X kolejka FGE:TS Wisła Kraków-AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 listopada 2008, 21:23

Endrju pisze:
hellraiser pisze:Chyba po tym meczu Boba zasługuje na pochwały :D :D :) :lol: :P

Dobrze że tak się skończyło. Jak nie my to niech Wisła będzie pierwsza po sezonie zasadniczym
:wink:

To proponuje położyć się za 3 tygodnie na parkiecie i oddac Wisle zwyciestwo :D

Być może tak zrobimy w 26 kolejce :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 02 listopada 2008, 21:23

rzymi pisze:No Boba wreszcie "coś" pokazała. Ale oczekiwania i tak są chyba większe w stosunku do niej.

Ba, mecz wygrała i może zapewniła sobie kontrakt na kolejny sezon :wink:

Mecz dramatyczny, tragiczny, karygodny...ale przynajmniej nie było nudno :wink: Lepiej o tym meczu zapomnieć, bo rozważania mogą doprowadzić do wniosku, że gdy nie ma naszej jedynej zagrywki "na Holdsclaw" nikt nie wie co ma na boisku robić.

Ważne że jest wygrana, i trzeba teraz myśleć o środzie.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2008, 21:26 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 1 raz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 listopada 2008, 21:25

Ałgaja pisze:
rzymi pisze:No Boba wreszcie "coś" pokazała. Ale oczekiwania i tak są chyba większe w stosunku do niej.

Ba, mecz wygrała i może zapewniła sobie kontrakt na kolejny sezon :wink:

Mecz dramatyczny, tragiczny, karygodny...ale przynajmniej nie było nudno :wink: Lepiej o tym meczu zapomnieć, bo rozważania mogą doprowadzić do wniosku, że gdy nie ma naszej jedynej zagrywki "na Holdsclaw" nikt nie wie co ma na boisku robić.

Bo w zespole albo trzeba mieć albo dobrego trenera, albo Holdsclaw. Wy szczęściarze chociaż macie jedno :wink: :wink: :wink:

PS:Mam nadzieje że niektórzy krytykanci Boby przyznają że zagrała b.dobrze :D :D :D
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2008, 21:28 przez hellraiser, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 listopada 2008, 21:27

hellraiser pisze:
Endrju pisze:
hellraiser pisze:Chyba po tym meczu Boba zasługuje na pochwały :D :D :) :lol: :P

Dobrze że tak się skończyło. Jak nie my to niech Wisła będzie pierwsza po sezonie zasadniczym
:wink:

To proponuje położyć się za 3 tygodnie na parkiecie i oddac Wisle zwyciestwo :D

Być może tak zrobimy w 26 kolejce :roll:

Zebyscie wtedy przypadkiem nie spadli na 4-te miejsce ;) <LOL>

Hehe :D ale widze ze zaczyna sie w głowkach pomału kombinatorstwo :D :D :D
To bardzo dobrze... znak ze wreszcie zaczeło switac co niektórym pewien fakt... :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 listopada 2008, 21:43

Nie mogłem być na meczu, słuchałem w radiu drugą połowę. Trochę mnie zmroziło jak włączyłem - 26 min, +13 pkt dla AZS i nie gra Chamique (według komentatora jest przeziębiona, więc na Euroligę pewnie się wykuruje). Myślę, że sztuką jest wygrywać wtedy, gdy zespołowi nie idzie, a tak było w tym meczu (w czym pomagała Canty niecelnymi wolnymi). W końcu dobry mecz Boby - aż żałuję, że tego nie widziałem.:) Patrząc na statystyki to faktycznie sporą rolę w zwycięstwie Wisły odegrało 26 strat poznanianek (Sibora aż 9!). Dobrze, że pościg udał się, a końcówka była już spokojna i pod kontrolą wiślaczek, o czym świadczą rozmiary wygranej. Może to mieć znaczenie w środę. Szkoda tylko, że nie zagrała Kotnis.:(
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 02 listopada 2008, 22:00

Udało się. CH przecierała przez 2,5 kwarty oczy nie mogąc uwierzyć co się na boisku wyrabia , no ale ważne 2 ptk. Rzuty wolne Canty tragedia wynikająca z braku koncentracji. Sędziowie też "udani". Przebudzenie Boby w 3 kwarcie ... hmmm niby trochę lepiej ale jeszcze daleko jej żeby mnie do siebie przekonać ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 02 listopada 2008, 22:19

Wiślak PB pisze:Udało się. CH przecierała przez 2,5 kwarty oczy nie mogąc uwierzyć co się na boisku wyrabia , no ale ważne 2 ptk. Rzuty wolne Canty tragedia wynikająca z braku koncentracji. Sędziowie też "udani". Przebudzenie Boby w 3 kwarcie ... hmmm niby trochę lepiej ale jeszcze daleko jej żeby mnie do siebie przekonać ...

Otóż to ... Trzeba zagrać cały mecz dobrze aby zasłużyc na pochwały. Postęp jest ale zobaczymy co pokaże w środe :P

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 02 listopada 2008, 22:22

hellraiser pisze:PS:Mam nadzieje że niektórzy krytykanci Boby przyznają że zagrała b.dobrze :D :D :D

To jednak tak wygląda b.dobrze? Hmm no to ja powiem, że dla mnie to jedynie nie było tragiczne, bo rzeczywiście coś próbowała ! I chyba jej się spodobało, ze publika tak się cieszy gdy trafia, bo widać było ... hehe powiedział bym nawet jakąś taką werwę :) Niestety chyba nie zakumała dlaczego się cieszymy... Za to Ania Wielebnowska zakumała z ego co wdziałem i bawiła się równie dobrze :D... Ja jestem wciąż za tym, żeby ją wymienić za cokolwiek :)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 02 listopada 2008, 22:29

Boba zagrała dobrze wtedy, kiedy trzeba było. Ładne dwie akcje z rzędu 2+1. Ale mecz wygrała Ewka - dziewczyna dała radę dziś wszystkim środkowym w Poznaniu. Ta drużyna mnie od lat zaskakuje jednym - dlaczego nie kupi środkowej, która mogłaby równorzędnie dobrze grać jak Reda. Widać nie od dziś, że jeśli Reda gra nieźle - AZS jest trudną drużyną do pokonania. Jak spadnie za faule - trudno z nią nie wygrać. Wracając do Ewki: wiem, że to tylko liga, ale dziewczyna gra zdecydowanie lepiej niż rok temu. Nie chodzi nawet o punkty, ale orientuje się co się dzieje na boisku, co w tamtym roku (łącznie z piłkami odbijającymi się od jej głowy, bo nie orientowała się, że leci piłka) zdarzało się zbyt często. Oby tak dalej. Oby przełamała się w Euro i zagrała już w środę super mecz.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 listopada 2008, 22:31

I żeby Boba też w Euro coś więcej pokazała.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 listopada 2008, 22:43

Mały postęp "Boby". W końcu potrafiła się co nie co przepchać pod koszem. Może to jest początek jej przebudzenia.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 03 listopada 2008, 00:00

Marco pisze:Mały postęp "Boby". W końcu potrafiła się co nie co przepchać pod koszem. Może to jest początek jej przebudzenia.

No ja się cieszyłem jak dziecko które dostało lizaka widząc te dwie akcje pod rząd - 2+1. NIe było tragicznie, powiedzmy przyzwoicie. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale może to jest jakieś małe światełko w tunelu.

Co do meczu, to pokazał ile Wisła traci, nie mając w składzie Holdsclaw.
Apeluje poraz kolejny by grać większą ilością zawodniczek, 7 to niestety za mało i może nam się odbić czkawką w decydujących momentach. Panie Wojtku pokaż pan wkońcu jaja :evil:

Co do zespołu przyjezdnego ... oby tak dalej, praca, praca i wkońcu nie 3, a 4 kwarty będą grane i niespodzianki się posypią 8) I zmienniczki dla Redy życze.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 listopada 2008, 15:35

Saletra pisze:Ja mam takie pytanie : kiedy w koncu Pałencja wraca do składu?

Druga sprawa: trzeba bylo wsatwić w takim meczu Kotnis na kilkanascie minut, skoro w pierwszej polowie gospodyniom nie szlo. Gdzie maja sie niby młode ograć? W eurolidze?

Trzy : czy Canty umie rzucac rzuty wolne? :shock:

)

1. wychodzi na to, że młode się nie mają ogrywać :roll:
2. generalnie to nie umie, choć czasem jej sie zdarza trafiać
3. Boba udane akcje miała tylko w sytuacji gdy pilnowały ją sporo słabsze fizycznie i mniejsze Walich lub Mrozińska, no ale ważne że miała 8)
4. poza tym o meczu nie ma co pisać, bo poziom żenujący

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 listopada 2008, 20:38

Szacunek za wole walki i ambicje! Można przegrać ale po walce, taki AZS właśnie mi sie podoba, a tego mu brakowało w zeszłym sezonie, do pełni szczęścia potrzebne jest zwycięstwo nad wyżej notowanym rywalem.

Co do meczu:

1. Masakryczna ilość strat z naszej strony, pani kapitan nie będe wypominał bo ona sam wie ile miała
2. Zabrakło punktów Oki, jakby te 10pkt to...........
3. Reda za szybko spadło co pokazało że w okienku transferowym można rozejrzeć się za jakąś centerką.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 03 listopada 2008, 22:27

Druga galeria ze spotkania Wisła Kraków - AZS Poznań. Zapraszamy

WISŁA KRAKÓW - AZS POZNAŃ
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”