taki błąd jest karygodny!!! i ktoś powinien chociaż za to przeprosić...
Play-off Euroligi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Play-off Euroligi
taki błąd jest karygodny!!! i ktoś powinien chociaż za to przeprosić...
heh, za parę dni będzie aktualny
trochę trzeba poczekać
zibiz pisze:
To miała być zapowiedź sukcesu. Nikt nie przypuszczał, że Czesi wyłączą prąd aby dać swoim odpocząć.
hehe, widać że przed meczem przyszykowali sobie szablon. Myśleli że chwilę coś uzupełnią i będzie gotowe.
Dziś także Salamanka nie da rady Walencji, więc wielka trójca zamelduje się w Final Four Euroligi. I o czwarte miejsce rywalizuje nadal Wisła z Brnem. Jeśli Wisła obroni swoją halę w swoim ostatnim meczu w Eurolidze to zagra w turnieju finałowym.
kael12 pisze:heh, za parę dni będzie aktualnytrochę trzeba poczekać
to za parę dni,a na dzisiaj to jest stan rywalizacji 1:1 i niestety takie są fakty!!!
W środe nie będzie już Olimpiady więc może szansa na transmisje w telewizji. Zwłaszcza, że to może być ostatni ćwierćfinał.
W półfinale Euroligi na zwycięzcę rywalizacji między Wisłą Kraków a Frisco Sika Brno czeka już ROS Casares Walencja.
Mistrzynie Hiszpanii pokonały w Salamance aktualnego jeszcze wicemistrza Euroligi 63:57. Co ciekawe Walencja gra podobnie jak Brno, czyli okrojonym składem. Nie ma już Hammon, a Drljaca i Aguilar są kontuzjowane.
Mistrzynie Hiszpanii pokonały w Salamance aktualnego jeszcze wicemistrza Euroligi 63:57. Co ciekawe Walencja gra podobnie jak Brno, czyli okrojonym składem. Nie ma już Hammon, a Drljaca i Aguilar są kontuzjowane.
-
reaktywacja
- Junior
Ze strony Brna:
"Wisla Kraków měla sice na Rosničce diváckou oporu, přijelo 200 fanoušků, ale rozhodně to byl jen slabý odvar toho, jaké peklo tvoří fanoušci v domácí hale Krakova."
No panowie i panie. Słabo było według Czechów... W Krakowie musicie postarać się bardziej.
W meczu najdziwniejsze to, że Czeszki, które miały zostać zamęczone przez Wisłę, wcale nie grały jakoś strasznie długo. Bóbr wyciągnął wnioski i zagrał całą dziesiątką, dając umiejętne odpoczynkowe zmiany swoim gwiazdom. Niezastąpiona jest jedyna centerka babcia Taj. Do tego świetne mecze obok Skery rozgrywa Viteckova i jeśli Booner dołoży swoje to ciężko zatrzymać Brno (we cztery w piątek miały 75 punktów).
Znając Czechów problemy ze światłem na pewno były wyreżyserowane. Ale jak się okazało, niepotrzebne.
Wisła z rywalem tej klasy może wygrywać tylko wtedy, gdy przynajmniej cztery zawodniczki z piątki Burse - Kobryn - Castro-Marques - Fernandez - Cohen grają bardzo dobrze. Zadziwiająco nijako gra na razie Marta.
Wygrać w Krakowie będzie bardzo ciężko.
"Wisla Kraków měla sice na Rosničce diváckou oporu, přijelo 200 fanoušků, ale rozhodně to byl jen slabý odvar toho, jaké peklo tvoří fanoušci v domácí hale Krakova."
No panowie i panie. Słabo było według Czechów... W Krakowie musicie postarać się bardziej.
W meczu najdziwniejsze to, że Czeszki, które miały zostać zamęczone przez Wisłę, wcale nie grały jakoś strasznie długo. Bóbr wyciągnął wnioski i zagrał całą dziesiątką, dając umiejętne odpoczynkowe zmiany swoim gwiazdom. Niezastąpiona jest jedyna centerka babcia Taj. Do tego świetne mecze obok Skery rozgrywa Viteckova i jeśli Booner dołoży swoje to ciężko zatrzymać Brno (we cztery w piątek miały 75 punktów).
Znając Czechów problemy ze światłem na pewno były wyreżyserowane. Ale jak się okazało, niepotrzebne.
Wisła z rywalem tej klasy może wygrywać tylko wtedy, gdy przynajmniej cztery zawodniczki z piątki Burse - Kobryn - Castro-Marques - Fernandez - Cohen grają bardzo dobrze. Zadziwiająco nijako gra na razie Marta.
Wygrać w Krakowie będzie bardzo ciężko.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Ze strony Brna:
To nic ze tylko kibicow Wisły było słychac na całej hali ... a tamtych tłumanów wogole
Przegrany mecz głównie na desce.Niestety Burse w tym meczu była bardzo osłabiona ze wzgeldu na spore problemy zdrowotne w ostatnich dniach, i nie podjęła walki takiej jak choćby w Krakowie. Nie było jej punktów, nie było zbiorek a na dodatek Babcia Taj spokojnie punktowała. Do środy Janelll powinna dodjsc do normalnej dyspozycji, a wtedy na pewno możemy wyeliminować Brno. Musimy jednak uważać na takie przestoje jak ten w końcówce II kwarty , gdy w 3 min z +5 dla nas zrobiło sie -5. No i jednak staranniej pilnować Viteckovej. W obu meczach trafiała niemal za każdym razem gdy tylko my odskakiwaliśmy na ciut większa przewagę. Pilnująca ja zawodniczka nie ma prawa odchudzić od niej choćby na chwilkę, nawet po to by podwoić inna rywalek. A taką Bonner to można wręcz prowokować do rzutów z dystansu
2 przerwy na odpoczynek dla Czeszek spowodowane brakiem światła to naprawdę fajna sprawa. Druga nie miała znaczenia, ale pierwsza? Można się spierać.
Co do tego co napisali o kibicach.. nie sadze by nas słabo było słychać, skoro spora cześć Czechow (zwłaszcza dzieci) równie często spoglądała na to co sie dzieje na parkiecie jak i na to co sie dzieje na trybunie za koszem..
2 przerwy na odpoczynek dla Czeszek spowodowane brakiem światła to naprawdę fajna sprawa. Druga nie miała znaczenia, ale pierwsza? Można się spierać.
Co do tego co napisali o kibicach.. nie sadze by nas słabo było słychać, skoro spora cześć Czechow (zwłaszcza dzieci) równie często spoglądała na to co sie dzieje na parkiecie jak i na to co sie dzieje na trybunie za koszem..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Saletra pisze:Moi Drodzy, jest jedno zasadnicze pytanie czy zagra Pałencja? To kolejna bardzo ważna zawodniczka do rotacji a z nią w składzie można już kompletnie zajechać Brno rotacja.
Zasadnicza odpowiedź. Zagrała. Ale nie wiem kogo zajechała...
jak dla mnie obie przerwy w grze z powodu awarii światła miały znaczenie. Pierwsza wiadomo, mecz ciągle był nierozstrzygnięty. Druga, co prawda Brno prowadziło 54:41, ale przydała im się na ostudzenie emocji i złapanie oddechu, by nie powtórzyła się sytuacja z Krakowa, kiedy straciły przewagę 15 punktów. Jak światło zgasło po raz drugi, było jeszcze ponad 15 minut do końca meczu. Wisła nie miała tym razem szczęścia i nie dogoniła Czeszek. Jestem przekonany, że w przypadku dogonienia światło znów zgasłoby, by znów mogły na chwilę odetchnąć.
Zrobić w środę ponownie piekiełko, wziąć się w garść, bo naprawdę taka szansa może nie powtórzyć się prędko. Osobiście nie zdzierżyłbym, gdyby Brno awansowało do Final Four jedną piątką.
A z obrotu sprawy bardzo cieszy się Praga, gdyż w przyszły weekend gra z Brnem w lidze. Frisco będzie na pewno podmęczone spotkaniami z Wisłą, a prażanki odpoczywają sobie i pewnie szykują się na ten niezwykle ważny pojedynek. (Brno ma jedną porażkę, Praga dwie, więc wygrana Pragi może dać atut własnego parkietu w finale ligi czeskiej)
Zrobić w środę ponownie piekiełko, wziąć się w garść, bo naprawdę taka szansa może nie powtórzyć się prędko. Osobiście nie zdzierżyłbym, gdyby Brno awansowało do Final Four jedną piątką.
A z obrotu sprawy bardzo cieszy się Praga, gdyż w przyszły weekend gra z Brnem w lidze. Frisco będzie na pewno podmęczone spotkaniami z Wisłą, a prażanki odpoczywają sobie i pewnie szykują się na ten niezwykle ważny pojedynek. (Brno ma jedną porażkę, Praga dwie, więc wygrana Pragi może dać atut własnego parkietu w finale ligi czeskiej)
feri pisze:Saletra pisze:Moi Drodzy, jest jedno zasadnicze pytanie czy zagra Pałencja? To kolejna bardzo ważna zawodniczka do rotacji a z nią w składzie można już kompletnie zajechać Brno rotacja.
może poczęstuje w środę np. babcię Taj solidnie łokciem i ułatwi grę koleżankom.
kristofer pisze:feri pisze:Saletra pisze:Moi Drodzy, jest jedno zasadnicze pytanie czy zagra Pałencja? To kolejna bardzo ważna zawodniczka do rotacji a z nią w składzie można już kompletnie zajechać Brno rotacja.
może poczęstuje w środę np. babcię Taj solidnie łokciem i ułatwi grę koleżankom.
Aga zagrała po 2 tygodniowej(!!!) przerwie w treningach i intensywnej rehabilitacji.
sytuacja kadrowa wśród naszych wysokich dziewczyn jest bardzo nieciekawa. do chorej Janell(która od srody była na kroplówkach, a dziś przeszła badania lekarskie) dołączyła Ewka. zobaczymy jak to do środy się ułoży...
lol, Lol, LOL
wg.Czechów... hahaha
sam oglądnij i powiedz czy było słabo, kiepsko czy może jednak daliśmy jakoś radę
http://www.youtube.com/watch?v=NXAYY18X ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=iDvUnuPm ... r_embedded
myślę, że niejedna druyżyna życzyłaby sobie takiego dopingu na swojej hali, jak wczoraj miała Wisła na wyjeździe.
na hali było słychać tylko nas, więc widocznie Czesi głusi.ich w naszej hali nie było słychać w ogóle.i szkoda, że nie dali tyle biletów ile Wisła chciała, a tylko 200.
a co do meczu i jego przebiegu to zagraliśmy bardzo kiepskie zawody, co w perfekcyjny sposób wykorzystał kwartet: Skera+Viteckova+McWilliams+Bonner.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:sytuacja kadrowa wśród naszych wysokich dziewczyn jest bardzo nieciekawa. do chorej Janell(która od srody była na kroplówkach, a dziś przeszła badania lekarskie) dołączyła Ewka. zobaczymy jak to do środy się ułoży...
To ja mam pytanie, skoro ona byla na kroplowkach od srody to dlaczego przeszla badania dzis? Nie wiedza co jej jest czy tylko, zeby cos monitorowac? A co z Ewelina? Obie sa ABSOLUTNIE niezbedne w srode wiec jesli sytuacja jest tak zla to bylby to rzeczywiscie straszny pech.
Pozostaje nam liczyć na to, że "chorobowa sztafeta" zostawi jak najmniejsze żniwo i będziemy mogli w środę zagrać w optymalnym składzie i u siebie powalczyć. To ile Janell znaczy dla naszego zespołu jest oczywiste i było bardzo silnie widoczne wczoraj (przegrana deska, rozhulana Taj).
Nasz największy problem to Viteckova...nie mamy pomysłu na to jak ją zatrzymać. Dodatkowo w obronie wespół z Horakovą (która btw, powinna już sobie darować bicie Marty po twarzy) koncertowo odbierają Fernandez możliwość gry tak jak lubi i umie.
Nasz największy problem to Viteckova...nie mamy pomysłu na to jak ją zatrzymać. Dodatkowo w obronie wespół z Horakovą (która btw, powinna już sobie darować bicie Marty po twarzy) koncertowo odbierają Fernandez możliwość gry tak jak lubi i umie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”