Czołowa koszykarka Lotosu Gdynia prowadziła po pijanemu

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 lutego 2005, 13:04

A ja nie twierdzę wcale, że nie miałeś racji - twierdzę natomiast, że w przypadku wersji jaką słyszeliśmy na początku (lub jeśli ktoś woli przed "liftingiem") - miałbyś rację w 100% - a tak to nie wiem w ilu masz - w 90%?... w 45%? - no nie wiem.
Rysa jest bez wątpienia natomiast - a jeśli balowała przy tych 2 lapkach jakiś czas + 6 godzin po nich :wink: :lol: i jeśli był i widział to ktokolwiek z klubu (choć być może jako stara gdynianka ma szerwszy, pozasportowy krąg znajomych) i nikogo nie zastanowiło że jest wozem oraz jak wraca - to już nie rysa ale całkiem spora szczelina...

Niestety, prowadzenie "na cyku" jest dla mnie jednym z najgorszych świadectw dla człowieka. Dużo gorsze niż skakanie "na główkę" do brodzika, bo krzywdzi głównie innych, nie siebie.
Na napiętnowanie zasługuje zaś nie tylko sprawca, ale także ten kto mógł, a nie przeszkodził temu.

Gość

Postautor: Gość » 22 lutego 2005, 13:19

Anonymous pisze:
Cavek pisze:
Anonymous pisze:
Cavek pisze:
Mytek pisze:moim zdaniem to powinni obie surowo(surowo= wedle przepisow oczywiscie) ukarac.......

Katarzyna D. wedlug prawa jest niewinna ( pewnie nawet nie dmuchala alkomatu ) ale za to ze pozwolila jechac Dyann N. powinna poniesc konsekwencje dyscyplinarne ze strony klubu

skoro pozwoliła jechac pijanej na nią tez jest artykuł w kodeksie karnym:
Art. 179. Kto wbrew szczególnemu obowiązkowi dopuszcza do ruchu pojazd mechaniczny (..)
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

Tja ale ten przepis stety lub nie jest w Polsce martwy. We Francji skazano restauratora za to ze nie sprawdzil czy jego klient po wyjsciu z kanjpy nie pojechal samochodem. I jeszcze jedno jaka jest wykladnia zwrotu "szczegolny obowiazek" w przytoczonym przez Ciebie przepisie?

ten przepis dotyczy dyspozytorów np. w bazach transportowych PKS. KSK, MZK itp.

TEN PRZEPIS DOTYCZY DYSPOZYTOROW ITP ALE TAKZE DOTYCZY OSOBY KTORA BYLA TRZEZWA A MIMO TEGO JECHALA Z OSOBA BEDACA PO SPOZYCIU PROPONUJE ZAGLADNAC DO ORZECZEN NSA I WOWACZAS TWIERDZIC KOGO SIE TO TYCZY

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 22 lutego 2005, 13:25

Lisu pisze:Drogi kolego Simon i Cavek ja nigdzie nie napisałem że "obwiniam klub" ?! Wyśmiewam Lotos za takie zachowanie ich zawodniczki (i trenera) gdyż reprezentują one barwy tego klubu nie tylko na parkiecie ale także... za kółkiem :D - i żeby ktoś się zaraz nie doczepił to również w wielu innych dziedzinach życia codziennego.

Dla tak wspaniałego, cudownego (przynajmniej dla niektórych) ale naprawdę profesjonalnego klubu to bardzooo duża rysa na wizerunku.

Hmm w przypadku gdyby to w moim klubie zostal zatrudniony Igor Sypniewski bylbym ostrozny w wysmiewaniu innych klubow za takie zachowania. No offence ale przyszlosc moze (choc nie musi) byc przewrotna :roll:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 lutego 2005, 13:29

To pewnie coś tak jak "zaniechanie" - czyli "w wypadku jest winiem także poszkodowany, jeśli miał szanse uniknięcia zdarzenia, a jej nie wykorzystał"
Oczywiście, że trudno aby usprawiedliwić kogoś, kto mógł przeszkodzić w przestępstwie a tego nie zrobił - to takie "milczące przyzwolenie". Mało tego, w skrajnych przypadkach (gdyby się wypierał, lub słynne: "a co miałem zrobić?") możnaby dowieść, że zaniechał obowiązku zawiadomienia o przestępstwie jeśli jego okoliczności były mu znane.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 lutego 2005, 13:34

Cavek pisze:Hmm w przypadku gdyby to w moim klubie zostal zatrudniony Igor Sypniewski bylbym ostrozny w wysmiewaniu innych klubow za takie zachowania. No offence ale przyszlosc moze (choc nie musi) byc przewrotna :roll:
A masz jakąś wiedzę (którą pozostawiasz sobie) na temat przestępczej działalności Igora, oprócz (być może nagannego, lecz nie karalnego) - "lubi wypić"?
O ile się nie mylę tą cechą obdarzonych jest również sporo forumowiczów i i nie jedna koszykarka - nic w tym złego, dopóki się nie wsiada potem za kółko...

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 22 lutego 2005, 13:52

Cavek pisze:Hmm w przypadku gdyby to w moim klubie zostal zatrudniony Igor Sypniewski bylbym ostrozny w wysmiewaniu innych klubow za takie zachowania. No offence ale przyszlosc moze (choc nie musi) byc przewrotna :roll:

:lol: :lol: :lol: Masz rację :lol: :lol: :lol: Akurat ja obstawiam że Sypek za dużo nie pogra jak do nas wpadnie odwiedzić stare śmieci - pochodzi z mojego osiedla :wink: Widziałem co się działo po oficjalnym podpisaniu kontraktu (choć Sypniewskiego akurat nie) więc mogę się tylko domyślać co będzie się działo jak zacznie się handlowanie meczami :D Ogólnie to tych skurokopów wyje..... bym na zbity pysk ale na razie trzeba poczekać co pokażą w rundzie wiosennej.

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 22 lutego 2005, 14:24

simon pisze:
A masz jakąś wiedzę (którą pozostawiasz sobie) na temat przestępczej działalności Igora, oprócz (być może nagannego, lecz nie karalnego) - "lubi wypić"?...

2004-07-14

Igor Sypniewski ma poważne kłopoty. Wkrótce stanie przed sądem za znieważenie policjantów na służbie.

Do zdarzenia doszło w poniedziałek wieczorem. Jak poinformował we wtorek rzecznik Komendy Miejskiej Policji w Łodzi nadkom. Mirosław Micor "policyjny patrol został wezwany do grupy kilku osób, która według informatora, przed jednym z bloków miała pić alkohol i zachowywać się głośno". Przybyli na miejsce funkcjonariusze stwierdzili jednak, że grupa zachowywała się spokojnie.

"Nagle, jeden z mężczyzn zauważył patrol i zaczął zachowywać się agresywnie w stosunku do funkcjonariuszy. Został zatrzymany i odwieziony do Miejskiego Ośrodka Pomocy i Terapii Uzależnień (dawna izba wytrzeźwień). Stwierdzono u niego 1,5 promila alkoholu w wydychanym powietrzu" - mówił Mirosław Micor. Dodał, że również w trakcie jazdy do ośrodka zatrzymany 30-latek zachowywał się agresywnie w stosunku do policjantów.

- Podejrzany przyznał się do winy – mówi Mirosław Micor, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji. – Wkrótce stanie przed sądem. Grozi mu do roku więzienia.

To może być koniec jego sportowej kariery. Jeszcze niedawno mówiło się, że może trafić do Pogoni Szczecin.

- Ten temat jest już zamknięty – mówi Marek Łopiński, dyrektor szczecińskiego klubu.

- To znakomity piłkarz, ale powinien się wziąć za siebie. Jemu teraz potrzebny jest lekarz. Nie sądzę, by jakikolwiek klub chciał zatrudnić piłkarza, który w pewnym momencie może odmówić wyjścia na mecz albo wręcz zniknąć – mówi jeden z byłych pierwszoligowych trenerów.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 lutego 2005, 14:25

pochodzi z mojego osiedla

ej Lisu - Sypek jest z sąsiedniego bloku - to znaczy jesteśmy sąsiadami :D :D :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 lutego 2005, 14:33

Cavek pisze:
simon pisze:
A masz jakąś wiedzę (którą pozostawiasz sobie) na temat przestępczej działalności Igora, oprócz (być może nagannego, lecz nie karalnego) - "lubi wypić"?...

2004-07-14

Igor Sypniewski ma poważne kłopoty. Wkrótce stanie przed sądem za znieważenie policjantów na służbie.
Stary - ale "odgrzałeś" temat sprzed ponad 1/2 roku, kiedy nawet jeszcze wróbelki nie ćwierkały o jego przejściu dla ŁKS. Nie wiesz jak się zachowa teraz, ani jak się zachowa klub - jeśli on się źle zachowa. Poza tym pijąc wódę pod blokiem nie zabija się nikogo na przejściu dla pieszych (choćby pewien bramkarz innego klubu z naszego miasta w sytuacji analogicznej do Nolan, ale nie miał tego "pecha" że go wcześniej zatrzymała policja). To takie: "rozmawiamy tu o odwadze, a Ty o odważnikach"...
"Szarpanka" z policjantami jest naganna, owszem - ale to nie ten kaliber

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 22 lutego 2005, 14:40

hmm po pierwsze Sypek nie zostal zatrzymany za prowadzenie pojazdu "pod wplywem" tylko za glosne zachowanie itd. a to w naszym kraju normalka i nie zagraza tak naprawde innym.

Po drugie kontrakt z gorem zostal tak spisany, ze jesli zacznie pic to jest natychmiast zrywany i najwiecej traci na tym zawodnik, gdyz wlasnie z obawy przed tym zeby nie zaczal pic, na pozcatku dostal niewieka sume, za to ma wieksza pensje, co ma go dodatkowo zmotywowac. W przypadku rozwiazania kontraktu nie dostaje NIC.

Klub ma furtke zeby NATYCHMIAST sie odciac od zawodnika jesli by "bylo cos na rzeczy".

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 22 lutego 2005, 14:46

majoneez pisze:Ravvafan, drobna kradzież w odróżnieniu do prowadzenia po pijaku nie stwarza zagrozenia dla innych - przypadkowych osób mogących znaleźć się pechowo na drodze takiego "wesołego lanosa". 0,85 promila to już naprawdę niezła bania. Swoją drogą jeśli już się miałą ochotę napieprzyć, to dlaczego nikt z towarzystwa nie wsadził jej w taryfę? Przecież chyba akurat koszykarki lotosu stać na taki wysiłek finansowy? Totalne odmóżdzenie.

Ty nie źle rozumiesz:
Pomijam że to nie był drobna kradzież tylko z bogatego jubilera za błyskotke wartą kupe kasy i że za to się beka do pierdla "bez prokuratora".Wk..rwia mnie Polska podwójna moralność.Wk..wia mnie to że w Polsce mamy masy pijanych kierowców którym się upieka a o tym prawie przypomina nam się dopiero gdy złapią zagraniczną czarną znaną dziewczyne (najlepiej z pochodzeniem żydowskim 8) 8) ) i wtedy tłum ryczy:UKARAĆ JĄ SUROWO,DO PIERDLA ,STOP NIETRZEŻWYM KIEROWCĄ itd a gdy kumpla złapią po piwie za kierownicą mamy taki dialog:"udało ci się wywinąć-no dałem włape -no to super".....
Dlatego ci pokazałem przykład Japoni.Tam najpierw wymaga się od siebie........
Czy powinni ją wyrzucić z kluby?
Tu kolejna nasza super cecha.Najłatwiej to wyrzuca się z czyjegoś klubu.Gdyby ja był prezesem nie wyrzuciłbym jej,ukarał finansowo.Zrszetą Allen Iverson nikt nie wyrzucił jak lubił sobie postrzelać na "ostro".Kobe Bryant też nie wyleciał za erotyczne harce .Nie wyrzuca się tak ważnych zawoników (czek) za jednorazowy wybryk.
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 22 lutego 2005, 15:46

tylko ze ten "jednorazowy wybryk" mogl kosztowac kogos zycie...

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 22 lutego 2005, 15:59

mati pisze:
Cavek pisze: Mysle ze Natalia albo Maryna by mogla zalatwic taka ze po 3 setkach bys jednak cos poczul :twisted:

Cavek bo ja być może będę w Chełmie za niedługo :D porozmawiamy na ten temat myslę...raczej jak już będziemy mogli jechać to na dwa dni(jak wiadomo). Jeszcze pogadamy. Pozdro! :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D

Tylko z tym mati trzeba ostroznie. Jak przesadzisz to nic nie widzisz na oczy kolejnego dnia :lol: a tak powaznie, to pobaluje sie, ale nie bedziemy powtarzac bledu Nolan.

Moim zdaniem powinna byc powazna kara finansowa ze strony klubu, ale nie wolno takie zawodniczki wyrzucac. Lotos przeciez musi wygrac Eurolige :)

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 22 lutego 2005, 16:09

simon pisze:
2004-07-14

Stary - ale "odgrzałeś" temat sprzed ponad 1/2 roku, kiedy nawet jeszcze wróbelki nie ćwierkały o jego przejściu dla ŁKS. Nie wiesz jak się zachowa teraz, ani jak się zachowa klub - jeśli on się źle zachowa. Poza tym pijąc wódę pod blokiem nie zabija się nikogo na przejściu dla pieszych (choćby pewien bramkarz innego klubu z naszego miasta w sytuacji analogicznej do Nolan, ale nie miał tego "pecha" że go wcześniej zatrzymała policja). To takie: "rozmawiamy tu o odwadze, a Ty o odważnikach"...
"Szarpanka" z policjantami jest naganna, owszem - ale to nie ten kaliber[/quote]

Wyluzuj nikt nic nie zarzuca ŁKSowi. Mowa byla o Sypniewskim.

simon pisze: A masz jakąś wiedzę (którą pozostawiasz sobie) na temat przestępczej działalności Igora, oprócz (być może nagannego, lecz nie karalnego) - "lubi wypić"?

tak mam :p

Przeczytaj jeszcze raz co napisalem na poczatku o Sypniewskim. Jak dalej bedziesz myslal ze zle jemu albo ŁKSowi zycze to przeczytaj jeszcze raz i tak w kolko az zalapiesz :-)

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 22 lutego 2005, 16:11

Matii pisze:
mati pisze:
Cavek pisze: Mysle ze Natalia albo Maryna by mogla zalatwic taka ze po 3 setkach bys jednak cos poczul :twisted:

Cavek bo ja być może będę w Chełmie za niedługo :D porozmawiamy na ten temat myslę...raczej jak już będziemy mogli jechać to na dwa dni(jak wiadomo). Jeszcze pogadamy. Pozdro! :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D

Tylko z tym mati trzeba ostroznie. Jak przesadzisz to nic nie widzisz na oczy kolejnego dnia :lol: a tak powaznie, to pobaluje sie, ale nie bedziemy powtarzac bledu Nolan.

Moim zdaniem powinna byc powazna kara finansowa ze strony klubu, ale nie wolno takie zawodniczki wyrzucac. Lotos przeciez musi wygrac Eurolige :)

Mati pogadamy pogadamy. A co do Nolan to tez jestem za karą pieniezna i ostrzezeniem ze jezeli cos takiego sie powtorzy to od razu leci. ( taka kara powinna byc od klubu co zasadzi sad nie wnikam. )

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”