Ocena występów koszykarek Polfy Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gosc

Postautor: gosc » 18 maja 2005, 07:33

Edzia pisze:
- Czy teraz nastąpią zmiany?

- Na pewno. Z kilkoma zawodniczkami rozstaniemy się. Zawiodły nas stranieri Korzeniewska i Iwlejewa. Trzeba będzie także zmienić system premiowania, aby cały czas zawodniczki musiały walczyć o zwycięstwa.

No! i to jest mądra decyzja!!! Mam tylko nadzieję, że nie jest "papierowa".

A co jest mądrego w tej decyzji, że wiążesz z nią tak wielkie nadzieje. Przecież tak do końca pewnie nie wiesz jak to wszystko wygląda. Nie jestem tu niczyim adwokatem ale tak naprawde to od samego zawodnika zależy czy jest ambitny, walczący i za wynik oddałby swoje zdrowie na parkiecie. Premia jest wtedy dodatkiem, nagrodą za dobrze wykonaną pracę. A jaką masz pewność, że zmieni się system premiowania i nagle co?? te same zawodniczki będą grały super?? Nie wierzę. Trzeba wyrzucić zawodniczki dla których Pabianice to kolejna przystań gdzie można przez rok "połowić" i wyjechać w sina dal. Trzeba zatrudnić takie, które (jak pisał prezes) będą cały czas walczyły o zwycięstwa. Zwiążą się z klubem na dłużej i będą się z nim utożsamiały. I nawet jak będzie trudno z kasą to będą tu grać.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 18 maja 2005, 14:22

gosc pisze:A co jest mądrego w tej decyzji, że wiążesz z nią tak wielkie nadzieje. Przecież tak do końca pewnie nie wiesz jak to wszystko wygląda. Nie jestem tu niczyim adwokatem ale tak naprawde to od samego zawodnika zależy czy jest ambitny, walczący i za wynik oddałby swoje zdrowie na parkiecie. Premia jest wtedy dodatkiem, nagrodą za dobrze wykonaną pracę. A jaką masz pewność, że zmieni się system premiowania i nagle co?? te same zawodniczki będą grały super?? Nie wierzę. Trzeba wyrzucić zawodniczki dla których Pabianice to kolejna przystań gdzie można przez rok "połowić" i wyjechać w sina dal. Trzeba zatrudnić takie, które (jak pisał prezes) będą cały czas walczyły o zwycięstwa. Zwiążą się z klubem na dłużej i będą się z nim utożsamiały. I nawet jak będzie trudno z kasą to będą tu grać.

Zgadzam się z Tobą w 100%!!!!! Ale wierz mi, system premiowania w Pabianicach także powinien się zmienić i wierzę (naiwnie?), że tak będzie.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”