Euroliga - 4. kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Uzytkownik82
Nowy na forum

Postautor: Uzytkownik82 » 05 listopada 2008, 22:15

up: Eleonora Rangelova

A mnie sedziow jak Alexey Davydov. Kilka niewytlumaczalnych decyzji mu sie zdarzylo.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 05 listopada 2008, 22:22

Bo to pomyłka jest, żeby sędziowie byli młodsi od połowy zawodniczek. To, że się miało tatusia miszcza sędziów to o niczym nie świadczy. No ale pewnie jutro po raz kolejny pogwiżdże w Gdyni to się przekonam czy od zeszłego roku poczynił postępy. W Krakowie dzisiaj faktycznie parę kwiatków, ale nie tylko on, w końcu ich tam trójka biega.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 listopada 2008, 22:33

Ale przynajmniej temu młodzieńcowi z gwizdkiem udało się rozbawić publiczność, gdy w trzeciej kwarcie ekspresyjnie podskakując zasygnalizował jednocześnie sytuację rzutu sędziowskiego. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 listopada 2008, 22:37

paulo2907 pisze:Ale przynajmniej temu młodzieńcowi z gwizdkiem udało się rozbawić publiczność, gdy w trzeciej kwarcie ekspresyjnie podskakując zasygnalizował jednocześnie sytuację rzutu sędziowskiego. :lol: :lol: :lol:

a to nawet ja widziałem w tv :) śmieszna sytuacja, trzeba przyznać.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 05 listopada 2008, 22:41

paulo2907 pisze:Ale przynajmniej temu młodzieńcowi z gwizdkiem udało się rozbawić publiczność, gdy w trzeciej kwarcie ekspresyjnie podskakując zasygnalizował jednocześnie sytuację rzutu sędziowskiego. :lol: :lol: :lol:

On już to kiedyś zrobił (tzn. nie wiem na 100 % czy to on ) ale na 100 % taka sytuacja już miała miejsce. Przy czym to był pamiętam wynik na styku , nerwy i "wybuch śmiechu" jeszcze większy :D
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 listopada 2008, 22:52

Harper: Chamique to żywa legenda

To był po prostu zły dzień. Marnowałyśmy nasze sytuacje, a Wisła świetnie zbierała, doskonale zagrała i po prostu się stało - powiedziała po spotkaniu zawodniczka gości, Laura Ashley Harper.

- Trudno być zadowolonym po takiej porażce. Mamy przed sobą dużo pracy. Wierzę w mój zespół i założyłabym się o wszystko, że jeszcze będziemy silną drużyną, ale na razie jesteśmy pod ścianą i nie możemy więcej przegrywać.
Co się stało? Jeszcze kilka dni temu walczyłyście jak równy z równym z Salamanką.

- To był po prostu zły dzień. Marnowałyśmy nasze sytuacje, a Wisła świetnie zbierała, doskonale zagrała i po prostu się stało. Takie mecze się zdarzają. Żałuję, że nie zrobiłyśmy trochę więcej, ale będziemy miały kolejną szansę, spotkanie z Wisłą u siebie. Będę czekała na ten mecz.

A co w Eurolidze może osiągnąć Wisła?

- Mają świetną, wyrównaną drużynę. Chamique Holdsclaw jest jedną z najlepszych zawodniczek na świecie i żywą legendą. Także polskie koszykarki, których nawet nie znam, są wspaniałe. Mają genialną liderkę, dobrego trenera i tworzą naprawdę mocny zespół. Mają właśnie to, nad czym my musimy popracować, czyli „chemię” w drużynie. Jestem pewna, że w Eurolidze mogą sporo zdziałać.

Na co stać twój zespół?

- Interesują mnie tylko cztery zwycięstwa i tylko o tym teraz myślę. Cztery zwycięstwa, które dadzą nam awans do dalszego etapu rozgrywek.

Rozmawiał: Damian Juszczyk

(Biuro Prasowe Wisły Can-Pack)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 05 listopada 2008, 23:15

Obrazek

Obrazek

Kwiaty , koszulka i pamiatkowa statuetka :) => tak oto kibice Wisły podziekowali dzis Annie za caly okres jej pobytu w Krakowie.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 05 listopada 2008, 23:18

1 galeria z meczu już dostępna

WISŁA KRAKÓW - Besiktas Stambuł
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 listopada 2008, 23:59

Kwiaty , koszulka i pamiatkowa statuetka => tak oto kibice Wisły podziekowali dzis Annie za caly okres jej pobytu w Krakowie.

dobrze, że chociaż kibice potrafią :D

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 listopada 2008, 00:07

2 galeria z meczu także już dostępna

WISŁA KRAKÓW - Besiktas Stambuł

www.kibicewisly.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 listopada 2008, 10:22

KibiceWislyTV

Filmik z podziękowaniami dla Anny DeForge

Podziękowania kibiców Wisły Kraków dla Anny DeForge
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 06 listopada 2008, 15:42

Marco pisze:Dobry mecz "Boby", mam nadzieję że to droga ku jeszcze lepszej postawie.

Uwaga do trenera: Jak mamy +23 czy też +27 to nie ma co walczyć o piękny wynik na kartce papieru tylko wpuścić te młode (Kotnis Gajdosz) a nie czekać na 2-3 ostatnie minuty meczu (Gajdosz to chyba przy 50 sek weszła).

Wizyta na Reymonta ogólnie pozytywnie.

Boba chce nam swoją grą pokazać, że gorzej już być nie może, może być już tylko lepiej 8)

Co do trenera, to nie mamy trenera tylko kawał wielkiego buca, chyba każdy domyśli się o co chodzi.

A co do AdF miałem obawy że to przybycie nie jest takie bezinteresowne, ale jednak to stwierdzenie mnie uspokoiło:

Przyleciałam do Krakowa na zaproszenie przyjaciół. Nie będę grała w Wiśle ani tym bardziej w Lotosie Gdynia. Ostatnio odpoczywałam od koszykówki na plażach w San Diego i w domu w Arizonie. Planuje grę w jednym z klubów europejskich od stycznia. Nie chcę na razie ujawniać jego nazwy. Przed wyjazdem do Polski zdążyłam zagłosować na Johna McCaina, mojego faworyta na fotel prezydenta USA. Bardziej spodziewałam się wyboru Baracka Obamy, bo miał perfekcyjną kampanię.

Gazeta Wyborcza Kraków
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 06 listopada 2008, 17:21

czy to spotkanie można gdzieś obejrzeć w TV ?
moze na stronce Lotosu ?
ktos wie ?

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 06 listopada 2008, 18:09

Do pauzy Lotos słabiutko!
Bez obrony! 43-46.
Gra bardzo chaotyczna!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 listopada 2008, 18:17

Michu23 pisze:czy to spotkanie można gdzieś obejrzeć w TV ?
moze na stronce Lotosu ?
ktos wie ?

w TVP Sport

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”