XII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 22:35

hellraiser pisze:
Endrju pisze:
JaroTS pisze:Zwycięstwo cieszy gdyż wiadomo że bez Holdsclaw mega ciężko o zwycięstwo...
W sumie od początku pełna kontrola!
Słaby mecz Maksimović i bardzo słaby Skerović 0/6!!!!!, dlatego zwycięstwo cieszy!
Jak się nie ma snajperek trzeba mecz wygrać obroną i tak właśnie się stało!
Zgadzam się z Hellim że najważniejszy dla nas mecz to nie ten w Gdyni /pomóżmy sobie nawzajem!/tylko w Gorzowie...Porażka tam oznacza koniec marzeń o 1 miejscu przed play-off!
Niestety Wielebna wypada na dłużej ale niedługo wraca Pałka!
Co do CCC to raczej bez szans na brąz w tym sezonie chyba że jeszcze coś poprawią kogoś dokupią?

Moze i tak sie stac.. ze beda mieli teoretycznie wieksze szanse na srebro niz braz :D :D

Nie większe tylko takie same na srebro jak i brąz czyli spotkają się 1/2 z AZS lub w walce o 3 miejsce.

AZS nie ma szans w walce do 3 zwycięstw ani z Wisłą ani z Lotosem. Jedyna ich szansa to zajęcie 1 miejsca po sezonie a 2-3 Wisła i Lotos.
Czyli porażka w Gdyni i same zwycięstwa da im to.

No ale ja przewiduje od następnej kolejki odliczanie wsteczne
1,2,3 ,4 porażka małoooooooo. :wink: :wink: :wink: :roll
:

1. Zgadzam sie z toba ;) Wreszcie dobrze myslisz...
2. ... niestety szybko wrociles do swojego "poziomu" ;) i chyba sam nie wierzysz w tak dluga serie :lol: :lol: :lol: No ale coz...zawisc musi byc :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 16 listopada 2008, 10:45

w słabość w drugiej rundzie naszego zespołu jakoś nie wierzę wystarczy z pucharów odpaść i wrócimy do treningów w swoim stylu :P i będzie szybkość skuteczność i obrona...ciekaw jestem jak będzie wyglądała tabela po 1 meczu rundy rewanżowej 2pkt przewagi? :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 16 listopada 2008, 11:32

friel pisze:w słabość w drugiej rundzie naszego zespołu jakoś nie wierzę wystarczy z pucharów odpaść i wrócimy do treningów w swoim stylu

Gdyby Lotos i Wisła miały takie podejście to pewno nadal byliśmy na poziomie Finlandii.

Puchary są najważniejsze. Dzięki pucharom zyskujecie szacunek w Europie możecie dostać Euroligę (no chyba że zdobędziecie mistrza -to ok wtedy macie Euroligę ) ewentualny sam udział w finale na wam Euroligi nie da.
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 listopada 2008, 12:15

friel pisze:w słabość w drugiej rundzie naszego zespołu jakoś nie wierze
tak sie zastanawiam, czy wam w tym gorzowie juz calkiem w dupach sie poprzewracalo? kazdy zespol ma wzloty i upadki, nawet wasz "miszczowski"AZSik. zara posypia sie gromy,ze zawisc i zazdrosc ale tak zajebiscie obrosliscie w piorka,ze sie zygac chce. zrozumcie w koncu, ze mieliscie do tej pory tylko kilka trudnych meczy i bilans nie jest zachwycajacy (rybnik, leszno i europa w ktorej ewidentnie wam nie idzie). zrozumcie w koncu ze mieluscie ogromne szczescie ze w pierwszych mdczach trafiliscie na slaby lotos i wisle. poczekajcie z radoscia i euforia do konca sezonu, ktory mam nadzieje , ze w nagrode za dobre zachowanie, skonczycie poza podium. AMEN

tomaszek

Postautor: tomaszek » 16 listopada 2008, 12:25

Kuba pisze:
tak sie zastanawiam, czy wam w tym gorzowie juz calkiem w dupach sie poprzewracalo? kazdy zespol ma wzloty i upadki, nawet wasz "miszczowski"AZSik. zara posypia sie gromy,ze zawisc i zazdrosc ale tak zajebiscie obrosliscie w piorka,ze sie zygac chce. zrozumcie w koncu, ze mieliscie do tej pory tylko kilka trudnych meczy i bilans nie jest zachwycajacy (rybnik, leszno i europa w ktorej ewidentnie wam nie idzie). zrozumcie w koncu ze mieluscie ogromne szczescie ze w pierwszych mdczach trafiliscie na slaby lotos i wisle. poczekajcie z radoscia i euforia do konca sezonu, ktory mam nadzieje , ze w nagrode za dobre zachowanie, skonczycie poza podium. AMEN

ale nam dałeś. wow :lol: :lol: Nie wiem teraz czy mamy się śmiać czy płakać. A swoją drogą skoro mamy równouprawnienie na tym forum to wnoszę o ukaranie przedmówcy za używanie wulgaryzmów. Tak za dobre zachowanie :lol: Jak na dziennikarzynę to nie ładnie używać takich słów panie Kubo.

A co do naszego najbliższego meczu to: NIECH WYGRA LEPSZY.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 12:37 przez tomaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 listopada 2008, 12:37

tomaszek pisze:
Kuba pisze:

ale nam dałeś. wow :lol: :lol: Nie wiem teraz czy mamy się śmiać czy płakać. A swoją drogą skoro mamy równouprawnienie na tym forum to wnoszę o ukaranie przedmówcy za używanie wulgaryzmów. Tak za dobre zachowanie :lol: Jak na dziennikarzynę to nie ładnie używać takich słów panie Kubo

Na forum jestem prywatnie, podobnie jak wszyscy inni, ktorzy po prostu robią to, co lubią i jeszcze im za to płacą (zazdrość :lol:)

w zwiazku z czym, ja wnosze o ukaranie Ciebie, skoro mnie obrazileś ;-)

Po prostu smieszy mnie i sądze, ze nie tylko mnie, jak nagle Was wszędzie pełno i jak jesteście mocni i rewelacyjni. taka pycha szybko was zgubi i mam nadzieję, że ktoś was w końcu sprowadzi na ziemię. Możecie sobie nawet miec bilans 24-0 na koniec rundy zasadniczej, ale to i tak nic nie znaczy. Zrozum chłopie w koncu, ze w tej lidze liczą się tylko playoffy! a wasze podejście, że na bank z kimś wygracie, bo wy jesteście najlepsi, idziecie na mistrza itd, jest to wszystko po prostu śmieszne.

możesz sobie to dowolnie moje slowa obracać, interpretowac, ale jestem przekonany, że szybciej niz wam się wydaje bedziecie odszczekiwać wszystko. Jakoś Wiślacy potrafią zachować normę. W Gdyni również. pomimo tego, ze od paru lat nikt im nei moze podskoczyc w polskiej lidze (pare razy udało się to Orzełkowi, a mimo to, nie mamy się za mistrzów świata). a w Gorzowie tak trudno utrzymać racjonalizm i normalne myślenie?

Ale bujajcie sobie dalej w obłokach. z wyższego pułapu przyjemniej obserwuje się czyiś upadek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 16 listopada 2008, 12:45

Chłopczyku a czy ja kiedyś gdzieś napisałem że idziemy na mistrza?! do tego jeszcze daleka droga. A zazdrość?! to chyba przez Ciebie przemawia. To że akurat AZS jest jeszcze nie pokonany nic nie znaczy. Równie dobrze możemy przegrać z Wami, Lotosem, Wisłą i chu... wie z kim jeszcze. I co z tego?! Świat się nie zawali :wink: to tylko sport. Raz się wygrywa innym razem nie. Ja nie mam problemu powiedzieć: "Gratuluje byliście lepsi zasłużenie wygraliście". I może daruj już sobie napinkę :lol:

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 16 listopada 2008, 12:48

Kuba pisze:
tomaszek pisze:
Kuba pisze:

ale nam dałeś. wow :lol: :lol: Nie wiem teraz czy mamy się śmiać czy płakać. A swoją drogą skoro mamy równouprawnienie na tym forum to wnoszę o ukaranie przedmówcy za używanie wulgaryzmów. Tak za dobre zachowanie :lol: Jak na dziennikarzynę to nie ładnie używać takich słów panie Kubo

Na forum jestem prywatnie, podobnie jak wszyscy inni, ktorzy po prostu robią to, co lubią i jeszcze im za to płacą (zazdrość :lol:)

w zwiazku z czym, ja wnosze o ukaranie Ciebie, skoro mnie obrazileś ;-)

Po prostu smieszy mnie i sądze, ze nie tylko mnie, jak nagle Was wszędzie pełno i jak jesteście mocni i rewelacyjni. taka pycha szybko was zgubi i mam nadzieję, że ktoś was w końcu sprowadzi na ziemię. Możecie sobie nawet miec bilans 24-0 na koniec rundy zasadniczej, ale to i tak nic nie znaczy. Zrozum chłopie w koncu, ze w tej lidze liczą się tylko playoffy! a wasze podejście, że na bank z kimś wygracie, bo wy jesteście najlepsi, idziecie na mistrza itd, jest to wszystko po prostu śmieszne.

możesz sobie to dowolnie moje slowa obracać, interpretowac, ale jestem przekonany, że szybciej niz wam się wydaje bedziecie odszczekiwać wszystko. Jakoś Wiślacy potrafią zachować normę. W Gdyni również. pomimo tego, ze od paru lat nikt im nei moze podskoczyc w polskiej lidze (pare razy udało się to Orzełkowi, a mimo to, nie mamy się za mistrzów świata). a w Gorzowie tak trudno utrzymać racjonalizm i normalne myślenie?

Ale bujajcie sobie dalej w obłokach. z wyższego pułapu przyjemniej obserwuje się czyiś upadek

Ja jestem ciekaw co by się działo w Polkowicach gdybyście to wy mielki taki sam bilnas jak AZS?? Podejrzewamz e wasza pycha i zachwyt był by jeszcze większy a wiekszaść chdzoiła by z banaem na twarzy , wiec nie wiem o co ci chodzi - Prowadzą w lidze , maja same zwyciestwa to neich sie cieszą i chwala i liczą na ciagłośc takiej gry. Po to jest zycie aby cieszyc sie chwilami i tym oc bedzie. My sie cieszylismy rok temu , teraz jest tragedia , no cóż tkai sport nic nie zrobisz.
Żyje i cieszy sie dobrymi wynikami wiec nei ma co im tego zabraniac , AZS jest w zyciowej formie i zycze im tego zeby dobiegli z tym do końca i zdobyli nawet Mistrza - iel moga go zdobywać LOTOS i WISŁA , neich liga sie zmienia , wpłynie to na korzysc wszystkich drużyn.

Pozdrawiam
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 listopada 2008, 13:04

tomaszek pisze:Chłopczyku a czy ja kiedyś gdzieś napisałem że idziemy na mistrza?! do tego jeszcze daleka droga.

Chlopczyku to mozesz mowic do swoich koleżków z podwórka, ok?

nie raz widziałem w postach kibiców z Gorzowa, ze idziecie na mistrza. i nigdzie nie napisałem, że to Ty w ten sposob sie wypowiadasz - więc zejdź na ziemię.

ps - dlaczego mnie nie dziwi, że znów gdzie temat toczy się pomiędzy kibicami z Polkowic i Gorzowa, tam musi wpieprzyć się jakis z Tęczy :roll: ?

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 16 listopada 2008, 13:17

no ja naprawde się też dziwię kibicom z Gorzowa że plasują sie na równi z Lotosem czy Wisła... - to że wygraliście z Lotosem i Wislą - FUKSIARSKO - nie znaczy że możecie sie równać z nimi :!:

Nie mozecie się równać z Lotosem i Wisłą - jak już to z Polkowicami , Toruniem i Rybnikiem...

to że wygraliście na początku z Wisła i Lotosem - kompletnie o niczym nie świadczy....

ja rozumiem że się cieszycie z 1 miejsca na razie (też bym się cieszył) - ale bez przesady....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2008, 13:23

Kuba pisze:
tomaszek pisze:Chłopczyku a czy ja kiedyś gdzieś napisałem że idziemy na mistrza?! do tego jeszcze daleka droga.

nie raz widziałem w postach kibiców z Gorzowa, ze idziecie na mistrza. i nigdzie nie napisałem, że to Ty w ten sposob sie wypowiadasz - więc zejdź na ziemię.

ps - dlaczego mnie nie dziwi, że znów gdzie temat toczy się pomiędzy kibicami z Polkowic i Gorzowa, tam musi wpieprzyć się jakis z Tęczy :roll: ?

1.Kuba... powiem tak... ja jestem wielkim optymista... ale nigdzie nie napisalem ze bedziemy mieli mistrza bo osobiscie duzych szans nie daje w walce do 3 zwyciestw z ktoryms zespolem z Wisly czy Lotosu... (jednak jest szansa ominac te zespoly w polfinale jak dalej tak bedzie nam szlo...)
Pisza to anonimy na ktorych wogole wplywu nie mamy... ale coz...

2. Myslalem ze te "mini wojenki" Gorzowsko - Polkowickie sie juz skonczyly ale jednak rozzalonemu Kubusiowi... sprowadzonemu na ziemie dwiema porazkami z Lotosem i Wisla (na pewno mielismy o wiele latwiej wygrac z Wisla z CH. H. w skladzie niz wy bez niej :lol: :lol: :lol: )... zwieracze popuscily i musial swoje "5 groszy" dopowiedziec ;) No coz...

Z drugiej strony sie dziwie ta zawiscia... bo przeciez latwiej CCC marzyc o finale gdy pokona w polfinalach AZS niz Wisle czy LOTOS ;) z waszego punktu widzenia.

ze mieliscie do tej pory tylko kilka trudnych meczy i bilans nie jest zachwycajacy (rybnik, leszno i europa w ktorej ewidentnie wam nie idzie).

HAHAHAHAHAHAHHAHAH nikt mnie dawno juz tak nie rozbawil :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2008, 13:27

Michu23 pisze:no ja naprawde się też dziwię kibicom z Gorzowa że plasują sie na równi z Lotosem czy Wisła... - to że wygraliście z Lotosem i Wislą - FUKSIARSKO - nie znaczy że możecie sie równać z nimi :!:
Nie mozecie się równać z Lotosem i Wisłą - jak już to z Polkowicami , Toruniem i Rybnikiem...

to że wygraliście na początku z Wisła i Lotosem - kompletnie o niczym nie świadczy....

ja rozumiem że się cieszycie z 1 miejsca na razie (też bym się cieszył) - ale bez przesady....

Jak bedac lepszym zespolem w tych meczach (przynajmniej na pewno z Lotosem) mozna wygrac FUKSIARSKO mecz :?: :?: :lol: :lol:
... Moze i rownac sie z nimi nie mozemy ale po nastepnej kolejce moze okazac sie ze bedziemy mieli po 2 zwyciestwa przewagi nad jednym i drugim zespolem ;]

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 16 listopada 2008, 13:33

Kuba pisze:

Przeszkadza ci to ???

Wkońcu to forum więc kazdy ma prawo sie wypowiedzieć
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 16 listopada 2008, 13:39

Wisła Can-Pack Kraków nie zwykła przegrywać na własnym parkiecie w ramach rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy. Tym razem było podobnie i mistrzynie Polski pokonały ekipę CCC Polkowice 58:48.

Mistrzynie Polski zwycięstwo okupiły kontuzją kolana Anny Wielebnowskiej, która w czwartej kwarcie opuściła parkiet na noszach, z grymasem bólu na twarzy. Zawodniczka została odwieziona do szpitala na badania, które wykażą na ile poważny jest to uraz.

- Mam nadzieję, że to nic poważnego - powiedział po spotkaniu trener CCC i reprezentacji Polski, Krzysztof Koziorowicz. - Ania to bardzo ważna postać tak dla Wisły, jak i dla kadry narodowej - dodał szkoleniowiec ekipy z Polkowic.

sport.interia.pl

----
Trzymaj się Aniu! Wszystko będzie dobrze!
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2008, 13:43

Michu23 pisze:no ja naprawde się też dziwię kibicom z Gorzowa że plasują sie na równi z Lotosem czy Wisła... - to że wygraliście z Lotosem i Wislą - FUKSIARSKO - nie znaczy że możecie sie równać z nimi :!:

jak mozna wygrac przypadkiem z wisla :?: :?: :?:
..po dogrywce, 7 punktami na wyjezdzie, z ekstra dysponowana Chomik Holdsclaw :?: :?: :?:
...i z lotosem z ktorym prowadzilismy p;rzez caly mecz, lotos szczesliwie przedluzyl egzekucje do dogrywki :?: :?: ...a tam nie mial szans

w poprzednich sezonach wszystko z nami wygrywali, doganialismy, trzymalismy sie, az w koncu pekalismy i nas na finiszu walily...
...teraz bylo na odwrot...

i jesli ktos mowi ze wisla byla slabo dysponowana na poczatku sezonu... to niech spojrzy na wyniki
1. kolejna - Wisla wygrala w Łodzi 85:53 !!!!
a po tym w 3. kolejce wygrywa w Toruniu 75:70 !!

...to my bylismy na otwarcie sezonu o wiele lepsi, a nie wisla i lotos wyjatkowo slabe...
...wczesniej w podobnej dyspozycji wciagaly nas nosem!
AMEN

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”