Euroliga - 7.kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Re: Euroliga - 7.kolejka

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 21:53

szkoda tej porażki Lotosu, bo na razie udany dzień polskich zespołów w Eurolidze. Mistrz Polski Asseco Prokom Gdynia pokonał Real Madryt!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 21:53

Saletra pisze:Gratulacje dla Gorozwa, Lotos kompletna żenada.

Wywalić Winnickiego na zbity pysk - przez dwa lata nie osiągnął z klubem nic ponad to, co mu się należało z rozkładu- trudno był oz takim składem jak z zeszłym roku z Kacz, nie zdobyć Mistrza.

Nawet z Catchings nie umiał wygrać z Fenerbacze.

Gdy Kacz nie ma, znowu daje d... w euro przegrywa jak leci - warto wspomnieć ,że w zeszłym sezonie w grupie wygrał tylko jedno spotkanie wyjazdowe z Sibenikiem, kompromitując sie w meczu wyjazdowym z Hainautem.

Zenada- dwa lata zmarnowane w euro - Slimaku precz.

i jeszcze wstydu nie ma startując na trenera reprezentacji

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 grudnia 2009, 22:00

Może czuje że w Lotosie nie zagrzeje miejsca więc szuka przystani :D
Jejki pozamiatały włoszki Brunson 1/10 :shock:
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009, 22:03 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 22:02

na minutę przed końcem meczu remis w Salamance po 79

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 22:03

friel pisze:Może czuje że w Lotosie nie zagrzeje miejsca więc szuka przystani :D
Jejki pozamiatały włoszki Brunson 1/10 :shock:

a Żurowska 0/9 :shock:

--------------------------
w Salamance dogrywka, a jednak nie, w ostatniej sekundzie za 2 trafia Gorbunowa i Salamanka wygrywa 81:79

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 grudnia 2009, 22:07

Ta z tym że Justyna jeszcze rzuciła dwie "3" i 3/4 z osobistych
Amerykanka zdobyła 3 pkt po za tym jest Gwiazdą światowego formatu wiec chybiłeś :D
Tak w ogóle Tabres zrównał się punktami z Lotosem nie fajnie ;/

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 22:19

friel pisze:Ta z tym że Justyna jeszcze rzuciła dwie "3" i 3/4 z osobistych
Amerykanka zdobyła 3 pkt po za tym jest Gwiazdą światowego formatu wiec chybiłeś :D
Tak w ogóle Tabres zrównał się punktami z Lotosem nie fajnie ;/

nie chybiłem, w końcu Brunson grała przeciw gwiazdom światowego formatu, a Justyna nie ;-)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 grudnia 2009, 22:45

W obecnej formie ciężko będzie wygrać z Liderem Pruszków, o Szeged i Polkowicach nie wspominając...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 09 grudnia 2009, 22:59

kristofer pisze:szkoda tej porażki Lotosu, bo na razie udany dzień polskich zespołów w Eurolidze. Mistrz Polski Asseco Prokom Gdynia pokonał Real Madryt!

ale to dlatego, że Cristiano Ronaldo nie grał... :mrgreen: Ehh, specjalnie poszedłem na mecz Prokomu, żeby nie myśleć o meczu Lotosu we Francji... Wiedziałem, że będzie ciężko... Liczyłem na to, że po zakończeniu męskiej miło będzie się dowiedzieć o wygranej z Tarbes... Niestety, rozczarowałem się. Tak jak pisali przedmówcy - z Szegedem na wyjeździe będzie trudno o zwycięstwo, z Brnem u siebie również... O Spartaku nie wspominam... Jak tak dalej pójdzie to nie wyjdziemy z grupy... No ale nic, nie traćmy nadzieji - jeszcze jedno zwycięstwo powinniśmy gdzieś wyszarpać...
Szkoda, że Shameka znowu zawiodła - 5 punktów... Zdecydowanie więcej się od niej wymaga. Ciekawe, czy trenerowi uda się to wszystko poskładać do kupy...
ObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 grudnia 2009, 23:01

ja myślę, że Lotos wygra z Brnem, jeśli w składzie będzie Catch i Alana, no i nie będzie większych kontuzji. I ta wygrana z Brnem powinna dać awans do play-off. Jednak mam nadzieję, że przy wtopie na Węgrzech Winnickiemu podziękujemy :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 09 grudnia 2009, 23:08

Łatwo mówić 'jak będzie Tamika'... Jak znajdziesz kasę to wtedy będzie...
ObrazekObrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 09 grudnia 2009, 23:55

Wynik Lotosu to kompromitacja. Mając w składzie Matovic, Beard, Phillips przegrać z Houston, Eldebrink i jakąś Castets. Brawo Ślimak. A jego p... o braku obrony staje się już nudne. Co, znów myślał, że wygra dzięki indywidualnym talentom w ataku (Phillips, Matovic) czy obronie (Beard?). Facet jest totalnie bezjajeczny. A Lotos? Tu już nawet Catchings nie jest w stanie uratować sezonu w Eurolidze.
bball

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 grudnia 2009, 00:27

Gratulacje dla AZS-u. Kolejny bardzo dobry mecz Richards i Spencer. Sopron w tym sezonie rzeczywiście gra dużo gorzej niż w poprzednim. Dlatego też jeszcze jest wszystko otwarte. Wygrana za tydzień z Pragą znacznie przybliżyłaby gorzowianki do awansu, ale kluczowy będzie mecz z Koszycami.
Lotos przegrał w zastraszających rozmiarach. :shock: Nie mogę zrozumieć co ostatnio dzieje się z tą drużyną. Jeśli za tydzień przegrają z Szegedem, może być naprawdę nieciekawie. Przy takiej dyspozycji gdynianek, wątpię czy przyjazd Catchings wpłynąłby pozytwnie, gwarantując zwycięstwo nad Brnem. Gra zespół, a nie jedna zawodniczka. No ale może do tego czasu uda się poprawić formę. Nie jest nierealne, że Lotos, Tarbes i Szeged będą mieć bilans 2-8 i zdecyduje mała tabela. To byłby spory precedens, gdyby ekipa z tak marnym bilansem wskoczyła do play off. Ale nawet 3-7 nie zmieniłoby postaci rzeczy i po co się potem łudzić na temat podboju Euroligi...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 grudnia 2009, 06:51

Sytuacja Lotosu wygląda dość podobnie do Gorzowa a mimo to ciężko o optymizm patrząc na formę i style w jakich przegrywają Gdynianki.
Mam szczerą nadzieję ,że coś się poprawi i zespół zacznie grać
Tak w ogóle mam pytanie : jeżeli Gorzów wygra pozostałe 3 mecze a Madryt nie zawali to ląduje na 3 miejscu?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 10 grudnia 2009, 08:06

Nawet nie chce mi się o tym gadać, bo i o czym?
Christon jest graczem na PLKK, tego się nie spodziewałem. W takim razie należy jej podziękować i w jej miejsce rzeczywiście poprosić Catchings. Nie ma sensu trzymać ich obydwu.

Wtopiliśmy mecz bez sensu, znowu gramy bez obrony i dopóki Tarbes też nie grzeszyło obroną (wnoszę ze skuteczności obu ekip co najmniej do przerwy), to jakoś to się trzymało. A końcówka to już majstersztyk...
Jesteśmy w miejscu, gdzie zamiast patrzeć na bilans w tabeli top16 zaczynamy patrzeć na bilans w swojej grupie a to bardzo źle wróży. Do Brna mamy dwa mecze straty, więc żadnego ratunku nie będzie - trzeba ograć Szeged i Brno, co POWINNO dać awans.

Pan trener natomiast budzi we mnie coraz bardziej negatywne odczucia...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”