Euroliga-9 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Re: Euroliga-9 kolejka

Postautor: kristofer » 13 stycznia 2010, 20:40

do przerwy 29:19 dla Bourges. I taka przewaga Francuzek eliminuje gorzowianki póki co z fazy play-off Euroligi.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 13 stycznia 2010, 20:42

Obie rozgrywające Gorzowa zaliczyły solidarnie eval -1...

Zapewne stąd te kalectwo...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 13 stycznia 2010, 20:45

3/15 za 2

2/11 za 3

To wszystko mówi za siebie!

TRAGEDIA!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 stycznia 2010, 21:00

40:21 dla Bourges, Gorzów fatalnie. Chyba niestety mecz z Koszycami za tydzień będzie pożegnaniem z Euroligą w tym sezonie. Szkoda, bo liczyłem na grę Gorzowa w play-off.

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 stycznia 2010, 21:16

Wiatrak z nas robią ! albo zacznie masowo wpadać za 3 albo" po ptakach"
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 13 stycznia 2010, 21:19

juz po ptokach

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 stycznia 2010, 21:21

a Spartak z Tarbes prowadzi tylko 73:71
Taurasi rzuciła już 30 punktów, zostało nieco ponad 4 minuty do końca

-----
i już remis po 73, czyżby niespodzianka?
trójka i 33 punkty Taurasi 76:73, ale spada za 5 przewinień Fowles
----------

Spartak wygrywa jednak 78:75, Eldebrink w ostatniej minucie dwie straty, więc Tarbes mogło doprowadzić chociaż do dogrywki.

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 13 stycznia 2010, 21:33

No cóż, było miło ale się skończyło. Ale tak to jest jak gra tak naprawdę tylko 1 zawodniczka. To tak to jest;) Trudno...Już nie ma jakichkolwiek szans na awans, a szkoda. Bo to nie tylko strata dla Gorzowa, ale także dla Polskiej Koszykówki. Bo ważne było to aby 2 drużyny Polskie weszły dalej.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 13 stycznia 2010, 21:37

Gamajaszi pisze:No cóż, było miło ale się skończyło. Ale tak to jest jak gra tak naprawdę tylko 1 zawodniczka. To tak to jest;) Trudno...Już nie ma jakichkolwiek szans na awans, a szkoda. Bo to nie tylko strata dla Gorzowa, ale także dla Polskiej Koszykówki. Bo ważne było to aby 2 drużyny Polskie weszły dalej.

Ciągle jeszcze (dzięki temu, że Taurasi ma jaja 8) ) mają szanse na awans właśnie dwie drużyny... Małe, bo małe, ale...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 13 stycznia 2010, 21:45

Cóż mówi się trudno i żyje sie dalej..w sumie to obawiałem się że tak może być. nasze wyraznie jeszcze swiateczne, co widac po skuteczności zwłaszcza Spencer i Dureiki. Jak uda się wygrać z Koszycami na zakończenie to i tak debiut wypadnie nieżle w Euro...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 stycznia 2010, 21:46

Gamajaszi pisze:No cóż, było miło ale się skończyło. Ale tak to jest jak gra tak naprawdę tylko 1 zawodniczka. To tak to jest;) Trudno...Już nie ma jakichkolwiek szans na awans, a szkoda. Bo to nie tylko strata dla Gorzowa, ale także dla Polskiej Koszykówki. Bo ważne było to aby 2 drużyny Polskie weszły dalej.

Ano. Wczoraj pisząc że Gorzów może sobie pozwolić na porażkę jakoś nie brałem pod uwagę możliwości wygranej Koszyc w Pradze. Ciężko wyjśc z grupy jak w meczach wyjazdowych przegrywa się wszystko, tylko raz nawiązując walkę. I chyba trzeba dziękować Bogu ze ME w Polsce, bo jakby nasza kadra miała grac wyjazdy to strach się bać patrząc na dokonania Gorzowa.. (dla lubujących się w wyliczankach.. 1 2 3 ... 9.. seria porażek Gorzowa w meczach pucharowych na wyjazdach. Z reguły klęsk. ostatnia wygrana.. w Polkowicach)

PS. Chyba to ejdnak Gorzów może się uczyć od Bourges oborny, a nie na odwrót..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 stycznia 2010, 21:52

Greebo pisze:

Ano. Wczoraj pisząc że Gorzów może sobie pozwolić na porażkę jakoś nie brałem pod uwagę możliwości wygranej Koszyc w Pradze. Ciężko wyjśc z grupy jak w meczach wyjazdowych przegrywa się wszystko, tylko raz nawiązując walkę. I chyba trzeba dziękować Bogu ze ME w Polsce, bo jakby nasza kadra miała grac wyjazdy to strach się bać patrząc na dokonania Gorzowa.. (dla lubujących się w wyliczankach.. 1 2 3 ... 9.. seria porażek Gorzowa w meczach pucharowych na wyjazdach. Z reguły klęsk. ostatnia wygrana.. w Polkowicach)

Mi tam starczy jak wszystko do konca sezonu wygramy u siebie 8)

PS (Teraz wiesz czemu Madej nazywa nas "najlepsza koszykarska publicznoscia w Polsce" :lol: Bo potrafimy zdzialac cuda i nie przegrywamy :lol: :lol: :lol: ).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 13 stycznia 2010, 21:54

Greebo pisze:

No, dziwne by było gdyby było na odwrót..

A Gorzów jeśli chce zaistniec w Euro w nastepnych latach musi inaczej budować skład, chociażby tak jak Koszyce, gdzie w zasadzie dwie koszykarki potrafią wygrywać mecze. Nasz wyrównany skład to za mało na podbój Europy, zwłaszcza jak się trafi taki mecz że nie ma komu zdobywać punktów..

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 13 stycznia 2010, 21:56

Szkoda... no ale mówi się trudno!
Słowa pochwały dla Justyny!
A reszta szkoda słów i całe czas się zastanawiam czy była tam Julia w tej Francji czy gdzieś ją w podróży zgubili... :?
Ale ludzie jest jeden + :D Zdobyliśmy więcej punktów u nich niż oni u nas :P
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 stycznia 2010, 22:06

Bourges zapewniło sobie praktycznie awans. Myślę, że za tydzień mogą spokojnie ograć Madryt. Gorzów gra już o prestiż. Może Koszycom jedynie pokrzyżować plany i zepchnąć je na niższą pozycję w ogólnej tabeli. W grupie Gorzowa o ostatnie premiowane awansem miejsce będzie walczył Sopron u siebie z Pragą (jeśli Węgierki przegrają jutro z Madrytem to muszą pokonać u siebie Czeszki różnicą 24 punktów, co wydaje się chyba mało prawdopodobne)

więc z grupy Gorzowa obstawiam Madryt z bilansem 8-2, Bourges z bilansem 5-5, Koszyce też 5-5 i Praga chyba też 5-5 (Gorzów piąty w grupie z bilansem 4-6 i Sopron ostatni z bilansem 3-7)

w grupie A wygrają Jeki z bilansem 9-1, potem Walencja z bilansem 8-2, następnie Taranto z bilansem 6-4 i Galatasaray z bilansem 4-6

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”