AZS Poznań - Meblotap Chełm 79:77

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 13:48

RELACJĘ Z MECZU NAPISANĄ PRZEZ WIERNYCH KIBICÓW MACIE NA NASZEJ OFICJALNEJ STRONCE KLUBU KIBICA AZS POZNAŃ (PRZYPOMNĘ ADRES BO NIE WSZYSCY ZAPEWNE PAMIĘTAJĄ www.azspoznan.prv.pl)

Dzięki że się chociaz przyznałeś do tego że mnie wywaliłeś

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 13:53

Kuba jak sam napisałes kibice powinni się łączyć a nie dzielić my wszyscy jesteśmy kibicami AZS-u Poznań i to nas łączy , więc nie wiem skąd twoje zdziwienie że się bronimy czy coś takiego(zanim coś napiszesz pomyśl proszę chociaz przez chwilkę) bo przez te twoje super odzywki do marasa albo mytka TY właśnie dzielisz kibiców kosza

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 listopada 2004, 13:56

ekhm jakby to powiedziec... moze lepiej zamiast chodzic na mecze to wziac korki z polskiego skoro sie chce relacje pisac ? :D:D

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Relacja z meczu AZS Poznań vs Meblotap

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 13:57

PROSZĘ OTO RELACJA Z MECZU DLA TYCH KTÓRYM SIE NIE CHCIAŁOWEJŚĆ NA NASZĄ STRONKĘ INTERNETOWĄ!

Druga wygrana AZS-u Poznań

W sobotę koszykarki ekstraklasy rozegrały już piątą kolejkę spotkań. AZS Poznań podejmował we własnej hali zespół AZS-u Meblotap PWSZ Chełm. Po bardzo zaciętym, wyrównanym spotkaniu zwyciężyły miejcowe 79:77. Dzięki trafieniu Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz na 0,2 sekundy przed końcem spotkania.

Początek meczu niezapowiadał zwycięstwa gospodyń. Pierwsze punkty zdobyły bowiem przejezdne.Później na boisku,w poczynania zawodniczek wkradła się nerwowość, sporo było niecelnych podań. Szybciej nerwy opanowały podopieczne Todora Mołlowa,które prowadziły najpierw 24:16, 30:22. Świetnie,w tym okresie grały Agnieszka Pazur, Kimaya Murry, Daria Cybulak, to właśnie dzięki postawie tych zawodniczek przyjezdne wygrały pierwszą kwartę meczu 30:24. Drugą kwartę spotkania lepiej rozpoczeły miejcowe, które dzięki celnym rzutom Natali Mrozińskiej zdołały doprowadzić do stanu 30:28 dla gości. Po pięciu minutach drugiej kwarty,to jednak przyjezdne prowadziły najpierw 34:38, 39 :42,a po kolejnym celnym trafieniu "za trzy" Agnieszki Pazur było 44:52. Ostatecznie pierwsza połowa spotkania zakończyła się wynikiem 47:52 dla Meblotapu.

Trzecią częśc meczu lepiej rozpoczęły przyjezdne za "trzy" trafiła Marchanka ,dwa punkty dołorzyła Daria Cybulak było 47: 57 dla Meblotapu. Od tego momentu przebudziły się jednak podopieczne Romana Habera, które,po kolejnych celnych trafieniach: Ciecierskiej, Mrozińskiej, Lorek, Sibory doprowadziły do stanu 61:63 dla gości. Po kolejnym trafieniu za dwa Aleksandry Karpińskiej na tablicy wyników mieliśmy remis 63:63.Takim też wynikiem zakończyła się trzecia odsłona spotkania.

Ostatnia odsłona pojedynku to początkowe prowadzenie gości najpierw 65:63,a po kolejnym celnym rzucie "za trzy" Sazanenko 68:63. Jednak w końcówce spotkania kolejny raz zerwały się do odrabiania strat poznanianki. Dzięki trafieniom :Mrozńskiej i Ciecierskiej "akademiczki" odrobiły straty,a nawet wyszły na prowadzenie 72:71. Obydwie ekipy do końca spotkania grały "kosz za kosz". Na minute przed końcem na tablicy mieliśmy renis 75:75. Na 36 sekund przed końcem spotkania prowadził Meblotap,ale ostatecznie dzięki "zimnej krwi" kapitan " ademiczek" Beaty Krupskiej Tyszkiewicz,w końcowych fragmentach spotkania AZS pokonał Meblotap Chełm 79:77.

AZS Poznań - AZS Meblotap PWSZ Chełm 79:77(24:30, 23:22, 16:11,16:14)

AZS Poznań: Lorek 21, Mrozińska 18, Tyszkiewicz 16, Karpińska 7, Ciecierska, Sibora 6, Jankowska 3, Jarkowska 2 Pamuła, Malendowicz , Borak, Urban 0.

AZS PWSZ Meblotp Chełm: Pazur 16, Marchanka,Murray po 14, Sazanenko 11, Cybulak 6, Szyćko, Bull po 2,Szewczuk, Paluszek,Gozdur 0.

Sędziowali: L. Pujdak, A.Lis.
Widzów 100.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 listopada 2004, 13:59

Kuba pisze:Maras, co ty odpierdzielasz? Myślisz, ze jesteś niewiadomo jaki inteligentny itd, ze potrafisz zmienić sobie końcówkę IP? kogo to obchodzi. Tak się jakoś dziwnie składa, że te klony zawsze pojawiają się, jak powie sie coś nie tak o tobie, czy o którymś z "nich". Robisz z siebie pośmiewisko i psujesz opinie kibicom z Poznania. Jak tak czytam te twoje wypociny, wymyślane zapewne przed snem, zeby wyszły ładnie i wiarygodnie, to słabo mi jest. Poziom twoich wpisów jest podłogowy, żeby nie powiedzieć depresyjny. Opanuj się i przestań zgrywać kogoś, kim napewno nie jestes - kibicem "the best".
Moim zdaniem jesteś zwykłym rozkapryszonym gówniarzem. Do dnia dzisiejszego uśmiech na mojej twarzy powoduje czytanie twoich wpisów i tych wszystkich "!!!!!!!!!!!!!!!!" na końcu prawie kazdej wypowiedzi. Nie wiem ile masz lat i szczerze ci powiem, że mnei to nie obchodzi. NIC mnie nie obchodzisz, ale zaśmiecasz swoją osobą i swoimi wpisami to magiczne miejsce. Koszykówka ma łączyć, a nie dzielić, ale przez takich jak TY zaczynam w to wątpić. Przestałeś już być śmieszny....
Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że znikniesz równie nagle, jak sie pojawiłes...
pozdrawiam

Pozwoliłem sobie zacytować, żeby "przenieść" to, co napisał Kuba na nową stronę. Zgadzam się w zupełności z każdym słowem!

Ps. MirU (Marasie) - zostałeś zbanowany nie przez Viallosa, ale przez OGÓŁ FORUMOWICZÓW! Na tym Forum decyzje podejmowane są wspólnie - admini i moderatorzy pełnią rolę jedynie pomocniczą, spieszą z działaniami, kiedy to konieczne jest ich podjęcie błyskawicznie. Gdyby to ode mnie zależało dostałbyś Maras już dawno bana - nie mam do końca przekonania do demokracji ;) Przynosisz wstyd naszemu miastu - Ty i trzy Twoje wcielenia. Mimo wielokrotnych apeli nie potrafisz się powstrzymać. O poziomie Twoich wpisów wspomniał już Kuba - nawet teraz, gdy znalazłeś się naprawdę blisko końca działalności na tym Forum, uzywasz słów, ktore tylko ten koniec przybliżają... to tylko od Ciebie zależy, czy chcesz pisać na tym Forum, czy zostanie Ci tylko Twoja i Twoi klonów i kolegów strona AZSu. Decyzja należy do Ciebie...

Ps. Maras - mała prośba ... poproś swoich dwóch kolegów (MirU i Mytka ... chyba, że jeszcze kilka Was tam na literkę "M" się znajdzie) żeby w jednym czasie pojawili się na Forum :D Najlepiej z tych komputerów, z których pisali dziś ... To też test na Twoją INTELIGENCJĘ, bo ja na swoim komputerze potrafiłbym wejść jednocześnie na czterech "Sebów", Sebków", "Sebusiów", SebU" itd... hehe..
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 14:11

Widze że moje apele nie pomogły ciągle myślisz że maras podszywa się pode mnie i mytka (jeżeli chcesz myśl tak dalej i ciesz się z własnej głupoty ponieważ nic nie można ci wytłumaczyć- z resztą jak tam chcesz)

Jeżeli tak ci zależy to możemy w jakiś dzień wejśc wszyscy na forum i ci udowodnić że maras nie podszywa się po innych urzytkowników tego forum

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 14:15

Jeżeli jesteś z poznania i interesujesz się koszykówką to skąd u ciebie takie wrogie nastawienie do innych klubów z P-Ń?? :?:

Po prostu nie mogę tego zrozumieć (czekam na jakieś wyjaśnienia co do twoich postępowań) :shock:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 listopada 2004, 14:20

MirU <poznań> pisze:Widze że moje apele nie pomogły ciągle myślisz że maras podszywa się pode mnie i mytka (jeżeli chcesz myśl tak dalej i ciesz się z własnej głupoty ponieważ nic nie można ci wytłumaczyć- z resztą jak tam chcesz)

Jeżeli tak ci zależy to możemy w jakiś dzień wejśc wszyscy na forum i ci udowodnić że maras nie podszywa się po innych urzytkowników tego forum

czekam... ciekawe tylko, jak to zrobicie, żeby mieć takie IP, z którego teraz np piszesz ;)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 listopada 2004, 14:28

MirU <poznań> pisze:Jeżeli jesteś z poznania i interesujesz się koszykówką to skąd u ciebie takie wrogie nastawienie do innych klubów z P-Ń?? :?:

Po prostu nie mogę tego zrozumieć (czekam na jakieś wyjaśnienia co do twoich postępowań) :shock:

Interesuję się koszykówką - bardzo lubię kilku kibiców AZSu również - Burego, Saletrę, NASa (chociaż to nie tak bardzo AZS) i jeszcze kilku...

(...)ciesz się z własnej głupoty(...)

Cóż ... nie lubię gości, którzy samemy nie posiadając chocby zaczątków mózgu, obrażają uparcie innych... Broniłem Cię Maras, czy jakiego tam nicku będziesz używał, ale udowodniłeś, że jesteś KOMPLETNYM ... hehehe... tym się różnimy - każdy wie, kim kompletnym jesteś ;)

Do wcielenia Marasa pod nazwą "MirU" - jesli oprócz ograniczenia umysłowego nie masz również sklerozy, przypomnij sobie swój pierwszy post, którym pokazałeś się na tym Forum - ten, za który dostałeś bana. Moje wrogie nastawienie do Ciebie (Marasa, MirU, Myrka.. juz się gubię)wynika z tego, że przynosić WSTYD mojemu miastu! Miastu z którego pochodzi wielu naprawdę wspaniałych ludzi, również działających na tym Forum! Ty wszystkich ich KOMPROMITUJESZ! Nigdy nie myślałem, że to powiem - Dąbas miał kiedyś dawno temu rację, zupełnie niepotrzebnie broniłem Cię Maras przed jego atakami.

KONIEC dyskusji z klonami!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 14:30

Jeżeli jesteś już taki dociekliwy to mam stały adres IP, mogę nawet z pięciu kompów wjeść pod ten sam IP (jeżeli ci coś to mówi)

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 listopada 2004, 14:33

JUŻ NIE DENERWUJ SIĘ BO SIĘ JESZCZE ...

ALE NIE DAM SOBIE WMÓWIĆ ŻE OBRAŻAM POZNAŃ!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE JEŚLI JESZCZE NIE WIESZ

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 01 listopada 2004, 14:35

echhh.......po takim przedstawieniu odechciewa sie wszystkiego...Jezeli po każdym meczu będa takie wystąpienia ,to odechciewa mi sie na nie chodzic.Chcialem jednak ,jeszcze raz z prespektywy podzielić się wrazeniami z sobotniego meczu. Otóż niestety, po raz kolejny zawiodła broniona przeze mnie Reda Jankovska ,która zagrała naprawdę fatalnie. Jak narazie zawodniczka gra tragicznie i wydaje się kompletnie niezainteresowana wydarzenaimi na boisku.Cały czas przeważała drużyna z Chelma , która w momentach ,kiedy przewaga zaczynała topnieć ,umiejetnie rzucała za trzy- warty podkreślenia jest fakt,że AZS Meblotap nie miał w tym meczu na dobrą sprawę środkowej- a radził sobie znakomicie..Pomimo ostatniej akcji w meczu słabo grała Krupa.Ona po porstu boi sie wejśc pod kosz i rzucic ,bo kiedy niestety przychodzi do takiej akcji -bezsensownie podaje w rece rywalek zamiast sama rzucic.Mnie natomiast kompletnie zraził brak pomysłu na prowadzenia drużyny przez pana Habera.Siedział sobie tylko na tej ławeczce i biernie obserwował rozwoj wydarzen(wzial chyba tylko jeden czas podczas meczu -pomimo ,że AZS grał słabo i bez wyrazu)Nieco ożywienia w szeregi Poznanianek wprowadziła dobrze znana w Poznaniu Monika Sibora.Dzieki jej akcjom w koncowce a takze frenomenalnym rzutom Asi Lorek udało sie w koncu doprowadzic do remisu po 75:75 i dalej 77:77. Koncowka meczu byla nieco kuriozalna .na 11 sekund przed koncem meczu AZS stracil pilke w ataku ,pilke przejela Murray i.....szybko ja stracila,nastepnie pilka szybko powedrowala do Krupy , ktora oddala rzut spod kosza i pilka tanczac po obreczy w koncu wpadla do srodka.Musialo być to przykre bo AZS w ogole nie prowadzil chyba ,że na samym poczatku spotkania.Caly zespol Meblotapu zagrał niezle , wyroznialy sie jak juz we wczesniejszym poscie wspomnialem Pazur, Sazonenko ,Murray ale taze Marchanka i Zdiesienska.Jezeli gra sie do srody nie poprawi , to nie wiem czy czasem 2 pkt nie powedruja do Brzegu.W kuluarach zaslyszalem , Ze Leszek Klepka -dyrektor AZS nie jest zadowolony z poczynań trenera Habera.Sa to na razie jednak tylko pogloski, pwiem cos wiecej jak bede mial jakies info.Pozdrawiam wszystkich kibicow....ktorzy prezentuja okreslony poziom - bo co do dopingu klubu kibca nie bede sie wypowiadal...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 listopada 2004, 14:37

MirU <poznań> pisze:JUŻ NIE DENERWUJ SIĘ BO SIĘ JESZCZE ...

ALE NIE DAM SOBIE WMÓWIĆ ŻE OBRAŻAM POZNAŃ!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE JEŚLI JESZCZE NIE WIESZ

Po pierwsze - NIE WRZESZCZ TAK Maras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (może dotrze jak dodam tysiąc "!!!!!!!!!!!!!!!!" :D )

Po drugie - pozycz od kogoś to, czego Ci brakuje (też słowo na "M" - jak Wasze nicki) i potem użyj - przynosisz WSTYD Poznaniowi, a nie go obrażasz. Obrażasz wielu ludzi, chyba zresztą wszystkich na tym Forum.

Po trzecie - nie denerwuje się, dostarczasz mi jedynie dużo śmiechu i zabawy - na nerwy jestem już za stary :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 listopada 2004, 14:46

Saletra pisze:(...)W kuluarach zaslyszalem , Ze Leszek Klepka -dyrektor AZS nie jest zadowolony z poczynań trenera Habera.Sa to na razie jednak tylko pogloski, pwiem cos wiecej jak bede mial jakies info.(...)

Ehh.. dla mnie od samego początku decyzja zatrudnienia trenera Habera była delikatnie mówiąc chybiona. Słyszałem już wiele nie bardzo pochlebnych opinii o tym trenerze, również od samych zawodniczek, widziałem też kiedyś jak grał zespół przez niego prowadzony - quay - nic ciekawego (albo jeszcze gorzej). Myślę, że to po prostu w sytuacji kłopotów AZSu było zło konieczne - tak na szybko nie było w Poznaniu wielu lepszych kandydatów. Może już czas pomśleć o kimś młodym, nie wplątanym w układy, żądnym sukcesów i zarażajacy optymizmem i determinacją zawodniczki - o kimś, kim wiele lat temu był np Tomek Herkt. Może dobrym rozwiązaniem byłoby powierzenie prowadzenia zespołu jakiejś byłej zawodniczce? Może koszykarzowi?

DZIĘKI Saletra za relację!!!
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 01 listopada 2004, 14:57

Seba pisze:DZIĘKI Saletra za relację!!!
Pozdrawiam!

Nie ma sprawy ,jednak muszę przyznać , ze poprzez działalność naszego klubu kibica zaczyna odechciewać mi się chodzenia na mecze.Byłem na trybunach i słyszałem doping , a takze niecenzuralne wyrazeniaa jakie padaly.Po takim czyms jest mi wstyd i az mi glupio siedziec sobie na trybunach.Zreszta przede wszystkim kwestia dzialalnosci na forum przedstawicieli klubu kibica obiera mi chec chodzenia na mecze ,bo badz co badz ,wystawia to jednak etykietkie......szkoda slow..... :cry:
Rowniez pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”