Lotos - Ostrovia 93:46

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 lutego 2005, 21:27

Seba pisze:
Matii pisze:Dajcie spokoj. Faktycznie moze i zagralismy dobrze z czolowka i wygrana z Polkowicami, ale przegralismy 2 mecze z Ostrovia. Moim zdanie te 2 mecze i w Ostrowie i w Chelmie pokazaly kto ma lepszy team. Szkoda ze u nas odleciala Williams, a w Ostrowie kontuzja Kaczmarek. Jak na runde zasadnicza, lepsza Ostrovia. Co bedzie w barazach, poczekajmy na osady.... po cholere te sprzeczki.

W końcu inteligentna wypowiedz kibica Meblotapu! Jest dokładnie tak, jak mówisz - po tej części sezonu lepsza jest Ostrovia (co pokazują i bezpośrednie mecze, i tabela), po decydującej fazie może być inaczej i bardzo możliwe, że tak się stanie. Niestety sytuacja Ostrovii od samego początku trudna, po kontuzji Karo Kaczmarek stała się wręcz dramatyczna. I tak wąski skład teraz jeszcze bardziej uszczuplał. Oceniam szansę obu zespołów na 60%-40% na korzyść Meblotapu. Jednak wiadomo za kim trzymać będę kciuki ;)

Co do wypowiedzi zaś innych kibiców Meblotapu - KOMPROMITACJA! Z ostatniej pozycji w tabeli, przy takim budżecie i takich zakupach z całego świata tylko pogratulować podejścia - tego, że tak bardzo chcecie przekonać wszystkich, że to jednak Wy jesteście lepsi od... Ostrovii .... hehehe... to nie jest łyżwiarstwo figurowe ;) Obojętnie jakich argumentów nie użyjecie, nie potrafiliście jak dotąd ich pokonać... nawet mimo tego, że na mecz u Was Ostrovia przyjechała już bez "Siwej" i Anioły (to akurat chyba wzmocnienie.. hihi).

To nie my, tylko nasi działacze są kompromitacją, gdyby złożyli przynajmniej na poczatku września druzynę, to teraz pewnie mielibyśmy całkiem inne cele w rozgrywkach :oops:

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:31

Gdyby nasi działacze mieli pieniądze... też walczylibyśmy o inne cele :wink:
Obrazek

you're as good as your last performance

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 21:37

Hersi - dla mnie jest KOMPROMITACJĄ ton Waszego pisania dziś, gdy staracie się przekonywać (w takiej sytuacji, jaka miała i ma miejsce), że jesteście lepsi niż Ostrovia. Może i tak jest, ale na razie... dwie porazki z tym zespołem, tylko trzy wygrane w lidze... mimo to rozpaczliwe cieszenie się porażkami innych... o tym, że Wy niby NIGDY nie przegraliście wysoko nawet nie wspomnę, bo to jeden z lepszych kawałów na tym Forum. Co szkodziło napisać prawdę - JAK MOŻNA U SIEBIE W TAKIM SKŁADZIE, JAKI POSIADA CHEŁM PRZEGRAĆ Z OSTROVIĄ, w takim składzie i przy takich problemach, jakie ich nękają? Czy to takie trudne stąpać twardo po ziemi, jak robią to kibice z Ostrowa na tym Forum? Może warto docenić to, że LEPSZYM jest ten, komu się chce wygrywać i to POTRAFI ... a nie ten, kto prawie wszystko ładnie wtopi...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 lutego 2005, 21:49

Seba Zapominasz o jednej istotnej rzeczy, że w Ostrovia w niewielkim stopniu zmieniła skład z poprzedniego sezonu, gdy nam pozostała 1 (słownie: jedna) zawodniczka. Po drugie Ostrovia przepracowała cały okres przygotowawczy rozgrywając sparingi, a my nawet nie zagraliśmy 1 sparingu!! Zresztą skład został złożony 3 dni przed meczem, a do tego część zawodniczek przyszła w trakcie rozgrywek. Pomimo tego nie bylismy deklasowani jak Ostrovia (poza meczem z Wisłą na poczatku rozgrywek).
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2005, 21:59 przez Hersi, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 21:57

Hersi pisze:Seba Zapominasz o jednej istotnej rzeczy, że w Ostrovia w niewielkim stopniu zmieniła skład z poprzedniego sezonu, gdy nam pozostała 1 (słownie: jedna) zawodniczka. Po drugie Ostrovia przepracowała cały okres przygotowawczy rozgrywając sparingi, a my nawet nie zagraliśmy 1 sparingu!! Zresztą skład został złożony 3 dni przed meczem, a do tego część zawodniczek przyszła w trakcie rozgrywek. Tak więc zobaczcie najpierw na fakty. Mimo to wierzę, że dziewczyny poradzą sobie tym razem z Ostrovią.

Hersi... sorka... O CZYM TY MÓWISZ????!!!!! Jednak nie masz pojęcia o Ostrovii :( A zabierasz głos, jakbyś wiedział WSZYSTKO o innych :( Marta Korgiel, Aleksandra Karpińska i Monika Siwczak... ze słabej ubiegłorocznej pierwszej piątki Ostrovii zostały dwie koszykarki - Dzidka i Żurkowska, do nich dochodzą młode zawodniczki, które wcześniej nigdy nie stanowiły podstawowych ogniw w ekstraklasowych zespołach - Dominika Górczak i 17-letnia Karolina Kaczmarek. I to wszystko... jak już mówiłem Matiemu (i się nie pogniewał.. hehe) Ostrovia to obecnie dwie i pół koszykarki ekstraklasowej - jedna Dzidka i trzy "połówki". I taka jest prawda... o okresie przygotowawczym, tych wspaniałych sparingach powiedzą Ci więcej kibice z Ostrowa. Fakt - z takim przygotowaniem do sezonu aż dziw, że Ostrovia nie walczy o mistrzostwo Polski.

Ehhhh... powiem szczerze - załamałeś mnie... widzę, że ta rozmowa nie ma sensu.

edit: to byłem ja, Seba ... hihi

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:57

Ostrovia i sparingi? No może... ale to nie u Was trzy dni przed rozpoczęciem rozgrywek wisiało nad zespołem widmo nieprzystąpienia do rozgrywek... :?
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 22:00

To jako "Gość", to byłem ja :? Uzupełniajac jeszcze Hersi - to nie ja piszę, że Meblotap jest słaby, że się kompromituje, że zasługuje na spadek z ligi.. to jedynie Wam sprawia przyjemność porównywanie się do zespołu, który ledwo, ledwo egzystuje, a o potędze personalnej nie wspomnę nawet. Póki co to jednak ciągle ta Ostrovia jest lepsza... i oby tak zostało do końca :D

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 19 lutego 2005, 22:07

Ostrovia jest lepsza po sezonie zasadniczym. Ale mam nadzieje ze tak nie zostanie do konca. :) :) :) Szkoda ze z takim skladem walczymy o utrzymanie a nie o 6- 5 miejsce :( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 19 lutego 2005, 22:08

Hersi, popatrz na mecz Meblotapu z Ostrovia w Chelmie. Gdy zobaczylem co nasze graja, robilo mi sie przykro, za to Ostrovia zagrala swietny mecz. Bardzo mi sie spodobalo to jak graly. Zaraz po syrenie koncowej podszedlem do matiego i Zizu, podalem im reke, pogratulowalem i powiedzialem ze to oni byli dzis lepsi i zasluzenie wygrali, malo tego dodalem ze to oni zasluguja na ekstraklase. Moga Ci to potwierdzic, jak wroca z Gdyni. Dalej, wiesz doskonale co nasze zagraly z Poznaniem przed Ostrovia. To nie przypadek i jeden dzien zlej dyspozycji. Faktycznie udalo nam sie zagrac super mecze w Polkowicach, w Pabianicach, w Krakowie czy Gdyni. Ale co z tego jak to nie sa nasi bezposredni rywale do utrzymania sie w lidze.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 22:13

Jednego możemy być pewni - zapowiada się pasjonująca, sportowa walka! ;) Będzie się działoooooo...

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 19 lutego 2005, 22:13

Dysputa niemal żywcem wzięta z teologicznych sporów średniowiecza :lol: :lol: :lol: Na szczęscie tutaj dyskurs rozstrzygną wyniki na boisku :lol: :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 22:18

natalia pisze: Szkoda ze z takim skladem walczymy o utrzymanie a nie o 6- 5 miejsce :( :( :( :( :( :(

Pewnie, że szkoda, ale... coś czuję, że te mecze z Ostrovią przysporzą kibicom w Chełmie o wiele większych emocji niż ta trochę mało interesująca walka o to, czy zespół będzie piąty, czy szósty ;) Wszystko się rozbijać będzie tylko o to, czy będzie happy-end ... ja tym razem trzymam kciuki, żeby nie było :D DO BOJU OVIA! ;) Pozdrowionka!

A o te wyższe miejsca może za rok.. bo znając naszą ligę, to nawet ewentualny spadek jeszcze nic nie przesądza :?

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 lutego 2005, 22:19

Przepraszam bardzo, ale skąd wzieliście, ze mamy dobry skład? Pazur po 2 letniej kontuzji, Cybulak nigdy nie była zawodniczką pierwszej piątki, 17 letnia Sazanienko, Zdziesinska z drużyny spadkowicza, Bull zawodniczka o przecietnych statystykach ze słabego Uniwerku, Williams nie grała od ponad roku, jedynie Marczanka jest reprezentantka Białorusi, choć przed sezonem niewielu z was o niej słyszało, plus 4 juniorki. Skład złożony "za 5 dwunasta", więc o czym Wy tutaj mówicie?

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 22:21

majoneez pisze:Dysputa niemal żywcem wzięta z teologicznych sporów średniowiecza :lol: :lol: :lol: Na szczęscie tutaj dyskurs rozstrzygną wyniki na boisku :lol: :wink:

Konkwistadorzy z Chełma próbują zakłócić spokój "innowierczej" wioski zwanej Ostrowem :D a kysz! My się nie damy :lol:

Ojjj... nie mogę się już doczekać tych spotkań na polach Grunwaldu :D

Hersi: rozmień na drobne i nasz skład... co Ci wychodzi? Nie musisz odpowiadać, chyba wszyscy doskonale wiemy...
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 22:25

Hersi... odwracasz kota ogonem. Według Ciebie ten skład jest gorszy niż ŁKSu, Ostrovii, Gorzowa? A z tymi zespołami przegrywacie w tabeli... Czy ktoś tu mówi, że macie skład na medal? NIE! Tak, jak powiedziała jednak Natalia, to skład, budżet i warunki na włączenie się do walki o piąte, szóste miejsce w lidze. No ale skoro uważasz, że potencjał Ostrovii się nie zmienił w porównaniu do ubiegłorocznego sezonu ... :shock: I proponuję nie zapominać od czego zaczęła się dyskusja...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”