Po przegranych ŁKS Siemens: Nie należy panikować...

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 października 2005, 16:50

Zyzia pisze:aby posługiwać się danymi symbolami trzeba wpierw zgłębić źródło pochodzenia,wartości jakie symbolizuje,historię powstania itd,a najważniejsze czy wogóle przystoi go użyć i w jakim celu

TO WSZYSTKO W TYM TEMACIE

pozory mylą...
czy zmieniłbyś zdanie, gdyby kibice ŁKS zamiast celtyka wywiesili swastykę? czy wiesz co symbolizuje? czy wtedy byłoby ok?
ułatwię zadanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka
Czy flaga z napisem ŁKS(swastyka)Łódź byłaby w/g Ciebie dozwolona? - jeśli nie, to czy należałoby rozebrać shronisko "Murowaniec" w Tatrach? - czy także flaga "życzymy szczęścia ŁKS" jest nie do przyjęcia? czy jakiś "najmądrzejszy" na świecie komisaż zawodów miałby prawo nakazać jej zdjęcie? Czy napis "zesłał nas Bóg aby czynić zło" jest bardziej na miejscu?(flaga Lechii) Czy "celtyk" jest symbolem nie dopuszczonym do użycia w społeczeństwie? Czy jest gdzieś opublikowana oficjalna lista symboli zakazanych na stadionach? - a jeśli nie, to niby dlaczego jakiekolwiek są zakazywane przez kogokolwiek, jakim prawem?
Ostatnio zmieniony 19 października 2005, 17:05 przez simon, łącznie zmieniany 2 razy.

mawi
Żak

Postautor: mawi » 19 października 2005, 16:55

Ja nie na temat a może na temat ??? Gdzie mogę znaleźć skład ŁKS-u z podanymi datami urodzeń, wzrostem i nr zawodniczki. Na stronce ŁKS-u nic niema.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 października 2005, 17:04

mawi pisze:Ja nie na temat a może na temat ??? Gdzie mogę znaleźć skład ŁKS-u z podanymi datami urodzeń, wzrostem i nr zawodniczki. Na stronce ŁKS-u nic niema.

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=2754

mawi
Żak

Postautor: mawi » 19 października 2005, 18:00

Dzięki!!
Potrzebny jest mi jeszcze rok urodzenia.

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 19 października 2005, 18:23

:lol: :lol: :lol:

Ludzie proszę skończcie temat albo przeniescie dyskusję do HP. Najlepsze jest w tym wszystkim to że połowa jak nie większość nie ma pojęcia jak to wszystko było w rzeczywistości a opiera się na tekscie pismaka z GW który nawet na meczu nie był.

Problem polega na tym że nie ma i nie było takiego czegoś jak transparent, flaga, banner "Kawaleria Szatana" z krzyżem celtycki. Cały problem polega na tym że w/w flaga "Kawaleria Szatana" jest dość sporym płutnem a w Gdańsku został na niej powieszony mały transparent z krzyżem celtyckim który w tym przypadku był transparentem grupy Skinheadów kibicujących Łódzkiemu Klubowi Sportowemu. Stało jak sie stało może kiedyś polityka zniknie ze stadionów.

Od pewnego czasu nie popieram żadnych symboli na stadionach poza klubowymi jednak na całym świecie jest to bardzo często spotykane że jedni manifestują na trybunach swoje prawicowe a inni lewicewo poglądu, nie raz to jest wlaśnie główny powód nienawisci między kibicami dwóch klubów.

Jeżeli komuś nie odpowiada flaga Kawaleria Szatana jako flaga ŁKSu to rozumiem że również jest przeciwnikiem określenia i flag Man. Utd. Red Devils. W jednym i w drugim przypadku chodzi o nadanie agresywnego, wojowniczego przydomku drużnie i kibicom danego klubu. W przypdku MU przymiotnik red wziął się od barw klubowych, u nas mozna powiedzieć jezeli ktos się przypieprzy znowu że kawaleria jest nawiązaniem do Rycerzy a więc znanego w środowisku piłkarskim określenia "Rycerze Wisony" które było użyte po raz pierwszy własnie w odniesieniu do piłkarzy ŁKS.

Pozdrawiam normalnych.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 października 2005, 18:49

Lisu pisze::lol: :lol: :lol:

Ludzie proszę skończcie temat albo przeniescie dyskusję do HP. Najlepsze jest w tym wszystkim to że połowa jak nie większość nie ma pojęcia jak to wszystko było w rzeczywistości a opiera się na tekscie pismaka z GW który nawet na meczu nie był.

Problem polega na tym że nie ma i nie było takiego czegoś jak transparent, flaga, banner "Kawaleria Szatana" z krzyżem celtycki. Cały problem polega na tym że w/w flaga "Kawaleria Szatana" jest dość sporym płutnem a w Gdańsku został na niej powieszony mały transparent z krzyżem celtyckim który w tym przypadku był transparentem grupy Skinheadów kibicujących Łódzkiemu Klubowi Sportowemu. Stało jak sie stało może kiedyś polityka zniknie ze stadionów.

Od pewnego czasu nie popieram żadnych symboli na stadionach poza klubowymi jednak na całym świecie jest to bardzo często spotykane że jedni manifestują na trybunach swoje prawicowe a inni lewicewo poglądu, nie raz to jest wlaśnie główny powód nienawisci między kibicami dwóch klubów.

Jeżeli komuś nie odpowiada flaga Kawaleria Szatana jako flaga ŁKSu to rozumiem że również jest przeciwnikiem określenia i flag Man. Utd. Red Devils. W jednym i w drugim przypadku chodzi o nadanie agresywnego, wojowniczego przydomku drużnie i kibicom danego klubu. W przypdku MU przymiotnik red wziął się od barw klubowych, u nas mozna powiedzieć jezeli ktos się przypieprzy znowu że kawaleria jest nawiązaniem do Rycerzy a więc znanego w środowisku piłkarskim określenia "Rycerze Wisony" które było użyte po raz pierwszy własnie w odniesieniu do piłkarzy ŁKS.

Pozdrawiam normalnych.

No i w końcu kontruktywna odpowiedź :P

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 października 2005, 18:55

tak konstruktywna tylko znow powiesiliscie psy na kibicach ŁKS-u przed zorientowaniem sie jakie byly fakty i okolicznosci calej sytuacji.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 października 2005, 19:02

Marco TS pisze:tak konstruktywna tylko znow powiesiliscie psy na kibicach ŁKS-u przed zorientowaniem sie jakie byly fakty i okolicznosci calej sytuacji.

Przecież do Ciebie nie pisałem, więc po co się odzywasz?

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 października 2005, 19:11

Hersi pisze:
Marco TS pisze:tak konstruktywna tylko znow powiesiliscie psy na kibicach ŁKS-u przed zorientowaniem sie jakie byly fakty i okolicznosci calej sytuacji.

Przecież do Ciebie nie pisałem, więc po co się odzywasz?

a czy ja pisalem do Ciebie??? a bede sie odzywal w kwetisahc w ktorych Ty gowno wiesz a sie wypowiadasz. Zrozumiales czy mam przeliterowac??!!!

od tego jest forum zeby kazdy mogl pisac znawco.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

zenon

Postautor: zenon » 19 października 2005, 23:26

Jak dla mnie mogliby sobie walnąć napis Kawaleria Leppera. Pasowałby jak ulał...

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 19 października 2005, 23:27

hehe, wesoło tu. No a o wynik AZS- ŁKS sie nie martwie... bedzie ładny mecz ale AZS zrobi mały pogrom:p

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2005, 10:39

oprawca pisze:hehe, wesoło tu. No a o wynik AZS- ŁKS sie nie martwie... bedzie ładny mecz ale AZS zrobi mały pogrom:p

ojjj - całe szczęście, że tylko "mały" - taki... do przerwy - zgadzasz się? :lol: :lol: :lol:

andrew
Nowy na forum

Postautor: andrew » 20 października 2005, 11:32

A ja simon napisze: "to naprawdę ekstra, że potrafiło Was jechać przez 1/2 Polski w 8 stówek (i to przecież w II lidze). Do tego naprawdę fajne i klimatyczne oprawy robicie tak na wyjeździe jak i u siebie - gratulki za kibicowski wysiłek. Do tego macie sporo fajnych flag. :D Mi akurat coś takiego imponuje, może dlatego że jestem kibicem piłki, a co do meczu w sobote to licze na nasze pewne zwycięstwo, ale pogromu nie będzie.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2005, 13:41

andrew pisze:A ja simon napisze: "to naprawdę ekstra, że potrafiło Was jechać przez 1/2 Polski w 8 stówek (i to przecież w II lidze). Do tego naprawdę fajne i klimatyczne oprawy robicie tak na wyjeździe jak i u siebie - gratulki za kibicowski wysiłek. Do tego macie sporo fajnych flag. :D Mi akurat coś takiego imponuje, może dlatego że jestem kibicem piłki, a co do meczu w sobote to licze na nasze pewne zwycięstwo, ale pogromu nie będzie.

dziękuję, bardzo mi(nam) miło. Życzę jak najlepszego meczu (z obu stron) i minimalnej... jednak porażki :wink: :D - pozdrowienia

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”