Mistrzostwa Europy U16 - Poznań (22-31 lipiec)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

basket fan
Nowy na forum

Postautor: basket fan » 23 lipca 2005, 09:07

Nas pisze:Skobel rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podpisuje się pod tym, AGA oby tak dalej!!!!!!!!
Unia, wiara która przetrwała!!!

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 23 lipca 2005, 09:56

basket fan pisze:
Nas pisze:Skobel rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podpisuje się pod tym, AGA oby tak dalej!!!!!!!!

No - naprawdę bardzo ładna postawa w grze tej zawodniczki. Zresztą zawsze tak było, a wczoraj jedynie to potwierdziła :) Tak trzymać 8)

Gość

Postautor: Gość » 23 lipca 2005, 13:22

wera jest trochę przereklamowana tak naprawde.Jej gra na jedynce wczoraj to tragedia. Wera !!!!!!!(Weronika)

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 23 lipca 2005, 14:14

Anonymous pisze:wera jest trochę przereklamowana tak naprawde.Jej gra na jedynce wczoraj to tragedia. Wera !!!!!!!(Weronika)

Też tak uważam. Tzn. nie do końca, nie myślę, że gra słabo. Ale piszą i mówią o niej za dobrze czasami. Zachwycają się, a gra tak średniawo często. Czasami ma extra akcje i na pewno ma duży potencjał, ale jak na razie musi się dużo nauczyć wg mnie.

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 23 lipca 2005, 20:18

Dokładnie. Ma ona możliwości, i nieraz pokazała, że potrafi grać bardzo dobrze, ale wczoraj się nie spisała. Wg mnie grała nieco zbyt "pokazowo". To są ME i chodzi tutaj o wynik a nie o zwrócenie na siebie uwagi (tzn to na pewno też, ale poprzez wkład w grę zespołu).

Natomiast dzisiaj było już zdecydowanie lepiej. I to zarówno jeśli chodzi o Weronikę jak i cały zespół. Polki zagrały pewniej, rozbiły rywalki kontrami ( Aga Skobel!! ). No i ten doping ;) .

Aha, jeszcze jedno. Jak Wam sie spiker podoba, a raczej nie on tylko jego słowa? :> :)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Yo

Postautor: Mytek » 23 lipca 2005, 20:53

DaRiO pisze:
Aha, jeszcze jedno. Jak Wam sie spiker podoba, a raczej nie on tylko jego słowa? :> :)

prosze wyrzucic tego spikera :D lałem jak podczas pierwszego dnia MME czytal nazwiska Litwinek :lol: :lol: masakra to byla po prostu :!: :lol:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 23 lipca 2005, 21:39

U nas też kiedyś było wesoło przy nazwiskach Litwinek.
Może więc rzecz jest w nazwiskach Litwinek, a nie w poziomie "spikerowania"? :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 23 lipca 2005, 22:43

Don Igłata pisze:U nas też kiedyś było wesoło przy nazwiskach Litwinek.
Może więc rzecz jest w nazwiskach Litwinek, a nie w poziomie "spikerowania"? :lol:

oj nie raczej w tym drugim wlasnie....kurde Biegański powinien sie rozdwoić :lol: :lol:

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 23 lipca 2005, 23:36

Mytek pisze:

oj nie raczej w tym drugim wlasnie....kurde Biegański powinien sie rozdwoić :lol: :lol:

Jakby mógł to by "spikerował" tak jak na oficjalnym rozpoczęciu mistrzostw w czwartek. Ale co chcecie od tego pana - przynajmniej jest się z czego / kogo pośmiać............... spiker co mniej niż zero :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 24 lipca 2005, 00:02

Oj nie nie :] . MOżliwe, że z nazwiskami Litwinek większość z nas miałaby kłopot, a ten człowiek po prostu jest na nieodpowiednim miejscu. W klubie, którego mecze komentuje na codzień awansował na spikera z "przedzieracza biletów" ;). Sam bym pewnie "spikerował" o wiele gorzej, więc już nie będę tutaj po nim jechał, ale chyba w Poznaniu są lepsi w tym fachu od niego. Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 lipca 2005, 00:08

Nas pisze:
Anonymous pisze:wera jest trochę przereklamowana tak naprawde.Jej gra na jedynce wczoraj to tragedia. Wera !!!!!!!(Weronika)

Też tak uważam. Tzn. nie do końca, nie myślę, że gra słabo. Ale piszą i mówią o niej za dobrze czasami. Zachwycają się, a gra tak średniawo często. Czasami ma extra akcje i na pewno ma duży potencjał, ale jak na razie musi się dużo nauczyć wg mnie.

Hmmmm... rozumiem, że widziałeś Werę conajmniej kilkanaście razy w tym sezonie w pełnym wymiarze na boisku w czasie gry w swoim klubie? Co do nauki - każda z tych zawodniczek musi się jeszcze dużo uczyć, Wera również ... i zdaje sobie ona doskonale z tego sprawę. Co do występów na ME jedna uwaga - jeśli ktoś cały czas w klubie gra na pozycji numer 2, a tu nagle zostaje ustawiona jako prowadząca grę, to naprawdę trudno się dziwić, że nie wszystko wychodzi. Zwłaszcza, że zdaniem tych wszystkich, którzy oglądają ją w praktycznie każdym meczu od kilku lat, ma ona zdecydowane predyspozycje do gry właśnie na pozycji rzucającej obrończyni - motoryka, umiejętność biegania na kontry i kończenia ich, gra 1 na 1, penetracje... to wszystko traci trochę, gdy musi kreować grę drużyny. Rozumiem, że konieczne było połączenie kilku indywidualności interesom zespołu. Więc stąd ta rola Wery, z którą w pierwszym meczu poradziła sobie średnio. Dziś jednak było już tak, jak kibice Olimpii zdążyli się przyzwyczaić - czyli bardzo dobrze.

BRAWO WERA! Powodzenia jutro!!! :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 24 lipca 2005, 00:17

Hmmm ja np. widziałem Werę tylko w barwach AZSu i to jak wiadomo niezbyt często. I oceniam tylko jej występy na ME. Widziałem oba mecze i popieram, że z Belgią było nawet bardzo średnio. Dzisiaj już natomiast było lepiej niż przyzwocie. Jedyne zastrzeżenie z mojej strony do jej gry to to, że zbyt często "wjeżdża" sama na kosz, nie zawsze widzi koleżanki, które są w dogodnej sytuacji. No chyba, że takie ma nakazy od trenerki. Oczywiście taka taktyka też może przynosić sukcesy. Wera potrafi bardzo dobrze stworzyć sobie sytuację, ale wczoraj i dziś słabo było u niej ze skutecznością...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 lipca 2005, 00:24

DaRiO pisze:(...) Jedyne zastrzeżenie z mojej strony do jej gry to to, że zbyt często "wjeżdża" sama na kosz, nie zawsze widzi koleżanki, które są w dogodnej sytuacji. (...)

Hmmm... taka właśnie rola "dwójki", tak gra w klubie - mając bardzo dobrą rozgrywającą u boku (Agatę Rafałowicz), zadaniem Wery jest właśnie egzekucja. W AZSie grając po dwie, trzy minuty w meczu mówienie o jakimkolwiek stylu gry zawodniczki kompletnie mija się z celem. Takim graczem była Wiolka Lewandowska - pewnie, że był czas, gdy z konieczności stawiana była na jedynce, ale... każdy wie, gdzie Wiola się czuła najlepiej ;) Choć zadaniem dobrej koszykarki jest grać wszędzie DOBRZE! Nie da się ukryć, że dziś w wykonaniu Wery było nawet lepiej niż dobrze, a wczoraj.. hmmm... zapomnijmy o tym ;)

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 24 lipca 2005, 00:28

OK Seba, nie dyskutuję już na temat Wery bo widzę, ze nie mam o niej zielonego pojęcia :).

Jeden wniosek: Belgia - średnio, Włochy - dobrze, Hiszpania - ???. Odpowiedzcie sami ;) .

Do zobaczenia w Tarnowie. :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 lipca 2005, 00:40

DaRiO pisze:OK Seba, nie dyskutuję już na temat Wery bo widzę, ze nie mam o niej zielonego pojęcia :).

(...)

Eeeeee... każdy ma swoje zdanie... ja też... niekoniecznie mądre... - taki przywilej kibica :) Generalnie z Belgią wszystko wyglądało o wiele gorzej niż dziś... i to jeśli chodzi praktycznie o cały zespół. Dziś w końcu dziewczyny przestały się bać kończyć szybkie ataki i rzucać w sytuacjach pod samym koszem. Lepsza była też obrona, większy pressing na rozgrywające... dobra była zwłaszcza pierwsza połowa. Trochę nadal smuci brak wypracowywania sobie zagrywkami czystych pozycji do oddawania rzutów - większość punktów zdobywamy kontratakiem i indywidualnymi akcjami... no ale może i to stopniowo się poprawi... bo masz rację - Belgia = słabo... Włochy = dobrze... Hiszpania = aż się boję ... ;) :D 8)

Pozdrowionka!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”