PO Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 04 lutego 2009, 21:59

kristofer pisze:Salamanka przegrywa już tylko 55:56, mimo że do przerwy miała 12 punktów w plecy.

I niech ktoś mi napisze, że nie ma znaczenia atut własnego parkietu. Jeśli wygra dziś także Salamanka, to wszyscy gospodarze dzisiejszych spotkań wyszli z niemałych opresji.

Oczywiście atut własnej hali to niebagatelna przewaga!!!!!!!
Co prawda CSKA się po bólach wybroniło ale jaki oni maja sklad każdy wie...marzenie dla niektórych polskich ekip!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 22:01

Salamanka remisuje na pół minuty przed końcem 60:60, spadła za 5 przewinień najlepsza w CSKA - Hammon.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 lutego 2009, 22:02

Catch mimo że spieprzyła ostatnią akcję jest warta tyle złota ile waży. To jej dopiero 3 mecz a kręci niewiarygodne cyferki w każdym elemencie gry punkty,zbiórki, przechwyty i jeszcze dorzuca asysty. Taki człowiek orkiestra :twisted: :twisted: :twisted: .

Kluczowe pytanie :czy nas stać na zakontraktowanie na cały sezon.
Drugie sprawa koniecznie zatrzymać Matovic. mimo że jej nie wyszedł ostatni mecz.
Zatrzymać Natalie i Katie.

I jedyna kluczowa zamienić Beard na mocną czarną podkoszową 4 co będzie silna i dużo zbierać.
No jeszcze bym dorzucił jedną Polkę na skrzydło -Krawiec albo Mieloszyńską )

Nasz zespół tworzył się w bólach , gra coraz lepiej . Moim zdaniem już teraz jest klasowy ,potrzebuje przesunięcia jednej amerykanki w kierunku kosza.

Nie zgadzam się że jesteśmy w tym samym miejscu co Wisła (kibice Wisły pewno się z tym nie zgodzą) . My potrzebujemy , na bazie tego składu, EWOLUCJI, a Wisła REWOLUCJI.

Takie jest moje zdanie.
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 22:03

i dogrywka w Salamance, mimo że na 1,5 minuty przed końcem CSKA prowadziło 60:55

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 04 lutego 2009, 22:03

dlaczego w CSKA nie gra Douglas? :roll:
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lutego 2009, 22:04

Z dedykacją dla Greebo:
2009 - Esmeral Tuncluer

A miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Frajerstwo, frajerstwo, frajerstwo.... I nie wiem już nawet czy bardziej płakać nad kolejnym niefartem Lotosu czy bezgłowiem Wisły (to znaczy wiem), ale po prostu ręce opadają... Tyle prezentów co dzisiaj dostaliśmy, nawet normalnych sędziów dostaliśmy, nawet na końcu gwizdali przeciw sali (ofens TSB zagwizdać trzeba było mieć jaja) i dupa. I znowu dupa zbita.

Deska przegrana jakimiś 50 zbiórkami, nie mam słów.
To co dzisiaj w ataku zagrała Ivana, nie mam słów.
Nie wiem kto tam przeziębiony(?) był. Dziwne, że laski dopadła choroba tuż po meczu w Gdyni i to trzy na raz. Coś z klimą w szatni czy jak? Jeśli to choroba to ok, zdarza się, ale dziżes słowo co myśmy dzisiaj w ataku robili to ja nie wiem.

Cóż, czas wrócić na ojczyzny łono i powetować sobie niesportowym trzydziestakiem z Lesznem. Sorry Mozarthio & co. ale niczego innego po laskach nie oczekuję w sobotę. I inny wynik uznam za kolejny krok ku otchłani.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 22:07

ja widziałbym chętnie Donette Snow w Lotosie. Ona raczej zawsze coś zbiera.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2009, 22:07

hellraiser pisze:
Nie zgadzam się że jesteśmy w tym samym miejscu co Wisła (kibice Wisły pewno się z tym nie zgodzą) . My potrzebujemy , na bazie tego składu, EWOLUCJI, a Wisła REWOLUCJI.

.

Ja tam sie z tym zgodzę.. tylko kogo widzisz na 2-ce u was, jak zamiast Beard będziecie mieć np Jones?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 04 lutego 2009, 22:08

Dzisiejszy dzien chyba zapisze sie jako jeden z najbardziej emocjonujacych w historii Euroligi... 4 decydujace mecze i 4 horrory.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 lutego 2009, 22:10

Greebo pisze:
hellraiser pisze:

.

Ja tam sie z tym zgodzę.. tylko kogo widzisz na 2-ce u was, jak zamiast Beard będziecie mieć np Jones?

Waszą Fernandez :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Catch
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 lutego 2009, 22:13

Miśka za 3!! druga dogrywka!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 22:13

Snow trafia za 3 na kilka sekund przed końcem dogrywki, i mamy remis 66:66 i kolejną dogrywkę.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 04 lutego 2009, 22:14

A w Hiszpanii druga dogrywka ....
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 lutego 2009, 22:29

CSKA na własne życzenie...
I Salamanka pewnie w F4.

Oczywiście można by gdybać co by było gdybyśmy wygrali w Salamance, ale nie ma po co skoro z Sopronem sobie nie poradziliśmy, to pewnie podobnie byłoby z grającymi w kratkę paniami z Moskwy.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 22:30

wszyscy gospodarze dzisiejszych spotkań wyszli z dużych opresji.

Fenerbahce-Lotos i Sopron-Wisła każdy wie
CJM Bourges dzięki runowi 14:1 w ostatnich 6 minutach wygrało 67:62
Salamanka przegrywała 55:60 na 1,5 minuty przed końcem regulaminowego czasu, a potem 3 sekundy przed końcem dogrywki 63:66

pary ćwierćfinałowe Euroligi:

UMMC Jekaterynburg - Fenerbahce Stambuł
Halcon Salamanka - MIZo Pecsi Pecs
Spartak Moskwa Region - ROS Casares Walencja
CJM Bourges - Euroleasing Sopron

Final Four obstawiam w Walencji
półfinały: Walencja-Salamanka oraz UMMC-Bourges

w przyszłym roku w Eurolidze będą na 99% trzy hiszpańskie zespoły. Węgierki też mogą mieć 3 zespoły. A liga francuska powinna stracić jedno miejsce.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”