2 kolejka Playout:Cukierki Odra Brzeg-Duda Tęcza Leszno77-78
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Nie rozumiem tego poruszenia, wszyscy sie podniecają, jakby jakiś mały chlopec ograł Michaela Jordana. Dlaczego wygrana zespolu, gdzie sa 3 Amerykanki, wsrod nich nieobliczalna Nikita Bell, takie zawodniczki jak Agnieszka Budnik itd mialaby byc az tak niedopuszczalna?? Rozumiem, ze zawsze jest jakis faworyt, ktory ma wieksze szanse, ale tu kibice pisza, ze bez zadnych nadziei jechali na ten mecz, nie rozumiem tego. Jeszcze co innego jakby Lotos albo Wisla grala z Duda, a przeciętny Brzeg... Jedziecie po trenerach i druzynie jakby nie wiadomo co sie stało, a mecz był wyrownany, nawet prowadził Brzeg cały czas, w koncowce pechowo przegrał, zdarza sie. Przeciez nie przegrały jakos kompromitujaco 40 punktami. Wiem, ze to całe oburzenie nie dotyczy tylko tego 1 meczu, ale ogolnie przesadzaja niektorzy...
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
no wezcie chlopaki z Leszna wyluzujcie emocje was ponosza faktem jest ze tylko w drugiej kwarcie wyszlismy na prowadzenie a co sie dzialo w 3 to chyba sami wiecie ..ogolnie trrzeba mu przyznac racje , do konca meczu nie bylo tak rozowo dla Teczy ale grunt to ze zachowaly dziewczyny szanse na utrzymanie i mam nadzieje ze juz Brzeg nie bedzie sie tlumaczyl brakiem zaangazowania ze nic sie nie stalo itp ale nie robmy jakiejs kolejnej wojny
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Longerinho pisze:Ja niewiem na jakim meczu był ziomek , cos mu sie pomyliło
Zle napisalem, ze "caly czas". Bo rzeczywiscie wiele minut Leszno prowadziło , zwlaszcza w 1 połowie. Ale w drugiej długo prowadził Brzeg, a zwlaszcza w koncowce - Brzeg prowadzil 5 punktami na cos kolo minuty przed koncem. I pechowa koncowka zdecydowała o wyniku, a nie był to jakis kompromitujacy mecz, ktory by przegrali kilkoma dziesiatkami punktow. Dobry zaciety, wyrownany mecz na styku, a Wy jedziecie po tej druzynie jakby nie wiadomo jak zawiniła i jakby wygrana Dudy była kompletnie niedopuszczalnym zdarzeniem. A co, w Dudzie graja jakies dziewczynki co pierwszy raz pilke w rece miały, że tak to odbieracie? A to jest sport i każdy może wygrać
FAN PLKK pisze:szkoda tej porażki tym bardziej że było tak blisko ale to są właśnie polscy sędziowie
Nie no tu sie mylisz i to w ch..! Jak sędziowie.. że popełnił rzekomy błąd w ostatniej akcji?? Bzdura! Jak sie dopuszcza do takich końcówek to juz sędziego winić nie można juz, poprostu zawodniczki w Brzegu maja potencjał.. na pewno..no ale na tym sie kończy ten sezon jest zapewne ostatnim sezonem Cukierków w extraklasie o ile uda sie wymęczyć zwycięstwo z SMS'em...i nie jest tak że robimy afere z tego takurat przegranego meczu!!! Nie znasz sytuacji w Brzegu a mędrkujesz:)! (wypowiedź jakiegos jegomościa kilka postów wyżej! Zespół ma możliwości..tutaj powinny w tym playout zagrac same nazwiska a tu jednak ktos przyją strategie że może bedzie smiesznie jak spuścimy zespół do I ligi... to sa spostrzeżenia po całym sezonie a niekiedy nawet z dłuższego okresu czasu a ni po jednym chu jowym meczu! I jeszcze jedno! Zapowiedzi trenera ze każdy mecz teraz bedziemy wygrywać wysoka liczbą punktów LoL... albo ktoś mu robi nazłość albo Pan K.K. nie jest na tyle kompetentna osobą to wysuwania takich argumentów. Ogólnie możemy podziekować amerykankom, które biegają na boisku i dotego pokazują kawałek dobrego basketu, i to dzieki nim wygrywamy mecze bo nie dzieki trenerowi ani innym (jak to powidzieli koledzy z meczu) "gwiazdom". I żeby tak niszczyć bogatą historie brzeskiej koszykówki...nie świadomie zapewne bo na boisku myslenia nie widać ni hu hu.!
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
MIREq pisze:Ogólnie możemy podziekować amerykankom, które biegają na boisku i dotego pokazują kawałek dobrego basketu
popieram w naszej druzynie jest to samo ale ostatnimi czasy cos sie poprawilo bo zespol gra druzynowo ale byly mecze dzie wygrywala sama nikita
MIREq pisze:...i nie jest tak że robimy afere z tego takurat przegranego meczu!!! Nie znasz sytuacji w Brzegu a mędrkujesz:)! (wypowiedź jakiegos jegomościa kilka postów wyżej! to sa spostrzeżenia po całym sezonie a niekiedy nawet z dłuższego okresu czasu a ni po jednym chu jowym meczu!
Nie mędrkuję
Natomiast co napisałem dotyczyło tych, którzy łapią się za głowy o ten tylko 1 mecz, że jak to możliwe - a takich nie brakuje wpisów też.
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
-
Abdul al Taril
no więc co do tego że nie znam sytuacji w Brzegu to sie jednak mylisz znam ją bardzo dobrze i mnie ona też bardzo irytuje bo nasze gwiazdy grają kiedy im sie zachce i to mnie najbardziej denetrwuje a co do tego że sędziowie nam sędziowali cały czas to myśle że tak ale to były gwizdki w jedną i drugą strone takie głupie ale mi chodziło o tą ostatnią akcje jakże istotną pozdrawiam 
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”