szczęście inni nie śpią i też planują wzmocnienia pod koszem
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
ginda pisze:Całe szczęście inni nie śpią i też planują wzmocnienia pod koszem
dla kogo całe szczęście(czyżbyś gindo źle Nam życzyła?) i co Nas to obchodzi? :
jest takie powiedzenie: umiesz liczyć-licz na siebie....
Ostatnio zmieniony 12 października 2009, 14:41 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
ginda pisze:Całe szczęście inni nie śpią i też planują wzmocnienia pod koszem
dla kogo całe szczęście i co Nas to obchodzi? :
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:ginda pisze:Całe szczęście inni nie śpią i też planują wzmocnienia pod koszem
dla kogo całe szczęście(czyżbyś gindo źle Nam życzyła?) i co Nas to obchodzi? :![]()
![]()
![]()
Życzył
Ogólnie to trochę nie rozumiem twojego postu. ale:
-ja tam życzę tylko mojej drużynie sukcesu. dla mnie to dość normalne. Reszta jest mi obojętna
-kogo obchodzi, że wy będziecie mieć wzmocnienie
pzdr.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
chodzi mi o to,że zawsze patrzę na wszystko przez pryzmat drużyny Energa Katarzynki,której kibicuję od wielu wielu lat(to dziwi?
) i nie interesują mnie wzmocnienia innych(w większości nie ma się czym podniecać). Drużyna może,ale nie musi osiągnąć końcowego sukcesu,a najważniejszy jest każdy najbliższy mecz....
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Krótka relacja z meczu:
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... k-z-energa
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... k-z-energa
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
koszykarz pisze:Obawiałem się co do Alicii Gladden że w meczach przeciwko AZS Gorzów i Orzełkowi - nie pogra sobie. A zagrała w nich bardzo dobrze. A więc transfer się udał...
O tym czy się udał kolego to będziesz mógł powiedzieć za po kilku(nastu) meczach. W Gorzowie Gladen sobie pograła bo nikt nie wiedział co to jest za grajka, jak gra. Podejrzewam że w Polkowicach też nie do końca ją rozszyfrowano. Myślę, że jeszcze parę meczów i Gladen będzie rozrysowana i już nie będzie tak dobra. A co meczu z Orłem to czy ja wiem czy zagrała tak rewelacyjnie. Na prawie 40 minut gry to 24 punkty nie robi szału... jak na super-gracza! Owszem wzmocnienie Energii to jest niewątpliwie... ale czy już na tyle aby atakować pozycje medalowe. Oj chyba jeszcze Wam trochę brakuje... zwłaszcza szerokiego, wyrównanego składu. Który notabene maja Polkowice i dlatego wygrały z Wami.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”